Šta je novo?

Novi žutać - Nikon D5200

Ja zaista necu komunicirati vise sa tobom sem da cu ti ponoviti da je Nikon sam rekao da ce svi novi DX aparati ici za po jedan gore u klasi i da stari aparati (ne svi ali tipa D5100) nastavljaju da se prave uporedo sa novima i ostaju entry-level.

Sto znaci D3100 < D3200 < D5100 < D5200 < D7100 < D400...

Po napadnom nacinu obracanja i ubedjenosti bih rekao da si Civi ili slicna lajsna, s toga bih zamolio i moderatore da reaguju i iskontrolisu alt-ove banovanih clanova.

Što se tiče šuma i samog kvaliteta senzora D5100 je prilično bolji od 5200, tu tako stoji situacija i to je to. Svako pomeranje na daleko više mpix po senzoru iste veličine je neverovatno ozbiljan iniženjerski poduhvat. Tu se više ne priča o povećanju rezolucije sa 3 na 6 mpx nego se cifra opasno približava 30mpix. Sledeća generacija senzora koju u toj rezoluciji Sony proizvede za Nikon ili sam Nikon uradi biće ono što svi očekuju od novog aparata.

Gde ima high-iso fotka sa D5200? Ovo je druga generacija tog sony 24mp seznora, samo opet, ja nigde nisam video ni jednu jedinu high-iso fotku sa tog senzora.

Gde ima high-iso fotka sa D5200? Ovo je druga generacija tog sony 24mp seznora, samo opet, ja nigde nisam video ni jednu jedinu high-iso fotku sa tog senzora.

Kako druga generacija, ja sam čitao da je u pitanju potpuno isti senzor kao i u Nikon D3200 ? Ili nije ?

Nikon je zvanicno rekao da to nije isti senzor i da je ovaj totalno nov. E sad kad pogledas logicno, ispada da oba pravi Sony sto znaci da je to druga generacija :p

ećeš biti oduševljen. Otprilike je D5200 na ISO1600 malo bolji nego pre matori 5D Mark II.

A ja stedim pare za 5D2, da sam znao da je toliko mator i da ga niza Nikon klasa dobija ne bi ni razmisljao o njemu, lepo je sto ima upucenih ljudi na benchu da ti skrenu paznju pre nego sto napravis gresku u kupovini :D

5Dmk2 ima duplo veci senzor pa nije za poredjenje i izasao je 2009., sto nije toliko matoro ? ... I iso mu je fantastican pa i 6400, ako bi D5200 imao slican iso to bi bilo sjajno !

Nije izašao 2009. nego 2008. to što vi izlazak aparata pratite od In depth reviewa na Dpreview-u kome treba po 6 meseci od kada se aparat pojavi u prodavnici je nešto sasvim drugo. MKII uopšte nema sjajan ISO6400, možda kada se prepegla naširoko i nadugačko u LR i vi Canon fanboyevi stanete da pregledate te fotke noseći frtalj debele sunčane naočare pri tom nemajući svoje sa dioptrijom, u tom slučaju je sigurno dobar ISO6400. Nije mi jasno zašto je vama čudno to da nakon 5 godina Nikon ima bolji aparat u nižoj klasi od MKII? Nikon je bar radio na svojim senzorima i unapređivao ih tako da entry level DSLR aparati u današnje vreme zaista dobro rade. Gledao sam uživo neka poređenja HIGH ISO mogućnosti 6D, u životu nisam video toliko pozaglavljivanih pixela na višim ISO vrednostima, biće vrištanja kada se to kod vas pokupuje vidim ja.

Nemoj, ali nemoj da vidim da je neko krenuo sa novim pokusajima forumskog pametovanja, svaka sledeca licna prozivka ce srecnom vlasniku doneti kazneni poen. To se pogotovo odnosi na nove clanove, a Statlera i Waldorfa molim da se suzdrze od hranjenja trolova.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno