Šta je novo?

Novi Open ADSL Click paketi

Poslednja izmena:
Ja sam juce prijavio za staru akciju Iptv + 4 Mbit. Ne mogu da cekam februar :)

Od nedavno sam na 4u1 akciji i download je super jos samo da se duplira upload i za ~1400din mesecno je to dobra ponuda.

Šta mislite, hoće li SBB odgovoriti na ovu ponudu MTS-a i kako?
Hvala

Bilo bi lepo da i SBB ponudi pakete sa recimo 8:1 odnosom DL:UL.

A može i bolje od toga, ipak je to kabl a on trpi simetrične linkove bez problema.

mislim da ce i SBB promeniti brzine i prosiri ponudu...

Evo i IPTVu dizu cenu sa 699din +PDV na 799din +PDV od februara.
Sada chekamo poskupljenje pretplate kao i povecanje cene impulsa...

SBB: U prošlom "upgrade"-u, svi koji smo bili na MIX paketu 2Mbit, su digli na 4Mbit... Šta nam je sad očekivati :)
Voleo bih duplo (8Mbit), ali mislim da je nerealno!
Sa 6Mbit bih bio EXTRA zadovoljan :)
A vi?

P.S. ništa mi neće značiti ubzranje upload-a...

EDIT: Sve poskupljuje a plate... hmmm.. plata? -> šta je to tačno? :s

Poslednja izmena:
Ja bih dušu lagano prodao đavolku da imam uslove za SBB-ov cable net od 4mb po ceni od ~1500din...

Posle ovakve Telekomove akcije, cisto sumnjam da ce ostali operateri (kabl) nesto bitnije povecavati brzine, kad vec imaju konkurentniju ponudu!

Ne produzava se ugovor i ne potpisuje novi.Samo ugovor za povecanje brzine.Tako sam ja razumeo,meni ugovor istice krajem juna a koristio sam akciju 4Mb+3 meseca besplatno i dobicu besplatno februar.Ako neko ima druge informacije neka me ispravi.

Poslednja izmena:
ja sam potpisao sa veratom u septembru,i tada sam imao 4mes *4mbit za 1din,a sada sam potpisao nov ugovor na 12meseci 4mbit za cenu od 1500din i naravno ugovor mi se produzava od septemra za 1god koliko sam ih razumeo i imam jedan mesec za dz

Pa ako cemo iskreno SBB i treba dati vise od Telekoma za isti novac,iz razloga njihovog pinga prema vecini Telekomovih servera. Pricam ovo iz ugla gejmera,jer cesto upravo ping zna da napravi razliku u igri,kao i da iznervira :) Ne znam dal' je takva situacija svima,ali ja recimo imam druga koji konstantno muci muke sa SBB-om dok su recimo ove mecave i kad je neka jaca kisa,odma zastoji neki i problemi sa pucanjem konekcije. Mada ako se uzme u obzir da vecina populacije koristi internet za "filmove,fb i u2b" onda nema razloga da ko god je u mogucnosti ne uzme SBB.

vidim neki skoro pa brane telekom ovde, retki su naravno, verovatno zaposleni tamo. bogami sad kad im švabosi dođu ima odmah da otpuste 60% radnika koji su tamo preko veze :D

btw da ne bežim od teme
prilikom moje nedavne posete kroaciji sam se skoro šlogirao kad sam video kakve su cene tamo
T Com koji je tamo najnepovoljniji daje kao početni paket 4096/256 za 75 kuna flat sa PDV-om. Drugi provajderi imaju paketa i sa nižim brzinama a i konkurentnih (iste brzine a jeftiniji). Naravno sve na ugovor, ali i kod nas nema bez ugovora nigde više.
E sad ne znam kako stoje kursne liste NBS-a ali u menjačnicama jedna kuna je 12 dinara = 900din je onda 4/256 a kod nas će biti 2000 i kusur
*** al smo mi ovde svi bogati

Svaka cast, vidi se da prodaja telekoma utice na bolje. Hvataju nove korisnike do prodajea, posle.......

