Misha je napisao(la):...
Legendo, ti si na Banovom? Jel ima josh neki kds tu (tj. ovde) sem tog I-KOM-a ? Ja josh nemam ni kablovski tv, razmishljam se ovih dana da uzme, pa rek'o ako ima taj sbb, da uzmem preko njih i taman onda to preko verata...
dakle, jel I-KOM jedini KDS na Banovom Brdu ?
Legendo, ti si na Banovom? Jel ima josh neki kds tu (tj. ovde) sem tog I-KOM-a ? Ja josh nemam ni kablovski tv, razmishljam se ovih dana da uzme, pa rek'o ako ima taj sbb, da uzmem preko njih i taman onda to preko verata...
dakle, jel I-KOM jedini KDS na Banovom Brdu ?
kiza je napisao(la):...
Cao komsija :wave; Ja sam takodje na B.brdu i imas i ikom i sbb. Konkretno u moju zgradu su pretprosle godine uveli stanton (sada ikom), ali ja sam bio prilicno nezadovoljan sa njima pa sam pozvao sbb i za par dana su me prebacili i to besplatno. Vazno je da organizujes bar polovinu stanara koji hoce da predju na sbb (manja pretplata 150 din. prema 195 kod ikoma; internet; paytv...) Najbolje je da pozoves sbb i raspitas se da li su blizu tebe dovukli kabl (zavisi gde si na brdu). Imas na www.sbb.co.yu telefone korisnickog centra. Mada, ja sam u fazi uvodjenja sbb interneta, ali posle ovih informacija zvacu sutra verat i ako moze uzimam kod njih flat :happy:
Pozdrav i tebi komsho :wave;
Ovo shto kazesh za organizovanje stanara ce kod mene malo teze da ide jer zivim u kutji, no valja to nece predstavljati toliki problem
Inache, nalazim se kod hotela shumadije, i nazvacu sbb ovih dana... mada, razmishljam se josh da vidim da li je to sa veratom zaista izvodljivo, ne bih zeleo da se zaletim, aj javi ti ako neshto uspesh sa tim
offtopic: koliko vidim na sbb-u nema spice-a? :mrgreen:
pa sta ti vuno znas sta je "do jaja"? hoces da kazes da si zapravo ubio nekog u cs-u otkad imas kabl?|smile| je napisao(la):btw ja sam evo uzeo ovo preko verata i sbb-a
i radi do jaja... 128ka sam uzeo
1670dinara mesecni flat
jes vala, pravo zboris!Smith je napisao(la):A druga je stvar kada ti tvoj link maximalno opteretis downloadima sa nekoliko razlicitih lokacija.
Odlichno, nazvatju sbb pa cu videti sa njima koliko shta koshta. Nego meni samo cim da se ne zaletimo svi i onda ispadne neka prevara... aj ti javi shta si uradio u veratu.kiza je napisao(la):...
Kod hotela Sumadija je cvoriste za B.brdo. Posto si u privatnoj kuci, mislim da ces morati da platis razvod (kablovi...) a sigurno imas uslove za sbb. Javicu sutra sta sam uradio.
bluestar je napisao(la):...Vidi kako stvari stoje u Srbiji.
U srbiji postoje samo dva provajdera i svi idu preko nekoga od tih dva provajdera.
Telekom (drzavni, veci mocniji, jaci i skuplji)
(Eunet, Yubc, Beotel svi oni idu preko Telekomovog linka)
Verat (dosta jeftiniji, privatni i sa velikim ispadima linka (bar do nove godine je bilo tako!!!)
(Sezam, infosky.... svi oni idu preko njihovog linka)
Telekom ima 2 x 155 Mbita ka Cable & Wirellesu i
1 x 34 Mbita ka Seabome net-u (Italija)
Verat ima 2 x 155 Mbita ka Deutche Telekomu
I sad ja ne znam kako to mislis nemaju dovoljno kapaciteta? sigurno da imaju mozda im se nesto lokalna mreza negde zagusuje pa dolazi do toga sto ti primecujes.
Malo si pomesao PTT i Telekom. PTT ima 100Mbps ali preko Telekoma, kao i vecina ostalih provajdera. Dakle PTT nije nikome nadprovajder. Telekom je glavni nadprovajder.maxer je napisao(la):...Kada sam jednom mom drugu poslao ovo sto si gore naveo, evo sta mi je on odgovorio (interesuje me sta ces da ti prokomentarises na to):
"... PTT na svom sajtu daje da ima 100 Mb ukupnog linka ...
I dalje mislim da je Verat najgori provajder u Srbiji, posto su to jedini kojima je uvek kriv PTT (ili, kako
to oni kazu "problem sa vezom je do PTT-a". A i sto se tice flat rate-a, najvece su drkadzije - samo oni imaju
razliku izmedju 'obicnog' - modemskog - flat rate-a i ISDN-a. Npr. Beotel to nema. Jeste da je malo skuplji, ali
se isplati dobra veza za tih cca 100 dinara vise u odnosu na Verat (kad budes nabavio ISDN, Beotel ce da ti
ispadne jefitiniji).
Beotel i Sezam imaju svoj satelitski link koji je nezavisan od PTT-a. Beotel je uvek imao primarni link prekoNorveske, jos kad PTT (internet) nije ni postojao."
Smith je napisao(la):...Malo si pomesao PTT i Telekom. PTT ima 100Mbps ali preko Telekoma, kao i vecina ostalih provajdera. Dakle PTT nije nikome nadprovajder. Telekom je glavni nadprovajder.
istina je i da meni ne pada napamet da placam 2250 din za 850 mb, ako neko (bilo ko, pa nek je patrijarh licno) ima 256k za ~3000 (po nekoj logici, jel...). ima da pregazim nekog k'o mache sheboj! :boom: ,)legend je napisao(la):istina je da je jedan (ili mozda dva, u svakom slucaju par ljudi) dobilo ono o cemu smo pricali (128Kbps FLAT 1.700,00 din/mesecno) ali to nije trebalo da izadje u javnost. Ber tako mi je covek iz Verat rekao. Inace ovo sve vazi samo za SBB kablovski sistem.
kiza je napisao(la):Zvao sam malocas Verat i u toku nedelje bi trebalo da postave na sajt zvanicnu ponudu za flat preko sbb-a.
Cekajte, bre, pa ko je ovde zvao verat i ko je u pravu??legend je napisao(la):i ja sam zvao Verat i nazalost nista za sada. naime, postoji komercijalna ponuda za firme sa statickom IP adresom i odnosi se na 128Kbps FLAT za ~11.000,00 din/mesecno.
istina je da je jedan (ili mozda dva, u svakom slucaju par ljudi) dobilo ono o cemu smo pricali (128Kbps FLAT 1.700,00 din/mesecno) ali to nije trebalo da izadje u javnost. Ber tako mi je covek iz Verat rekao. Inace ovo sve vazi samo za SBB kablovski sistem.
rekao je jos da do daljnjeg nema nista od ovakvih ponuda.
pozdrav.
Smith je napisao(la):...
Cekajte, bre, pa ko je ovde zvao verat i ko je u pravu??
Kolko si siguran u to? To je jedino logicno objasnjenje. A i cini mi se da je neko to pominjo na nekom forumu...legend je napisao(la):ma verat ima bezicni link od 155 Mbps ka nemackom telekomu, preko madjarske.
znachi svi cemo oko toshinog bunara da se nastanimoPJ je napisao(la):...
"Slusajte druze, moze centrala da pogresi jednom, ali ne 100x"
A sta da radimo mi u stambenim kucama.....pa jos u Zemunu?!?! Jedino da se selimo![]()
[G]H1ghLANdeR je napisao(la):...
znachi svi cemo oko toshinog bunara da se nastanimo![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari