Šta je novo?

Novi telekom ruter HG520 C

Meni za sada lepo radi, par nedelja je tu. On je na spratu, a komp mi je dijagonalno na istoj strani kuće u prizemlju . . . piše GOOD, i radi u fullu, svih 6MBita vuče .... tj oko 650 kbps ili čega već ...

Takodje, odlicno radi. U celom stanu je signal bar 85%. Napravio sam s njim i lokalnu mrezu i na laptop prebacio 7GB za 20 min.

MW2

Imam ovaj modem hg 520 c,i sad,jel bi mogao neko da objasni,kako da u igri Call of Duty Modern Warfare 2 mi bude nat open,nikada nisam forvardovao ili tome slicno,pa ako bi bila neka slikovita objasnjenja bio bih zahvalan,a imnogi drugi verovatno!

JDownloader i reconnect - Telekom Srbija ADSL

23052010508.jpg

=> Pokrenite "JDownloader"
=> Udjite u "Settings":

captureoy.jpg

=> Pa u "Modules":

capture2pm.jpg

=> Zatim u podopciju "Reconnection":

capturexy.jpg

=> Onda desno kliknuti na "CRL Script" i ta tri polja ispod popuniti ovako:
Login: admin
Password: ztonpk
Router's IP: 192.168.1.1

capturehia.jpg

=> Zatim kopirati Script-u dole u predvidjeno polje:

capturegt.jpg

Script:
<CryptLoad>
<Router name="Echolife HG520i Home Gateway Telekom Srbija" />
<Command method="Auth" action="" />
<Command method="GET" action="menu_status.html" />
<Command method="GET" action="menu_status.html" />
<Command method="GET" action="rpServiceStatus.html" />
<Command method="POST" action="Forms/rpServiceStatus_1">
<Parameter name="Connect_DialHidden" value="0" />
<Parameter name="Connect_DialFlag" value="1" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="1" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpDisConnecting.html" />
<Command method="POST" action="Forms/rpServiceStatus_1">
<Parameter name="Connect_DialHidden" value="0" />
<Parameter name="Connect_DialFlag" value="1" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="2" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpConnecting.html" />
</CryptLoad>
=> I onda odete u "Modules", pa podopciju "Advanced" i podesite ovako kao na slici redom ta tri polja:
10
-1
30

capturegk.jpg

=> I na kraju treba da Vam je otkaceno da automatski se rekonektuje, ako nije samo kliknite (vidi sliku):

capturebir.jpg

Napomena: koristim
win7x.png
i odlicno radi i na njemu.

Sledi nastavak...

Nastavak...

Ukljucite wireless i postavite sifru da Vam neko ne bi "krao" net

=> Wireless se ukljucuje iznad dugmeta on/off na ruteru:

2222nl.jpg

=> Dugme drzite do 3 sekunde dok se ne upali wireless, takodje i dok ga budete gasili
=> Da bi videli da je upaljen, treba da se upali zelena lampica gde pise "Wlan":

3333f.jpg

=> U vasem browseru ukucati: 192.168.1.1

capture1mr.jpg

=> Zatim stisnuti enter i iskocice Vam da ukucate "User name" i "Password". U oba polja ukucati: telekom
=> Onda stisnuti "OK":

capture2y.jpg

=> 1, 2: Otvorice Vam se menu: Stisnite "Basic", pa "Wireless Lan"
=> 3. U "Access Point" stavite: Enable
=> 4. U "SSID": stavite naziv kako zelite Vas wireless da se zove
=> 5. U "Authentication Type": WPA-PSK
=> 6. U "Encryption": TKIP
=> 7. Zatim u polje "Pre-Shared Key": postavite vasu sifru
=> I na kraju dole stisnuti: "Submit"

capture3p.jpg

Takodje ovo mozete preuzeti u PDF-u i Script-u u Text Document-u:

Prilozi

• Reconnect za Huawei HG520c.pdf
    1,017.9 KB · Pregleda: 199
  • Script-a za Huawei HG520c.txt
    936 bajta · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Imam mali problem sa ovim "radijatorom" od rutera,ili kako ga je vec neko nazvao i tranzistorom bez tjunera...:-devil-:
Posle nekog duzeg vremena jenostavno nema konekcije preko wifi pa moram da ga iskljucim i ukljucim da bi to proradilo.Preko lan portova je sve ok.Samo wifi zeza..Dali ima resenje za to ili je ovaj ruter "bagovit" kao i svi Telekomovi raniji ruteri i modemi??

