Šta je novo?

Novi telekom ruter HG520 C

Jade jedno glupo pitanje gde se menja sifra u ovom ruteru, jer ja ne mogu da nadjem. Pretpostavljama da su mi neke opcije onemogucene zbog click4 + IPTV paketa koji sam uzeo.

Da li mi je potreban admin password za ruter da bih dobio normalna podesavanja? AKo treba da li neko moze da napise koji je user i pass?

Poslednja izmena:
admin user
tzlkisonpk je pass ili ztonpk vec se nesecam tacno al jedan od ta 2 passworda jest, i ne,nisu ti onemogucene nikoje opcije.Sve je OPEN.

Dok sam živeo sa svojima koristio sam Sezampro (oni ga i dalje koriste), odnedavno sam u novom stanu i koristim Telekom. Pre mesec dana sam dobio Huawei HG520c i evo nekih zapažanja, a i jedno pitanje.

Elem, prvo što me je zbunilo jeste to što je otvaranje stranica išlo očajno u poređenju sa Sezamom! Download je išao odlično, strimovanje solidno, ali surfovanje - katastrofa. Probao sam iz Firefoxa, Chromea, čak i iz IE. Problem sam rešio postavljanjem DNS adresa na svom kompu na one sa OpenDNS, a pošto su oni počeli da blokiraju neke sajtove, sada koristim Google-ve DNS servere i surf radi odlično. Dakle, ako koristite Telekomove defaultne DNS servere, menjajte ih i osetićete značajnu razliku!

Elem, evo i pitanja: Zašto signal za wi-fi strašno varira? Prvih mesec dana je bio sasvim dobar, ja sam povezan kablom na ruter, moja devojka sa njenim laptopom bežično (laptop je sa Atheros adapterom), a sada se dešava da često varira signal na njenom laptopu. Inače, ona uvek radi sa istog mesta, možda se komp pomera u radijusu od 1,5m, ali signal jača i slabi i kad je laptop potpuno statičan. Od rutera do njene sobe ima valjda 3 zida (poludijagonalno, zato ne znam koliko tačno zidova da računam) i možda 7-8m daljine.
Pročitao sam temu od početka i vidim da ljudi generalno nisu zadovoljni wireless signalom ovog uređaja. Ali ja pitam šta izaziva variranje. Nije nam signal konstantno slab - kada je dobar onda je stvarno dobar i nemamo zamerki. Ali u jednom trenutku je excellent ili very good, u sledećem very low. I tako se menja, raste i opada. Ovo se ne dešava sve vreme, uglavnom je dobar, ali kad počne da varira, to onda potraje možda sat vremena i net je teško upotrebljiv onda (tj. neupotrebljiv, jer ne govorim o zagušenju neta, nego o padu signala lokalne mreže).

Poslednja izmena:
Izgleda da sam našao rešenje za svoj problem. Negde sam pročitao da ovaj ruter daje bolji wi-fi signal ako ga podignete na neku višu tačku. Upravo to sam i učinio. Bio je ranije na podu i signal je bio vrlo promenljiv. Sada sam ga podigao samo na visinu kućišta (koje je takođe na podu, dakle ruter je podignut na visinu od oko 0,5m) i signal na laptopu je sada stalno excellent! Bez variranja! I tako je već 4 dana! :)

Poslednja izmena:
Ima li neko mozda zadnju verziju firmware-a za ovaj modem?
BTW, koja je uopste poslednja verzija?
Ja imam ovu...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    12.2 KB · Pregleda: 94
Postoji li nacin da saznam da li mi neko krade net??? U stanu su dva laptopa prikljucena, koriste se samo za surf, a veza je kako kad...od odlicne do ocajne....

Zemlja porekla, u saradnji sa "stručnjakom" koji se opredelio za uvoz ovog kung-fua ;)
Zamisli kvalitet elektronskih komponenti unutar kućišta, počev od napajanja uređaja :smash:

Zemlja porekla? A izvini, koje je poreklo 99% ADSL rutera na svetu? Da ne pitam za sve ostale stvari koje imaš po kući...
Huawei nije baš mačji kašalj kakvim ga ovde svi predstavljaju... u pitanju je telekomunikacioni gigant, majku mu.
Pre će biti da nešto fali našem telekomu, jer internet već više od godinu dana očajno radi, šta god ti koristio od opreme.

Postoji li nacin da saznam da li mi neko krade net??? U stanu su dva laptopa prikljucena, koriste se samo za surf, a veza je kako kad...od odlicne do ocajne....

Jel ti zaključana mreža? Zaključaj a možeš i da sakriješ SSID ako si baš paranoik, inače znaj da je uzrok 99% do Telekoma...

Mreza je zakljucana...postoji sifra...citao sam nesto malo i interesuje me kako da stavim WPA enkripciju i MAC filtriranje???
Verovatno je do njih, ali pocinje strasno da nervira...jel moguce da je u pitanju ruter???

br 5 je adresa tvog kompa.