Citam ovo i ne verujem, u hrvatskoj ADSL 4mbit/256kbit kosta 1450,din bez ugovorne obaveze, ovde pola vas je uzelo 4 mbita paket na promociji po ceni jednog mbita, i to je koliko bila oko 1300din? I sta se sad zalite, imacemo najbolji odnos download/upload u okruzenju, nemamo FUP( fair usage policy) sto komsije imaju.
Mislim da je ovde najveci problem, sto ljudi hoce 1gbit za 10e mesecno. Pa toga nema nigde u evropi. U Nemackoj je 2mbita/192 30e + 70e instalaciona taksa. Plakacemo mi za nasim telekomom za par godina, kad nam tmobile dodje. Pa jel znate vi da je upravni odbor telekoma srbije, vec par puta izglasao povecanje brzina interneta, ali je Tmobile ulagao veto na odluku, isto je ulagao veto na zakup dodatnih linkova ka inostranstvu. Pa vi vidite ko koci razvoj interneta u Srbiji.

Citam ovo i ne verujem, u hrvatskoj ADSL 4mbit/256kbit kosta 1450,din bez ugovorne obaveze, ovde pola vas je uzelo 4 mbita paket na promociji po ceni jednog mbita, i to je koliko bila oko 1300din? I sta se sad zalite, imacemo najbolji odnos download/upload u okruzenju, nemamo FUP( fair usage policy) sto komsije imaju.
Mislim da je ovde najveci problem, sto ljudi hoce 1gbit za 10e mesecno. Pa toga nema nigde u evropi. U Nemackoj je 2mbita/192 30e + 70e instalaciona taksa. Plakacemo mi za nasim telekomom za par godina, kad nam tmobile dodje. Pa jel znate vi da je upravni odbor telekoma srbije, vec par puta izglasao povecanje brzina interneta, ali je Tmobile ulagao veto na odluku, isto je ulagao veto na zakup dodatnih linkova ka inostranstvu. Pa vi vidite ko koci razvoj interneta u Srbiji.

El mozes malo podrobnije da objasnis kako to T-mobile upravlja nasim telekomom, tj. kako je njegova poslednja u donosenju odluka? Ovo drugo ne bih da komentarisem....

El mozes malo podrobnije da objasnis kako to T-mobile upravlja nasim telekomom, tj. kako je njegova poslednja u donosenju odluka? Ovo drugo ne bih da komentarisem....

Pa tako sto je Grcki OTE ciji je vlasnik Deutsche telekom( Tmobile ) ima 20% akcija naseg telekoma sa pravom veta na neke odluke.

I u Mkd i u Cg su tako slicne cene kao u Cro :) Doduse T-Com cesto zna da pravi probleme,al 4/8MB svakako nisu isto sto i 1MB.

Ali u svakom slucaju je apsurdno porediti babe i zabe, u ovom slucaju Srbiju i Nemacku i uporedjivati cene,jer sta je njima na platu od 2000+ eura da daju 30 eura na naslabiji paket (koji verovatno samo oni sa najmanjim primanjima i uzimaju) a sta je nama na platu od 300. Ovde je ista situacija kao i sa cenama igrara. Cene iste u odnosu na evropu i svet a standard 0.

Poslednja izmena:
"A veto gives power, possibly unlimited, to stop changes, but not to adopt them."

Ne upravljaju oni telekomom, ali imaju neku moc.

To i ja kazem, prvo te navuku da pokazu kako imaju mnogo korisnika, pa kad Tmobile kupi Telekom onda te zeznu. U CG gde je Tmobile max brzina je 7mb/s, pa vidite sta nas ceka sa Tmobileom.

Pa nisam siguran kako ce to da smanje brzine na koje smo vec navikli.Onda bi sa telekoma svi presli na neku alternativu.Koje su brzine bile aktuelne u CG kada je Tmobile usao.Sto se mene tice ovo ce biti ok.Sto se tice Nemacke,pre ce biti 20/1 a ne 2/192 za taj novac (to mi drugar placa u frankfurtu).Generalno,neko je pomenuo gde smo bili,a gde smo sada.....ljudi ako tako gledate onda pogledajte gde smo stvarno:
http://www.youtube.com/watch?v=8GO4l3SZKAQ&feature=related
Dajte ljudi , generalno imamo bolji interent svi , sumnjam da nas mogu povuci na dole.

Pa nisam siguran kako ce to da smanje brzine na koje smo vec navikli.Onda bi sa telekoma svi presli na neku alternativu.Koje su brzine bile aktuelne u CG kada je Tmobile usao.Sto se mene tice ovo ce biti ok.Sto se tice Nemacke,pre ce biti 20/1 a ne 2/192 za taj novac (to mi drugar placa u frankfurtu).Generalno,neko je pomenuo gde smo bili,a gde smo sada.....ljudi ako tako gledate onda pogledajte gde smo stvarno:
http://www.youtube.com/watch?v=8GO4l3SZKAQ&feature=related
Dajte ljudi , generalno imamo bolji interent svi , sumnjam da nas mogu povuci na dole.
Znam, samo da ne ukinu flat.

Smeta mi što ljudi po "defaultu" pljuju po Telekomu, uz neku imaginarnu tvrdnju da smo poslednji na svetu po kvalitetu neta, negde otprilike u rangu Zanzibara i Haitija..,

Da je loše, loše je... da može bolje, može... Ali neće teći med i mleko kad dođe novi operater, i mi nije jasno kako to neki pojedinci ovde ne mogu da skapiraju.

Kada je trebao VIP da dođe, mislili su svi da ćemo dopiti bagatelne cene, a dobili smo čist copy/paste operatera. Eventualno smo dobili 20% povoljnije usluge, i to ne u smislu pojeftinjenja, već većeg broja minuta u paketima, i sl (a i to je donekle tačno, jer nakon uvođenja zaokruživanja minuta u praxi imamo realno gledano skuplje usluge). Takav princip ćemo verovatno dobiti i u sektoru ISP-a : dobićemo neko zamazivanje očiju blagim povećanjem brzina, ali će to operateri nadomestiti na različite načine povećanjem cena, ili integrisanjem više usluga u ponudi u relativno skupe pakete.

Znaci pojenta svega je da ja koji imam 4 mb i placam po ceni 1mb cu i od dalje placati isto sa istom brzinom bez ikakavih promena?!

vidim neki skoro pa brane telekom ovde, retki su naravno, verovatno zaposleni tamo. bogami sad kad im švabosi dođu ima odmah da otpuste 60% radnika koji su tamo preko veze :D

btw da ne bežim od teme
prilikom moje nedavne posete kroaciji sam se skoro šlogirao kad sam video kakve su cene tamo
T Com koji je tamo najnepovoljniji daje kao početni paket 4096/256 za 75 kuna flat sa PDV-om. Drugi provajderi imaju paketa i sa nižim brzinama a i konkurentnih (iste brzine a jeftiniji). Naravno sve na ugovor, ali i kod nas nema bez ugovora nigde više.
E sad ne znam kako stoje kursne liste NBS-a ali u menjačnicama jedna kuna je 12 dinara = 900din je onda 4/256 a kod nas će biti 2000 i kusur
*** al smo mi ovde svi bogati

Telekom Srbije i T-Com ce imati skoro pa identicne cene osim sto je T-Com nesto skuplji od naseg Telekoma sto mozete videti dole iskazano u dinarima. Kako je scheilinkin rekao da je flet paket 75kuna tacnije flet paket po njihovom zvanicnom cenovniku iznosi 79kn sa pdv-om uz ugovornu obavezu od 12 meseci, bez ugovora to izadje 99.81kn sa pdv-om ali to nije konacna cena jer postoji nesto sto se zove mesecna naknada.

T-Com ima malo drugaciju poslovnu politiku pa tako nudi ako se moze tako nazvati ne garantovanu brzinu, ogradjujuci se odmah u startu, oni nude do 4mbit, do 10mbit i do 20mbit brzine, sto znaci da uzmete paket od 4mbit i placate njegovu punu cenu, e sad dali vasa linija to moze da podrzi ili ne, oni su odmah u startu ogradili svoju poziciju, naravno posto im je infrastruktura takva da mogu te brzine da prodju onda ne bi bilo problema.

U tom slucaju cena adsl usluge kod T-Com Hrvatska se racuna ovako:

Mesecna naknada do 4mbit (bez pdv) - 64.75kn + Flet paket (bez pdv) 64.23kn na to se dodaje 23% pdv sto iznosi ukupno 158.64kn ili u dinarima 2268 din.

Mesecna naknada do 10mbit (bez pdv) - 146.72kn + Flet paket (bez pdv) 64.23kn na to se dodaje 23% pdv sto iznosi ukupno 259.46kn ili u dinarima 3710 din.

Mesecna naknada do 20mbit (bez pdv) - 269.67kn + Flet paket (bez pdv) 64.23kn na to se dodaje 23% pdv sto iznosi ukupno 410.69kn ili u dinarima 5873 din.

Cene su izrazene sa ugovornom obavezom od 12 meseci, a ukoliko neko hoce bez ugovorne obaveze umesto 64.23kn placa 81.15kn bez pdv.

Kada se potpisuje ugovor posebno potpisujete ugovor za brzinu, a posebno ugovor za tarifu jer su to odvojene stavke, a kada hocete da raskinete ugovor onda ide sve obrnuto, svaki posebno raskidate, ako kojim slucajem ostane jedan aktivan (greska operatera) vi racun dobijate za taj ugovor kojim greskom nije raskinut.

Poslednja izmena:
neznam koliko je ova informacija tacna ali mi se cini da se telekom nece prodavati u celosti nego samo 51 % njegovih akcija dok onih 49 % ostaje u vlasnistvu drzave. tako da ce ipak telekom ostati jednim delom u srbiji i da ce isto tako i on moci da stavlja veto na tudje odluke.

e sada koliko je ovo tacno *** ali tako se prica, sta je stvarno istina ostaje nam da sacekamo i saznamo.

Nadovezacu se na moju temu sa jos jednim objasnjenjem kada se radi o drugom provajderu tj. koriscenjem usluge drugog provajdera. T-Com naravno nije hteo da ostane bez profita, jer ipak korisnici koriste njihovu infrastrukturu pa to treba neko i da plati, u ovom slucaju je to korisnik usluge, sto nije provajder koji to pruza.

Sistem koji je u tom slucaju primenjen je sledeci. T-Com placate mesecnu naknadu za koriscenje internet brzine, sa druge strane placate promet provajderu cije usluge koristite. Na primer ako ste uzeli kod provajdera brzinu 3mbps (Iskon), onda to izgleda ovako.

T-Com mesecna naknada (sa pdv) - 79.64kn u dinarima 1.139.00 din
Promet (internet) provajdera Iskon (sa pdv) 130kn u dinarima 1.859.00 din

Ukupno sve zajedno iznosi 209.64kn u dinarima 2.998.00 din

Ukoliko koristite neki manji paket na primer od 1mbps kod nekog provajdera u svakom slucaju i dalje ostaje T-Com mesecna naknada koju placate u gore navedenom iznosu.

Naravno svi ti manji provajderi nude i neke druge usluge objedinjene u jedan paket koji ima svoj neki naziv. Na primer kod Iskona postoji paket "Iskon Trio Super" i on sadrzi sledece:

Iskon.TRIO Super
flat aDSL linija brzine do 5 Mbps
telefonska linija i Iskon.Pričalica - razgovori po 0 kn/min unutar nacionalne fiksne mreže*
5 međunarodnih friends brojeva
Iskon.TV Start programski paket, preko 50 kanala
Iskon.Snimalica 10h i kontinuirano snimanje
Cena: 279,98kn mesecno u dinarima 4.003.00 din

Nazad
Vrh Dno