Nije pitanje u kojoj državi živiš, već u kom vremenu. Po tvojoj priči ti se izgleda svaki put obraduješ kad ti iskoči pop-up na internetu da si milioniti posetilac nekog foruma? Ili i njih zoveš lopovima?
Nije se wladymeer ništa demantovao (dodjavola, sad zvučim ko Antić

), već je kad je trebalo da potpiše takav ugovor od službenika dobiju savet "sačekaj lepo 1. jul, da ti ne računamo ova 3 dana interneta bezveze kao ceo mesec". Tako da u konkretnom slučaju, oni nikoga ne žele da prevare. Ti koristiš pogodnosti koji ti oni nude pod njihovim uslovima. Nisu oni ponudili te akcije 29tog u mesecu, već obično traju ceo mesec (a studentski internet paket bogami i pola godine) pa kad ko sazna za iste. Niti bi oni tebi internet naplatili 31 dan ako ga koristiš poslednjeg dana u mesecu u slučaju da plaćaš regularnu cenu. Kada to urade, da, onda će biti lopovi. Dok ovo rade, da, manipulišu sa trikovima i marketingom u dozvoljenim normama. Ali nisu zbog toga lopovi i kriminalci. Ako ništa drugo službenici koji tamo rade (konkretno znam za 3 lokacije, dve u Beogradu) uvek lepo pojasne da ne bude zabune.
Realno, oni uopšte nisu dužni da ti ponude bilo kakvu pogodnost, to je stvar njihove politike i odluka koje donose. A to što su pojedini alavi pa im svakakav boljitak smeta to nije moj problem. Da rezimiramo: nisu oni tebi izbili iz džepa ni jedan jedini dinar nego su samo sproveli kampanju onako kako su planirali.
Zato što dobijaš veći upload i download, konkretno 0.5 DL slabiji i 128k UL jači nego dosadašnji click 2 a po znatno nižnoj ceni od takvog click 2 paketa. Za ostale pakete postoji pozitivna diskriminacija, ali je to sasvim dozvoljeno i svaka kompanija odlučuje gde će i kako primeniti taj metod. Tako da, u pravu si kada kažeš da je diskriminatorski to što su samo oni kojima je minimalni rok ugovora istekao i oni bez ugovora mogli da zaključe povoljnije tarife, jer svakoj kompaniji je u interesu da pribavi nove korisnike i da ako može nekako osigura stare. Mobilni sektor to recimo radi preko segmentacije (ja tako uzeo Samsung I5800 Galaxy 3 skoro npr., hvala Marku-DJ :d), ADSL za sada ne. Stvar tržišta i sticaja okolnosti.
A zašto nisu poskupeli? Zbog sindroma "kiselo groždje" iliti po srpski "za ~500din više dobijam 3x brži net, isplati mi se!".
Nego, jel se to meni čini ili onaj Click Start paket nestaje ili ostaje identičan?