Ako moze mala pomoc? Sve sam uradio kao sto je nacrtano na tvojoj slici i sve je bilo u redu, medjutim, posle nekog vremena utorrent je poceo da prijavljuje da je port zatvoren. TAda sam ponovo uradio istu stvar i bio je otvoren. Danas opet signalizira da je port zatvoren i sada vec nemam pojma sta da radim jer ne vidim svrhu u ponavljanju postupka svaki dan.
Ima li neko ideju kako da se ratosiljam ove gluposti?
Ako je od ikakvog znacaja OS je win7 a utorrent je 2.2

haha, nista, ignorisite prethodnu poruku nesto sam ja sk.njao, stupid me

Od kada sam uveo IPTV ne mogu da namestim dobar port na utorrent-u.
Par puta sam pokusavao ali jednostavno mi uvek izbaci poruku "An error has occurred!"
Pre IPTV-a sam najnormalnije preko portforward-a namestio port ali sada ne mere nikako.
Jel zna neko o cemu se radi?
Nervira me onaj uzvicnik!

Zemlja porekla? A izvini, koje je poreklo 99% ADSL rutera na svetu? Da ne pitam za sve ostale stvari koje imaš po kući...
Huawei nije baš mačji kašalj kakvim ga ovde svi predstavljaju... u pitanju je telekomunikacioni gigant, majku mu.
Pre će biti da nešto fali našem telekomu, jer internet već više od godinu dana očajno radi, šta god ti koristio od opreme.

Pa to ti kazem :p
Sve po kuci radi isto tako ;)

Imam pitanje u vezi ovog modema i skidanja preko uTorrenta...
Cuo sam da na ovom modemu ne treba da se podesava "port forward", ali kada skidam nesto on radi lepo maksimalnom brzinom ali mi ona ikonica dole prikazuje crveni usklicnik pa ne znam da li tako treba ili nesto ipak treba da se podesi?
Sto se mene tice on radi odlicno ali valjda bi trebalo da stoji zelena ikonica...

Hvala

Da li neko zna da li na ovom ruteru mogu da otkljucam 27105 port, posto bi hteo sa drugarima malo da igram Counter strike. Konektovao sam se na ruter,kucao sifru isao sam na basic-nat-port forwording, napravio sam portove ali svaki put kada dam ip drugima pise im not risponding. Jel zna neko u cemu je problem? Molim vas pomoziteeeeee

Jedno pitanje, imam adsl kod Beotela i skoro sam nabavio Telekomov Huawer MT882, kako je on izgleda zaključan ne mogu da promenim nalog i lozinku ali se ruter bez problema konektuje na net. Na speedtestu su mi umesto Beotela pokazuje Telekom Srbija jer su ostali podaci od predhodnog vlasnika, e sad je pitanje dali će da mi to škodi nešto ili da se vraćam na stari ruter?

I da li je moguće nekako otključati ga?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
molim vas mala pomoc oko ovoga rutera;
naime podesavao sam parametre za firewall, ali ocigledno da sam zakljucao pristup ne samo sa WAN-a nego i sa LAN-a i ne mogu da mu pristup nikako. Dakle predpostavljam da je jedina solucija hard-reset.
Ako ga hard-resetujem da li gubim sve parametre za ADSL/IPTV ?? Nebih zeleo da cekam odgovor iz Telekoma narednih par dana (nedelja)...
Hvala

Pozdrav svima,
molim vas mala pomoc oko ovoga rutera;
naime podesavao sam parametre za firewall, ali ocigledno da sam zakljucao pristup ne samo sa WAN-a nego i sa LAN-a i ne mogu da mu pristup nikako. Dakle predpostavljam da je jedina solucija hard-reset.
Ako ga hard-resetujem da li gubim sve parametre za ADSL/IPTV ?? Nebih zeleo da cekam odgovor iz Telekoma narednih par dana (nedelja)...
Hvala

Resetuj ga slobodno, neces izgubiti podesavanja.

Samo da pitam: imam HG510, da li Telekom vrsi zamenu rutera, zamenio bih za ovaj HG520C, posto mi treba wireless? Ili mi ne gine neki TP-Link wireless ruter?

Danas sam dobio ovaj modem umesto onog MT882, koji je odsluzio svojih 3 godine staza. Malo sam se mucio dok nisam provalio kako da ukljucim portove 3 i 4. Naime nije samo da se stikliraju u Basic->DHCP, nego mora da se ide Advance->Port Maping, tu prvo izaberete Group index 2, pa destiklirate lan 2 i 3, pa se vratite na Group index 1 i stiklirate ih.
Inace ok mi deluje modem, jedino sto mi smeta je sto posle hard reseta opet cu trebati da pravim ta lan podesavanja. E da ne znam da li svi su takvi ali ja sam dobio modem gde mogu da mu menjam user i pass za adsl, to na proslom nije moglo, sto znaci da se ovaj modem moze koristiti i na drugim adsl linijama

E, ovo mi je trebalo, hvala na postu ..... svaka čast, sada mogu da rokam 4 kompa + 1 wireless ....

Ili ti Zaštita Telekoma Od Neovlašćenog Pristupa Korisnika

A uvek sam se pitao zašto je tako glupa šifra ... :) :) :)

MagicMaster mogao si i jednostavnije da omogućiš sva 4 porta, ideš u Advance->Port Maping i tu umesto "YES" izabereš "NO" za aktivaciju mapiranja portova.

Nazad
Vrh Dno