GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
pa recimo 4850 ne bih uzeo NIKADA - barem ne ove sa ref kulerom.
Performanse su nesto bolje od 8800GTS a temperature nenormalne ! Znaci ako imam izvor toplote od 80+ C u kompu onda moram da investiram jos u dodatno hladjenje kako te furune, tako i celog kucista. Pa mi automatski cena 4850 nije 150E nego dolazi blizu 180 - 190.
Znaci ove sa referentnim hladjenjem mi ne igraju nikako. Jesu tihe ali sta vredi kad moram da odvrnem sve ventove u kucistu na max pa dobijem opet bucan sistem.
A ako imam 4850 koji se usijao na 80+C i TRUE koji navodno treba da mi omoguci da OC-nem Q6600 pa u IDLE krene da ide preko 40C onda zaista mislim da mi takva grejalica ne radi posao.
Tako da verujem da ima ljudi koji bi za zaista smesne novce uzeli GK koja apsolutno fino pokrece sve naslove a pri tom je hladna ko spricer i tiha.
poz
M.
Znam da nije lepo, ali moram reci da lupetas. To sto fabricki cooler ne radi regulaciju broja obrtaja kako treba ne znaci da je karta ******. Lepo u CCC namestis profil, izmenis 1 red u html fajlu, dodas da se automatski startuje profil po podizanju win i nece preko 70C na nekih 50%, a i dalje je tiha karta. jeste moze i u BIOS-u, ali ako te mrzi da cackas BIOS nemora. Mozes skinuti i vec "nacackan" BIOS. U svakom slucaju resenje je jednostavno. Zasto nije i fabricki tako dobro to treba pitati ATI. Bice neove serije karti, siguran sam da ce promeniti BIOS-e. U svakom slucaju vredi svake pare, nije nesto vruca (toliko se greje i ref. 8800GT), tiha je, lepo radi.