Šta je novo?

Novi Open ADSL Click paketi

A meni su baš objašnjavali suprotno. Da baš ako zaključiš 30tog, da samo jedan dan računaju kao celu preplatu. Zato su svi koji su jurili npr. studentski paket čekali prvi u mesecu da bi imali maksimalnu korist.

I dalje mi je neverovatno koliko ljudi lako izgovaraju reči lopovi, kriminal i slično... A pritom uopšte npr. ne navedu da su pola meseca koristili internet na Click 1 paketu nego samo lupe račun i to je to.

Odmah da ti kažem, neće biti kako ti je Extreme rekao - do kraja decembra će ti otići jedna preplata, čisto da se ne zaletiš opet sa istim pričama kako te neko krade.
Aj iskreno priznaj koliko si puta u zvotu bio pokraden ali na zvanican nacin pomocu pogresno napravljenog racuna ili marketinskim trikom? Daj boze da zivimo u sigurnoj drzavi i da nema potrebe proveravati i sumnjati. Na kraju krajeva sam sebe demantujes pricom da si dobio drugaciju informaciju i ako je ta tvoja informacija tacna onda je potpuno opravdana sumnja o kojoj je pricano ovde.

Po meni je ovo sasvim korektan potez od Telekoma. Ako sam dobro razumeo, cene su relativno ostale iste osim što su za click 1 poskupele 100din a svi smo dobili još brži internet i to pogotovu u onom segmentu koji je bio osiromašen do sada. Ali, najlakše je samo pljuvati u nedogled.

izvini,a zasto je korektno povecanje cene,pa makar bilo to i 100 dinara??...........mislim,oni koji su uzeli neki paket,imaju predvidjeno u ugovoru cenu tog paketa.......i kako sad,bez ikakvog pitanja korisnika,povecava mu se cena?

pa mislim,bilo bi korektno i fer da se izjasne korisnici o tome,pa ako zele to minimalno poboljsanje usluge,neka plate vise............a onaj kome to ne treba,zasto bi placao vise?......mislim,onaj ko koristi net za osnovne stvari,pa cak i neke osnovne vidove multimedije(npr skidanje filmova,muzike itd,svejedno mu je da li mu je brzina net-a 1.0 ili 1,5 mbs.....

uostalom,da li su taj prelaz iz click 1 u click 4 mogli da obave ljudi koji nisu studenti? :)

Poslednja izmena:
^Potpisao si ugovor u kome pise da oni (Telekom) mogu da menjaju uslove (brzinu, cene i sl.). Niko te nije terao, pogotovo ako jos nisi ni citao...
Click 4u1 su mogli svi koji nisu pod ugovornom obavezom...

@ Boj72: Lako moze biti i varijanta koju je @wladymeer pomenuo - pola meseca po redovnoj ceni (kako si i koristio), a prva pretplata (ta od 1din) do kraja tog istog meseca. U svakom slucaju, racun za decembar ti je OK, a u januaru ces videti kako obracunavaju (zavisi sta stigne - 1425 ili 712 din)

Poslednja izmena:
Aj iskreno priznaj koliko si puta u zvotu bio pokraden ali na zvanican nacin pomocu pogresno napravljenog racuna ili marketinskim trikom? Daj boze da zivimo u sigurnoj drzavi i da nema potrebe proveravati i sumnjati. Na kraju krajeva sam sebe demantujes pricom da si dobio drugaciju informaciju i ako je ta tvoja informacija tacna onda je potpuno opravdana sumnja o kojoj je pricano ovde.
Wladymeer se debelo demantovao neverovatno mu je da uz Telekom idu reci kao Lopovi i kriminal a sa druge sasvim mu je normalno da neko potpise 31 Decembra i ima samo jedan dan priviligije koje mu je Telekom dao u neverovatne dve reci PRVI MESEC koji po njemu ne znaci period od mesec dana nego bilo koji vremenski period do kraja meseca bez obzira na pocetni dan u tom mesecu....... Za mene je takvo racunanje cist lopovluk ako smo dosli do toga kako neku markentisko iskoristenu rec mozemo tumaciti u pravnom smislu.... E ako to nije kriminal i demagogija najvece vrste ne znam sta je.....

^Potpisao si ugovor u kome pise da oni (Telekom) mogu da menjaju uslove (brzinu, cene i sl.). Niko te nije terao, pogotovo ako jos nisi ni citao...

sta me niko nije terao?

bas cu da proverim da li se negde u ugovoru koji sam potpisao spominje cena....

cak i da je tako,da li to NAPRIMER znaci da taj Telekonj moze za nekoliko meseci da poveca brzinu CLICK 1 paketa sa 1,5 na 2,0 mbs i da pritom diskretno naglasi da su IZMENJENE cene,tako sto ce nova cena biti 10.000 din mesecno za click 1 paket?...(ili tako neka nebuloza)

uostalom,sta im znaci to povecanje od 100 dinara,i samo za taj click 1 paket?....zasto i ostali paketi nisu poskupeli?............mislim,ne radi se o tih glupih 100 dinara,vec o korektnosti i fer odnosu prema korisnicma....

Click 4u1 su mogli svi koji nisu pod ugovornom obavezom...

au,pa sta je to,neka diskriminatorska politika prema korisnicima?.....mislim,na neki nacin diskriminisu se korisnici koji su pod ugovorom,a oni koji nisu,mogu da imaju 4X brzi internet po istoj ceni?.....(?!)

Malopre uradih Speedtest posle ko zna koliko vremena i izgleda da je već povećan upload ili je neka greška (mada sam ponovio dva puta).

Telekom, Click 6

@ maxx79: Tacno tako, mogu, ali se takvo (drasticno) povecanje nikad nece desiti posto bi svi prestali da placaju/koriste...
Nije diskriminatorska, svuda na planeti stari korisnici (koji nisu vise pod ugovornom obavezom) kao i novi imaju odredjene pogodnosti/stimulacije kako bi i dalje ostali/postali. Telekomunikacione kompanije najvise zavise od broja stalnih korisnika (postpaid, pod ugovornom obavezom) posto na osnovu njih dobijaju investicije/kredite, planiraju razvoj itd.

Aj iskreno priznaj koliko si puta u zvotu bio pokraden ali na zvanican nacin pomocu pogresno napravljenog racuna ili marketinskim trikom? Daj boze da zivimo u sigurnoj drzavi i da nema potrebe proveravati i sumnjati.

Nije pitanje u kojoj državi živiš, već u kom vremenu. Po tvojoj priči ti se izgleda svaki put obraduješ kad ti iskoči pop-up na internetu da si milioniti posetilac nekog foruma? Ili i njih zoveš lopovima? :)

Wladymeer se debelo demantovao neverovatno mu je da uz Telekom idu reci kao Lopovi i kriminal a sa druge sasvim mu je normalno da neko potpise 31 Decembra i ima samo jedan dan priviligije koje mu je Telekom dao u neverovatne dve reci PRVI MESEC koji po njemu ne znaci period od mesec dana nego bilo koji vremenski period do kraja meseca bez obzira na pocetni dan u tom mesecu.......

Nije se wladymeer ništa demantovao (dodjavola, sad zvučim ko Antić :D), već je kad je trebalo da potpiše takav ugovor od službenika dobiju savet "sačekaj lepo 1. jul, da ti ne računamo ova 3 dana interneta bezveze kao ceo mesec". Tako da u konkretnom slučaju, oni nikoga ne žele da prevare. Ti koristiš pogodnosti koji ti oni nude pod njihovim uslovima. Nisu oni ponudili te akcije 29tog u mesecu, već obično traju ceo mesec (a studentski internet paket bogami i pola godine) pa kad ko sazna za iste. Niti bi oni tebi internet naplatili 31 dan ako ga koristiš poslednjeg dana u mesecu u slučaju da plaćaš regularnu cenu. Kada to urade, da, onda će biti lopovi. Dok ovo rade, da, manipulišu sa trikovima i marketingom u dozvoljenim normama. Ali nisu zbog toga lopovi i kriminalci. Ako ništa drugo službenici koji tamo rade (konkretno znam za 3 lokacije, dve u Beogradu) uvek lepo pojasne da ne bude zabune.

Realno, oni uopšte nisu dužni da ti ponude bilo kakvu pogodnost, to je stvar njihove politike i odluka koje donose. A to što su pojedini alavi pa im svakakav boljitak smeta to nije moj problem. Da rezimiramo: nisu oni tebi izbili iz džepa ni jedan jedini dinar nego su samo sproveli kampanju onako kako su planirali.

izvini,a zasto je korektno povecanje cene,pa makar bilo to i 100 dinara??

uostalom,sta im znaci to povecanje od 100 dinara,i samo za taj click 1 paket?....zasto i ostali paketi nisu poskupeli?............mislim,ne radi se o tih glupih 100 dinara,vec o korektnosti i fer odnosu prema korisnicma....

Zato što dobijaš veći upload i download, konkretno 0.5 DL slabiji i 128k UL jači nego dosadašnji click 2 a po znatno nižnoj ceni od takvog click 2 paketa. Za ostale pakete postoji pozitivna diskriminacija, ali je to sasvim dozvoljeno i svaka kompanija odlučuje gde će i kako primeniti taj metod. Tako da, u pravu si kada kažeš da je diskriminatorski to što su samo oni kojima je minimalni rok ugovora istekao i oni bez ugovora mogli da zaključe povoljnije tarife, jer svakoj kompaniji je u interesu da pribavi nove korisnike i da ako može nekako osigura stare. Mobilni sektor to recimo radi preko segmentacije (ja tako uzeo Samsung I5800 Galaxy 3 skoro npr., hvala Marku-DJ :d), ADSL za sada ne. Stvar tržišta i sticaja okolnosti.

A zašto nisu poskupeli? Zbog sindroma "kiselo groždje" iliti po srpski "za ~500din više dobijam 3x brži net, isplati mi se!".

Nego, jel se to meni čini ili onaj Click Start paket nestaje ili ostaje identičan?

Poslednja izmena:
Nije pitanje u kojoj državi živiš, već u kom vremenu. Po tvojoj priči ti se izgleda svaki put obraduješ kad ti iskoči pop-up na internetu da si milioniti posetilac nekog foruma? Ili i njih zoveš lopovima? :)

Nije se wladymeer ništa demantovao (dodjavola, sad zvučim ko Antić :D), već je kad je trebalo da potpiše takav ugovor od službenika dobiju savet "sačekaj lepo 1. jul, da ti ne računamo ova 3 dana interneta bezveze kao ceo mesec". Tako da u konkretnom slučaju, oni nikoga ne žele da prevare. Ti koristiš pogodnosti koji ti oni nude pod njihovim uslovima. Nisu oni ponudili te akcije 29tog u mesecu, već obično traju ceo mesec (a studentski internet paket bogami i pola godine) pa kad ko sazna za iste. Niti bi oni tebi internet naplatili 31 dan ako ga koristiš poslednjeg dana u mesecu u slučaju da plaćaš regularnu cenu. Kada to urade, da, onda će biti lopovi. Dok ovo rade, da, manipulišu sa trikovima i marketingom u dozvoljenim normama. Ali nisu zbog toga lopovi i kriminalci. Ako ništa drugo službenici koji tamo rade (konkretno znam za 3 lokacije, dve u Beogradu) uvek lepo pojasne da ne bude zabune.

Realno, oni uopšte nisu dužni da ti ponude bilo kakvu pogodnost, to je stvar njihove politike i odluka koje donose. A to što su pojedini alavi pa im svakakav boljitak smeta to nije moj problem. Da rezimiramo: nisu oni tebi izbili iz džepa ni jedan jedini dinar nego su samo sproveli kampanju onako kako su planirali.

Zato što dobijaš veći upload i download, konkretno 0.5 DL slabiji i 128k UL jači nego dosadašnji click 2 a po znatno nižnoj ceni od takvog click 2 paketa. Za ostale pakete postoji pozitivna diskriminacija, ali je to sasvim dozvoljeno i svaka kompanija odlučuje gde će i kako primeniti taj metod. Tako da, u pravu si kada kažeš da je diskriminatorski to što su samo oni kojima je minimalni rok ugovora istekao i oni bez ugovora mogli da zaključe povoljnije tarife, jer svakoj kompaniji je u interesu da pribavi nove korisnike i da ako može nekako osigura stare. Mobilni sektor to recimo radi preko segmentacije (ja tako uzeo Samsung I5800 Galaxy 3 skoro npr., hvala Marku-DJ :d), ADSL za sada ne. Stvar tržišta i sticaja okolnosti.

A zašto nisu poskupeli? Zbog sindroma "kiselo groždje" iliti po srpski "za ~500din više dobijam 3x brži net, isplati mi se!".

Nego, jel se to meni čini ili onaj Click Start paket nestaje ili ostaje identičan?
A da ti ne radis mozda u Telekomu :eyebrows:
Kad bi svi korisnici bili kao ti mislim da nikada ne bi ni imali potrebe da povecaju kvalitet svojih usluga. A sto se tice vremena u kom zivim tu si potpuno u pravu, pre sto godina nije ni postojao internet

Poslednja izmena:
Zanimljivo je kako obično onima koji najviše urlaju obično argumenti budu "radiš u Telekomu"... Verovatno pomisao da ja niti bilo ko iz moje porodice nemamo nikakve finansijske koristi od Telekoma zvuči neverovatno? :)

O povećanju kvaliteta usluga ne mogu da govorim jer u Smederevu, ADSL kod mene funkcioniše apsolutno perfektno. Ali znam i mesta gde nije tako. Ipak, o tome ovde nije reč.

O povećanju kapaciteta ili smanjenju cena paketa koji nude, svakako - što više to bolje, ali neću da urlam nekome ko mi nešto poklanja a uopšte nije dužan da to čini i pritom mi još čini uslugu da fiktivno raskidam i zasnivam novi ugovor i menja pravilnik tako da izadje u susret pa da više ne može samo vlasnik priključka da zasniva ADSL ugovor i još mi na sve to pokloni i zaglavljivanje speedUP povlastice.

Da je Telekom idealan, nije, ali nije baš ni loš kao što gomila u afektu želi da ga predstavi.

Poslednja izmena:
Zanimljivo je kako obično onima koji najviše urlaju obično argumenti budu "radiš u Telekomu"... Verovatno pomisao da ja niti bilo ko iz moje porodice nemamo nikakve finansijske koristi od Telekoma zvuči neverovatno? :)

O povećanju kvaliteta usluga ne mogu da govorim jer u Smederevu, ADSL kod mene funkcioniše apsolutno perfektno. Ali znam i mesta gde nije tako. Ipak, o tome ovde nije reč.

O povećanju kapaciteta ili smanjenju cena paketa koji nude, svakako - što više to bolje, ali neću da urlam nekome ko mi nešto poklanja a uopšte nije dužan da to čini i pritom mi još čini uslugu da fiktivno raskidam i zasnivam novi ugovor i menja pravilnik tako da izadje u susret pa da više ne može samo vlasnik priključka da zasniva ADSL ugovor i još mi na sve to pokloni i zaglavljivanje speedUP povlastice.

Da je Telekom idealan, nije, ali nije baš ni loš kao što gomila u afektu želi da ga predstavi.
:lupko:Sta mi bre poklanja cetiri puta sporiji net od SBB-a za veci novac. Ja stvarno pocinjem ozbiljno da sumnjam da ti imas neke veze sa njima. Pa zar ti mislis da on nagradjuje poklonom svoje korisnike:wall: Ej bre u kom vremenu ti zivis a i drzavi.
Realnost je drugacija, koristim SBB kablovsku televiziju i na desetine reklamnih letaka u koji me obavestavaju o njihovim internet uslugama a meni je jos pre 1-2 godine istekao ugovor kod Telekoma pa ne moram da ga fiktivno raskidam. Sta mislis sta me vezuje vise za njih?-Nista, mozda samo speedup mada sam i sa njim bio u gubitku, a pri tom im je potrebno sto vise ugovora pred prodaju. Ovo sto su ucinili je samo logican potez kako bi privukli korisnike da potpisu ugovor. Kada sam uvodio internet, da sam imao mogucnost kablovskog ne bi ni razmisljao o ADSL-u. Vreme se promenilo, sve je vise mogucnosti i kritikama korisnika se samo moze postici bolji kvalitet jer postoji konkurencija i svi tebaju znati sta ih kod kog provajdera ocekuje kako bi napravili pravi izbor.
Korisnicima poput tebe nije ni potreban ovakav forum vec Telekomov sajt na kome ce gledati reklame, diviti im se do neba i zahvaljvati im se na "poklonima"

Poslednja izmena:
@Boj72
...zameni to za kablovski... i ja sam bio po****deo kad sam video da novim korisnicima nude 4x brzi net od mog i to po istoj ceni, a placao sam im 4+god... dno dna

i da li ja kao korisnik tog click 1 paketa vec 4 godine,mogu da predjem na taj click 4 po ceni click 1?
... akcija je trajala do 31.12.

Poslednja izmena:
Korisnicima poput tebe nije ni potreban ovakav forum vec Telekomov sajt na kome ce gledati reklame, diviti im se do neba i zahvaljvati im se na "poklonima"

Ajde sad nek ti neko objasni sa koje IP adrese trenutno pišem pa da se ne blamiraš više :)

@Boj72
...zameni to za kablovski... i ja sam bio po****deo kad sam video da novim korisnicima nude 4x brzi net od mog i to po istoj ceni, a placao sam im 4+god... dno dna

Aman ljudi, svi kojima je istekao obavezujući deo ugovora (tih 12 meseci), su mogli birati akciju uz potpisivanje novog. Tako da si i ti mogao to pošto ti je ugovor istekao. I ti si imao uslova da potpišeš 4 po ceni 1. Naravno neki su se pravili pametni i čekali januar očekujući da će svima povećati na 4, pa sad kad nisu pljuju sve redom, pošto su izvisili...

Što se tiče povaćenja od 100 din, pa dok sam bio na SBB pre 6-7 godina, pretplatu za kablovsku su digli za više od 50% u periodu od 2 godine koliko sam bio kod njih, a što je još gore u to vreme dok su dizali dizali su samo u NS i BG-u (U NS je čak bila najveća), dok je u ostatku Srbije redovno ostaja stara cena, no koliko vidim prošle godine su najzad izjednačili cene u celoj Srbiji, uz smetnje na netu svake zime kada padne sneg, za koje nisu hajali, zato sam ih napustio. I nikada više. Tako da nije baš da samo oni rade takve stvari...

Aman ljudi, svi kojima je istekao obavezujući deo ugovora (tih 12 meseci), su mogli birati akciju uz potpisivanje novog. Tako da si i ti mogao to pošto ti je ugovor istekao. I ti si imao uslova da potpišeš 4 po ceni 1. Naravno neki su se pravili pametni i čekali januar očekujući da će svima povećati na 4, pa sad kad nisu pljuju sve redom, pošto su izvisili...
...jedino da sam imao neke telepatske moci pa tako saznao za tu akciju... valjda kao starog korisnika su trebali da me obaveste nekim pismom u racunu...nije mala stvar dici sa 1 na 4 za istu cenu... propustio sam priliku jer nisam bio informisan.
Tj. nisam ja propustio priliku posto cu uzeti kablovski i lepo upload ne koci download i imam 4 za 1400dinz...
Oni su zapravo izgubili musteriju jer me nisu obavestili... Ako im je to bio cilj onda su ga i ostvarili.

Naravno neki su se pravili pametni i čekali januar očekujući da će svima povećati na 4, pa sad kad nisu pljuju sve redom, pošto su izvisili...
....mora da je to razlog za mnoge...pazi "Naravno"... ne znam samo zasto bi neko cutao i rizikovao tako nesto... a placa vec godinama...
Malo promuckaj lobanjom levo-desno, gore-dole sledeci put, da ti opet ne izleti ovako pametan zakljucak..

Poslednja izmena:
Aman ljudi, svi kojima je istekao obavezujući deo ugovora (tih 12 meseci), su mogli birati akciju uz potpisivanje novog. Tako da si i ti mogao to pošto ti je ugovor istekao. I ti si imao uslova da potpišeš 4 po ceni 1. Naravno neki su se pravili pametni i čekali januar očekujući da će svima povećati na 4, pa sad kad nisu pljuju sve redom, pošto su izvisili....
Pa ko kaze da nisam, mogao si pogledati postove unazad. Ja samo kazem da je to rezultat konkurencije i brige da zadrze stare ili pridobiju nove korisnike a ne necijeg poklona. Problem je nastao time sto je nekom zasmetala sumnja ili kako je uopste palo nekom na pamet da proverava Telekomov racun. Racun nakon potpisivanja ovog novog ugovora 4u1 je dosta nejasan pa je covek (sticajem okolnosti ima slican potpis) izrazio sumnju u ispravnost istog pa smo pokusali da razjasnimo o cemu je rec. E sad nekom smeta sto uopste postoji sumnja

Poslednja izmena:
mene zanima gde to tacno pise da ce cena click 1 paketa poskupeti?...(!)

Korisnici Click 1 paketa, kojima se brzina download-a povećava na 1536 kb/s, ubuduće će moći da šalju svoje priloge na Internet duplo većom brzinom od 256 kb/s, uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara*.
*Sve cene su bez poreza
...znaci sa 1425 cena ide na 1534.... ili.... sa 1205 na 1299 pez pdv*a

Poslednja izmena:
Jeste Telekom je perfidno povisio sve pakete (click 1 i click 2) odnosno oborio cene na svim ostalim paketima na kojima nije povecao download (click 6, 8 i 16) osim za paket 4mbit kojem nisu povecali brzinu vec samo upload.
Da Click 4 je sada najgori paket ako ste pod ugovorom i obavezom na click-u 4.

U sustini ako se nesto reklamira pod kampanjom dobijate 4X brzi paket po ceni paketa click 1, to bi znacilo da Click 4 iz kampanja i pod ugovornom obavezom bi trebao da ima najmanje 6Mbit/s, zato sto je 4x1.5Mbit(click1) =6Mbit/s.

U sustini trebali bi masovno da se obrusimo sa mailovima protesta.

Ja mislim da negde cuvam one reklamne materijale gde lepo pise "4 puta brzi". Sada je paket samo 2.58 puta brzi, sto nije isto i nije iz reklamnih materijala kojima su privoljivali studente a i u ostalim kampanjama.

Jer ovako stvarno ispada kvarno i neregularno.

Sada nesto bas gledam oni su tokom celog decembra svuda naglasavali Click 4 po ceni click-a 1, tako da su se u startu spremili na ovak korak.

Poslednja izmena:
sve to lepo zvuci i slazem se sa tobom da bi tako bilo najpravednije, ali je problem u tome sto u ugovoru pise da je brzina 4096/256, a ako se dobro secam, nigde ne pise da je click4 ili 4 puta brza od click1... sta god da su pisali po promotivnim materijalima, sajtu i td, oni ce se samo pozvati na ugovor i mozemo svi kolektivno da ga ************... nadam se da nisam u pravu, al se plasim da mozda ipak jesam...

Pocelo!!!!!!!!!
Malocas su mi sa 2mbita/192 povecali na 4/512

Povećan upload na Click 4 paketu. Sad je brzina 4096/512kbps.

Sada nesto bas gledam oni su tokom celog decembra svuda naglasavali Click 4 po ceni click-a 1, tako da su se u startu spremili na ovak korak.

Bas tako. Promocija „Click 4 u 1“ objavljena 10.12., a obavestenje o "izmenama" cena i brzina 31.12.
Postanite novi Open ADSL korisnik i do 31. decembra 2010. godine odaberite internet paket po Vašoj meri. U toku je nova Open ADSL promocija, u okviru koje uz ugovor na 12 meseci prvu mesečnu pretplatu za Click 4, Click 6, Click 8 ili Click 16 platiće 1 dinar.

Ukoliko odaberete paket Click 4 (4Mb/s ) očekuju vas i dodatne povoljnosti -mesečna pretplata tokom preostalih 11 meseci ugovorne obaveze po ceni mesečne pretplate za Click 1!
Nigde nisu napisali 4 puta brzi paket.

1108195172.png

izgleda da je pocelo

Jel će prvo da usreće telekomove korisnike pa onda ostale kod drugih provajdera? Tj da li mogu fizički da odvoje telekomove korisnike od ostalih iako su npr na istoj opštini?

Da li neko zna,da li ce doci do povecanja up i download-a korisnicima koji su u studenskoj akciji???

Koliko ja razumem,ako imas 4 mbit sad,onda ti povecavaju samo upload na 512 kb/s

povecanje downloada necete dobiti ali ce te dobiti veci upload. i naravno da ce te dobiti povecanje, oni ne mogu da izdvoje korisnike kojima ce da daju povecanje a kome nece. ili svima ili nikome to ti je ovde politika.

Vrh Dno