Šta je novo?

NOVO: nVidia GeForce FX

SnakeEyes je napisao(la):
Vidi, nemam nameru da pocinjem ponovo ati vs. nvidia raspravu (ja sam samo rekao da sa danasnjim r300 i nv30 nema teoretske sanse da se renda LOTR). Zasto uplices u raspravu rat izmedju atija i nvidie. Samo trazim da mi objasnis sta si mislio kada si rekao (i sada ponovio) da je ceo LOTR radjen pomocu r300 chip-a (mozda su radili titlove na kraju filma ali ostalo nema sanse).

Da bi kompjuter radio treba mu graficka, a ta radna stanica je imala r30 kao graficku.

Your point is? :D

Kao prvo, LOTR je radjen na MAya-i a ona nema podrsku za Linux tako da ta pricica o razvijanju LOTR serijala na PC masini sa Liuxom je laz (cekam da me demantuju). A i da nekim cudom jeste to bio PC u pitanju, mogu da potpisem da nije koroscena ni nV a kamo li Ati karta.

ljudi, vi ste zaboravili jednu, jako bitnu sitnicu kada je R300 i LOTR u pitanju... Kada su radili te efekte, R300 kao chip nije postojao nigde osim u simulacijama tj. na papiru... Tako da, CAO!!!

byMaX je napisao(la):
ljudi, vi ste zaboravili jednu, jako bitnu sitnicu kada je R300 i LOTR u pitanju... Kada su radili te efekte, R300 kao chip nije postojao nigde osim u simulacijama tj. na papiru... Tako da, CAO!!!

Maxo ne lupaj. Post produkcija drugog dela LOTR-a se jos radi, tako da se radi i post produkcija treceg dela, tako da postoji mogucnost da se koristi r300

Opet lupas.
Kakav bre r300 u Holivudskoj produkciji??? Si ti padao sa kruske ili neceg slicnoh u poslednje vreme? :D

Neces da citas uopste sta pisem, a o tome malo bolje znam od tebe!

Oni bre nekoriste cak ni WildCat proizvode, vec uzivaju na SGI grafickim stanicama.

BTW, i da kojim cudom rade na r300-tkama, koji ce im djavo to za post-produkciju??? :D Milsim stvarno...
Lepo je neko rekao, sigurno koriste za leplenje titla ili nesto slicno :D

Ovaj thread se sveo na medjusobno prepucavanje(da ne upotrebim gori izraz) moderatora. Sto se momci ne nadjete negde u kafani i razresite ko je u pravu uz casicu vinjaka i loze kao pravi Srbi?

Bogda je napisao(la):
Ovaj thread se sveo na medjusobno prepucavanje(da ne upotrebim gori izraz) moderatora. Sto se momci ne nadjete negde u kafani i razresite ko je u pravu uz casicu vinjaka i loze kao pravi Srbi?

pa verovatno ce tako i biti, al ne dok ne izadje nv30 :p :D

MAD_MUzzY je napisao(la):
Opet lupas.
Kakav bre r300 u Holivudskoj produkciji??? Si ti padao sa kruske ili neceg slicnoh u poslednje vreme? :D

Neces da citas uopste sta pisem, a o tome malo bolje znam od tebe!

Oni bre nekoriste cak ni WildCat proizvode, vec uzivaju na SGI grafickim stanicama.

BTW, i da kojim cudom rade na r300-tkama, koji ce im djavo to za post-produkciju??? :D Milsim stvarno...
Lepo je neko rekao, sigurno koriste za leplenje titla ili nesto slicno :D

Ti si keve mi re****. Da li ja tvrdim da se negde koristi r300 ? Ajde molim te procitaj jos jednom sta sam napisao... Samo sam se nadovezao na ono na sta su se neki nalupali u vezi sa prethodnim postovima, a pogotovo Max u poslednjem gde kaze da je to nemoguce, jer r300 nije postojao tada ?! (a film se jos uvek zavrsava, makar II i III deo).

Bogda je napisao(la):

Ovo je koliko toliko zdrava rasprava, a sto su neki za nesto toliko zapeli stvarno mi nije jasno.

btw juce sam video vest na Hocp-u da je negde u Shvabiji pravljena prezentacija Gf-Fx i da se pri prikazivanju jednog testa pojavio BSOD, a posle kada su nastavili i pustili drugi test, komp se totalno ubio.
Ima cak i link da se skine AVI od 15ak MB

ama ljudi zasto toliko rasprave oko necega sto niste ni videli a sto verovatno neceti ni imati u zivotu... vi diskutujete o papirnim cinjenicama, ko' celavi klinci sistavci o kolima i mobilnim koje nikada nece ni videti i imati u zivotu...
radite bre nesto... !!!!
koliko ste samo energije potrosili pokusavajuci da ubedite druge - po ovom pitanju postoje dva misljenja, jedno je moje a drugo je pogresno!
zaludni ste nevidjeno...

Ja sam Vocko kvotovao post koji je lepo rekao da je visual fx u LOTR odradjen (proslo vreme) sa R300!!! Sto je glupost jer tada, u vreme editovanja prvog dela, nije bio ni u alpha stanju! Citaj malo, ne leti pred rudu

byMaX je napisao(la):
Ja sam Vocko kvotovao post koji je lepo rekao da je visual fx u LOTR odradjen (proslo vreme) sa R300!!! Sto je glupost jer tada, u vreme editovanja prvog dela, nije bio ni u alpha stanju! Citaj malo, ne leti pred rudu

Napisao si LOTR, a posto je LOTR serijal od 3 filma, nisam znao na sta si mislio.
:wave;

Da li ce...

Sa www.exxtreme3d.co.yu

Na ovogodisnjem CPL Winteru koji se odrzava od 18. do 22. decembra bice po prvi put javno predstavljen GeForcefX (The Radeon 9700 Killer :)). Dva srecna igraca odnece kuci PNY Verto GeForcefX graficku karticu dok ce ostali imati sansu da odnesu "samo" GeForce 4.

Da li ovo znaci da cmo dosta ranije videti gffX tj.da li se nvidi-i zuri?

Sigurno cemo je videti u testovim pre tog januara-februara za kada je i zakazana premijera, a kako da im se ne zuri sada kada je ATi isfurao najbrzu kartu i kada paljevine koji hoce da imaju najbrzu kartu svakodnevno prelaze na ATi-a.

gluvi telefoni

Ljudi niko nije rekao da je LOTR napravljen na radnoj stanici sa R300 cipom ( to je radjeno u "offline" renderingu na Wetinoj grafickoj farmi u specijalon "Rendermanolikom" softveru.
Ono sto je fakat jeste da je ATi na ovogodisnjem Siggraphu (krajem juna) demonstrirao Real Time renderovanje FX scena (konkretno scena masovne bitke s pocetka filma) na R300-tki!

Koliko postova oko toga da li je rade rendao ili ne u real-timeu LoTR:) Dakle istina je sledeca stvar:)
I jeste i nije u pitanju R300:)
U pitanju je kartica koja je bazirana na R300 ali zestoko modifikovana. Velicine je neke mATX ploce ima 256mb infineon memorije i zauzima dva reda u ploci, slicno kao abitov gf4ti4200 OTES. Trosi oko 60W i napaja se nravno iz ATX napajanja. Na Sigraph-u je ta kartica(mislim da joj je oznaka X1) rendala scenu borbe sa pocetka LoTR sa svim detaljima, uz pomoc RenderMonkey-a. Dakle jeste rendala kao demonstraciju svojim mogucnosti ali film nije radjen na toj platformi...

pozdrav

E, Nedjo... pa toj sceni je smanjen broj poligona, gomila efekata je uproscena... Nije to taj kvalitet i rezolucija koja je bila u filmu, nemojte se zavaravati...

Vocko je napisao(la):
Maxo ne lupaj. Post produkcija drugog dela LOTR-a se jos radi, tako da se radi i post produkcija treceg dela, tako da postoji mogucnost da se koristi r300

E ljudi, posto sam nedavno poceo da sljakam u BK televiziji smo da vam kazem da imaju neke kartice za ovu budjavu montazu i ubacivanje titlova i dole na ekranu scroll-ova i da takve kartice kostaju otrprilike 5-6 hiljada maraka. Nesto je od Matroxa ima tu i neke Targe jos nisam sve povatao. Znaci R300 u obradi filmova je zaista glupost, pa ni R600 nece tu imati sta da trazi! Zaista pricamo o stvarima koje ne poznajemo ( citaj: lupamo bre!) :) :) :)

Pa ja to sve vreme pokusavam da im objasnim, Veljo...

Ajde se vratite na performanse u igrama malo ste smorili sa tim real-time renderovanjem

Calibra 4WD je napisao(la):
Ajde se vratite na performanse u igrama malo ste smorili sa tim real-time renderovanjem

Pa meni se cini da su igre uglavnom real time renderovanje, narocito one sto su pravljene da se gledaju a ne da se igraju. :D

Vrh Dno