Zakačite ovo uputstvo u posebnu temu!Hvala!Odlično sve radi po ovom uputstvu...Svidja mi se sto mi ne prekida IPTV u trenutku menjanja ip adrese :)
Ako bih iskljucivao ruter onda se prekine i IPTV!

Imam mali problem sa ovim "radijatorom" od rutera,ili kako ga je vec neko nazvao i tranzistorom bez tjunera...:-devil-:
Posle nekog duzeg vremena jenostavno nema konekcije preko wifi pa moram da ga iskljucim i ukljucim da bi to proradilo.Preko lan portova je sve ok.Samo wifi zeza..Dali ima resenje za to ili je ovaj ruter "bagovit" kao i svi Telekomovi raniji ruteri i modemi??
Meni je radio bez greske, prvih mesec-dva, sada mi se redovno "zaglupljuje", pa moram da ga resetujem, i wifi i lan!

Dali su user name i password koji se vide u ruteru sa admin nalogom ustvari isti podaci koje bi mi iz telekoma poslali ako bih trazio?Dali je to moj user name i pass?Vidim onaj user name HW@xdsl... a pass su crne tacke..

Hvala Xavi radi savrseno, ziv bio. :wave:

Dali su user name i password koji se vide u ruteru sa admin nalogom ustvari isti podaci koje bi mi iz telekoma poslali ako bih trazio?Dali je to moj user name i pass?Vidim onaj user name HW@xdsl... a pass su crne tacke..

Da, to su podaci za tvoju liniju i dobijaju se tako sto im posaljes mejl da su ti potrebni i stici ce ti na adresu na koju ti stize racun za nekoliko dana.

Da, radi dobro. Nešto sam čačkao oko DNS-a, da li se ovde podešava i da li sam dobro podesio google dns?

Prilozi

• DNS-Google.gif
    DNS-Google.gif
    51.5 KB · Pregleda: 171
Nema na cemu, ljudi, drago mi je. ;)

Da, radi dobro. Nešto sam čačkao oko DNS-a, da li se ovde podešava i da li sam dobro podesio google dns?
Da, jesi.

Meni je radio bez greske, prvih mesec-dva, sada mi se redovno "zaglupljuje", pa moram da ga resetujem, i wifi i lan!
Na drugom komp-u gde preko wireless-a se kacite, podesite ovako kao na slici. Mozda Vam pomogne. A mozete open DNS ukucati ili od Google, Vas izbor.

capturefi.jpg

Poslednja izmena:
Imas li uputstvo za internet na sva 4 porta ili je ono isto kao za 520s.

Ja sam lako umrezio dve sedmice (komp LAN i wireless laptop), medjutim imam problema sa starim kompom na kojem je xp. Imam na njemu wireless karticu, ali nece da komunicira sa sedmicom. Moze neko detaljno uputstvo kako da umrezim i taj xp, ne toliko zbog neta nego da lakse sestri prebacim filmove i muziku na komp. Inace, koristim stari nacin deljenja fajlova bez "Homegroup" koji ima sedmica.

Poslednja izmena:
Da li je ok da se kacim sa 2 kompa, 1 wifi, drugi lan, bez ikakvih podesavanja, sve na automatik?

Ja se tako kačim, s tom razlikom, 2 kompa + WiFi ..... samo sam bocnuo i radi ....

Da li zna neko da li je moguć FILE SHARING između računara nakačenog na LAN i netbook-a povezanog na WLAN?

Da li zna neko da li je moguć FILE SHARING između računara nakačenog na LAN i netbook-a povezanog na WLAN?

Naravno da jeste!Bez problema ide ,ali samo sa 54 mbit kolika je brzina wlan kartice na netbook-u.Nece ti raditi dobro striming 1080p filmova dok 720p ide ok...Jedino ako laptop i drugi kompjuter ne vezes sa lan kablom...onda ide 100 mbit ili ako imaju gigabit karte onda toliko...

Naravno da jeste!Bez problema ide ,ali samo sa 54 mbit kolika je brzina wlan kartice na netbook-u.Nece ti raditi dobro striming 1080p filmova dok 720p ide ok...Jedino ako laptop i drugi kompjuter ne vezes sa lan kablom...onda ide 100 mbit ili ako imaju gigabit karte onda toliko...

Da li je dovoljno da se samo aktivira FILE SHARING na oba računara ili je potrebno da se urade još neka podešavanja na ruteru?

na ruteru nema nikakvih podesavanja,jedino ako imas firewall na oba racunara treba dozvoliti konekcije..

JDownloader i reconnect - Telekom Srbija ADSL

capture2pm.jpg

=> Zatim u podopciju "Reconnection":

capturexy.jpg

=> Onda desno kliknuti na "CRL Script" i ta tri polja ispod popuniti ovako:
Login: admin
Password: ztonpk
Router's IP: 192.168.1.1

Pretpostavljam, da ako u ruteru promenimo sifru, da to treba i ovde uraditi.

I jos 1 pitanje, da li firewall u ruteru ostaviti na enable ili disable, ako vec koristimo neki softverski ili koji je bolje ostaviti , da li mogu oba?

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim da extra radi na OS X Snow Leopardu. Pustam po 3 linka da bih postigao punu brzinu od Click 4, kada najsporiji zavrsi, promeni IP i krece dalje. Od jutros sam skinuo oko 4.5giga

Danas sam dobio ovaj modem umesto onog MT882, koji je odsluzio svojih 3 godine staza. Malo sam se mucio dok nisam provalio kako da ukljucim portove 3 i 4. Naime nije samo da se stikliraju u Basic->DHCP, nego mora da se ide Advance->Port Maping, tu prvo izaberete Group index 2, pa destiklirate lan 2 i 3, pa se vratite na Group index 1 i stiklirate ih.
Inace ok mi deluje modem, jedino sto mi smeta je sto posle hard reseta opet cu trebati da pravim ta lan podesavanja. E da ne znam da li svi su takvi ali ja sam dobio modem gde mogu da mu menjam user i pass za adsl, to na proslom nije moglo, sto znaci da se ovaj modem moze koristiti i na drugim adsl linijama :D

Danas sam dobio ovaj modem umesto onog MT882, koji je odsluzio svojih 3 godine staza. Malo sam se mucio dok nisam provalio kako da ukljucim portove 3 i 4. Naime nije samo da se stikliraju u Basic->DHCP, nego mora da se ide Advance->Port Maping, tu prvo izaberete Group index 2, pa destiklirate lan 2 i 3, pa se vratite na Group index 1 i stiklirate ih.
Inace ok mi deluje modem, jedino sto mi smeta je sto posle hard reseta opet cu trebati da pravim ta lan podesavanja. E da ne znam da li svi su takvi ali ja sam dobio modem gde mogu da mu menjam user i pass za adsl, to na proslom nije moglo, sto znaci da se ovaj modem moze koristiti i na drugim adsl linijama :D

Da, moze da se koristi gde hoces samo mu podesis podatke.

Sto se tice lan podesavanja ne moras stalno to da podesavas posle reseta nego sacuvas Backup fajl i posle ga samo upucas.

Ides u Tools/Restore & Backup/Configuration File Backup sacuvas fajl i kad ti zatreba Tools/Restore & Backup/Configuration File Restore nadjes fajl gde ti je sacuvan i Upload.

Ovako je na HG520s i mislim da je isto i na HG520c jer imaju slican firmware.

Pretpostavljam, da ako u ruteru promenimo sifru, da to treba i ovde uraditi.

I jos 1 pitanje, da li firewall u ruteru ostaviti na enable ili disable, ako vec koristimo neki softverski ili koji je bolje ostaviti , da li mogu oba?

Da,šifru ako si menjao stavljaš tu novu.

Zasto se modem sporo konektuje od ukljucenja?? Postoji li neka fora da se smanji vreme..? Na svaki prekid cekam i do 2min. , a cesto zna da puca.

Da li mogu da ogranichim brzinu WiFi protoka? Sestra i cimer mi se kache na WiFi, a cesto povuku neke glupave igrice sa face i po 2-3 youtube i pojedu sav protok... pa bih da im "podelim" wireless dam jedno 2 mega pa nek rade sta oce... jel moze to?
Ako moze - zna li neko kako?

Nazad
Vrh Dno