Šta je novo?

Novi - Kablovski Internet

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
...
znachi svi cemo oko toshinog bunara da se nastanimo :)

Heh...ja da budem Tosinom Bunaru mogu samo ako se uselim u kofu (onu iz bunara :D). Cujem da su u Hercegovackoj nesto kopali i busili i dobio sam broj telefona, ali tog broja u informacijama nema,....probacu sutra da pozovem....

Cisto da se zna da iza Verata stoji D-Telekom tako da kad ovim sabanima istekne monopol eto nama jeftinog neta, mobilne telefonije itd. pa sta mislite zasto se sad Telekom i Mobtel ubijaju da ponude sto bolje pakete zato sto znaju da im je odzvonilo cim dodje strani provajder koji moze bez problema da u roku od 6-12 meseci preuzme veci deo mobilne telefonije i interneta koji je kod nas uzas tako da sve sto bude high speed net po pristupacnim cenama ima da se tucemo. Jedini problem kod neta je infrastruktura i izvodjenje radova bas kao sto je neko rekao pijani majstori i direktori koji odradjuju sekretarice :) bice mnoooooooooogo bolje kad bude slobodno trziste pa ko bude ponudio bolje uslove taj ce imati najvise korisnika. Da nam drzava nije lopovska davno bi imali bolji net dok nam je mobilna telefonija sasvim solidna. Da napomenem da ne treba ocekivati da kad gadovima istekne monopol u roku od mesec dana da ce da dodje D-Telekom i odma da ponudi ADSL za 20E ne bice to jos jedno godinu dana otpadanja sa shit netom a onda kad odrade sve kako treba cemo i mi kao sav normalan svet da surfujemo skidamo filmove muziku i da se igramo. Toliko od mene znam da sam smorio :)

Skot je napisao(la):
...

Jedini smo na svetu koji imamo dvojnike na digitalnoj centrali (moj slucaj) - slusao sam pricu od ljudi iz telekoma da su se ovi iz ericsonna ili vec koje firme cije su digitalne centrale cudile kako smo uspeli da nabudzimo dvojnike na digitalnoj centrali.

nasmeja me do suza. :mrgreen: tuga, sta ces.....

Anubis je napisao(la):
Cisto da se zna da iza Verata stoji D-Telekom tako da kad ovim sabanima istekne monopol eto nama jeftinog neta, mobilne telefonije itd. pa sta mislite zasto se sad Telekom i Mobtel ubijaju da ponude sto bolje pakete zato sto znaju da im je odzvonilo cim dodje strani provajder koji moze bez problema da u roku od 6-12 meseci preuzme veci deo mobilne telefonije i interneta koji je kod nas uzas tako da sve sto bude high speed net po pristupacnim cenama ima da se tucemo. Jedini problem kod neta je infrastruktura i izvodjenje radova bas kao sto je neko rekao pijani majstori i direktori koji odradjuju sekretarice :) bice mnoooooooooogo bolje kad bude slobodno trziste pa ko bude ponudio bolje uslove taj ce imati najvise korisnika. Da nam drzava nije lopovska davno bi imali bolji net dok nam je mobilna telefonija sasvim solidna. Da napomenem da ne treba ocekivati da kad gadovima istekne monopol u roku od mesec dana da ce da dodje D-Telekom i odma da ponudi ADSL za 20E ne bice to jos jedno godinu dana otpadanja sa shit netom a onda kad odrade sve kako treba cemo i mi kao sav normalan svet da surfujemo skidamo filmove muziku i da se igramo. Toliko od mene znam da sam smorio :)

Reci ti se pozlatile :) Daj boze da bude bar pola od toga sto si rekao. vala smucio mi se ovaj dial up internet. Manje vise zbog veze, ali ubija me telefonski racun, a od kablovskog interneta jos nema vajde. Ovde u Nisu kao pricaju da ce da uvode od Nove godine. Videcemo. Nadam se.

|smile| je napisao(la):
btw ja sam evo uzeo ovo preko verata i sbb-a
i radi do jaja... 128ka sam uzeo
1670dinara mesecni flat

a kako si to uzreo kad jos uvek ne daju. Ja juce zvao...

Ajde sad nek mi neko objasni kakve veze Telefonija KDS ima sa SBBom jer mi tako pishe na ponudi koju sam dobio ;)
I druga stvar...Poshto odavno imam kablovsku u zgradi, da li moram da uzmem TV da bi posle imao net, ili mogu da im kazem "hocu samo net" ? :)

Pa jednostavno: Telefonija KDS je deo SBB-a. Preciznije, Telefonija je ispostava za Beograd, posto je SBB nastao ujedinjavanjem nekoliko kablovskih operatora iz raznih gradova u Srbiji.
I druga stvar: naravno da moze. Nema nikakve razlike u kablovima ili necem drugom (bar je tako na PTT-u). Isti kabl mozes da istekas iz TV-a i ustekas u kablovski modem i obrnuto.

ne moze samo net,moras i tv da placash
i ne mozes da imas 2 kablovska operatera u stanu
i ako nema net strukture kod tebe guru za sbb,a ima tv,neces moci da uvedesh net,to proveri prvo

i ako nema net strukture kod tebe guru za sbb,a ima tv,neces moci da uvedesh net,to proveri prvo
Mslim da se ovo podrazumeva...

...

Izgleda da je ova prica otvorila pandorinu kutiju , naime ovo je trebao da bude tajni prijekat i test faza i po recima coveka iz Verata dosta su uplaseni zbog situacije da je ovo iscurelo u javnost.
Kazu , naj'verovatnije ce ceo projekat prekinuti a da ce se konacno vesti znati za nedelju dana.
Ukoliko citaju ove reakcije a cuo sam da citaju zelim da izjavim da im zelim puno srece ukoliko odluce da nastave sa ovim projektom.

Pazi shta pishe na papiru..."Ukoliko ste korisnik nekog drugog kablovskog operatera, prelazak na nashu mrezu je besplatan"...E tek mi ovo nije jasno...pa zar ce oni koristiti instalacije trenutnog operatera ili je to fora jer niko ponovo nece dati 50e za prikljuchak kad vec ima kablovski ?

I josh jedna stvar...Shta ako se desi da samo nekoliko stanova hoce ovo (u mojoj zgradi ima 150 stanova) ? Poshto su sve ovde babe, mislim da ce vrlo malo njih uzeti net, ali shta onda sa ljudima koji zive u kucama ? Ako oni mogu da uvedu net, shto ne bih i ja sam mogao u mojoj zgradi, kablovi o mom troshku se podrazumevaju...
Na papiru pishe da ce u roku od 10 dana anketari da svrate, to verovatno da vide koliko ce se prijaviti, pa moram da ih nagazim za net il sam propao sa ovim telefonom :)

to kazu samo,posle ce da dodju i da ti naplate,i sbb to radi(kod mog komsije naplatili standardno kolko treba za prelazak kom>sbb) a i ikom radi isto,tj naplacuje svoju standardnu cenu(lichno su mi rekli kad sam pitao da predjem sa sbb>ikom zbog neta,koji je na ikomu dosta losh)
moguce je da ti uvedu chak i ako nemash saglasnost od 50% stanara,npr kod mene u zgradi od 8 stanova samo 2 su htela sbb,i doshli su i uveli,nije bilo frke
e sad ti me nisi razumeo,njima nije istra infrastruktura za tv i za net,za tv imaju svuda,to su kablovi preko krovova uglavnom,te to moze svuda,ali za net im treba druga infrastruktura,te ako nema sbb tu na krstu(sto ne verujem da ima,kad ceo centar i veci deo grada nemaju) onda nema nishta od neta,vec sam od tv-a

Onda mi ostaje samo da ih chekam da dodju, pa ce valjda znati da li imaju net ovde :)

sto ne verujem da ima,kad ceo centar i veci deo grada nemaju) onda nema nishta od neta,vec sam od tv-a

Kako centar nema ja sam kod Politike i imam net od Maja

,kad ceo centar i veci deo grada nemaju

Hm, kod mene u zgradi postoji SBB KDS ali ne zelim da ga placam ( u centru BGD-a, Tashmajdan )

LUC1FER je napisao(la):
...

Kako centar nema ja sam kod Politike i imam net od Maja
pa sad ne znam koga oni lazu u sbb-u
moj drugar kod zgrade albanije koji zivi ne moze da uvede
drugi drugar koji je u kneza milosha ne moze isto
dalje na slaviji takodje ne mozhe,isto jedan poznanik
ja u gospodar jevremovoj ne mogu isto..
sad nemam pojma ko tu lazhe,a ko govori istinu

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Izgleda da je ova prica otvorila pandorinu kutiju , naime ovo je trebao da bude tajni prijekat i test faza i po recima coveka iz Verata dosta su uplaseni zbog situacije da je ovo iscurelo u javnost.
Kazu , naj'verovatnije ce ceo projekat prekinuti a da ce se konacno vesti znati za nedelju dana.
Ukoliko citaju ove reakcije a cuo sam da citaju zelim da izjavim da im zelim puno srece ukoliko odluce da nastave sa ovim projektom.
Ne razumem cega su se uplasili? Pa nece niko njih da bije! Ljudi oce da im daju pare za net, a oni se uplasili. I cemu tajnost? Pa nije bas da izmisljaju hladnu fuziju. Znaju svi sta je cable net. :eye:

...

Pojima nemam ,valjda strah da im konkurencija ne napravi neko ****** ukoliko nesto nije po zakonu , ko bi ga znao.
Bilo bi jako dobro ako zavrse posao i ako nisam na sbb-u , bas bih voleo da postoje dva flat r. internet kablovska operatora po tim cenama.

Ma moze flet da bude i tri dinara kad 90% grada nema mogucnost nikakvog kablovskog interneta. Ovi iz SBB samo lazu bar za Banovo Brdo...
Oprema na brodu...
Brod se nasukao...
Na sajtu nigde ne pise u kojim krajevima grada je moguc internet
Na [email protected] ne odgovaraju kad im posaljes mail
A kad ne platis na vreme eto ih trojica sa makazama.
Na telefon da ih dobijes jedino u 5 jutro ali tada se niko ne javlja...

Mozhesh da imash dva kablovska operatera u stanu, drugar ima AVcom i SBB... A shto se tiche net strukture to je tachno, to obavezno proveri.

Smith je napisao(la):
...

Ne razumem cega su se uplasili? Pa nece niko njih da bije! Ljudi oce da im daju pare za net, a oni se uplasili. I cemu tajnost? Pa nije bas da izmisljaju hladnu fuziju. Znaju svi sta je cable net. :eye:

Jadni mi. Cekamo ko zna koliko da nam uvedu obicamn kablovski internet. Skoro sam chatovao sa jednom curom iz Australije i ja je bas pitam kakav net ima, a ona mi procita 31,000 MB u sekundi. Pa kad ce tako nesto kod nas da bude. Dala mi je i adresu preko koga je povezana tom vezom, ali sam zaboravio.

Evo ja tek sad video da na onoj ponudi SBB-a pishe "Svim stanarima koji se prijave za KDS garantujemo de ce u svojim kucama dobiti 52 razlichita kablovska kanala kao i mogucnost kablovskog interneta"

Ipak oni to imaju u kompletu kad uvode bez obzira na deo grada...
Poshto se njihovi paketi uopshte ne isplate, chekamo Verat shta ce da kaze...

pishe svashta guru,a u vecini sluchajeva to nije tachno,barem shto se tiche sbb-a
inache sasadjak,potpuno se slazhem sa tobom,ja sam bash sbb uveo negde prosle godine u ovo vreme,bash zbog neta.Tad kad sam uvodio rekli su mi 15 dana,pa posle svaki put kad sam zvao dobijao sam odgovor ili za 2-3 nedelje,ili za mesec dana i tako u nedogled,i na kraju pogledajmo koji je danas datum,a oni mi rekli pa mozda za mesec dana.Cist bezobrazluk..

lucky2001 je napisao(la):
...Bilo bi jako dobro ako zavrse posao i ako nisam na sbb-u , bas bih voleo da postoje dva flat r. internet kablovska operatora po tim cenama.
Nisam ni ja na SBB-u, ali nema nista bolje od zdrave konkurencije

A vi ostali, nek vam je bog u pomoci! Veliki su to prevaranti

Koliko ja shvatam celu tu pricu - kablovsku tv prvo pocnu oko svoje centrale - recimo za radius vektor koji je meni provajder - oko sava centra. Onda postave neki polucentar na nekoj drugoj lokaciji i povezu ga sa glavnim "serverom" nekom vezom - poprecnom bezicnom - nemam pojma. E sad - za net moraju da dodaju module i u glavni i u pomocne centre na drugim lokacijama - a i verovatno moraju da ubace razne pojacivce veze i da prosire vezu izmedjuglavnog i sporednih centara. Zato oni koji zive uz glavni centar kablovskog operatera dobiju net brze jer im je signal najjaci i moze da se gura net kroz postojecu infrastrukturu. Oni koji su oko pomocnih centara mogu da se ubiju jer nece dobiti net dok kablovski operater ne skupi dovoljno para da svoju infrastrukturu prosiri i ojaca dovoljno da signal i tu bude dovoljno jak. Sve u svemu - zacin C...

Informacija za one koji su sa BBrda (opsitna Cukarica):

Ako ste na SBB-u, nemate mogucnost kablovskog interneta jer SBB-ov podidjac DANIEL SAT, ima "katastrofalnu mrezu" preko koje pusta signal SBB-a.

Znaci sva prica o SBB-u, Veratu i eventualnom FLAT pristupu netu, za sada nista, nazalost.

Informacije sam dobio od inzinjera iz SBB-a.

POzdrav.

Skot je napisao(la):
Koliko ja shvatam celu tu pricu - kablovsku tv prvo pocnu oko svoje centrale - recimo za radius vektor koji je meni provajder - oko sava centra. Onda postave neki polucentar na nekoj drugoj lokaciji i povezu ga sa glavnim "serverom" nekom vezom - poprecnom bezicnom - nemam pojma. E sad - za net moraju da dodaju module i u glavni i u pomocne centre na drugim lokacijama - a i verovatno moraju da ubace razne pojacivce veze i da prosire vezu izmedjuglavnog i sporednih centara. Zato oni koji zive uz glavni centar kablovskog operatera dobiju net brze jer im je signal najjaci i moze da se gura net kroz postojecu infrastrukturu. Oni koji su oko pomocnih centara mogu da se ubiju jer nece dobiti net dok kablovski operater ne skupi dovoljno para da svoju infrastrukturu prosiri i ojaca dovoljno da signal i tu bude dovoljno jak. Sve u svemu - zacin C...
staljo,od mene je sbb direkcija udaljena samo jednu ulicu,tj ako ima jedva 100m do njih,ali ovde nema interneta na dorcolu :)

...

staljo,od mene je sbb direkcija udaljena samo jednu ulicu,tj ako ima jedva 100m do njih,ali ovde nema interneta na dorcolu :)

Ma znam Hajli - ali to ne mora da znaci da im je centrala opreme tu. Mozda im je "server" negde u tri lepe... Nego sto ti ne odes kod njih i razvuces kabl do njuih - oni garant imaju u svojim kancelarijama net... :)

Verovatno im je centralana oprema za internet u veratu - cim verat moze da pruza usluge...

Ne znam da li ste primetili ali danas na veratovom sajtu je jedno 15 minuta stojalo (Umesto ovoga fast internet)

Internet u svakom stanu ... ja nisam znao da ce to da sklone inace bih vam snimio i poslao ... :((( izgleda da vrse pripreme ljudi pa zbog toga ne objavljuju ...

ali kad sam kliknuo na to bili su objavljeni neki cenovnici ...****** sad gledam urlove iz historija ali toga nema makli su ....

valjda ce biti sutra prekosutra objavljeno...
cao

Nazad
Vrh Dno