Šta je novo?

Novi telekom ruter HG520 C

Moze jedno pitanje za one sto znaju
posta sam dobio taj us**ni ruter Huawei HG520C a imam i TP LINK WR542G,mogu li da povezem ovaj telekomov sa Tp linkom?
iz telekomovog rutera,tacnije Line1 (ili 2,3,4) ubodem u Wan u Tp Link,da li ce moci tako?
posto je u wifi varijanti toliko budjav da to nije humano :wall: :wall:

Ha, imaš sreće, upravo sam to uradio prekjuče, tako da...
Taman sam pare od besplatna 3 meseca dao na taj WR542G.
Znači...iz ovog buđavca HG520C, iz 1. ili 4. porta, utp kablić ide u bilo koji LAN (ne WAN) ulaz TP-a.
Prethodno OBAVEZNO spojiš kablom TP i komp i promeniš ip od tp-linka sa 192,168.1.1 u 192.168.2.1 i staviš ga u mod AP Router, nikako Ap Client Router, takođe na njemu isključiš DHCP.
Tek tada ih povežeš kako sam rekao i meni je u tom slučaju odmah sve proradilo. WiFi zaštitu na TP-Linku podesi po želji kada se uveriš da sve radi.

nema na čemu. nemoj molim te da staviš ovaj pre-shared key koji sam ja stavio i naziv mreže, to odaberi sam, šalio sam se samo naravno. javi dal radi. i promeni pass za admin, ako ti neko obije mrežu ne može da ti brčka po podešavanjima modema, pošto svi znaju taj default pass ztonpk. to i ne moraš da uradiš, al što je sigurno sigurno. poz

:D Naravno. Radi. Hvala jos jednom.

Izguglao sam ovo objašnjenje na jednom drugom forumu, isprobao u jdownloaderu i radi i na HG520c.

1) Udi u Jdownloader u configuration/reconnection
2) U Reconnect Method/CLR script unesi sledece parametre:
Login: admin
Password: ztonpk
Router IP: 192.168.1.1
3) Zatim copy/paste sledecu skriptu u "prazan" prostor

<CryptLoad>
<Router name="Echolife HG520i Home Gateway Telekom Srbija" />
<Command method="Auth" action="" />
<Command method="GET" action="menu_status.html" />
<Command method="GET" action="rpServiceStatus.html" />
<Command method="POST" action="Forms/rpServiceStatus_1">
<Parameter name="Connect_DialHidden" value="0" />
<Parameter name="Connect_DialFlag" value="1" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="1" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpDisConnecting.html" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="2" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpConnecting.html" />
</CryptLoad>

MODULI
4) U Advanced Settings izvrši sledeca podešavanja
First IP: 10
Max repeats: -1
Wait new IP: 30

Radi odlicno. Hvala na ovome. :banana:

Poslednja izmena:
hvala ti brate puno,uspelo mi je...!!
hvala kralju!!

Ha, imaš sreće, upravo sam to uradio prekjuče, tako da...
Taman sam pare od besplatna 3 meseca dao na taj WR542G.
Znači...iz ovog buđavca HG520C, iz 1. ili 4. porta, utp kablić ide u bilo koji LAN (ne WAN) ulaz TP-a.
Prethodno OBAVEZNO spojiš kablom TP i komp i promeniš ip od tp-linka sa 192,168.1.1 u 192.168.2.1 i staviš ga u mod AP Router, nikako Ap Client Router, takođe na njemu isključiš DHCP.
Tek tada ih povežeš kako sam rekao i meni je u tom slučaju odmah sve proradilo. WiFi zaštitu na TP-Linku podesi po želji kada se uveriš da sve radi.

Ekstra...Uspeo sam ovako da povezem TP-LINK Wireless Access Point...Hvala ti puno!!!:banana:

nema na čemu. nemoj molim te da staviš ovaj pre-shared key koji sam ja stavio i naziv mreže, to odaberi sam, šalio sam se samo naravno. javi dal radi. i promeni pass za admin, ako ti neko obije mrežu ne može da ti brčka po podešavanjima modema, pošto svi znaju taj default pass ztonpk. to i ne moraš da uradiš, al što je sigurno sigurno. poz

Druze aj reci mi molim te gde da promenim sifru za admin, danas sam presao na telekom i sve sam podesio, samo mi je jos to ostalo, gledao sam po opcijama ali nisam uspeo da nadjem.

Tools/system managment. pod admin kliknes na olovkicu i kucas.

Zna li neko kako da podesim ovo cudo da bi mogao sledece?

Imam HG520c (IP:192.168.1.1), na njega imam nakacen Asus WL500g Premium(192.168.1.2). Znaci UTP kablom iz LAN1 na HG520c do WAN porta na Asusu. Na asusu imam web aplikaciju koja je na portu 9091.

Ono sto ja zelim jeste da kada pristupim preko javne IP adrese koju HG520c dobije od ISP-a na portu 9091 da nekako napravim redirekciju na Asus na isti port.

Znaci: xxx.xxx.xxx.xxx:9091 --> 192.168.1.2:9091

gde xxx.xxx.xxx.xxx predstavlja dinamicku adresu koji dobije ruter i sanjom izlazim na net

Valjda me je neko razumeo sta hocu :)

Izguglao sam ovo objašnjenje na jednom drugom forumu, isprobao u jdownloaderu i radi i na HG520c.

1) Udi u Jdownloader u configuration/reconnection
2) U Reconnect Method/CLR script unesi sledece parametre:
Login: admin
Password: ztonpk
Router IP: 192.168.1.1
3) Zatim copy/paste sledecu skriptu u "prazan" prostor

<CryptLoad>
<Router name="Echolife HG520i Home Gateway Telekom Srbija" />
<Command method="Auth" action="" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="1" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpDisConnecting.html" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="2" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpConnecting.html" />
</CryptLoad>

MODULI
4) U Advanced Settings izvrši sledeca podešavanja
First IP: 10
Max repeats: -1
Wait new IP: 30

Moze li neko da napravi skriptu, kao sto je postojao IPchanger za MT882, ili vec neko ima? Jer, ponekad mi treba, da sam promenim IP, bez Jdownloader-a

Da li se jos nekom desava da mu u zadnjih 24 sata puca veza interneta i iptv-a?Da li je to do ovog uredjaja ili do telekoma?

Meni je juce prvi put pukla veza posle skoro 3 meseca koriscenja :)
Zanima me kako mogu da proverim da li mi neko krade net?Udjem u podesavanje rutera i gde onda?

Nego ljudi mozete li mi reci sto ste svi toliko nezadovoljni ovim modemom?! Ima los wirless signal ili sta?!

Ne znam kakav signal ocekujes od ovog cuda. Ja sam do skoro koristio tp link 8901,sad imam ovaj huawei,i iskren da budem,nema neke rzlike u jacini signala. Msm,muce se i jedan i drugi kroz 2 zida,ali uspeva...

Ono moje je bilo pitanje ne konstatacija!!!

Meni je juce prvi put pukla veza posle skoro 3 meseca koriscenja :)
Zanima me kako mogu da proverim da li mi neko krade net?Udjem u podesavanje rutera i gde onda?

Види да ли ти блинка WLAN сигнална лампица када ти је комп искључен. Ако блинка, време је да промениш шифру за бродкаст.

Добро немој да се љутиш,нисам ставио упитник. Какав сигнал очекујеш да имаш? Ја са рутером немам проблема, нема блокирања, гашења, рестартовања...Ради као сат. Што се тиче сигнала,па рецимо да је добар,као пто сам већ написао. Живим у стану,и сигнал пробија зидове таман толико да свуда имам довољно јак сигнал. + су ови зидови јааако дебели :) Задовољан?

Definitivno kinezi guraju sta stignu dok nekom ne radi na 2.5m, a nekom baca na 10m kroz 3 zida!!!

Evo danas dobih ovaj ruter, i radi super u kombinaciji sa mojim komp-om... sa drugim zeza (preko lana), ali se drugi komp kaci preko WLAN-a na net. I sve sljaka kako treba, cak je wireless kartica u kompu "gola", tj. nema ama bas nikakvu antenu, samo konektor viri iz nje i signal je oko 50%. Udaljenost rutera od kompa: manje od 1m. Ali ko ga sisa, radi posao...

Razdaljina oko 20m,cetiri zida plus jedan betonski zid izmedju mene i komsije.Kartica tp-link 551g sa onom stap antenicom sto ide uz nju.Signal -72dbm(najbolji sto sam postigao i ne variara),nema gubitaka paketa.
Komp sam podigao na sto da bude vislji, jer mi je smetao el.sporet u drugoj sobi (izbegavati metalne predmete izmedju rutera i prijemnika jer slabi signal).
Komp sam pomerao dok nisam nasao najbolji polozaj, a signal sam pratio pomocu programa inSSIDer ili wirelessmon.Pomeranjem kompa vise od 1cm signal pada na -82 i vise pa se veza gubi:S:.Igrice na netu rade i ping je odlican, samo se treba malo pomuciti dok se ne nadje najbolji polozaj ..pozz

Nego ljudi mozete li mi reci sto ste svi toliko nezadovoljni ovim modemom?! Ima los wirless signal ili sta?!

Ruter mi je u sobi, a drugi komp u narednoj sa preprekom jednim zidom, razdaljina oko 10 metara, ono nije los signal. I s' mobilnim ok hvata po kuci. Naravno da moze i bolje, ali sta da ocekujemo od ovakve opreme. Ja sam zadovoljan. :wave:

Pitah sto ga ljudi pljuju a ne ko je zadovoljan ;)

Ne znam ni meni nije jasno, sljaka odlicno, wireless radi bez problema doduse komp mi je udaljen 1,5m od rutera :D ali lepo i brzo se resetuje i IP adresa, torrenti, hosting sajtovi, sve je super, IPTV isto tako, nema pikselizacije, prekida, cak imam Click1 a od kako sam uzeo IPTV na probu net mi je 2mbit/s. Da ga ne ureknem, nek je ziv i zdrav :)

Pitah sto ga ljudi pljuju a ne ko je zadovoljan ;)

Mogu i ja da ga pljujem, jer bi nesto jos bolje. Vazno je da sljaka. Do pre 3 meseca imao sam onaj sugavi HG510, ovo mi je sad premija, imam Wireless po kuci.

Dobih danas ovo sr**** i vec imam problema.Jedno vreme radi normalno pa onda odjednom nece da otvori ni jednu stranicu iako sve lampice svetle i sve je ok,pa onda promenim IP pa proradi,pa opet nece,pa promenim pa sporo otvara stranice i tako sve u krug.
Ovo je katastrofa u odnosu na hg510 koji sam imao.Ima li nekog resenja za ovo?
EDIT:
A neki put se desava i sledece.Npr. otvorim stranicu gde ima dosta slika(npr. kada skidam neku tekmu pa ima screenshotova) i kopiram linkove u jdownloader i uporedo sa tim pokusam da otvorim google,on dok ne ucita ovu stranicu sa slikama ne proverava ni linkove niti pokusava da otvori google.Tih problema nisam imao na hg510.

Poslednja izmena:
Da li nekom radi reconnect opcija u CryptLoad-u sa ovim ruterom?

Nazad
Vrh Dno