Šta je novo?

Nova NWN2 expanzija - Storm of Zehir!

au brate da njemu ne valja mapa??? pa ona je najbolja stvar koju su mogli da ubace

Ne smeta meni toliko sama mapa, vec nacin na koji je resena... Zamislite ogromnu zelenu povrsinu sa 4 brezuljka i 2 drveta po kojoj picite brzinom od 2 kmh, i na kojoj se iz cista mira summonuju neprijatelji bez ikakvog smisla i logike (i uglavnom direktno ispred vas...) i to je 97% igre... Ovo mi deluje kao veoma losa karikatura mape iz HOMM serijala. Predivna, koloritna i sa gomilom sadrzaja, mapa iz HOMM3 vam deluje kao antologijsko remek delo nekog poznatog umetnika, dok mapa iz SOZ deluje kao los pokusaj karikature iskompleksiranog osnovca... 'Nuff said.... :)

Mapu iz BG-a ne treba porediti sa ovom iz SOZ, jel nemaju veze sa vezom, kao sto rekoh, sve mi se sini da su Obsidian pokusali da blago zarone u neka P&C resenja mape, i debelo failovali...

Poslednja izmena:
Procitao sam oba teksta i istina je negde na sredini.Gamespot je dao losu ocenu uglavnom zbog mana koje je SOZ nasledio od prethodnih NWN delova, a najbitinija od njih je AI. Kao i sto su rekli u tekstu ogromna je muka podesiti AI da se radi iole normalno, ali to nije mana ovog dela vec se to vuce od ranije. Kad se stim kako je to dobro radilo sa oni predefinisanim skriptama u Baldur's gate-u, nije mi jasno sto taj princip nisu ponovili. Tamo nikada nisam imao problema sa gluposcu likova koje vodim. Druga stvar koja po meni nedostaje kod ovakvih igara a to je opcija za formaciju druzine koju vodis, tako da uvek mogu da se zastite spellcaster-i i range fighteri, i opet mi nije jasno kako im ta ideja za sve ove godine nije pala na pamet. Ipak kad se sve sabere i oduzme, SOZ meni deluje kao veliki pomak napred i nadam se da ce ako ikad izadje NWN3 nastaviti i jos poboljsati ovaj princip. Ono sto je meni najbitnije a to je sto su se vratili osnovnom konceptu i ideji AD&D igara a to je party based sistem. Uvek me je neviralo i odbijalo od NWN igara to sto lik koga vodim mora biti "Jack of all trades" da bih igru zavrsio. Smisao AD&D igara jeste postojanje druzine u kojoj ce svako imati neku svoju osobenost i specificnost, i tek kada ce svi zajedno ciniti jednu kompaktnu celinu.

Poslednja izmena:
Mislim da je "štimung" igre taj krivac,i da su razlike u mišljenjima baš zbog toga velike.
Meni ne smeta ništa,ali ima kome smeta.

Poslednja izmena:
Jes da nema veze sa NWN, ali ko koga ovde *****ava.
Bogamu,ovi su se baš posvađali.
Kome sad čovek da veruje kad hoće da pazari neku igru.
Još veća razlika u ocenjivanju.
Pa valjda postoje kriterijumi po kojima se nešto kritikuje,***...
Koji je novinar tj sajt objektivan,koji pristrasan,ili novinari koji vole sims ocenjuju nwn i nikopol,ili se neki plaćaju više od drugih pa daju bolje ocene....
Prava sprdačina, jer po merilima po kojima se igre ocenjuju razlika ne bi smela da bude baš ovolika.

http://pc.ign.com/objects/142/14253772.html - 8.2

http://www.gamespot.com/pc/adventure/nikopolsecretsoftheimmortals/index.html?tag=result;title;0
- 5.5

Poslednja izmena:
Mislim da tu ne bi trebalo da bude mnogo razmisljanja, bar za fanove. Ionako u ovom slucaju Soz mogu da igraju oni koji su imaju NWN2, pa ce verovatno oni i da kupe ovo. Moja politika je da tim review-ma nikad ne verujem, procitam cinjenice, pogledam screenshot-ove, mozda poneki feedback od strane igraca pa tek onda uzimam ili ne.

Ma sve je to ok,svi mi u principu i nabavimo pa čak i odigramo igre pre reviewa,i znamo šta hoćemo i šta nam se sviđa.
A šta će onaj ko tek počinje ili je dobio džeparac za samo jednu igru pa treba da bira?
A kao prvo i osnovno meni bode oči što postoji neobjektivnost i što toliko velike razlike čine da se o nečemu priča subjektivno a ne bi trebalo.
*** smeta mi nepravda u svakom obliku.Ne bi trebalo da se opterećujem svakakvim glupostima,ali ne mogu a da ne primetim.
Neću više daviti o ovome.:)
Sorry

Poslednja izmena:
Problem sa recenzijama igara, a ujedno i knjiga, filmova i muzike je ta sto su uglavnom vema subjektivne, zato ja uvek volim one recenzije koje su potkrepljene cinjenicama, ali to je na zalost retkost, drugi nacin je naci recenzenta sa kojim se tvoj ukus najvise poklapa i verovati njemu na rec.

... drugi nacin je naci recenzenta sa kojim se tvoj ukus najvise poklapa i verovati njemu na rec.

Ali koja je svrha toga sem laganja samog sebe.I dalje ne znaci da je objektivno.
(sa prvim delom tvog posta se potpuno slazem)

Doduse postoje tri istine:subjektivna,objektivna i prava. :)

Poslednja izmena:
Najbolji recept je probati i onda vidis sam da li valja ili ne, bar ja tako radim. Ako me igra ne privuce na samom pocetku, posle par sati onda ce tesko biti interesantnija kasnije. Nego kako ovde mogu da se naprave ti karavani izmedju gradova i da li u vecinu onih gradova ima kao opciju za ulazak samo kafanu i templ. Inace ne znam da li vidoste vest da je Atari najavio nastavak baldur's gate-a i Neverwinter nights-a

...da li u vecinu onih gradova ima kao opciju za ulazak samo kafanu i templ. Inace ne znam da li vidoste vest da je Atari najavio nastavak baldur's gate-a i Neverwinter nights-a

Da to je samo kao opcija u velikoj većini gradova.Za karavane još ništa ni ja nisam odradio otišla mi MoBo pa apstiniram dok se ne vrati sa reklamacije.

A u vezi tog nastavka što pominješ to je valjda Dragon Age - Origins:

Citat:
"We understand that Dragon Age: Origins is intended to be the spiritual successor to BioWare's best fantasy role-playing games, such as Baldur's Gate and Neverwinter Nights."

preuzet odavde:
http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragonage/news.html?sid=6201727&mode=previews

Poslednja izmena:
Ajd' sad jedno pitanje za one koji su odradili prvu etapu.

Vadin'ya mi je dala misiju da joj nabavim neku vatrenu sekiru od firenewts-a iz planina.
E sad, znam ja šta su firenewts, i znam gde su planine, ali bre nikako da nađem neke koji imaju to sekirče. Tumaram naokolo ko' luda Nasta ali nikako da rešim ovaj kvest.

10x in advance

Ok, našao sam, spoiler ahead:
na severu postoji put koji vodi uzbrdo
pred sam kraj puta nalazi se rudnik
u tom rudniku su gušter koji ima tu vatrenu sekiru

Poslednji patch 1.23.1765 (za bilo koji deo dvojke, ne samo za ovu ekspanziju) skida CD check.

sjajno :D installing

Nazad
Vrh Dno