Ali 520 jura za grafičku je suludo, pogotovo što se sve više smanjuje broj iole kvalitetnih igara za PC...
Hm, iako sam uvek bio na strani nVidie, moram da priznam da je ATI napravio odličan potez, ali će ih nVidia zaklati na dugoročnom planu. Pogledajte samo to da 280 ima "u sebi AGEIA Physics čip", a to sve više igara koristi. Pa još i CUDA tehnologija (Prave se programi, a jedan je i Photoshop CS4, koji pored klasičnog CPU-a koriste i GPU grafičke karte za rad). ATI-ju će trebati vremena da to dostigne, a nVidia ima dovoljno para da "meant to be played" još više raširi...
Ali 520 jura za grafičku je suludo, pogotovo što se sve više smanjuje broj iole kvalitetnih igara za PC...
Znaci GTX260 grubo ~350$ pa nije lose ako se ovde bude prodavao za ~250e onda tj. nesto vise verovatno..
Pale su cene novih GTX modela...
280GTX - 20%
260GTX - 11%
Bolje je da se kupi 4870 flashuje BIOS i tera OC, a posle odredjenog broja drivera 4870 na def ima da bude bolji od GTX260.
Da u pravu si 4870 je vec sada u nekim igrama bolji od 260GTX, nego ne verujem da ce 4870 biti jachi od 280GTX-a. Mozda naprave 4870X2, a ako nVidia napravi 280GX2, ATI ce da napravi 4870X3(Trinity).Ti se šališ, ili živiš pod kamenom 😛
Veoma veoma lepo leto 😉
Jedan parametar nikako ne mogu da korelisem izmedju raznih review-a a to je buka koju pravi kartica. Zamolio bih nekoga ko je imao prilike da je cuje uzivo da kaze koliko je bucna u odnosu na npr 8800GTS.
Po ovome nije tako.kazu da je buka "neizdrziva" sto je neocekivano sobzirom da trosi manje nego GX2
Nego, za koliko mi sa slabijijim karticama od ovih u naletu da udomimo nase kucno mezimce?
Stigo mi regres, pa ko velim da se castim sa jednom GTX260, 😉 .
@borab:
imas maltene istu konfu kao i ja. Bolje uzmi 4870 pa onda posle jos jedan 4870 i lepo CF.
A sto se tice 8800GTS kupili smo ih u isto vreme, ja cu moju da zavalim kao i sve sto sam prodavao - po nenormalno niskoj ceni - apx 120E 😀 cisto da ode sto pre.
poz
M.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari