Šta je novo?

Novi iPod nano

Sta te konkretno zanima?

pa zanima me kako si ih preneo , ako jesi? :p

tj, koliko si uspeo, a da nisi platio carinu , da li su ti gledali torbu koja je isla dole u avion, da li si ih otpakovao, da li moze npr 5 komada da prodje, ako ne , koliko moze, tipa poklon i sl. , sve u svemu, kako preneti sto vise da se nista ne plati :wave:

pa zanima me kako si ih preneo , ako jesi? :p

tj, koliko si uspeo, a da nisi platio carinu , da li su ti gledali torbu koja je isla dole u avion, da li si ih otpakovao, da li moze npr 5 komada da prodje, ako ne , koliko moze, tipa poklon i sl. , sve u svemu, kako preneti sto vise da se nista ne plati :wave:

Doneo sam sebi jedan iPod u rucnom prtljagu. Iako sam imao tu nesrecu da carinik bas mene do'vati i proturi mi sve torbe kroz rendgen, iPod ga nije mnogo zanimao (cak je bio u originalnoj ambalazi). Vise se raspitivao za dva fotoaparata koja su bila pored njega, malo je pretio, ali na kraju mi nije nista naplatio. Ja sam se vise brinuo za svu odecu i obucu sto sam dovukao, cija je vrednost bila veca od sve one sitne elektronike zajedno :) Sve zavisi od toga na kakvog carinika naletis. Ono sto bih preporucio je da kad uzmes kofere, sacekas da neka grupa krene napolje, pa za njima - manja je verovatnoca da ce bas tebi reci "dobar dan, gospodine" :) Mada, s druge strane, onaj ko ima vise od jednog kofera i rucnog prtljaga je skoro sigurno sa nekog interkontinentalnog leta, tako da ako bas takve traze da zezaju, nije im tesko prepoznati ih.

Jel postoji nachin da se pesme i ostale stvari ubacuju u ipod nano ali bez itunes-a? Izludi me...

E, tek sad videh ovu raspravu oko "uvoza" iPoda.
Ovako, ja već duže vreme pokušavam da nađem nekog ko bi mi doneo ili novi classic od 80gb ili (najverovatnije, zbog cene) 3g nano od 8gb iz USA naravno i nikako da nafatam nekog, 199dolara naspram gotovo 19000 nije mala razlika. Vidim da su neki forumaši i naručili isti i preko neta pa ako može informacija kako/gde su ga naručili a da ide isporuka i za srbiju, ako se dobro sećam pominje se nekih 210 dolara ukupnih troškova što je opet bolje od 19000 dinara...

Ajd, uzdravlje i ako možete i želite pomagajte :)

Sto se tice sa neta narucivanje to ide uglavnom sa ebaya ,neki prodavci dostavljaju do Srbije a neki ne.Sad dal ce te carina "odrati" ili ces proci bez troskova to je kolo srece.Da bi kupio iPod na ebay treba ti u vecini slucaja PayPal mada neki primaju i novac wire transferom.Ja sam classic kupio od jednog usera koji ga je doneo iz Amerike i cena je bila manja nego za evropsko trziste 240 eura (250e).Tako da ako nemas PayPal najbolje da nadjes nekoga da ti donese preko oglasa ili ...

E, tek sad videh ovu raspravu oko "uvoza" iPoda.
Ovako, ja već duže vreme pokušavam da nađem nekog ko bi mi doneo ili novi classic od 80gb ili (najverovatnije, zbog cene) 3g nano od 8gb iz USA naravno i nikako da nafatam nekog, 199dolara naspram gotovo 19000 nije mala razlika. Vidim da su neki forumaši i naručili isti i preko neta pa ako može informacija kako/gde su ga naručili a da ide isporuka i za srbiju, ako se dobro sećam pominje se nekih 210 dolara ukupnih troškova što je opet bolje od 19000 dinara...

Ajd, uzdravlje i ako možete i želite pomagajte :)
ja sam pazario na e-bay-u crni nano 3g 8Gb za 210$,imao sam srece da prodje "neopazeno" na carini :banana:al' to ti je lutrija cista.

ja sam pazario na e-bay-u crni nano 3g 8Gb za 210$,imao sam srece da prodje "neopazeno" na carini :banana:al' to ti je lutrija cista.

E baš to me full nervira, em imamo naj jadnije plate ever em nas deru cenama ko zečeve. Malo sam gledao po netu i ispada da su svuda dalje mp3-4 gedžeti jeftiniji nego kod nas, koji god da pogledam, that realy sucks :mad:
Znači toliko toga prođe u kamionima preko carine i samo posle dve-tri godine vidiš na vestima apse ove ili one zbog gandže/belog/cigareta i šta ti ja znam čega sve ne a kakve sam ja sreće baš bi se zakačili za moj ipod pa me posle ni narodna banka ne bi izvukla iz dugova i onda se tamo neki IT pametnjakovići sete da kažu kako je svud u svetu sve popularnija kupovina preko neta a kod nas se sve nešto ljudi snebivaju i šta ja zna, ma dođe mi da ih pljunem tako da se utope svi zajeno uključujući i banke, imam vizu elektron ali mi to ništa ne znači ako treba nešto platiti u dolarima ili evrima (treba devizni račun), pay palla nema a neće ga ni biti ....
Stvarno bi voleo da imam tetku ili drugara ili tako nešto u ju-es-eju ali eto nemam i... , sad mogu da se dr*** jer eto živim u fucking srbiji, the bigest hole in the world.

Ma, sve je to jedno veliko s*****. Ali ja ću ipak doći do svog plejera pa makar mi trebalo 2 godine :wall: za to.

P.S. Ako može nekil konkretan link na ebaju, ne snalazim se baš nešto, gde piše ko gde šipuje (možda bi pomogla ona fora slanja kao gift ili tako nešto)... može na PP

Pozdrav

Eto, uzrujeah se i zaboravih da pitam :)
C/P
"Evo da dodam još par pitanja:
- da li zapamti mesto na kom je prekinuta svirka kada se aktivira sleep tajmer (znači pustim ga da svira i aktiviram sleep tajmer, ovaj ga ugasi u sred pesme (imam dosta mixeva koji su u jednom fajlu od 100-150 Mb) i kad ga ja sutra ponovo upalim krene li sa onog mesta gde je stao ili moram puštati sve ispočetka pa premotavati...)
- kako ide raprodukcija, klasika pustim jednu pesmu u nekom albumu a on nastavi 2-3-4 do kraja albuma pa onda sledeći album od početka itd. ili ide do kraja albuma pa stane i čeke ili pak čeka posle svake pesme da se potvrdi play za dalje.
- ima li mogućnost podešavanja balansa zvuka,
"

Poslednja izmena od urednika:
moras da probas search na e-bayu,pa posle da vidis ko salje u ove krajeve.sto se tice gifta,mogu oni da posalju kako god im kazes al' nasa carina SVE otvara-tako da se svodi na isto.probao sam kod sellera(kod kog sam ja kupio)ali vise ne salje van US.(nista od linka):mad:
--sleep tajmer nisam jos koristio tako da neznam oko toga
--pesme idu redom naravno
--podesavanje balansa zvuka......mislim da nema

Pogledao sam i ebaj i amazon i posle dosta kliktanja zaključio da mogu samo da lupam glavom o zid i ništa više, mislim zbog cena najviše a onda zbog isporuke, u poslednje vreme sve više sajtova nalazim da šalju npr. u susednu hrvatsku a od srbije ni traga ni glasa. Na amazou sam recimo našao sandiskov sansa view od 16Gb za ~169 dolara što je extra povoljno, uglavnom, prosto je neverovatno kako su cene povoljnije.

Ništa, čekam da upoznam nekog ko ide u usa na redovnoj bazi i ko će mi to doneti, ništa drugo se ne isplati...

Evo da dodam neki update pošto svi ćute :)
Snurfajući tako po netu naišao sam na plejer SanDisk Sansa e280, skinuo razne filmiće sa jutjuba, predstavljana, unboxing-e itd, i izgleda mi prilično ok, nema displej kao iPod ali ima mnoge druge prednosti recimo laku zamenu baterije ako zatreba, slot za mikroSD karticu (do 8Gb) a što je najvažnije košta oko 11500 dinara a kapacitet je 8Gb, i još nešto, novi firmware izlazi prilično često a moguće ga je i prilagođavati svojim potrebama, da ima ekran kao iPod uopšte ne bi razmišljao više i davio se nabavkom iPoda tj. njegovim dovlačenjem i usa.

jel ima jos neki nacin da se puni novi ipod nano ili mora komp sa instaliranim itunesom?
jel probao neko nesto drugo?

mislio sam na punjenje baterije posto kada nemam instaliran itunes ipod nece da se puni

hmmm... aj da probamo ponovo..... kada prikljucim ipod nano na komp on nece da se puni dok mu ne instaliram itunes. jel mogu nekako jos da ga nateram da se puni na kompu posto nece bez itunesa :D

Evo ponovo, može, tako što ćeš prelepiti kontakte na usb kablu koji se koriste za prenos podataka i ostaviti samo one koji vode struju, ipak ne bi ti tio savetovao iz očiglednih razloga a drugo, ne znam zašto je apple okačio na svojim stranicama taj samostalni usb punjač ako isti ne radi !!! ako me kontaš !!!

Dal zna neko kako na iPod Classicu da podesim video out i dal je uopste moguce?

Sirius9 ja imam taj punjac "oridjinal apple" i mogu ti reci da extra radi :D

Poslednja izmena:
I košta 3000din... :( A sa USB hubom sa sopstvenim napajanjem, promeni ikonicu na ipod-u u munjicu tj kao da puni a u stvari se ne puni... :(

Dal je moguće da ću dati 3000 din za običan adapter??

Vrh Dno