Šta je novo?

Novi - Kablovski Internet

A gde je SBB ?
Kako da znam da li sam na njihovoj televiziji ?
Imam neku kablovsku u firmi, ali nemam TV, nema se vremena za taj luksuz.
Izmedju Cvijiceve i Takovske, blizu diskoteke Plastic ex Mondo i Rudarsko-Geoloskog fax-a.

to je sbb chini mi se,pogledaj na koga ti stizhu uplate na firmu

Misha je napisao(la):
...

Legendo, ti si na Banovom? Jel ima josh neki kds tu (tj. ovde :)) sem tog I-KOM-a ? Ja josh nemam ni kablovski tv, razmishljam se ovih dana da uzme, pa rek'o ako ima taj sbb, da uzmem preko njih i taman onda to preko verata...
dakle, jel I-KOM jedini KDS na Banovom Brdu ?

mislim da ima IKOM i DANIEL SAT, ako se nevaram. Vidjao sam njihove montere po pozeskoj. e sad, ako ima DANIEL SAT onda je to dobro jer to ti je ustvari SBB.

mada nisam 100% siguran.

pozdrav.

Misha je napisao(la):
...
Legendo, ti si na Banovom? Jel ima josh neki kds tu (tj. ovde :)) sem tog I-KOM-a ? Ja josh nemam ni kablovski tv, razmishljam se ovih dana da uzme, pa rek'o ako ima taj sbb, da uzmem preko njih i taman onda to preko verata...
dakle, jel I-KOM jedini KDS na Banovom Brdu ?

Cao komsija :wave; Ja sam takodje na B.brdu i imas i ikom i sbb. Konkretno u moju zgradu su pretprosle godine uveli stanton (sada ikom), ali ja sam bio prilicno nezadovoljan sa njima pa sam pozvao sbb i za par dana su me prebacili i to besplatno. Vazno je da organizujes bar polovinu stanara koji hoce da predju na sbb (manja pretplata 150 din. prema 195 kod ikoma; internet; paytv...) Najbolje je da pozoves sbb i raspitas se da li su blizu tebe dovukli kabl (zavisi gde si na brdu). Imas na www.sbb.co.yu telefone korisnickog centra. Mada, ja sam u fazi uvodjenja sbb interneta, ali posle ovih informacija zvacu sutra verat i ako moze uzimam kod njih flat :happy:

kiza je napisao(la):
...
Cao komsija :wave; Ja sam takodje na B.brdu i imas i ikom i sbb. Konkretno u moju zgradu su pretprosle godine uveli stanton (sada ikom), ali ja sam bio prilicno nezadovoljan sa njima pa sam pozvao sbb i za par dana su me prebacili i to besplatno. Vazno je da organizujes bar polovinu stanara koji hoce da predju na sbb (manja pretplata 150 din. prema 195 kod ikoma; internet; paytv...) Najbolje je da pozoves sbb i raspitas se da li su blizu tebe dovukli kabl (zavisi gde si na brdu). Imas na www.sbb.co.yu telefone korisnickog centra. Mada, ja sam u fazi uvodjenja sbb interneta, ali posle ovih informacija zvacu sutra verat i ako moze uzimam kod njih flat :happy:

Pozdrav i tebi komsho :wave;

Ovo shto kazesh za organizovanje stanara ce kod mene malo teze da ide jer zivim u kutji, no valja to nece predstavljati toliki problem :)
Inache, nalazim se kod hotela shumadije, i nazvacu sbb ovih dana... mada, razmishljam se josh da vidim da li je to sa veratom zaista izvodljivo, ne bih zeleo da se zaletim, aj javi ti ako neshto uspesh sa tim :)

offtopic: koliko vidim na sbb-u nema spice-a? :mrgreen:

Misha je napisao(la):
...
Pozdrav i tebi komsho :wave;
Ovo shto kazesh za organizovanje stanara ce kod mene malo teze da ide jer zivim u kutji, no valja to nece predstavljati toliki problem :)
Inache, nalazim se kod hotela shumadije, i nazvacu sbb ovih dana... mada, razmishljam se josh da vidim da li je to sa veratom zaista izvodljivo, ne bih zeleo da se zaletim, aj javi ti ako neshto uspesh sa tim :)
offtopic: koliko vidim na sbb-u nema spice-a? :mrgreen:

Kod hotela Sumadija je cvoriste za B.brdo. Posto si u privatnoj kuci, mislim da ces morati da platis razvod (kablovi...) a sigurno imas uslove za sbb. Javicu sutra sta sam uradio.

|smile| je napisao(la):
btw ja sam evo uzeo ovo preko verata i sbb-a
i radi do jaja... 128ka sam uzeo
1670dinara mesecni flat
pa sta ti vuno znas sta je "do jaja"? hoces da kazes da si zapravo ubio nekog u cs-u otkad imas kabl? :D

mozda je ping 100 do jaja kad predjes sa dial-up il' cega vec, al' znas kako je kad predjes sa 15 na 100 jer je sbb pres'o sa beotela na verat? uopste nije do jaja... :x

ps. ali najozbiljnije cu da te ctp; ako mi ne posaljes vrlo detaljan mail o celoj situaciji! cheers

Smith je napisao(la):
A druga je stvar kada ti tvoj link maximalno opteretis downloadima sa nekoliko razlicitih lokacija.
jes vala, pravo zboris! :D
lepo nadjem neki ultra hit na kazzi sa 1000mbps ukupnim bandwidthom i ako ne fura 30+kBps 'vatam nekog za gusu! enivej, vise istovremenih download-a jeste resenje - hvala!

kiza je napisao(la):
...
Kod hotela Sumadija je cvoriste za B.brdo. Posto si u privatnoj kuci, mislim da ces morati da platis razvod (kablovi...) a sigurno imas uslove za sbb. Javicu sutra sta sam uradio.
Odlichno, nazvatju sbb pa cu videti sa njima koliko shta koshta. Nego meni samo cim da se ne zaletimo svi i onda ispadne neka prevara... aj ti javi shta si uradio u veratu.

Btw. sad gledah veratov sajt i nigde se nishta ne spominje :/ To me je uvek nerviralo, ako neku informaciju o internetu treba da imaju onda je to sigurno na sajtu...

bluestar je napisao(la):
...Vidi kako stvari stoje u Srbiji.
U srbiji postoje samo dva provajdera i svi idu preko nekoga od tih dva provajdera.
Telekom (drzavni, veci mocniji, jaci i skuplji)
(Eunet, Yubc, Beotel svi oni idu preko Telekomovog linka)
Verat (dosta jeftiniji, privatni i sa velikim ispadima linka (bar do nove godine je bilo tako!!!)
(Sezam, infosky.... svi oni idu preko njihovog linka)
Telekom ima 2 x 155 Mbita ka Cable & Wirellesu i
1 x 34 Mbita ka Seabome net-u (Italija)
Verat ima 2 x 155 Mbita ka Deutche Telekomu
I sad ja ne znam kako to mislis nemaju dovoljno kapaciteta? sigurno da imaju mozda im se nesto lokalna mreza negde zagusuje pa dolazi do toga sto ti primecujes.

Kada sam jednom mom drugu poslao ovo sto si gore naveo, evo sta mi je on odgovorio (interesuje me sta ces da ti prokomentarises na to):
"... PTT na svom sajtu daje da ima 100 Mb ukupnog linka ...
I dalje mislim da je Verat najgori provajder u Srbiji, posto su to jedini kojima je uvek kriv PTT (ili, kako
to oni kazu "problem sa vezom je do PTT-a". A i sto se tice flat rate-a, najvece su drkadzije - samo oni imaju
razliku izmedju 'obicnog' - modemskog - flat rate-a i ISDN-a. Npr. Beotel to nema. Jeste da je malo skuplji, ali
se isplati dobra veza za tih cca 100 dinara vise u odnosu na Verat (kad budes nabavio ISDN, Beotel ce da ti
ispadne jefitiniji).
Beotel i Sezam imaju svoj satelitski link koji je nezavisan od PTT-a. Beotel je uvek imao primarni link preko
Norveske, jos kad PTT (internet) nije ni postojao
."

I Sezam pravi razliku izmedju ISDN i ostalih korisnika....
Provajderi koji nemaju mnozilac/razlicitu cenu za flat su u manjini...

Pozdravi drugara :)

Zvao sam malocas Verat i u toku nedelje bi trebalo da postave na sajt zvanicnu ponudu za flat preko sbb-a.

maxer je napisao(la):
...Kada sam jednom mom drugu poslao ovo sto si gore naveo, evo sta mi je on odgovorio (interesuje me sta ces da ti prokomentarises na to):
"... PTT na svom sajtu daje da ima 100 Mb ukupnog linka ...
I dalje mislim da je Verat najgori provajder u Srbiji, posto su to jedini kojima je uvek kriv PTT (ili, kako
to oni kazu "problem sa vezom je do PTT-a". A i sto se tice flat rate-a, najvece su drkadzije - samo oni imaju
razliku izmedju 'obicnog' - modemskog - flat rate-a i ISDN-a. Npr. Beotel to nema. Jeste da je malo skuplji, ali
se isplati dobra veza za tih cca 100 dinara vise u odnosu na Verat (kad budes nabavio ISDN, Beotel ce da ti
ispadne jefitiniji).
Beotel i Sezam imaju svoj satelitski link koji je nezavisan od PTT-a. Beotel je uvek imao primarni link prekoNorveske, jos kad PTT (internet) nije ni postojao."
Malo si pomesao PTT i Telekom. PTT ima 100Mbps ali preko Telekoma, kao i vecina ostalih provajdera. Dakle PTT nije nikome nadprovajder. Telekom je glavni nadprovajder.

Smith je napisao(la):
...Malo si pomesao PTT i Telekom. PTT ima 100Mbps ali preko Telekoma, kao i vecina ostalih provajdera. Dakle PTT nije nikome nadprovajder. Telekom je glavni nadprovajder.

Nisam ja pomesao, lepo napisah da je to moj drug rekao.
A da stanem u njegovu odbranu: OK, jeste pogresno rekao PTT ali posto su nekada bili "jedna" firma, mislim da je potpuno jasno sta je pisac hteo da kaze ... uostalom to nije poenta mog citiranja, vec ono ostalo sto pise.
Telekom ... PTT ... drzava ... privatnici - Verat ... sve je to ista banda ctp;

Ma OK, samo ste ti i tvoj drugar nepotrbno uneli zabubnu.
A da su banda - tu se slazem!

i ja sam zvao Verat i nazalost nista za sada. naime, postoji komercijalna ponuda za firme sa statickom IP adresom i odnosi se na 128Kbps FLAT za ~11.000,00 din/mesecno.

istina je da je jedan (ili mozda dva, u svakom slucaju par ljudi) dobilo ono o cemu smo pricali (128Kbps FLAT 1.700,00 din/mesecno) ali to nije trebalo da izadje u javnost. Ber tako mi je covek iz Verat rekao. Inace ovo sve vazi samo za SBB kablovski sistem.

rekao je jos da do daljnjeg nema nista od ovakvih ponuda.

pozdrav.

a najbizarnije od svega je to sto beotel i sbb imaju zajednicki imenilac - telefoniju. zasto i kako se sad tu umesao verat ne'am pojma.

i jedna vrlo bitna stvar: o kakvom se monopolu telekoma drvilo na sva zvona ako verat moze potpuno nezavisno od njih da ima link ka shvabiji? kol'ko se secam prica je bila da samo telekom moze da ima link i da ga papreno iznajmljuje provajderima? ispravite me ako gresim...

ma verat ima bezicni link od 155 Mbps ka nemackom telekomu, preko madjarske.

legend je napisao(la):
istina je da je jedan (ili mozda dva, u svakom slucaju par ljudi) dobilo ono o cemu smo pricali (128Kbps FLAT 1.700,00 din/mesecno) ali to nije trebalo da izadje u javnost. Ber tako mi je covek iz Verat rekao. Inace ovo sve vazi samo za SBB kablovski sistem.
istina je i da meni ne pada napamet da placam 2250 din za 850 mb, ako neko (bilo ko, pa nek je patrijarh licno) ima 256k za ~3000 (po nekoj logici, jel...). ima da pregazim nekog k'o mache sheboj! :boom: ,)

Ne gresis. Jedino Telekom moze da uvodi linkove. Al to je izgleda pao neki dil ispod zita. Sve je to mutno...

kiza je napisao(la):
Zvao sam malocas Verat i u toku nedelje bi trebalo da postave na sajt zvanicnu ponudu za flat preko sbb-a.
legend je napisao(la):
i ja sam zvao Verat i nazalost nista za sada. naime, postoji komercijalna ponuda za firme sa statickom IP adresom i odnosi se na 128Kbps FLAT za ~11.000,00 din/mesecno.

rekao je jos da do daljnjeg nema nista od ovakvih ponuda.

pozdrav.
Cekajte, bre, pa ko je ovde zvao verat i ko je u pravu??

pa verovatno bice na sajtu ponuda za firme od ~11.000,00 dinara......

nije patka,i ja sam zvao verat,i dobio jednog lika,vrlo ljubaznog
ponude ce biti vec za dan-dva,sa cenama sa pochetka topica
fora je sad shto na mestima gde nema uslova za sbb net(imate sbb tv,ali ne mozete da uvedete net) nece biti ni verat kablovskog,sve dok se ne obezbede uslovi
to znachi da ko je na dorcolu(gornji deo) i ceo centar,i valjda banovo brdo nece moci da uvedu net dok oni ne odrade infrastrukturu( za to je valjda zaduzhen daniel satv,koji tu infrastrukturu rade godinu dana,kolko ja chekam cable net).Kasnije sam okrenuo sbb i dobio nekog lika koji je josh bio ljut na mene shto zovem,i rekao je da ce oni o tom sredjivanju infrastrukture tek raspravljati za mesec dana,a kako kazhe trebace josh mesec i vishe da se to svuda sredi(dorcol,centar i sl).Tako da ono dzhaba smo se radovali svi tolko,kad ce samo neki moci da predju na veratov flat,tj oni koji su do sad imali net preko sbb-a.Tuga shta da vam kazhem.

sad sam i ja zvao Verat rekli su mi da ce biti ponuda za nas obicne 'smrtnike' 64 kb 128 i 256 po jeftinim cenama sa dinamickom ip adresom do kraja nedelje na njihovom sajtu okaceno!! e bas da vidimo ...

a sto se tice PTT-a imaju 100 Mb ali preko telekoma ...a telekom ima svoje linkove kao sto sam rekao kuda...

a da su banda to uopste ni jednom nismo dovodili u pitanje :))

Provajderi i onako nisu dobrotvorne ustanove nego su tu da bi zaradjivali pare ...(bar ja tako mislim) pa onda i nije ni cudo sto je tako kako je..

a beotel nema vise svoj setelitski link (ugasili su ga) sada idu samo preko telekoma (taj link koji su imali ka telenoru (norveska) je bio preskup u odnosu na cenu kod telekoma pa su ga ugasili)

U srbiji su sledeci provajderi imali satelitske linkove:
Beotel (imali su dozvolu od saveznog ministarstva)
Sezam (nikad nisu imali dozvolu pa zato nikada nisu to ni javno objavili)
Tehnicom (imali su dozvolu)
Infosky (imali su dozvolu)
Bitsyu (bez dozvole)

Ali niko sada od njih nema satelitski link jer je to preskupooo i svi idu preko telekoma... ka internetu.

caosss!!!

Smith je napisao(la):
...
Cekajte, bre, pa ko je ovde zvao verat i ko je u pravu??

"Slusajte druze, moze centrala da pogresi jednom, ali ne 100x" :D

A sta da radimo mi u stambenim kucama.....pa jos u Zemunu?!?! Jedino da se selimo :(

legend je napisao(la):
ma verat ima bezicni link od 155 Mbps ka nemackom telekomu, preko madjarske.
Kolko si siguran u to? To je jedino logicno objasnjenje. A i cini mi se da je neko to pominjo na nekom forumu...

prilicno sam siguran !

PJ je napisao(la):
...

"Slusajte druze, moze centrala da pogresi jednom, ali ne 100x" :D

A sta da radimo mi u stambenim kucama.....pa jos u Zemunu?!?! Jedino da se selimo :(
znachi svi cemo oko toshinog bunara da se nastanimo :)

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
...

znachi svi cemo oko toshinog bunara da se nastanimo :)

ma njabolje je da svi mi po jednu bombicu pa da preselimo internet provajdere + velikog gazdu telekom na 7. nebo Nisu bre normalni vise. Pa u Bosni na vrhu Jahorine sam imao bolju internet konekciju nego ovde. Sad je pocela da mi puca veza i u 2 ujutro - zato sto je vlazno napojlu! Jedini smo na svetu koji imamo dvojnike na digitalnoj centrali (moj slucaj) - slusao sam pricu od ljudi iz telekoma da su se ovi iz ericsonna ili vec koje firme cije su digitalne centrale cudile kako smo uspeli da nabudzimo dvojnike na digitalnoj centrali. To valjda po defaultu nije ni moguce nego su nasi elektro inzenjeri tu nesto cackali i budzili!Pun mi je vise ma znate vec sta - imamo internet u Srbiji vec 6 godina a znate koliko su se stvari promenile od tad - za 90% korisnika ama bas nista!

Dokle bre vise...

Vrh Dno