Šta je novo?

NVIDIA ForceWare 61.76

@uskmarko: I u cemu je problem ? Meni nista nije smesno, procackaj ti po netu malo i sledeci put od jugodate kupi "intel pentium IV Barton 3.2ghz"

prilazem i screenshot samo za tebe:

Prilozi

• pr_rating.jpg
    pr_rating.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 45
uskmarko je napisao(la):
1) Ne daj Bože da si ti testiran nv40, morao bi Painkiller da se igra sa 2xAA + 4xAF u 1024x768....

2) Tvoj tekst "Moj procesor je xp2000, na 2.2 GHz 220fsb-a i to je PR rating 3.3GHz intela..." je izazvao salvu kratkog ali ubitačnog smeha sa moje strane monitora... :d :d

Kakvo non-šalantno šikaniranje Intela!!! Reći za Athlona 2000+ da je de facto u rangu sa P4 na 3.3 Ghz! Jesus!
Neka neko zaključa ovu temu please!
Pazi ovako imao sam ja isto XP2000+ i lepo je radio na 2220 MHz sa 222 FSB, medjutim realno to treba da ima oznaku 3000+ max. Ovo kazem jer je 2800+ Athlon sa 256Kb kesa na 2250MHz i 166FSB, pa procenjujem da ovo "vredi" 3000+. Sada imam Barton 2500+ na 2330 MHz na istoj magistrali. Mogu ti reci da je taj barton na 2220 MHz ( dakle kada rade na istom taktu) brzi od Athlona u realnom radu, tj. igrama :) nekih 15% ( 85fps vs. 73 fps) Ko ne veruje neka sam proba ( na 2330MHz daje 89 fps). Oznake 3000+ i 3200+ imaju otprilike osnova sto se tice AMD-a ali samo ako je u pitanju Barton! Nesto je brzi od Athlona i to je taman ta razlika. Uvek na istoj magistrali Barton na npr. 2200MHz ima da bude brzi u igrama od Athlona na 2300-2400MHz, provereno, testirano, mereno...
Sad sto je on 2000+ "naterao" da radi skoro kao P4 na 3.2 GHz je OK. Jeste taj Athlon 2000+ uvek Athlon 2000+, nije on ni rekao da se poredi sa P4 3.2GHz kada radi na def. , samo je rekao da je skoro isto ( 10-15%). Naravno da taj P4 moze da se "otsrafi" na 3.8-3.9 GHz i da se jasno odvoji od njega, ali taj isti 3.2GHz P4 kosta bar 5-6x vise od XP2000+, zato molim lepo bez nerviranja, ima nas koji volimo da OC ako ti bas i ne volis.
Pozdrav!

pa dobro, to stoji. Barton ipak brze radi sa memorijom, pogledaj recimo pcmark score bartona i xp-a sa memorijom (istom) sa XP-om mi da 59xx a sa bartonom 62xx, i AIDA pokazuje razliku...Svaka cast na lepom tonu tvog posta, sa takvim quotom u postu ja bi se tesko suzdrzao, zato ga i nisam quotovo ;)

gx-x je napisao(la):
@uskmarko: I u cemu je problem ? Meni nista nije smesno, procackaj ti po netu malo i sledeci put od jugodate kupi "intel pentium IV Barton 3.2ghz"

prilazem i screenshot samo za tebe:

:d

Uh, old-bitch Sandra, poznata po svojoj preciznosti i pouzdanosti.... Ako me to ne uveri ništa neće...

To što jedan program za decu (Sandra) prikaže u svom grafikonu nije nikakav dokaz da se *onaj* athlon (2000+) može meriti sa Intel P4 na 3.3 GHz (ovde mislim da sirovih 3 GHz, nikakav PR)...

Ovde su se AMD i njihova posestrima Sandra uberprecenili ....

Typhoon.X je napisao(la):
Alo, choveche, ne znash shta pricash, i ne citash pazljivo shta drugi pishu. Covek je lepo rekao "PR (kljucna rec) od intela 3.3Ghz" i posle toga napishe josh i "satro"... A inache ako si toliko neupucen da ne znash da su XP2000+ i recimo XP2400+ prakticno isti procesori, onda nemoj da komentarishesh. Ovo kazem zbog onog "Reći za Athlona 2000+ da je de facto u rangu sa P4 na 3.3 Ghz" i cinjenice da je totalno nebitno da li je proc XP2000+ ili neki veci baziran na istom jezgru nego na kojoj frekvenciji kuca... A razlika izmedju AMD-a na 2.2Ghz(PR 3200) i P4 na 3.2Ghz nije bash toliko velika koliko ti mislish...

Kako mogu Athlon 2000+ i Athlon 2400+ biti "praktično" isti procesori ?. Čovek de facto ima Athlona 2000+ a to što ga je nabrijao da radi na 2.2 GHz ne znači da je u pitanju Athlon 3200+ Čak i u tom slučaju, razliku od 1 ceo Ghz AMD zaista ne može da dostigne....

Typhoon.X je napisao(la):
Alo, choveche, ne znash shta pricash, i ne citash pazljivo shta drugi pishu. Covek je lepo rekao "PR (kljucna rec) od intela 3.3Ghz" A razlika izmedju AMD-a na 2.2Ghz(PR 3200) i P4 na 3.2Ghz nije bash toliko velika koliko ti mislish...

Znači, "čovek je lepo rekao PR (!) od Intela 3.3 Ghz (!)" ?

Pošto "ja" ne čitam pažljivo tuđe postove, recite mi onda koliki je PR od Intela 3.3 GHz :-devil-:

Što se tiče gorepomenute razlike zaista nije velika, samo 1 GHz.

@uskmarko: fali ti osnovno znanje o AMD procesorima da bi mi sad mogli voditi iole inteligentnu i kvalitetnu raspravu. Jeednostavno receno razlioka izmedju xp2000+ i xp3200+ je SAMO I ISKLJUCIVO u radnom taktu, ako nateras xp2000 na radni takt od 3200 nema apsolutno nikakve razlike izmedju ta dva procesora. AMD ima drugaciji pristup obradi podataka od intela, zato se radni takt izmedju ta dva ne moze direktno porediti, vec samo kroz broj obradjenih instrukcija po jedinici vremena, ako intel na 3ghz obradi (lupam) 300 instrukcija za 1 sec, a neki drugi proc odradi isto to na 2ghz za 1 sec onda im je brzina ista.

@moderatori: znam da je off-topic, ovo mi je zadnji post u ovom topicu.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@uskmarko: fali ti osnovno znanje o AMD procesorima da bi mi sad mogli voditi iole inteligentnu i kvalitetnu raspravu. Jeednostavno receno razlioka izmedju xp2000+ i xp3200+ je SAMO I ISKLJUCIVO u radnom taktu, ako nateras xp2000 na radni takt od 3200 nema apsolutno nikakve razlike izmedju ta dva procesora. AMD ima drugaciji pristup obradi podataka od intela, zato se radni takt izmedju ta dva ne moze direktno porediti, vec samo kroz broj obradjenih instrukcija po jedinici vremena, ako intel na 3ghz obradi (lupam) 300 instrukcija za 1 sec, a neki drugi proc odradi isto to na 2ghz za 1 sec onda im je brzina ista.

Zato se brzina i meri u MIPS -ima, i MFLOPS -ima, a ne u MHZ -ima :)
Tipicni predstavnici su G4 i G5 procesori. Imaju manji takt od 8x86 procesora, a brzi su i to dosta!

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):

Hvala na uvredama, a poenta priče je da onaj Athlon (2000+ oc na 2.2GHz) nema PR Intela 3.3 GHz, već *Athlona* 3200+ (i to je veoma diskutabilno, ako uzmemo u obzir različitu količinu cache-a, pored ostalog) što nije isto...
Intel P4 zaista radi na 3 GHz, tako da nema PR-a....

Toliko o tome da ja ne čitam pažljivo tuđe postove...

PR P4 na 3.3 GHz bi onda trebao biti 4500+, po vašoj filozofiji, a ono ostalo su priče za malu decu...

Konec maljčiki.

Nazad
Vrh Dno