Šta je novo?

Novi Open ADSL Click paketi

neznam koliko je ova informacija tacna ali mi se cini da se telekom nece prodavati u celosti nego samo 51 % njegovih akcija dok onih 49 % ostaje u vlasnistvu drzave. tako da ce ipak telekom ostati jednim delom u srbiji i da ce isto tako i on moci da stavlja veto na tudje odluke.

e sada koliko je ovo tacno *** ali tako se prica, sta je stvarno istina ostaje nam da sacekamo i saznamo.

Prodaje i grčki OTE svojih 20%, tako da je to odmah u startu 71% vlasništva... Plus će se polovinom godine prodavati i deo koji drži Akcijski fond, kako bi se građanima podelile besplatne akcije, odnosno pre bih rekao "hleba i igara" pred nadolazeće izbore.

Znaci pojenta svega je da ja koji imam 4 mb i placam po ceni 1mb cu i od dalje placati isto sa istom brzinom bez ikakavih promena?!

Ako Click1 ima novu cenu onda cemo i mi koji ga placamo placati tu novu cenu.
Ako dobijamo uslugu koja se zove Click4 onda treba i nama da povecaju upload.
Cisto sumnjam da moze biti drugacije ali videcemo za mesec dana...

Pa el ima neki zvanican link na Telekomovom sajtu, ja ga ne pronadjoh?

svi znamo da na Telekom sajtu postave zvanican info tek kad prodje akcija (tako je bar bilo dosad)

Nema nista zvanicno,sve su za sada najave.Ubrzanje je tek od 1.februara tako da ima vremena za cenovnike i pakete.Svi cekaju Telekom ali se sve vise manje zna.Ja sam se vec odlucio za Veratovu akciju za stare korisnike i cuo se sa njima ali posle sinocnjeg prekida od dva sata i onih par dana od prosle godine razmisljam se sta mi je raditi.Ako ne budu trazili produzenje ugovora preci cu na 4Mb.

Zvanicna informacija o povecanju upload brzine na Telekom sajtu http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5&cid=43883

Jedino sto se da primetiti da cena Click1 paketa biti skuplja za 100 dinara, kad se uracuna PDV to mu dodje 1532 dinara, a placali smo dosadasnjih 1425, lepo od njih...

Naravno da jeste, kao što je lepo što su nam dozvoljavali da fiktivno raskidamo ugovore samo da bi ih ponovo zaključivali. Onaj ko je pomislio da tu nema mačke u džaku je baš naivan momak :)

Pa dobro, mi koji smo potpisali onaj dvogodišnji ugovor gde je godinu dana IPTV free + Click4 po ceni Click1 smo još i super prošli, pogotovo što Click 1 nisu povećali na 4Mb/...

Ipak je 1299 + PDV za klik 1, sudeću po ovom linku iz bSecurity-jevog posta. Ipak, sve u svemu, nije tako loše, moglo je i gore.

Poslednja izmena:
Prodaje i grčki OTE svojih 20%, tako da je to odmah u startu 71% vlasništva... Plus će se polovinom godine prodavati i deo koji drži Akcijski fond, kako bi se građanima podelile besplatne akcije, odnosno pre bih rekao "hleba i igara" pred nadolazeće izbore.

gle nismo se razumeli. telekomu ostaje u vlasnistvu 49% dok onih 51% je razdeljeno sada trenutno na kompanije koje imaju udlea u telekomu. e sada dali je t-com ili vec ko drugi odkupiti od ostale dvojice ili vec koliko ih ima ostatak akcija pa tako doci u posed sam 51% akcija ili ce i ostali ostati u talu da uzmu neki procenat ostaje da se vidi ali preko toga drzava nece ici u prodaji telekoma.

Kad povecaju download, ne valja jer ljudima zapravo treba upload. Kad povecaju upload, ne valja opet. Kako ljudima ugoditi? :D

Kad povecaju download, ne valja jer ljudima zapravo treba upload. Kad povecaju upload, ne valja opet. Kako ljudima ugoditi? :D

Zakačiti ih sve na "debelo crevo" na koje si ti "zakačen" pa će svi veselo da se smeju kao ti, ali tvoj Ikom je "pilićarski" isp ograničen samo na pojedine delove grada (valjda se razvijaju samo u delovima grada gde još ljudi drže piliće i kokoške po dvorištima) :D :D

Nemaju svi "sreću" da "creve" prođe pored njih...nego su osuđeni na ADSL i overhead = što ti više daju ustvari ti i više uzimaju

Pa brate preselis se onda ovamo kod nas na selo i jednim udarcem ubijes dve muve: resis problem interneta + mozes da gajis pilice i krave, te da tako sprecis efekat poskupljenja u prodavnicama koji nam sledi. :D

Ja ozbiljno mislim da ljudi preteruju poredeci Telekom sa regionom. Telekomov adsl ima smisla porediti samo sa adsl-om u regionu. Mrzi me opet da kucam, vec sam jednom to pisao. Telekom ima bolju ponudu nego telekomi Bosne, CG, Makedonije, barem jednaku ponudu u odnosu na hrvatski telekom (sada verovatno i bolju). Madjarski telekom ima bolju ponudu od naseg u delovima gde nude kablovski pristup, obican adsl je slican kao ovde. Za rumunski i bugarski telekom nemam pojma kakvi su.

Dakle, ti argumenti tipa "najgori u regionu" jednostavno nisu tacni. Ako im vec nesto zamerate onda bar radite to na pravi nacin, a ne iznoseci netacne informacije. Od sedam telekomunikacionih kompanija u regionu, maksimalno tri imaju bolju ponudu od naseg telekoma. Ako je povlacenje te price nacin da pokazete koliko je Telekom los, onda ste u startu pogresili.

Alo vi sto vam je lepo,placam vec 2 godine paket klik1.i dobijem povecanje 512 kb/s. Sta je tu ekstra,koliko sam im para ostavio.. Najveci broj korisnika ima paket klik 1,sto znaci buranija,i nama kao povecavaju 50%,sto se nisu otvorili pa makar na klik 2 da nas prebace.
Vi sto branite lopovluk i uporedjujete cene sa Hrvatskom i Nemackom,samo cu vam reci da ste jako smesni,i "komsije" imaju daleko vece plate od nas,a o svabama da ne pominjem. Da peres sudove tamo imaces platu dalekoo vecu od nase.
Nemojte mi te fore kao sa cigarama(najjeftinije pljuge u evropi). Pakla cigara je 1 e (krdze)u evropi 4-5e.
Patike u srbiji (prosecne 50e,u evropi isto toliko,ili cak manje)
U svabiji ima paketa (internet,mobilna mreza i fixna pa je cena ok i za nase uslove,a dobije se mnogo vise nego kad se saberu pretplate za net,fiksni i mobilni).
Malo sam skrenuo sa teme ali poenta je da su pojedini ovde zaboravili da se kablovski duplirao odavno,za iste parice,jos plus upload jaci nego na telekomu.

Alo vi sto vam je lepo,placam vec 2 godine paket klik1.i dobijem povecanje 512 kb/s. Sta je tu ekstra,koliko sam im para ostavio.. Najveci broj korisnika ima paket klik 1,sto znaci buranija,i nama kao povecavaju 50%,sto se nisu otvorili pa makar na klik 2 da nas prebace.
Vi sto branite lopovluk i uporedjujete cene sa Hrvatskom i Nemackom,samo cu vam reci da ste jako smesni,i "komsije" imaju daleko vece plate od nas,a o svabama da ne pominjem. Da peres sudove tamo imaces platu dalekoo vecu od nase.
Nemojte mi te fore kao sa cigarama(najjeftinije pljuge u evropi). Pakla cigara je 1 e (krdze)u evropi 4-5e.
Patike u srbiji (prosecne 50e,u evropi isto toliko,ili cak manje)
U svabiji ima paketa (internet,mobilna mreza i fixna pa je cena ok i za nase uslove,a dobije se mnogo vise nego kad se saberu pretplate za net,fiksni i mobilni).
Malo sam skrenuo sa teme ali poenta je da su pojedini ovde zaboravili da se kablovski duplirao odavno,za iste parice,jos plus upload jaci nego na telekomu.

Ako dve godine koristiš click1 što nisi iskoristio i poptisao ugovor za Click 4 po ceni Click 1?

To sam i ja hteo da ga pitam.

Ako dve godine koristiš click1 što nisi iskoristio i poptisao ugovor za Click 4 po ceni Click 1?

...verovatno zato sto oni obavestavaju stare korisnike samo o nekim glupostima i salju reklame na mail od pakoma , nekog kameleona, za mobilni telefon reklame, banka inteza, itd...
Ja sam provalio za tu akciju ovde na forumu i to kad me poceo ping zezati pa sam trazio savet... telekom ce biti za mene samo ruzna proslost... Svima preporucujem da obidju to g**** u sirokom luku.
Sad prelistavam njihova obavestenja i vidim da su mi javili za nize cene rominga iz Juznoafricke Republike :/

Poslednja izmena:
nnnn preseli se u zimbabwe, tamo je prosečna brzina 750kbps, verujem da će ti biti dovoljno.

kad je kod nas 250kbps bio standard u Evropi je 5mbps bio podrazumevani paket.

Sada u srbiji, tacnije od 1vog za 20e, moze da se bira izmedju adsl 4/512 ili kablovski 8/384 ili 5mega + kablovska + digitalna tv. U okruzenju nije nista bolje, to sto oni imaju veci standard od nas ***, za to su krive zadnje dve vlasti ( ovi 10 dina + sloba 10 dina), a ne provjaderi, njima su nabavne cene interneta i opreme iste kao i onima u okruzenju.

onda ne shvatam zašto bi neko ko ima mogućnosti za kablovski od 8 Mb/s koristio ADSL od 4Mb/s.

Koja sam ja budala.
Samo malo da popuste ove hladnoće i prelazim na SBB.
Plaćam kod Beotela 1Mb/s 1300 dinara, a za te pare kod SBB-a mogu da imam 4 puta veću brzinu.

Izgleda da ću, teška srca, morati da raskinem sa njima, i nadati se da će me razumeti.

Pa brate preselis se onda ovamo kod nas na selo i jednim udarcem ubijes dve muve: resis problem interneta + mozes da gajis pilice i krave, te da tako sprecis efekat poskupljenja u prodavnicama koji nam sledi. :D

Pa 'brate' 'de ćeš većeg sela od NBGD gde sam ja :d
Rado bih prešao sa Click16 na Flat 5 da imam tehničkih mogućnosti ;)

Na primer nisam student,sveca jeste ali nije htela da se cima do telekoma,a nebih smeo da se obavezujem na jos 2 godine. Od 1.ne radim vise,tako da ne znam odakle cu placati i ovih 1400+..
Vi sto se frljate olako sa tih 20-30e za net,video bih kako bi trosili pare da radite za 18 hiljada,plata kasni,a treba koja kinta da se gurne matorcima za racune i zivot.
Evo primera za brzinu klik 1 paketa

Na primer nisam student,sveca jeste ali nije htela da se cima do telekoma,a nebih smeo da se obavezujem na jos 2 godine. Od 1.ne radim vise,tako da ne znam odakle cu placati i ovih 1400+..
Evo primera za brzinu klik 1 paketa

Ništa te nije koštalo/košta da kao mnogi korisnici samo aktiviraš SpeedUP i da za 1400din imaš 2mbit
Nadam se da još nije kasno to da uradiš
https://www.open.telekom.rs/secure/speedbuttonpm.aspx?sid=176&id=452

Koje će to veselje da bude kada se korisnicima budućeg Click1 paketa "zaglavi" SpeedUP na brzinu sledećeg paketa Click4 tj 4mbit-a :d

koliko meni poznato, za oko 5 godina brzine su otisle sa 128Kbps na 1-4Mbps, a za neke i vise... niko ne prica o godinama koje su pojeli skakavci.

Ostavio si im onoliko para koliko treba za prvu preplatu posle osnovne. Dakle, sa njihovog stanovitša, ništa posebno. To što je tebi to mnogo, oni sa tim nemaju veze. A realno, mogu da se kladim da bi onda kukao što te nisu prebacili i na više od 2. Uostalom, kada švecu mrzi da se cima oko Telekoma da uzme dva papira i sve završite u roku od jednog dana, možeš misliti koliko njih mrzi da se cimaju oko tebe - ponude ti opciju da besplatno za iste pare dobiješ 4 puta brži internet a tebe to ne zanima :)

Imaćeš i veće račune i veće izdatke svakodnevnog života pa mu dodje na isto. Štaviše, pošto bi i tamo verovatno jurio jeftinije pakete, verovatno bi ti zapao neki sa FUPom pa bi kukao još više nego što kukaš ovde :)

Ne brini se, doćiće ti T-COM pa ćeš kao i Hrvati da kukaš kada ti ponude routere gde ti softverski zaključaju sve portove iznad 10000 pa ne budeš mogao da igraš neke igre online. A tek ako ti uvedu FUP, Telekom ima da praviš od blata :)

Po meni je ovo sasvim korektan potez od Telekoma. Ako sam dobro razumeo, cene su relativno ostale iste osim što su za click 1 poskupele 100din a svi smo dobili još brži internet i to pogotovu u onom segmentu koji je bio osiromašen do sada. Ali, najlakše je samo pljuvati u nedogled.

Poslednja izmena:
Po meni je ovo sasvim korektan potez od Telekoma. Ako sam dobro razumeo, cene su relativno ostale iste osim što su za click 1 poskupele 100din a svi smo dobili još brži internet i to pogotovu u onom segmentu koji je bio osiromašen do sada. Ali, najlakše je samo pljuvati u nedogled.

Ako je tebi korektno da oni koji su korisnici 4+godine imaju 4x sporiji internet od novih korisnika i to po istoj ceni svaka tebi cast... Nekog normalnog bi za takav propust trebalo biti sramota i gledali bi sto pre da isprave tu gresku...

Razumem ja da ce gomila korisnika malo da kuka zbog povecanja cene za 110dinzi, i da ce kontati kao OK. digli su i brzine, ali na to su i oni u telekomu racunali kad su odlucili da sisaju te ovce...
Sreca pa je vicina ljudi koje znam (korisnika klik1 paketa) nisu ovce i gluperde i nece to dozvoliti...

Poslednja izmena:
Ako je tebi korektno da oni koji su korisnici 4+godine imaju 4x sporiji internet od novih korisnika i to po istoj ceni svaka tebi cast.

Sam spadam u tu grupu. Tržište tako funkcioniše. Tu nema normalnih i ludih, ima samo interes. Mi ih ne zanimamo, nas već imaju. A realno, u neku ruku ih i zanimamo kad nam dozvoljavaju da fiktivno raskidamo i ponovo zasnivamo ugovore.

Uostalom, za 110din dobijaju 0.5k bolji download i čini mi se jači upload? Realno, nije strašno, mada je click1 sam po sebi potpuno neisplativ... osim ako se ne aktivira speedUP :D

...nema tu opravdanja... kad je nekom, kao meni, bitno na sta daje lovu koju sve teze zaradi, taj ce znati i da sabere 1 i 1 u ovoj prici...
Po meni se tako ne posluje, ali ocigledno da njih nije briga da posluju korektno na duze staze i otud i ovakve nebuloze... Bitno je da ljudi imaju izbor... ovede ispada da ce kablovski provajderi imati gomilu novih korisnika...

Poslednja izmena:
Bitno je da ljudi imaju izbor

Nažalost, nemaju svi izbor. U Smederevu recimo kablovska nije zaživela uopšte pa sam se možda zato i "istrenirao" da se ne nerviram kada znam da nemam alternative i da za iste pare uz ovakve promocije može da mi bude samo bolje.

A sreća u nesreći je što u BGu iznajmljujem stan sa SBBom :D

U mom stanu je najgori kablovski operator,kds. O njihovim cenama da ti ne govorim :)
Zivim na nbg-u. kod opstine i imam najgoreg operatora.. o kakvom izboru govorimo :)

U mom stanu je najgori kablovski operator,kds. O njihovim cenama da ti ne govorim :)
Zivim na nbg-u. kod opstine i imam najgoreg operatora.. o kakvom izboru govorimo :)

Ceo problem u Srbiji je zasnovan na tome, da ne postoji izbor, ne mozes da odes i promenis 1,2,3 kablovskog ili telefonskog operatera. Kompanije se ne bore za klijente, vec ih boli *****. E kad dodje taj vid konkurencije, tj kad drzava omoguci, da se lako i jednostavno pokrene i uposli novi operater, tad cemo i mi dobiti i bolji internet i bolje ponude svega. Do tada cutimo i trpimo monopol koje bukvalno sve firme u ovoj oblasti imaju, ne telekom, nego i sbb i svi. Tj ne krivimo telekom i sbb sto im drzava omogucava da nemaju konkurenciju, vec ovo sto rekoh trpis ili ono gledas da menjas vlast ili sta vec :D

Vrh Dno