knezz
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 17.06.2014
- Poena
- 195
Moja oprema
- Mobilni telefon
- POCO F3
- Pristup internetu
- Optički internet
To je problem. Od 1 Maja , Ako uzmeš pare i das stari fiskalni , kao da nisi ništa ni dao.Ja čekam sertfikaciju ESIR-a. Prethodni zahtev su mi poslali neradnim danom u
18.40 (onaj njihov sat kasni 14h), tako da se nadam da će sad za vikend da mi prihvate ovu poslednju glupost što su tražili.
I dalje sam ubeđen da neće pisati kazne prvih dana maja, ali ostaje problem što stare kase/računi nisu važeći i pravna lica koja se nisu fiskalizovala, mogu ili na kolektivni godišnji ili da rade na crno. A za to se svakako izriču mere, bez obzira koji sistem fiskalizacije je na snazi.
Vidim da je više ljudi navelo da bankama plaća POS terminal za kartice, pa da zato banka neće da procesira kartice kroz drugi terminal.
Aparati generalno ne pripadaju bankama. Verovatno je fora da banke imaju neki ugovor sa Assecom ili tako nekim, da koriste aparate samo preko njih.
Inače ne vidim razlog da banka neće da prihvati.
A što se plaćanja naknade tiče, ima raznih opcija jedna neizbežna je procenat od transakcije. Neke banke traže minimal fee po transakciji. Ili fix + procenat. Neke imaju mesečnu naknadu, bez obzira na promet. Većina ima mesečnu naknadu, koja se naplaćuje samo do određenog prometa, recimo 100 ili 150 mesečno.
U svakom slučaju, preispitajte svoje ugovore. Možda se ispostavi da potpuno promenite banku zbog toga.
Nego , šta se dešava sa fiskalnom memorijom ? Dali se vadi i tako to ? Tj dali se radi defiskalizacija ?