Šta je novo?

Novi telekom ruter HG520 C

Da li nekom radi reconnect opcija u CryptLoad-u sa ovim ruterom?
Sto ne probas ovo za jdownloader:
Izguglao sam ovo objašnjenje na jednom drugom forumu, isprobao u jdownloaderu i radi i na HG520c.

1) Udi u Jdownloader u configuration/reconnection
2) U Reconnect Method/CLR script unesi sledece parametre:
Login: admin
Password: ztonpk
Router IP: 192.168.1.1
3) Zatim copy/paste sledecu skriptu u "prazan" prostor

<CryptLoad>
<Router name="Echolife HG520i Home Gateway Telekom Srbija" />
<Command method="Auth" action="" />
<Command method="GET" action="menu_status.html" />
<Command method="GET" action="menu_status.html" />
<Command method="GET" action="rpServiceStatus.html" />
<Command method="POST" action="Forms/rpServiceStatus_1">
<Parameter name="Connect_DialHidden" value="0" />
<Parameter name="Connect_DialFlag" value="1" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="1" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpDisConnecting.html" />
<Command method="POST" action="Forms/rpServiceStatus_1">
<Parameter name="Connect_DialHidden" value="0" />
<Parameter name="Connect_DialFlag" value="1" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="2" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpConnecting.html" />
</CryptLoad>

MODULI
4) U Advanced Settings izvrši sledeca podešavanja
First IP: 10
Max repeats: -1
Wait new IP: 30

Meni ovo radi odlicno,promeni IP za manje od 20 sekundi.

Taman da se i ja zahvalim ovom prilikom na ovome,stvarno radi odlicno.

nisam zapanjen nekim poboljsanjem u odnosu na staro..laguje mi puno na kaunteru..
jako me iritira..msm da cu oba da prodam i da kupim ovo cudo za koje msm da ce mi u potpunosti resiti problem.. pa ako nekog interesuje nek se javi na pm..

http://www.itsvet.com/proizvod/link...ports-+adsl,-gateway/comp_comp_router/305/177

sta vi mislite?

Svaka preporuka, koristio sam ga dok nisam presao na kablovski. Vredi svakog dinara/evra, kako god.

Pozdrav !

dobio ruter huawei hg510 iz telekom adsl...dan prvi,crkao je adapter
dan drugi restartuje se sam od sebe,dan peti,kabal je u prekidu....radio nekih mesec dana.i crkao.popravljen,radio tri meseca,i crkao,i ja stvarno vise nemam zivaca
elem ,zna li neko kako mogu da zamenim ovo djubre sa d-link ovim modemom koji vec imam
ne snalazim se sa parametrima.imam starili d-link modem 320t.ako neko zna,bio bih mu zahvalan za pomoc.

Poslednja izmena:
Koristio HG520s pre ovog "radijatora" i mogu reci da je zaista wifi signal bio jaci sa starim modemom i to prilicno jaci! Ovaj nema sanse da mi dobaci 5+ metara sa dva,tri zida pride a stari 520s je bacao sa sve punim signalom (za laptop i wifi na phonu).Jedina dobra strana je da je i kod komsija slab signal :-devil-:
Sto se ostaloga tice, subjektivno mislim da se ipak malo brze rekonektuje posle reset-a!

imam prilicno hitno pitanje vezano za ovaj ruter...Ima li on USB? Treba sestrama da osposobim komp, vec su uzele adsl kod telekoma i dobile ovo...A na kompu brljavi lan kartica, tj kaze "limited or no connectivity" i na svakih 10ak sekundi se zaledi komp na sekund-dve.

Edit: sistem mi detektuje karticu kao Asound, a u stvari je sweex...A drajvere od sweex nece da prihvati :(

dobio ruter huawei hg510 iz telekom adsl...dan prvi,crkao je adapter
dan drugi restartuje se sam od sebe,dan peti,kabal je u prekidu....radio nekih mesec dana.i crkao.popravljen,radio tri meseca,i crkao,i ja stvarno vise nemam zivaca
elem ,zna li neko kako mogu da zamenim ovo djubre sa d-link ovim modemom koji vec imam
ne snalazim se sa parametrima.imam starili d-link modem 320t.ako neko zna,bio bih mu zahvalan za pomoc.

Pošalješ telekomu mail i tražiš password, on ti stigne poštom za nekoliko dana do 2 nedelje najdalje i na istom papiru imaš još 2 osnovna parametra i to ti je sve.

sredjen problem...Jedu one badava, al` nemam ni jednu radnju u okolini/kraju, plus treba mi za durona....

Kako rucno da resetujem IP adresu? Probao sam ovo ali bez uspeha!
Kod:
Instruction

1. First click on Start then Run and type command in the Open: field and press the OK button.

2. To determine what your IP address and default gateware are we need to run ipconfig.exe. Type ipconfig.exe and press enter. The Default Gateway address and the IP Address will be displayed. Regardless of whether there are addresses listed here, continue with the next two steps.

3. You will need to release your current IP address and gateway in order to get a new one. If this turns out not to be the problem with your computer, this proceedure will not hurt anything by attempting it. Release your current IP by typing the following ipconfig /release and then press enter. This will release any assigned IP addresses and gateways from your computer.

4. Next you need to type in ipconfig /renew to get a new IP address or default gateway. On the screen your should see your new Default Gateway and IP Address. If you are using a router or your IP has not changed on your modem then the addresses may not have changed.

5. Type exit to leave the command prompt and get to Windows.

Torrenti na ovom ruteru seru nevidjeno... Ide sve OK, i onda brzina padne na 1kB/s i ne mrda odatle. Zaustavim torrent, ponovo ga pokrenem i evo ga nazad na 60kB/s. WTF?

Kako rucno da resetujem IP adresu? Probao sam ovo ali bez uspeha!

Ovo sto si naveo sluzi samo da resetuje IP adresu u LAN mrezi koju dobijas putem DHCP-a od rutera. A posto se DHCP lease dodeljuje na duze vreme i kako nemas velik broj korisnika koji putem DHCP-a tvog rutera dobijaju mrezne parametre verovatno uvek zavrsis sa istom IP adresom iz privatnog opsega.

@ Bobiska
Nisam, jer je onaj znak dole u uTorrentu zelen, i kaze da je network status OK.

Probacu sa 1.8.5 verzijom uTorent-a. Sada imam 2.0.2

Poslednja izmena:
Meni 1.8.1 radi savršeno. Možda je od uređaja do uređaja, kao što je nekima navodno wifi domet sjajan, a nekima očajan. Radi se o bofl routeru, tako da je sve moguće.

1.8.4 verzija kod mene i nikada ni jedan problem. Sto se samog modema tice probaj da ga dignes na neku vislju tacku u sobi, dobio sam nesto bolji wifi signal na taj nacin!

Ja imam 1.8.5 i lose je radio dok nisam forwardovao portove. Inace ona ikona "dole" mi je uvek bila zelena. Prvi put cujem da moze biti i neke druge boje.

Ma nisam se dobro izrazio u vezi "ikone", ta "ikona" oznacava kakav ti je "network status", (znas ono malo okruglo zeleno sa kukicom u sredini :D), tu moze da stoji uzvicnik (onda je zuto) i opet uzvicnik, al ovaj put crveno. Da ne duzim dalje ,imas sliku u attachmentu.

Evo sad sve radi kako treba sa 1.8.5 . Secam se da sam na W7 koristio 1.7.7 i da je sve radilo kako treba, ali mi za jedan tracker treba verzija 1.8.5 ili novija :)

Prilozi

• statusN.JPG
    statusN.JPG
    11.9 KB · Pregleda: 120
Daleko od toga da sam neki ekspert za to ali sam na osnovu "uputstva" za MT882 koji sam imao uradio i na 520C. Kako ne pitaj me, uglavnom radi :).

Puno ti hvala, meni je po ipconfig/all u prefferred napisano da je adresa sa 2 na kraju i to sam odradio. Nisam doduse za ime aplikacije nista stavljao i proradilo je. Puno hvala jos jednom!!!!!!!!

Imam problem, crko mi je komp, pa privremeno koristim drugi, ali sam zaboravio sifru za wifi, a ovaj nema mreznu karticu za lan. Jedino resenje mi je reset na fabricka setovanja. Kako to da izvedem, koje dugme treba da se pritisne?
Javljajte sto pre, da ne kradem komsijama net :p

Pa imas rupicu nazad, pise reset. Uzmes iglu (ili mali srafciger) i dok je ukljucen, stisnes i drziz 5~6s, dok se ne ugase sve lampice (trebalo bi da je tako). Pustis, i sacekas da se ponovo upali, i to je to :)

Aha, dok je ukljucen :smash:

ali izgubice i konfiguraciju za pristup ADSL-u, zar ne ???

Nazad
Vrh Dno