Šta je novo?

Novi fiskalni uredjaji od 2022?

Ja do juče nisam znao da je, nekima, i utorak neradni dan.
Kada državni praznik 1.maj pada u nedelju (kao danas)-ponedeljak i utorak su neradni dani. Sve državne službe,pošte,banke,škole itd. ne rade.
To što privatni sektor nema taj luksuz je neka druga priča…

Moj slucaj:10.aprila pitao u galebu da li unose artikle u kasu i da li oni aktiviraju kasu ,rekli su DA(zato se i odlucim za njih).Kupim kasu donesem im bezbedonosni i kazu zvacemo vas.Posle 4 dana odem do njih,pocnu da mucaju te poslali smo postom????te ovo te ono,sacekam jos dva dana i na misice iscupak kasu(ju biznis centar),niti uneli artikle niti aktivirali kasu .Kazu posle 20.aprila mi to vise ne radimo za klijente(a ja kupio 10.04).Aktiviram je sam.SAD DOLAZI GLAVNO:supruga juce da izda prvi racun kasa trazi pin B.ELEMENTA ona otkuca jednom,kasa trazi opetu ona drugi put ,kasa se zakljuca!!!(pin je bio ispravan!)iz galeba svaljuju na poresku da im je pso sistem pa se zato desilo,i da sad moram ispocetka sve,novi bezbedonosni(sto sam i trazio od poreske),njihov programer kaze da se kasa zaljucava kada se pin pogresi 5 puta,a supruga je 2 puta kucsla(ponavljam ispravan pin) da li je do poreske ili do galeba(vise verovatno),do mene sigurno nije ali kako sad da u utorak otvorim radnju(centar Beograda)😭😭😭😭

Kada državni praznik 1.maj pada u nedelju (kao danas)-ponedeljak i utorak su neradni dani. Sve državne službe,pošte,banke,škole itd. ne rade.
Ja ko marsovac u sopstvenoj zemlji. ***.

* Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.
izvor - Paragraf - Neradni dani u Rep.Srbiji za 2022. godinu

Platio kasu , pre 2 meseca jos je dobio nisam. Drzava se pravi mrtva kao i za sve...,banana al ajd.
Nocas sam oko jedan sat iza ponoci sa serviserom napravio sledecu akrobatiku:
-laptop star 15 godina (sreca ima windows 7)
-citac licnih karata u koji smo ubacili bezbednosni element
-stampac rongta
-i najvaznije TAXCORE aplikacija (ne ona android, nego neka na https://tap.suf.purs.gov.rs/),
poreske uprave preko koje se mogu kucati racuni i izlaze sa barkodom

da li je ovo validno zna li ko? racuni izlaze sa kodom sve je ok.
kad ga ocitas nema ga na serveru poreske uprave. mozda treba uploudovati racune..., da ga j..., ne znam.

@lemi_3 izdao sam fiskalni 30. Prvih 5-6 minuta je link izbacivao grešku, posle toga, račun je proveren i QR validan. Sačuvao sam pdf računa u obliku fakture i isečka. Poslao ga i na mejl, ali nije stigao, mada bitno je da jeste važeći.

TacxCore razvija domaća firma https://dti.rs/
imaju međunarodno iskustvo u ovoj oblasti

TaxCore vs Samsung QR code reader (onaj iz drop down menija), Samsung je pročitao SVE što je pročitao TaxCore i neki QR više.
Ako Samsung nije mogao da pročita, nije ni TaxCore.

Samusngov čitač koji se aktivira iz kamere čita možda trećinu onoga što čita TaxCore.

To već zavisi od privatnika, veći deo poštuje ovo, takav je slučaj i firmi u kojoj radim. Zato sam tu gde jesam :)

I ovde neko prosipa pamet kako Srbi sve cekaju zadnji momenat. A pogledajmo ova par primera iznad.
Ovo je "Nacionalni park Srbija" i Micko tu nista nije izmislio.
Ovde ni jedna logika ne pije vodu.
Uglavnom mnogi smo bez kasa, mnogi sa kasama koje ne rade itd.
A PORESKA ISKLJUCILA TAJMER SA SAJTA😂
Koji likovi!

I ovde neko prosipa pamet kako Srbi sve cekaju zadnji momenat. A pogledajmo ova par primera iznad.
Ovo je "Nacionalni park Srbija" i Micko tu nista nije izmislio.
Ovde ni jedna logika ne pije vodu.
Uglavnom mnogi smo bez kasa, mnogi sa kasama koje ne rade itd.
A PORESKA ISKLJUCILA TAJMER SA SAJTA😂
Koji likovi!
Druže, već si naporan, da si odradio posao na vreme, umesto što si čekao poslednji trenutak, ne bi imao ovih problema.

Prijavljivanje je bilo od oktobra, moglo se krenuti u nabavku kasa već u novembru. Prvi rok je bio 1. Januar, pa je produžen pet meseci i to nije dovoljno. Najveća odgovornost je na tebi.

Kod nas kase ferceraju ~40-tak dana. Baš da bi izbegli takve probleme i bubice. I sa tehničke I sa korisničke strane.

Prva I najkorisnija životna lekcija koju naučiš na fakultetu je da ne čekaš poslednji dan za overu i upis semestra, jer svi čekaju poslednji dan i naprave haos. 🤣

Da se razumemo ne podržavam ovu fiskalizaciju uopšte, ali na vreme sam predao za subvencije, na vreme sam rezervisao kasu i na vreme sam je aktivirao. I kasa radi odlično, bez greške.

Nema šta da je podržavamo ili ne. Ne nameću nam ništa što se već ne koristi na drugim mestima. Svako kome smeta praćenje od strane PU u realnom vremenu sigurno ima neki razlog za to i verovatno je zbog tog razloga nekome drugom nelojalna konkurencija.

Nažalost, većina izražava nezadovoljstvo na neargumentovan način i usmeravaju ga na pogrešnu stranu. Ne bave se realnim problemima ovog procesa.

Zaista veliki broj ljudi ima (realan) problem da sve završi na vreme, ali ima i onih koji su tek prethodne sedmice shvatili da postoji nešto što se zove bezbednosni element.

Pustite nas priče o ljudima koji su se setili da im treba nova kasu pre sedam dana. Ja pominjem sebe i mali milion drugih ljudi koji su kase kupili u januaru, februaru i martu.
I na sve to svi relevantni cinioci u drzavi se prave mrtvi.
P. S. Trenutno radi 32% novih kasa u Srbiji..., tako da.

P. S. Trenutno radi 32% novih kasa u Srbiji..., tako da.
Odakle je info?
Verovatno se odnosi na broj pravnih lica, ne na broj kasa. Recimo Dehleze ima možda i preko 3000 kasa. A to je sa druge strane oko 2% pravnih lica koja koriste kasu.

Apsolutno nema veze sa tim ko je pripremljen a ko ne, niti vecina nesto krije. Nas poreski sistme je zastareo i uopste nije u stanju da prihvati da postoje nove stvari u trgovini koje moraju biti podrzane osim ako ne zelimo da nam cela privreda bude iskljucivo maloprodaja gluposti. Tako da bi bilo dobro stvarno da se ne lupeta preterano, ovaj sistem apsolutno ubija bilo koji nacin online trgovine, ne daj boze mikrotransakcije i sve ostale "novotarije" od pre 30 godina. Potpuna sramota kao i sve ostalo, zbog nesposobnog i korumpiranog kadra u drzavnoj upravi u svim kategorijama.

Isto i objekat 351 u centru

Prilozi

• IMG_20220502_141631.jpg
    IMG_20220502_141631.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 88
INT Dp25 mx.

Odakle je info?
Verovatno se odnosi na broj pravnih lica, ne na broj kasa. Recimo Dehleze ima možda i preko 3000 kasa. A to je sa druge strane oko 2% pravnih lica koja koriste kasu.
Informacija iz poreske uprave.
Na terenu je luda kica.. Ljudi kucaju i na stajoj kasi i na taxcoru.

Zar nije ministar pre jedno mesec dana bio u Maxiju da promovise e-fiskal i dobio novi fiskalni racun...?
2 Maxija u mom kraju (NBG) vec neko vreme izdaju nove, ali izgleda ne svi koliko vidim ovde.

Evo ja od jutros i zvanicno kicam na taxcoru. Problem je sto ne vidis stanje, ukupno, nema preseka, nema kraj dana.
Pa sve racune kopiram i saljem sam sebi na mail. 4 noci ne spavam zbog lopova i prevaranata i indijanaca koji nas vode, a prave se mrtvi na ovakvo stanje.

Svi da pređemo na pijacu i rešen problem. Nema kasa, nema poreza, daleko manji harač, dosta veća zarada.

There can be only one! :LOL:

Ja imam problem sa e-fakturama, sertifikat izdat u pošti mi se "vidi" na sajtu e uprave, ali kad hoću da se ulogujem na portal e faktura traži mi sertifikat sa kojim sam se pre toga ulogovao na sajtu e uprave.
I tako se vrtim u krug, podrška praznuje, a ja ne mogu da izdam robu kupcu.
Sertifikat je registrovan, čitač ga uredno prepoznaje, sa njim potpisano mali milion dokumenata, čak ga i sajt e uprave pravilno "vidi" (pošto mi traži pin), ali onda izbaci grešku kod logovanja.

Ja imam problem sa e-fakturama, sertifikat izdat u pošti mi se "vidi" na sajtu e uprave, ali kad hoću da se ulogujem na portal e faktura traži mi sertifikat sa kojim sam se pre toga ulogovao na sajtu e uprave.
I tako se vrtim u krug, podrška praznuje, a ja ne mogu da izdam robu kupcu.
Sertifikat je registrovan, čitač ga uredno prepoznaje, sa njim potpisano mali milion dokumenata, čak ga i sajt e uprave pravilno "vidi" (pošto mi traži pin), ali onda izbaci grešku kod logovanja.
Probaj da ih bombardujes tvitovima.
Meni je to uspelo pre dve godine kada je kolega imao problema sa elektronskim potpisom a niko nije odgovorao iz podrske.

Ocigledno je da neki problem postoji,meni nije hteo iz Maksija da ocita i iz jos jedne privatne radnje,dok neke druge kodove cita bez problema.
Koju aplikaciju za Android mobilne telefone koristite za skeniranje QR kodova na novim fiskalnim racunima?

Ja sam probao da sekiniram sa 2 razlicite aplikacije fiskalne racune iz 2 razlicite prodavnice ali bez uspeha. Je li zna neko u cemu je problem?

Nazad
Vrh Dno