Uspešno podignu Lavić, mašina iz potpisa…
Cela suština je u bootloaderu. Jednostavno vrteo sam se u krug bukvalno čitav dan dok nisam konačno nabaso na jedan koji je proradio kako treba. Koristio sam 2 fleša, jedan od 1GB na koji sam bacio bootloader dok je na drugom od 8GB postavljen instalacioni paket.
Metod:
Instalacija za Lava se mora prepakovati da bi cela stvar funkcionisala i to na sledeći način.
1. Restore “Mac OS X Base System” na flaš ili particiju
2. Kopiraj Packages iz Mac OS X Install ESD /root na particiju gde je postavljen Mac OS X Base System i to u System/Installation folder (obrisati prečicu odatle ili jednostavno kopirati preko nje).
3. U System/Library/Extensions kopirati fakesmc.kext
4. Iz terminala popraviti permisije:
sudo chown -R 0:0 fakesmc.kext
sudo chmod -R 755 fakesmc.kext
(opciono može i keš)
sudo kextcache -m /Volumes/Mac\ OS\ X\ Base\ System/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/Extensions.mkext /Volumes/Mac\ OS\ X\ Base\ System/System/Library/Extensions
5. Skinuti
bootloader (Xite.dmg) - Link:
6. Formatizovati fleš putam alata koji je verujem dat u paketu (nisam siguran koristio sam drugi paket za to) u fat32 (ako sve prođe kako treba fleš drajv će biti preimenovan u EFI FAT32)
7. Kopirati u /root (Efildr20 i efi folder)
8. u folder xpc smestiti DSDT i obrisati odatle settings.bin kako bi ste pravilno postavili parametre za svoju ploču i sistem
9. Zapišite sve parametre iz System profilera za svoju ploču. Osnovno što vam treba je prva strana:
Primer:
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.2 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 2 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: MP31.005D.B00
SMC Version (system): 1.30f3
Serial Number (system): G88421B809S
10. reboot
11. Pokreni bootloader i prtisni M (ukoliko neko dobije samo crni ekran neka osveži sliku pritiskom na W ili promeni rezoluciju na D ili U)
12. Upiši parametre za svoju mašinu i postavi kernel flag -x (safe mode)
13. Pokreni instalaciju i instaliraj Lavića
14. Nakon završene isntalacije butuj SL i u kopiraj na particiju gde je Lav podignu u /S/L/E fakesmc.kext i drajvere za audio i grafiku
15. Popravi permisjie:
sudo chown -R 0:0 ime drajvera
sudo chmod -R 755 ime drajvera
reboot
16. Konačno butuj Lavića
Samo da prijavim... kod mene je na prvom butovanju sve radilo, znači i grafika i zvuk. Koristio sam za audio ALC8xxHDA.kext i AppleHDA.kext (10.6.2 verzija) a ko nema okrpljen DSDT, moraće da instalira i HDAenabler pride… Grafika mi je okrpljena preko DSDT-a tako da mi za to nije trebao nikakav poseban drajver.
Sve radi ko sat, osim verovatno sleep funkcije koja mi ne radi ni pod SL-om, i restarta… Kameleon je rešavao problem restarta, a ovo je drugi loader, pa ću verovatno morati da nabacim i neki kext dodatno za to ili da se još malo pozabavim DSDT-om…
Elem, to vam je to ljudi…
Pa sad ko voli nek izvoli i javite utiske…
Ja verovali ili ne, još nisam stigao da sve ovo pažljivije pogledam... Vidim da malo brlja nazive jer za moju mašinu piše da je macbook pro na prvoj strani, ali zato dalje u profajleru stoji sve kako treba, pa cenim da je ovo da bootloadera, a i nije bitno pošto je ovo ionako beta...
Bitno je još reći za kraj, da kameleon ne može da ga butuje ni posle uspešne instalacije. Tako je barem kod mene...
Pozz :wave: