Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa rekoh već, nije da me nešto posebno uzrujava (mada mi bzvz da mi score bude u minusu), ali svakako će biti likova koje će biti briga i koji će se tako ponašati da te ocene samim tim gube svaki smisao! A onda se moramo zapitati čemu te ocene?
Inače, danas je neuporedivo više likova koji dolaze da leče neke svoje frustracije i komplekse i zbog takvih dobri odlaze... nije to samo ovde slučaj. Ja kao što se može videti i nisam nešto aktivan...

A vidiš recimo meni uopšte ne smeta da me neko vređa i psuje, šta god... to govori o njemu kakav je, a ne o meni:). I tu se može videti šta je ko i kome rekao. A ovako neko na sasvim drugoj temi klikne na nečiji nick i kad vidi neki negativan score pomisli kakav je ovaj lik, sigurno samo lupa neke gluposti...
 
broj poena se gleda: 18
 
Pa bilo je -9 dok nisu obrisane one poruke....
Al kao što napisah malopre, nije toliko poenta ovog slučaja, već koja je poenta ocena ako se dešavaju takve situacije...

I da, nisam se testirao, ali sam prilično siguran da sam negativan:ROFLMAO:
 
Jel mogu bar da se isključe ova obaveštenja?
Mislim, kao što neko reče (a i ja), zabole me da mi u obaveštenjima iskoči da me neko lajkovao ili dislajkovao...
Evo lik na ovoj temi, na prethodnoj strani... registrovan pre dva meseca, ni jedan post, verovatno dupli nalog...
 
Evo da ne bude samo lik sa prethodne strane.
Smaraš kao malo dete za gluposti, a kao 20 godina si na forumu. Dakle, odraslu osobu pogađa "dislajk", svašta. ;)
Post automatically merged:

Ne treba da te tangira ni uzrujava sto je neko ostavio “negativnu reakciju” na tvoj ili bilo ciji post.
Pre uvodjenja novog foruma je bilo pitanje oko like/dislike i tad sam mislio da dislike nije dobar zbog neke vrste “osvete” ali na kraju who cares. Dok ne vredjas druge clanove ili oni tebe mislim da nema razloga da razbijas glavu oko toga. Gubis energiju :).
Meni vise smeta sto neki clanovi direkt vredjaju druge i to se ne sankcionise. Ovo like dislike koga briga.
Evo čovak ti lepo napisao a ti opet, kme, pa kme. :LOL:
 
E, hvala:)
Kao što rekoh, uopšte mi ne bi smetalo da me Syntaur (to je lik iz teme, vidim da je ovde) oterao u tri lepe, izvredjao... Nismo svi isti... On recimo ovako reaguje kad nije u pravu...
A ja se recimo ponašam kao dete. I da, ponašaću se kao dete :p, eto da napišem i ovde da se zna, da ne bude zabune:ROFLMAO:
Ja ću sada u časovima dosade da lutam forumom i nasumično reagujem na poruke.
Time ću pokazati da me nije briga, i što je još bitnije, da je to besmisleno.
Znači ponašaću se tako, kao dete... Pa možete slobodno i da me banujete trajno:LOL:
 
Vi ste ljudi, fascinantni.
Koljete se zbog lika kojeg je ne samo sto je mrzelo da procita najosnovnije uputstvo za koriscenje MC kartice vec i sta mu pisete 5 strana, sto je dovelo do konflikta a u sustini pricate o razlicitim stvarima.
I jos lik napise posle 5 strana "ne mogu ja sve da citam..."
Njega treba banovati za spam i trolovanje a i vas cu ako nastavite sa ovim glupostima, pogotovo sto ovde trujete temu offtopicom, sto ce se i desiti ako nastavite.
 
Izgleda da ima nekih registrovanih svezih botova, dve poruke sam primetio i prijavio. Mozda ako postoji mogucnost za ovakve slucajeve da se ne klikce na prijavi poruku vec mozda bolje da postoji kod korisnickog imena opcija Prijavi moguceg bota ili sl.
 
@pm.me Već postoji opcija da se prijavi profil korisnika. Ali dovoljno je prijaviti i samo poruku bota i rešavamo to ubrzo.
 
Само оштро и правично. Сукоби који се толеришу преко мере одвлаче људе од теме, а и од форума. Бришите без пардона све такве објаве, и то објавите да знају сви, све ће бити у реду.
 
@zokce
Poenta je što su sukobi (ne sukob) izbili zbog nekog ko ne ume da pročita, ne želi da čita i ne ume da objasni šta ga interesuje a prolazi bez posledica. DukeLander je lepo objasnio da će biti prinudjen da zvekne zabranu većini umesto da kazni krivca.
 
@pm.me Već postoji opcija da se prijavi profil korisnika. Ali dovoljno je prijaviti i samo poruku bota i rešavamo to ubrzo.
Dobar dan.
Vidim da se ovo odnosilo na mene.

Moj user (mioljub /mioljub.ivanovic), možete pronaći u bazi, nisam na benchmark forumu od skoro, već od skoro samog početka, (kao i na starom Sezam BBS-u),sa istim user-om.Nikada me niko ,nigde, nije blokirao.
Od skoro sam se ponovo registrovao jer duže vreme nisam učestvovao na forumu.

Korisnik kao što je Jeremy i (njemu slični spameri ,trolovi, flejmeri) neće trošiti moje vreme , kao ni uticati na kvalitet foruma koji je na zavidnom nivou (svaka čast momci, tako nastavite) a još manje će odlučivati kako i na koji način ću pratiti forum,samim tim odlučivati o mom privatnom životu, mojim obavezama, pokušavajući tako da reše sopstvene probleme.
@Jeremy vodi borbu sam sa sobom ,u spam i trolovanje je povukao i ostale, dobronamerne, korisnike koji su želeli da mu pomognu. Pratim mts banka temu i tamo sam čitao njegov spam, pa pošto je mod izbrisao njegove postove u toj temi,prešao je u ovu temu i nastavio sa spamom.

Dokle?

Hvala na vremenu čitanja mog , besmislenog, posta.

Miša.
 
Dobar dan.
Vidim da se ovo odnosilo na mene.
Ne. Zapravo se to odnosilo na spam botove koji ostavljaju reklame na forumu za razne medicinske preparate, čitove za igre, itd. Nisam upućen u slučaj koji je naveden iznad, tako da ne mogu komentarisati. Svakako ćemo istražiti o čemu je reč.

Iz kog razloga si morao da napraviš novi nalog? Da li ti stari login nije radio ili?
 
Ne. Zapravo se to odnosilo na spam botove koji ostavljaju reklame na forumu za razne medicinske preparate, čitove za igre, itd. Nisam upućen u slučaj koji je naveden iznad, tako da ne mogu komentarisati. Svakako ćemo istražiti o čemu je reč.

Iz kog razloga si morao da napraviš novi nalog? Da li ti stari login nije radio ili?
Imate u bazi korisnika sve username-ove od početka nastanka benchmark foruma. Pronađite me sa 'mioljub' ili 'mioljub.ivanovic', nikada nisam bio blokiran i nisam bot, iako @Jeremy tvrdi da jesam bot. I ranije sam, uglavnom, pasivno pratio forum. Mislim da to nije protiv pravila foruma?

Isteklo vreme za Edit:
Elem, bilo bi cool ako biste uspeli da mi vratite stari account. Sećam se da mi je user bio 'mioljub', ali u tom periodu sam koristio vise ISP - SezamPRO, EUnet, ... iz tog razloga se ne sećam sa kog ISP-a (koristili smo domen .yu) sam se registrovao na benchmark forum, tj. sa kojom email adresom.
Hvala unapred.
 
Mioljube evo ja ti se ovde javno izvinjavam!
A privatno ću te nešto pitati, da ne spamujemo ovde...

I da, što reče Corvus ono se ni najmanje nije odnosilo na tebe! Tebe sam samo ja spomenuo! Sorry još jednom!
 
Stavite da dislajkovi budu minus jedan poen, lajkovi da ostanu plus jedan poen, i resena stvar.
 
Mislis da moderatori, pored toga sto proveravaju poruke i teme, imaju vremena da proveravaju (ne)opravdanost nekog dislajka ?
Suludo, to ti sinko nikad nece poleteti :)

Il si mislio na nesto drugo, a ja nisam razumeo :) ?
 
Like i dislike bi trebalo da bude samo skraćenica za Slažem se, Neslažem se, umesto novog posta. Nebi trbalo da utiče na reputaciju itd. Za reputaciju bi moglo neko drugo rešenje. Mnogi forumi imaju ikonu kao pehar kao nagrada za rešen poblem. Jedino to bi trebalo da utiče na tu famoznu "Reputaciju" za koju većina i na haje. Izuzev nečijeg Ego-a, nećiiija dobra reputacija može da znači da je to neko koji verovatno zna znanje ali i to je samo teorija.
 
Mislis da moderatori, pored toga sto proveravaju poruke i teme, imaju vremena da proveravaju (ne)opravdanost nekog dislajka ?
Suludo, to ti sinko nikad nece poleteti :)

Il si mislio na nesto drugo, a ja nisam razumeo :) ?
Na to sam mislio...očigledno nisam uzeo u obzir i vreme koje troše čitajući budalaštine na forumu...
 
I nije samo vreme, vec stvarno nismo kompetentni ( ne verujem da je iko) da odlucimo da li se nekom ne svidja post ili mu se svidja, a namerno daje dislajk jer ima nesto protiv neke osobe.
 
Postoji problem i sa lajkovima i dislajkovima, masu puta se dogadja tek registrovan i prvi post utrčavaju ljudi koji nisu vidjeni u toj temi sa lajkom, smejurija.
 
Clanovi su insistirali na like sistemu, sada ne valja...

Zali mi se covek na nekog clana da ga proganja sa dislike a pre zalbe obrisao svoje dislike koje je udelio doticnom, koji je naravno kao kontru krenuo sa istom taktikom...
Na pitanje cemu zalba i spinovanje je usledio odgovor, rezimiram:
Moji dislike su sa osnovom njegovi nisu.

Eto, sada ti deli pravdu...

Ne, moderaciju uopste ne zanima niti ce se baviti vasim decijim like/dislike prepucavanjima, tj uopste nas lajkovanje ne zanima, jos nam samo to fali...

A vama kojima je neki like/dislike na nekom forumu toliko bitan u zivotu savetujem da pod hitno nadjete neku zanimaciju u zivotu, biranje i skupljanje lepih kamencica iz gomile sljunka ima mnogo vise smisla nego ovo...
 
A ova ignore / block opcija kako radi ?
Ukoliko vam neko smeta, pravi vam probleme i slicno, stavite ga na ignore i moze li onda da vam lupa te osvetnicke ili koje god smajlije ?
Ukoliko to radi eto resenja.
 
Бришите без пардона, ко се љути нек' му стоји. Ако жели на форум има да се пристојно понаша. Проверено ради на неким форумима, свима се то ставља на знање и нико се не буни. Неспоразума је увек било и биће, али кад су људи коректни то није проблем.
 
A ova ignore / block opcija kako radi ?
Ukoliko vam neko smeta, pravi vam probleme i slicno, stavite ga na ignore i moze li onda da vam lupa te osvetnicke ili koje god smajlije ?
Ukoliko to radi eto resenja.
Ti ako nekog stavis na ignore, ti ne vidis njegove postove, ali on tvoje vidi.
Pa ti moze (dis)lajkovati postove.

Ali to je odlicna ideja, sa ignore opcijom da onemogucis nekome da ocenjuje tvoj post.
 
Da to sam skontao pa moze da ti pise i odgovara ti ne vidis..
Ali bi valjalo to prepraviti da sa opcijom ignore se onemoguci to ocenjivanje posta i to bi resilo sve probleme, lepo na ignore i cao, e sada pitanje je da li je to izvodljivo za napraviti.
U svakom slucaju eto ideje za razmisljanje.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno