Šta je novo?

Novi mekovi!

Što se osvjetljenja ekrana tiče, fora je ista kao i sa zvučnicima - smanji do kraja i onda povećaj za samo jedan step, tj. samo jednu kockicu. I to ti je to...

e tu sa osvetljenjem je znao da se desi jos jedan zaheb :d
da pocne da ti zuji ekran :)
Pa onda posto ti je izvor tog tihog zujanja direkt ispred glave pocinje da iritira posle 2-3h rada. Pa vratis osvetljaj na max i stavis neki program koji radi fake smanjenje osvetjenja.
Sad cenim sa LED panelima da toga nema.

Što se osvjetljenja ekrana tiče, fora je ista kao i sa zvučnicima - smanji do kraja i onda povećaj za samo jedan step, tj. samo jednu kockicu. I to ti je to...

H.V.A.L.A.! :wave:

btw ja od ventilatora iMaca i externih diskova nema sanse da cujem zujanje panela :D

@kovacm: :| pa sto onda uzimas iMac :) uzmi Pro-a od Maria :)

posto nemam Google Wave :)mad:) moracu ovako:

cost of new 27" iMac vs Hackintosh

ako nekog interesuje koliko kosta Hackintosh a koliko novi iMac i7 ...

ja sam do pre dva dana bio u dilemi :) odnosno cekao sam da vidim nove iMac-ove :) i po meni, cekanje se isplatilo ;)

EDIT: MacPro - treba mi i monitor 30" (aka jos bar 1400e !) ... i dalje je preskupo, odnosno skuplje od 27" iMac-a.

Poslednja izmena:
moj sledeci Mac ce biti MacPro, ostalo me ne interesuje. isuvise riski, ma koliko da je masina necujna potreba za podizanjem RPM fanova je pravila taj mali nivo buke koji mi je jako smetao.

govoris, za tebe je MacOS operativni sistem pun nelogicnosti i nesto sto odise nedovrsenoscu. Mislim da si ti taj koji ima problem :)

zdravo ja sam luka, i imam problem :p hahhaha lol
pun nelogicnosti je overstatement, ali da ih ima - ima ih. a da je jonny ive bog, jeste :D

i dalje ne mislim da je dobro sto apperture sve slike ekstraktuje u zasebne foldere, tako da POTPUNO onemoguci browsing libraryja iz bilo cega do samog apperturea (recimo meni se svidja preview iz findera, i super mi je da mogu i tako da pridjem slikama ako zelim...) dakle da to ima smisla - NEMA.

srecom, pa je toliko mnogo JAKO DOBRO PROMISLJENIH stvari, koje mi imponuju kako na nivou korisnik, tako (i josh vise) na nivou arhitekta.

a ideja o nedovrsenosti mi se izbrusila - nedovrsenost nije sasvim adekvatan pojam, ali sadrzi deo onoga sto je moja misao o mac osu u poredjenju sa windowsom.
mac je ono sto je pokrio pokrio kako treba. windows je pokrio sve, ali lose.
dakle windows je detaljnije uradjen, te se za mek moze reci da je nedovrsen, u smislu da mu fali svasta u odnosu na win. fali mu elaboriranost u okviru samog sebe, cini mi se. fali mu, jer mu nije ni potrebna, ali to ne menja cinjenicu da je windows temeljniji, ali onako streberski temeljan - preko svake potrebe.

btw kudi... mojne se bre primas... :) FF? (friends forever :p lol)

izgleda da je malo puko www.apple.com :D

doduse na kratko ali... :D

Prilozi

• Screen shot 2009-10-22 at 10.34.53 AM.png
    Screen shot 2009-10-22 at 10.34.53 AM.png
    63.8 KB · Pregleda: 116
elem, jeste li videli sta pise za Mini DisplayPort: "Mini DisplayPort for video input and output (adapters sold separately);"

sta to znaci? da preko Mini DisplayPorta moze da se dovede externa slika na iMac ekran ??

www.apple.com/imac/features.html kaže sledeće:

The Mini DisplayPort lets you connect an external display, including the Apple LED Cinema Display, to your iMac. On the 27-inch iMac, the same port offers input, too. So you can connect any external source that has DisplayPort output — including a MacBook or MacBook Pro — and use your iMac as a display.

Tako da samo na 27-ici može to ...

Enivej, skroz mi se đa novi "običan" MacBook a miša jedva čekam da stavim ruku na njega da vidim na šta to liči .. fensi ovako ali me brine ergonomija (koristim MX1000)

posto nemam Google Wave :)mad:) moracu ovako:

cost of new 27" iMac vs Hackintosh

ako nekog interesuje koliko kosta Hackintosh a koliko novi iMac i7 ...

ja sam do pre dva dana bio u dilemi :) odnosno cekao sam da vidim nove iMac-ove :) i po meni, cekanje se isplatilo ;)

EDIT: MacPro - treba mi i monitor 30" (aka jos bar 1400e !) ... i dalje je preskupo, odnosno skuplje od 27" iMac-a.

1990 evra za Core i7 iMac? Kovacm previshe si optimistichan. 210.000 din je cena bila uvek za najjachi iMac u ovom sluchaju to ce biti Core i5 + 200e doplate za i7 a to je oko 2300-2400e

1990 evra za Core i7 iMac? Kovacm previshe si optimistichan. 210.000 din je cena bila uvek za najjachi iMac u ovom sluchaju to ce biti Core i5 + 200e doplate za i7 a to je oko 2300-2400e

jos malo pa ce se znati koliko ce kostati kod nas.
u DE je 1980e. sa i7 CPU.
kod nas su cene bile 100-150e vece nego u DE prethodne i ove godine...

osim toga lepo sam napisao da su u tabeli sve cene sa alternate.de i sa apple.de ;)

Zagrebački Velebit je bio uvoznik Apple-a od 1987/8/9 ili tako nešto, a tada (kao što Milan reče) dobar dio Evrope nije imao uopšte zvanično bilo-šta-Apple.
Malo si permutovao godine, pre će biti da je Velebit zastupnik Applea od 1978 ili 1979. B) 1987. ili 1988. se već oformio ACS (otcepili se ljudi koji su radili Apple iz Velebita i napravili svoju firmu).

taj ACS je danas PowerCom ?

taj ACS je danas PowerCom ?

Da, preimenovali su se tokom devedestih, tu negde kada ih je kupio Apcom. A ove godine je i Apcom izašao iz ilegale, tako da ti nisi zvao Powercom, već Apcom, a ni ne znaš. B)

Rasparcavanje novog iMac-a

T2xmhSCkBpOELefg.standard

http://www.ifixit.com/Teardown/iMac-Intel-27-Inch/1236/1

Bogami stavili su neke masivne hadnjake unutra i gomilu ventilatora.

Da, preimenovali su se tokom devedestih, tu negde kada ih je kupio Apcom. A ove godine je i Apcom izašao iz ilegale, tako da ti nisi zvao Powercom, već Apcom, a ni ne znaš. B)

znam :) ispravila me je devojka na telefonu...

a Apcom je ?

btw kažu da će se cene kod nas znati sredinom sledeće nedelje...

Poslednja izmena:
Rasparcavanje novog iMac-a

T2xmhSCkBpOELefg.standard

http://www.ifixit.com/Teardown/iMac-Intel-27-Inch/1236/1

Bogami stavili su neke masivne hadnjake unutra i gomilu ventilatora.

taman ima mesta i za SSD pored harddiska! :)

pitanje je samo koji chipset koristi ovaj iMac ??

i da li podržava SATA port multiplikator :)

---
"Looks like nvidia has gotten the boot by Apple. My post will probably be removed, but with the legal issues between Nvidia and Intel, looks the the Quads may be using Intel chipsets/system boards. This is proven with the fact that current nvidia chipsets only support 8GB of RAM in the 21.5 in iMacs with the 9400 chipset. The yet to be released Quads are sporting a 16GB support for RAM. This would coincide with the already in production intel chipsets for PC's which support up to 24GB.

Welcome back to the game Intel.

So my question to those who are more technical, what kind of chipsets are in the 27 inch iMac's for the processor?"

link

Poslednja izmena:

PLUS: sve je u jednom kućištu i imaš samo neophodne kablove.

Imaš grešku za HP-a, rezolucija je Full HD, 1920x1200(tj. 1080), a ne 1920x1600...

Unutra je najvjerovatnije (sa i5/i7 CPU-ovima) P55 čipset, odnosno nešto "starije" tipa P45 u ostalim mašinama (ali ne vjerujem). Za nv9400 je utvrđeno da nije unutra, jer je 8GB plafon.

Vjerujem da je zbog 16GB RAM-a svuda P55 čipset, iako za sada nema nikakvih tačnih informacija, ali je vjerovatno doći narednih mjesec ili dva...

2 Miki ;)
Znam da sam permutovao godine, ali šta da radim. Ko radi, taj i griješi.

i jel se zna koliko 27" iMac kosta kod nas?

27" je 1.6k! Kod nas ce onda da bude... 2.6k :D

Video sam cene nove robe u Vuka Karadžića. Ako se dobro sećam 27" je oko 180k din, ili 2.000 €.

Apcom:

21.5" slabiji - 111.490din. - (RS: 1190e./1130e.) (DE: 1100e.) (SK: 1140e.)
21.5" jači - 136.890din. - (RS: 1460e./1390e.) (DE: 1350e.) (SK: 1480e.)

27" (C2D 3,06GHz, 4GB, 1TB HDD, ATI 4670) - 151.990din. - (RS: 1620e./1540e.) (DE: 1500e.) (SK: 1590e.)
27" (i5 2,66GHz, 4GB, 1TB HDD, ATI 4850) - 182.390din. - (RS: 1950e./1825e.) (DE: 1800e.) (SK: 1900e.)

za student 5% popusta (ili profesore) - ovo je stalni popust (ona druga cena u zagradi /xxxxe. sa uračunatim popustom)! za ovaj popust je potreban index/đačka knjižica i uverenje sa faxa ili srednje škole. u ovom slučaju ne može firma da kupi sa ovim popustom.

u slučaju da obrazovna ustanova kupuje računar popust je 10%.

Poslednja izmena:
znam :) ispravila me je devojka na telefonu...

a Apcom je ?

Apcom je firma u vlasništvu biznismena libanskog porekla, inače nastanjenog u Parizu, koja je pod ne zna se kakvim uslovima i dokle sredinom devedestih godina prošlog veka (vreme kada je Apple bio u najvećoj buli ikada) dobila pravo na distribuciju Apple opreme u istočnoj Evropi, a Bogme i u nekim zemljama zapadne (Portugalu, recimo).

stize mi najslabiji dvadeset i kec do sledeceg ponedeljka :)

Nazad
Vrh Dno