Šta je novo?

Novi žutać - Nikon D5200

@driver
Ma zeza te to g... od monitora.
Kupi neki non-TN.
Nikon je "majka" za boje...
:p

Poslednja izmena:
Ja ipak mislim da je Sony-ijev :)

DxOMark:
The Nikon D3200’s great strength lies in its Sony CMOS sensor.....

I na jos par mesta sam naisao da je Nikon imao velike probleme da izvuce ISO performanse slicnim onima na NEX 7 modelu, i tu se bas pricalo da ih je Sony ustvari zavrnuo nesto oko tog senzora..

Poslednja izmena:
Nikon ne pravi senzore, ali utice na senzor koji im pravi Sony, zato su fotke sa Nikona i Sonija iz istog senzora totalno drugacije...

^^^
Možda daje najpreciznije testove, ali im rezultati nisu baš precizni... :d
Ovde je difinitivno Canon najsličniji "ideal" koloni... Čini mi se da ni Sony ni Pentax ne bi bili loši, samo da im nisu boje prenapucane...

^^^
Možda daje najpreciznije testove, ali im rezultati nisu baš precizni... :d
Ovde je difinitivno Canon najsličniji "ideal" koloni... Čini mi se da ni Sony ni Pentax ne bi bili loši, samo da im nisu boje prenapucane...
Jeste u pravo si da prema slike Canon je najblizi ali zaboravio si da procitas ovaj tekst

NOTE: Because of the way computer monitors reproduce colors, the images above do not exactly match the originals found on the chart or in the captured images. The chart should be used to judge the relative color shift, not the absolute captured colors.

Inace tu imas realni prikaz boje i mogucnost da uporedis ostale
http://www.dpreview.com/reviews/nikond5100/21

Poslednja izmena:
Pročitao sam ja to... I poslednja rečenica ti kaže da svrha testa nije da pokaže tačnu boju charta, nego razliku između te približne boje i one koju aparat reprodukuje. Ne znam kako su oni odredili ovu "ideal" kolonu, ali to nije ni bitno. Ako su na jednom monitoru dve boje slične i na nekom drugom(koji npr. malo jače reprodukuje zelenu boju) će te dve biti slične, iako se razlikuju između ta dva monitora...
I nije mi jasno šta hoćeš da kažeš poslednjim linkom...

Poslednja izmena:
Hoce da kaze da je Nikon najbolji :d

Poslednja izmena:
Potvrdjeno je da senzor u D5200 nema veze sa senzorom u D3200, u pitanju je totalno novi senzor ali ga takodje pravi Sony.

Pa svaki Nikonov senzor pravi Sony, oni nemaju fabriku senzora ko Canon :)

^ Da li znas da je biti pussy zabranjeno na ovom forumu, cemu dupli nalozi da bi mi nesto rekao ?

Nikon ne proizvodi senzore, mogu samo da ih razvijaju u saradnji sa Sonijem koji ih PROIZVODI. U prevodu, da nema Sonija, Nikon bi i dalje bio na nekom budjavom CCDu..

A najjache je sto nalepnicu sa nikonrumors postavljas kao chinjenicu, ili si nepismen na engleskom pa ne znash shta znachi "rumors" :d

a gde se nalazi ta Nikon fabrika senzora? :) :)

^ Da li znas da je biti pussy zabranjeno na ovom forumu, cemu dupli nalozi da bi mi nesto rekao ?

Nisam vas baš najbolje razumeo u ovom "dupli nalozi" i o kakvom pussy-ju vi pričate, mislim da ste vi jedan od onih nabeđenih fotografa sa seksualnim kompleksima pa stvarate neke čudne konstrukcije. No nema veze, vi sami najbolje znate šta jeste.

Nikon ne proizvodi senzore, mogu samo da ih razvijaju u saradnji sa Sonijem koji ih PROIZVODI. U prevodu, da nema Sonija, Nikon bi i dalje bio na nekom budjavom CCDu..

A najjache je sto nalepnicu sa nikonrumors postavljas kao chinjenicu, ili si nepismen na engleskom pa ne znash shta znachi "rumors" :d

Ja ne znam ko ste vi ali ste veoma zanimljvi sa glupostima koje prosipate ovde, pratim ovaj podforum duže vreme i preporučujem svima da dođu i prekrate vreme čitajući postove odavde, ima stvarno svašta... Pošto vidim da se vi gospodine isključivo informišete sa sajtova kao što su iJerkOnCanon.com i FairyCanonTale.com ne znam šta je čudno to što je link sa Nikonrumors postavljen, mnogo je informativniji i poučniji od duplerice. Na tom linku vi citiram, govorite meni da se radi o "nalepnici" što je stvarno komično, osoba koja ne razlikuje nalepnicu od dela čipa na kome je odštampan potpis proizvođača ne može biti kompetentna da sastavi bilo šta suvislo, no to se i vidi u ovom delu foruma. Evo i još jednog linka sa stranice Chipworks, tu se jasno vidi koji senzor proizvodi Nikon a koji Sony. Fabrika Nikonovih senzora nalazi se u njihovoj matičnoj fabrici u gradu Sendai koji je prošle godine bio pogođen Cunamijem.

nego nesto slabo idu ti senzori canonu u poslednjih par godina , mislim vec 5 prodaju iste ili gore , od 18mpx apc i ff za 5dmkII nisu izbacili nista novo , kriza a?

Kako redovno upadnu ljudi sa duplim nalozima u ovakve teme. Ne vidim razlog zasto ne pisati sa svog naloga pa mora ovako..

Molim vas ne skrećite sa teme, ja sam se prvi put ovde registrovao pre par meseci i pre koji dan napisao prvu poruku. No kontam u čemu je problem, vi želite da vidite nešto drugo od onoga što je u stvari istina. Elem, evo ga i link koji sam obećao.

http://www.chipworks.com/blog/techn...full-frame-dslr-cameras-part-1-nikon-vs-sony/

I da se ispravim, ne proizvode se svi Nikon senzori u Sendai fabrici, par modela se izradjuju u drugoj fabrici koja nema veze sa Sony-jem.

Molim vas ne skrećite sa teme, ja sam se prvi put ovde registrovao pre par meseci i pre koji dan napisao prvu poruku. No kontam u čemu je problem, vi želite da vidite nešto drugo od onoga što je u stvari istina. Elem, evo ga i link koji sam obećao.

http://www.chipworks.com/blog/techn...full-frame-dslr-cameras-part-1-nikon-vs-sony/

I da se ispravim, ne proizvode se svi Nikon senzori u Sendai fabrici, par modela se izradjuju u drugoj fabrici koja nema veze sa Sony-jem.

To je Aptinina fabrika , oni i dalje imaju po meni jedan od najboljih FF senzora iz d3s

Očekivana cena??

Ako pitas za D5200, cenovno bi trebao da zameni D7000.

Pa, on je tema...

...ili nije...

Pa jeste ali su ljudi odlutali... Cifra koja se spominje po testovima je oko 900 eur.

D5200 je izasao da cenovno zameni D7000 dok ce D7100 ici u novu klasu iznad. Prakticno su napravili neku medjuklasu sa D5200...

Ista fora kao sto D3200 kosta koliko i D5100...

a da pogledas samo kako izgledaju aparati, nema srafciger , nema cls , nema dovoljno externih kontrola , el znas ti uopste sta definise klasu? a i samo ime ti kaze sta menja ....

Interesantna mi je tvoja pretpostavka da ja ovo pricam napamet... A da ti malo pogledas Nikon-ov roadmap i onda usput naucis osnove kulturne komunikacije?

A koji deo je nekulturan u mojoj komunikaciji , osim one u kojoj ja predpostavljam da lupas gluposti sto nije daleko od istine....da nisi zaposlen u nikonu pa da mi podrobnije objasnis to ? Novi aparat uvek kosta vise pasce cena 3200ki na nivo 3100 kad zamene celu gamu , 3200 menja 3100 , 5200 menja 5100 , 7100 menja 7000 sta tu ima da bude nejasno ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno