cyberdude
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.12.2002
- Poena
- 630
cyberdude je napisao(la):
Ji 4Tze je napisao(la):sto bash 53.03?
ja sa 61.71 nisam naisao ni na jedan problem, a svakako cu jos sutra/prekosutra da stavim i ove WHQL
Ji 4Tze je napisao(la):mozda si ti nesto tu pobrkao sto se 3dmark-a tiche, evo mojih rezultata (2300mhz XP, 1Gb ram-a, sve default sem kloka graficke tu su razlike do 10Mhz, dakle trivijalne).
Istina, ovo je samo za 3dmark-ove, za igre nisam nesto obracao paznju (painkiller nisam ni probao).
Ji 4Tze je napisao(la):mozda si ti nesto tu pobrkao sto se 3dmark-a tiche, evo mojih rezultata (2300mhz XP, 1Gb ram-a, sve default sem kloka graficke tu su razlike do 10Mhz, dakle trivijalne).
Istina, ovo je samo za 3dmark-ove, za igre nisam nesto obracao paznju (painkiller nisam ni probao).
Allagros je napisao(la):E a el moze neko da mi kaze za sta sluzi D.O.T.?
Added support for Microsoft DirectX 9.0c
• Windows XP: nView Desktop Manager causes Response Time Logger
to use 98% of CPU resources.
• GeForce FX 5950 Ultra, Windows XP: SimCity 4 shows smearing with
2xQ antialiasing enabled.
• Windows XP: DualView Performance mode doesnʹt work
• Windows XP, GeForce FX 5600: Enter key does not perform the
intended actions in the NVIDIA control panel.
• Quadro FX 1100, Windows XP: Mouse pointer is blurry when moved
to the right side of the LCD
• Windows XP, Quadro FX 3000, T221 Display: Windows MediaPlayer
becomes pink/green with two T221 monitors rotated.
• Windows XP: Double-clicked Outlook messages sometimes end up
underneath other windows.
• Quadro4 980XGL/Quadro FX1000, Windows 2000: Altair Engineering
HyperMesh6.0 has problems with model contour color and rubber
band operation.
• Quadro4/Quadro FX: Psychedelic colors fill “Halo: Combat Evolved”
when the game brightness is set very low.
• GeForce FX 5600: Far Cry has rendering corruption at high
resolutions.
• GeForce4 Ti 4600, GeForce FX 5700, Windows XP: “Error in module
nvcpl.dll” when cutting an MPEG-2 file from within Windows
Explorer.
• GeForce FX 5700 Ultra: Far Cry corruption
• GeForce 6800, GeForce FX 5950 Ultra, Windows XP: Corruption at
1280x1024 and 1600x1200 with Flight Simulator 2004 in-game menu.
• GeForce FX 5950 Ultra, Windows XP: Background object lighting
wrong in Need for Speed Underground.
• GeForce FX 5950 Ultra, Windows XP: Splinter Cell Pandora
Tomorrow: Rain splashes do not appear.
• Perimeter: Texture mode is wrapping instead of mirroring.
• NVTV, GeForce 5950 Ultra, Windows XP Media Center Edition: No
full screen video mirroring when a WMV file is played in a Media
Center Edition application.
• GeForce FX 5700, Personal Cinema, Windows XP: When using video
mirror with TV, switching between TV and DVD corrupts the video
mirror.
• Corruption with 3D stereo in Battlefield Vietnam 1.0.
• GeForce 6800: Far Cry performance is slower than expected.
• GeForce FX 5700, Windows XP: Launching MPEG files from ʺPlay on
my TVʺ option causes blue-screen crash.
• GeForce 5950 Ultra, Windows XP: In Metal of Honor - Breakthrough,
the volumetric smoke has low pixel precision.
• GeForce FX Go5100/5200, Windows XP: Blue-screen crash occurs
while playing a DVD in LCD/TV Clone mode and rotating the LCD to
90 or 180 degrees
• GeForce 5900: Crash occurs on shutdown of multithreaded
applications.
• GeForce FX, Windows ME/Windows XP: With 4x (or greater)
antialiasing enabled, the Options menu text in the game Spellforce
appears only when the mouse cursor hovers over it.
• GeForce 6800, Windows XP: Corruption after screen shot attempted
with antialiasing enabled in Far Cry.
• GeForce FX, Windows ME/Windows XP: With 4x (or greater)
antialiasing enabled, the Options menu text in the game Spellforce
appears only when the mouse cursor hovers over it.
uskmarko je napisao(la):Kartica je MSI FX5900SP, Barton 2500+, 2x256 MB DDR400 (PQI)...
Sa 56.72 u 3DMarku 2003 izvukao je uber-bednih 2619 poena
sa 53.03 u istom programu izvlaci solidnih 5132 poena...
Situacija slicna i sa 3DMarkom 2001SE, a najtuznije od svega sto je pad performansi u realnim igrama katastrofalan.
Sa 53.03 mogu da pokrenem Painkiller u 1280x1024x32bit sa 4xAA+4xAF (verovatno i vise) posto ide glatko kao ***** iz pacijeg dupeta.
Sa 56.72 moram da ga teram u 2xAA + 2xAF a i onda nisam odusevljen sa performansama. Probao sam i sa MSI-jevim drajverom 56.63 i ista prica.
U Star Wars : Jedi Academy ista prica. Sa 53.03 ide glatko sa maksimalnim antialiansingom + 8xAF, a sa 56.xx moram da spustam na 2QxAA + 4xAF...
Mislim da je jasno da je nVidia sa 53.0x izvukla maksimum iz FX serije.... Mozda je i do mog racunara ali cisto sumnjam...
gx-x je napisao(la):evo imam identicnu karticu u sistemu, painkiller sam odavno presao ali sam je probao i sa ovom novom. sa 4xAA i 4xAF igra radi ko golo pacije *****, i bez svega toga kad se digne dim d shotgana i vatre na ekranu igra padne na 20fps, u onom hramu (prezadnjoj mapi) kad oni u kapuljacama izadju sa upaljenom vatrom, igra radi u 20fps bez obzira na rezoluciju, probano i na r9600xt (jos gore) ...tako da tu pricu sa 4xAA i 4xAF mozes da prodajes samo kad u igrici nema nikog od protivnika na ekranu...
Probao sam 4 razlicite verzije drajvera (zbog problema sa ostrinom slike na LCD-u) i u svima je 3dmark2003 skor manje vise isti (~200 poena), tako da trk na reinstalaciju windowsa ! 😉
gx-x je napisao(la):PS. Ocete mi verovati ako vam kazem da mi je pandora tomorow radila isto na ti4200 i fx5900xt ?! Da ne kazem da je sa r9600xt radila u 5 fps vise...Prosto ne mogu da verujem...Do duse dosta toga radi 10% bolje, prosto mi zao sto sam prodo ti4200...
uskmarko je napisao(la):To onda kod tebe nesto nije u redu (mozda si promenio samo GPU a ne i CPU :d ) posto je FX5900XT jaca za dve ili tri klase od ti4200.
P.S.
Kazes da imas identicnu kartu mojoj, a ja nemam tu XT :d :d vec MSI FX5900SP (ajde je sad kupi novu)....
gx-x je napisao(la):nemas pojma o cemu pricas... 🙂 sad imam (ATI) RADEON 9600XT , a imao sam do juce (nVidia) MSI FX5900SP...fx5900SP/XT je jaca za dve/tri klase samo u 3dmarku 2003, u 3dmarku2001 sam dobio 100pena veci rezultat od ti4200...u igricama je fx5900 koliko sam ja primetio za 30% bolji od ti4200...zapravo zao mi sto sam prodao ti4200 🙁
gx-x je napisao(la):U jednom postu sam greskom napisao 5900xt, izvini zbog zabune. Pandora je DX9 igra, za 3 puta vise para, koliko kosta fx5900(xt/sp) naspram ti4200, ocekivao sam bar duplo bolje rezultate 🙁 Nazalost, nadolazece dx9 igre se nece zadovoljiti sa fx5900 karticama, bar ne onako kako bi ja to voleo (1280x1024 sve na maximum, bez AA i AF) posto se i one odlazece dx8 i dx9 igre pomalo muce sa setinzima koje ja "volim" 🙁
Kod prijatelja na P4 3 GHz,1 GB RAM i Radeon 9600XT Farcry radi potpuno glatko sa sve na max... A bilo koja FX5900 je dosta bolja od doticnog ATI-ja... A kome FarCry radi glatko, miran je bar dve godine....
gx-x je napisao(la):slusaj, ne omalovazavam ja karticu nego je ti precenjujes. radeon 9600xt sad imam u masini i ne da ne radi sve kako treba sa high setovanjima nego je to bruka. Mislim radi, na prvoj i drugoj mapi u 1024x768, kad dodjes to mapa (9-10 itd.) cim udjes u neku prostoriju sa brdo objekata padne fps na 20...Nemoj ti sad meni pricati ako sta radi, jedine kartice koje ja licno nisam probao su x800 i 6800 serije, evo bas malopre sam testirao jednu r9800pro all in wonder Club3d.
Moj procesor je xp2000, na 2.2 GHz 220fsb-a i to je PR rating 3.3GHz intela...(satro) painkiler je na "old monasteri mapi" u onoj maloj kucici sa brdo samana malopre na r9800 sve high, 1280x1024 bez AA i AF radio u 15fps, tako da prekini vise o tome, kad ima brdo objekata koji koriste shadere igre rade isto kao i cetvrti test u 3dmarku2003 i kraj. Sad mi samo reci da tebi na cetvrtom testu ne pada frame rate na 12 kad se prikaze ona kornjaca i ceo pogled na prirodu...
radi je i meni ti4200 sa full AA i AF u painkileru u 50-tak fps kad nema vise od 2 protivnika na ekranu, a ti ocigledno od graveyarda dalje nisi stigao...
Suvise sam kartica probao i masina video da bi ti meni rekao
doom3 ces igrati sa fx5900 u 800x600 sve na medium i to za 2 nedelje , a ne za dve godine, sem ako frame rate od 10 sa protivnicima na ekranu smatras pod "radi" ...
uskmarko je napisao(la):2) Tvoj tekst "Moj procesor je xp2000, na 2.2 GHz 220fsb-a i to je PR rating 3.3GHz intela..." je izazvao salvu kratkog ali ubitačnog smeha sa moje strane monitora... :d :d
Kakvo non-šalantno šikaniranje Intela!!! Reći za Athlona 2000+ da je de facto u rangu sa P4 na 3.3 Ghz! Jesus!
Ne vidim šta je toliko smešno? 2.2GHz na 200 FSBu zvanično ima PR 3200+, ovaj 3300+ je čovek odokativno odredio na osnovu 20MHz više magistrale, tako da ako gledamo u odnosu na 3200+ u pravu je, samo je druga stvar što se AMD ipak tu malo precenio 🙂uskmarko je napisao(la):2) Tvoj tekst "Moj procesor je xp2000, na 2.2 GHz 220fsb-a i to je PR rating 3.3GHz intela..." je izazvao salvu kratkog ali ubitačnog smeha sa moje strane monitora... :d :d
Kakvo non-šalantno šikaniranje Intela!!! Reći za Athlona 2000+ da je de facto u rangu sa P4 na 3.3 Ghz! Jesus!
Alo, choveche, ne znash shta pricash, i ne citash pazljivo shta drugi pishu. Covek je lepo rekao "PR (kljucna rec) od intela 3.3Ghz" i posle toga napishe josh i "satro"... A inache ako si toliko neupucen da ne znash da su XP2000+ i recimo XP2400+ prakticno isti procesori, onda nemoj da komentarishesh. Ovo kazem zbog onog "Reći za Athlona 2000+ da je de facto u rangu sa P4 na 3.3 Ghz" i cinjenice da je totalno nebitno da li je proc XP2000+ ili neki veci baziran na istom jezgru nego na kojoj frekvenciji kuca... A razlika izmedju AMD-a na 2.2Ghz(PR 3200) i P4 na 3.2Ghz nije bash toliko velika koliko ti mislish...uskmarko je napisao(la):1) Ne daj Bože da si ti testiran nv40, morao bi Painkiller da se igra sa 2xAA + 4xAF u 1024x768....
2) Tvoj tekst "Moj procesor je xp2000, na 2.2 GHz 220fsb-a i to je PR rating 3.3GHz intela..." je izazvao salvu kratkog ali ubitačnog smeha sa moje strane monitora... :d :d
Neka neko zaključa ovu temu please!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari