Šta je novo?

Nova NWN2 expanzija - Storm of Zehir!

e sad, sobzirom da sam sve ovo vreme, kao shto se vidi, igrao sa Mage like likovima, zamolio bih nekog da mi napishe - koja je najbolja varijanta za katana fajtera ? jel da idem na Fighter/Weapon master, il pure Fighter, i koja od te dve klase ima neke diablo like mega gotivne udarce ?

u sushtini, ovo hocu - neki light fighter (ne treba mi brute manijak) koji trchi, skakuce, i kolje s' dve katane. i pritom, ima uber poteze. nalik na Preston-a iz equilibrium-a :p .. pa mi vi sad predlozite kako da razvijam lika, fighter, ili fighter/WM, molim lepo .. ?

note: primetio sam da od pochetka MoTB-a pa do odredjenog dela, ne mosh da nadjesh katanu ni za lek, pa cu na debug mode da odradim sebi dve lepe iron katane.

Sto se tice klasa u NWN 2-jci, moram da priznam da sam bio malo ogranicen i uvek isao "pure"; znaci furam tu klasu, bez crossovera, i posle uzmem prestige za tu klasu. Mada su mi se crossoveri uvek cinili jako primamljivim i to je definitivno sledece sta cu da probam. :D Fighter/weapon master combo mi se svidja, na papiru deluje skroz cool, a kako ce se pokazati u praksi, to vec nemam pojma... :d Neki su recimo imali problemcica:

http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=621228&forum=121

...a neki su, opet, uz exotic weapon proficiency napravili likove koji su bili bukvalno nepobedivi, tako da sve zavisi od nacina levelovanja lika i rasporeda feat-ova. Sto se mene licno tice, ja najtoplije mogu da preporucim Paladina/Devine Champion; koji je zaista fantastican. Ne samo da su mu feat-ovi i armor class majka, vec je i uzivljavanje u casnog srednjevekovnog viteza u potrazi za pravdom, izuzetno cool iskustvo, bar sto se mene tice.... Ne volim one evil likove - sorcerer's, warlock's itd. ***, ja uvek zavrsavam na lawfull/good. :d

E sad, imam i ja nekoliko pitanja. :D Prvo, ko se seca NWN keca i njegovih ekspanzija, zna koliko je monk bio upecatljiv i zanimljiv. Da li je neko igrao sa monkom NWN2 i kakva su mu iskustva? Drugo pitanje bi bio - Cleric. To je definitivno sledeci lik sa kojim cu da igram, pa me bas interesuje sve njegove prednosti i mane. Dakle, da li je neko imao iskustva sa Clericom i kakvi su mu featovi, da li su dobro "uparuje" sa nekom drugom klasom i sl?

***, ja uvek zavrsavam na lawfull/good. :d
Hehe, sa istom orjentacijom sam i ja završio kompletan NWN1 (tokom prvog igranja ;)).
Ipak, kad sam se jednom navukao na ulogu "plaćenika", i bez bremzanja počeo da ištem nagradu za uložen mi trud :D, desila se promena, pa sad sve slične igre redovno završavam kao chaotic/good.
Ni meni ne odgovara uloga zloće, ali da se lomatam po gudurama, makljam sa spodobama, samo da bi odbio nagradu (pa još i da pridodam nešto preko iz svog džepa) ... ne ne prijatelju moj, ja sam se motike rešio ;).

Poslednja izmena:
Ni meni ne odgovara uloga zloće, ali da se lomatam po gudurama, makljam sa spodobama, samo da bi odbio nagradu (pa još i da pridodam nešto preko iz svog džepa) ... ne ne prijatelju moj, ja sam se motike rešio ;).

Pa ako nista drugo, to je onda makar dobro za dzep. :D ***, ja sam i dalje u fazonu middle age Christian warrior-a. :D

Posto ste me totalno ozracili morao sam da instaliram NWN2 posle godinu i vise dana i zadesila su me 2 problema:
- uzasno glupa kamera koja mi odjednom katastrofalno smeta - totalno je preosetljiva bez obzira na to koje setovanje sam stavio za misa
- nevidjeno seckanje igre na 1920x1200 na mojoj konfi (sto se pre nije desavalo na znatno slabijoj)
jer FPS ne prelazi 18. Sve je na high bez AF ali cak ni spustanje nekih vrednosti ne pomaze preterano. AKo ukljucim senke, igra je slideshow :D

Ostao sam zbunjen :)

nemam pojma, meni je tako radila i prvi put :d

Posto ste me totalno ozracili morao sam da instaliram NWN2 posle godinu i vise dana i zadesila su me 2 problema:
- uzasno glupa kamera koja mi odjednom katastrofalno smeta - totalno je preosetljiva bez obzira na to koje setovanje sam stavio za misa
- nevidjeno seckanje igre na 1920x1200 na mojoj konfi (sto se pre nije desavalo na znatno slabijoj)
jer FPS ne prelazi 18. Sve je na high bez AF ali cak ni spustanje nekih vrednosti ne pomaze preterano. AKo ukljucim senke, igra je slideshow :D

Instaliraj dodatak, uz njega ti stize i 10 patch-eva koji veoma lepo sredjuju probleme uzasne neoptimizovanosti sa kojima smo se sretali i uzasavali kad je igra tek izasla.

Poslednja izmena:
Instaliraj dodatak, uz njega ti stize i 10 patch-eva koji veoma lepo sredjuju probleme uzasne neoptimizovanosti sa kojima smo se sretali i uzasavali kad je igra tek izasla.

jel to na MoTB samo patch za noviju verziju, ili neki dodatak sa "strane" o kojem prichash ?

ja znam da sam se uzasno smorio kada sam prvi put instalirao motb, jer su postojala ona dva moda - standardni (gde je kamera okej) i neki strategy mode, gde sve izgleda uzasno.

daj linkove!

btw - kome treba info za wizzard-e, samo pitajte ;) moj evocation wizzard je odprilike King of shadows-a ubio sa range spell-ovima koje sam bacao iz tri lepe pi**e materine, a u MoTB sam vodio hordu zombija i andedova, koja je ostavljala moje henchmene beskorisnim.

jel to na MoTB samo patch za noviju verziju, ili neki dodatak sa "strane" o kojem prichash ?

ja znam da sam se uzasno smorio kada sam prvi put instalirao motb, jer su postojala ona dva moda - standardni (gde je kamera okej) i neki strategy mode, gde sve izgleda uzasno.

daj linkove!

btw - kome treba info za wizzard-e, samo pitajte ;) moj evocation wizzard je odprilike King of shadows-a ubio sa range spell-ovima koje sam bacao iz tri lepe pi**e materine, a u MoTB sam vodio hordu zombija i andedova, koja je ostavljala moje henchmene beskorisnim.

MoTB sa sobom donosi 1.10 verziju igre koja je ispolirala sve uzasne nedostatke i neoptimizaciju iz standardne verzije. Dakle nikakav dodatak nije u pitanju, vec standardni patch-evi. Ako instaliras MoTB i krenes da igras standardni NWN2, imas dosta olaksica, i tu ne mislim samo na optimizovanost grafike... ;) Kome je King of shadows bio pretezak, sad je dosta opusteniji.

MoTB sa sobom donosi 1.10 verziju igre koja je ispolirala sve uzasne nedostatke i neoptimizaciju iz standardne verzije. Dakle nikakav dodatak nije u pitanju, vec standardni patch-evi. Ako instaliras MoTB i krenes da igras standardni NWN2, imas dosta olaksica, i tu ne mislim samo na optimizovanost grafike... ;) Kome je King of shadows bio pretezak, sad je dosta opusteniji.

ma necu vishe igrati king of shadows, nego sam prestao da proveravam nove pacheve od 1.05

motb josh jednom, dok ne dodje zehir, a onda cu verovatno da se vratim na fenomenalnog wizz-a :p ili ako bude neke nove klase, a da nije prestizna

Ako instaliraš samo MotB direktno na osnovni NWN2, bagovi u osnovnoj kampanji ostaju. Katastrofa je po tom pitanju, da bi se sve sredilo mora da se instalira na sledeći način:

1. NWN2
2. Patchovanje igre do 1.10.1115
3. MotB
4. Patchovanje igre do kraja ili do 1.11.1153, u zavisnosti da li imate ili nemate original

Ovako bi sve moralo da radi ispravno.

Ja sam direktno patchovao do 1.11.1153. Inace postoji patch 1.2 :)
Naknadno sam stavio Masku Izdajnika...

Poslednja izmena:
Najbolja varijanta za patchovanje je Instalirati NWN2, odmah posle toga instalirati ekspanziju i zvekunti auto update iz glavnog menija.

Kad NWN2 updater bude skidao idite u NWN2 install dir i otvorite folder temp, kad updater skine patch tu ce ga uskladistiti tokom procesa patchovanja da bi ga na kraju izbriso kad se patchovanje zavrsi. Brzina patchovanja nije prevelika tako da je moguce sacuvati updateove za NWN2 offline patcher.

Ovo je redlosed patchovanja u slucaju friske instalacije NWN2 i NWN2 TMOB (bez prethodnog patchovanja originala i ekspanzije)

1. nwn2_pcx1_modfix_from100788_to105912
2. nwn2_pcx1_english_from1101115_to1101116
3. nwn2_pcx1_english_from1101116_to1111152
4. nwn2_pcx1_english_from1111152_to1111153
5. nwn2_pcx1_english_from1111153_to1121295

E sad jedno moje pitanje:

Posto mi je dosta vise fightera, paladina, barabariana... ocu da ocu da se oprobam kao neki mage i tome slicno ali totalno sam zbunjen oko igranja sa spellcasterima. Memorisanje magija, scrolovi ***ac palac... nikako da pohvatam kraj sa krajem. Gde mogu da nadjem neka uputstva za NWN2, AD&D pravila ili tako nesto? Ili barem neko uputstvo kako se radi sa spellcasterima.

Posto mi je dosta vise fightera, paladina, barabariana... ocu da ocu da se oprobam kao neki mage i tome slicno ali totalno sam zbunjen oko igranja sa spellcasterima. Memorisanje magija, scrolovi ***ac palac... nikako da pohvatam kraj sa krajem. Gde mogu da nadjem neka uputstva za NWN2, AD&D pravila ili tako nesto? Ili barem neko uputstvo kako se radi sa spellcasterima.

all you need to know -

postoje dve shkole magije Arcane, i Divine.

Arcane su Wizzard-i i Sorcorer-i, i Bard-ovi

Divine su Druidi, Cleric-i, Favored Soul-ovi i Spirit shaman-i.

kada su u istoj shkoli, oni su podeljeni na sledeci nachin, iz primera sorcerer-a i wizarda:

wizard mora da pripremi magije, ima spell book, i iz njega u svoje level slotove stavlja magije koje ce bacati, shto od prilike izgleda ovako -

level 1 spelovi - 5 slotova.

level dva spelovi - 4 slota.

level tri spelovi - 3 slota.

znachi da on ima 12 magija, koje moze da baci, pre nego shto ode na rest.

sorcerer sa druge strane, ima spell book, i ima broj magija, koje moze da baca, pre rest-a, koje god da su to magije, a ekvivalent sa wizardom na istom nivou je shto mu je ukupn broj manji od wizard-a, ako cemo na primer da poredimo gornji primer -

wizard 12 magija, u rasponu po levelu - 5,4,3

sorcorer - 6 magija, po izboru.

(cifre verovatno nisu tachne, iz razloga shto nisam tolki geek)

isti je odnos i za divine spellcaster-e, stim shto ne znam ko od njih je instant, kao sorcerer, a ko je learner, kao wizzard.

vazno napomenuti je da svi koji su learn-eri, bez obzira da li su divine, ili arcane, imaju Metamagic feat.

napomenuo bih josh da paladin i ranger imaju spell-ove, al to su class spellovi koji ih karakterishu, dok je warlock skroz poseban tip spellcaster-a, kod njega nishta ne lichi na ostatak "ekipe"

@Igortiza
Hvala

Krenucu da igram skoro NWN2 posto sam skrpio novu masinu... Nego koja klasa spellcastera bi bilo preporucljivo da uzmem, obzirom da sam njub sto se tice igranja sa "meksim" likovima u igrama baziranim na AD&D pravilima (skoro uvek igram kao neki dumbass fighter)

Poslednja izmena:
@Igortiza
Hvala

Krenucu da igram skoro NWN2 posto sam skrpio novu masinu... Nego koja klasa spellcastera bi bilo preporucljivo da uzmem, obzirom da sam njub sto se tice igranja sa "meksim" likovima u igrama baziranim na AD&D pravilima (skoro uvek igram kao neki dumbass fighter)

uzmi ili druid-a ili wizard-a. shto se tiche druida, uzmi onog chija podklasa nije masterizovanje shapeshiftinga (u oba NWN-a su loshe odradili, bar po mom mishljenju, te u animal formi nisi ni pola onog koji je pure), a druidi su generalno jako zanimljivi za pikanje.

shto se tiche wizard-a, moje dve varijante su stvarno shur, igrao sam ih i na online sreverima (ruddata, zahteva original, koji sam imao pre motb-a), a to su, kao shto je gore recheno -

wizard evocator (bacash damage spell-ove, vatre, leda, struje, magic) koji je realno nepobediv, jer bez fokusa mu posao odlichno odradjuju spell imunity, stoneskin, i strip efects magije

Wizard/Pale master - sabija, jer armija koju kreirash ima sve shto moze da povredi najjache likove - melee kosture, death magije, raznolike cloud-ove koji nanose najveci damage u magic formi (kada spell ima magic kao opis, niko nema resistance na to, jer su resistnace samo na acid, fire, ice i struju) i to bi bilo to.

mozesh da pokushash i sa sorcerer/red dragon disciple, jer sam video podosta takvih likova, valjda su jaki zbog bonus feats-a koje dobija red dragon prestizna klasa, ne bih znao. Deekin u NWN1 je bio red dragon desciple, a pored mene i nije tolko gin'o ko ostali henchmeni.

imash na www.gamefaqs.com odlichne tutorijale za worlock-e koji su navodno poboljshani u MoTB verziji, a isto tako, vidim po netu da se ljudi loze na ove favored soul-e, spirit shaman ti je divine verzija sorcerer-a

Baš sam stavio NWN2+Motb i patchovao do kraja, 1280x1024 sve na max, ide skroz glatko. Ala NVIDIA fejluje sa drajverima u poslednje vreme, bruka :d

Probaj da postavis afinity igre na samo jedno jezgro. Tako pise u read me fajllu.

Moram pod hitno da radim upgrade da bih mogao ovu 2. expanziju da igram glat, ovako sam se patio i sa orginalom i MOTB.
Inace onaj ko je pitao za fightera i koliko da se forsira jedna klasa u tom slucaju ili cross sa WM, moj savet posto je bilo pitanje za Dual wield treba da forsiras fightera skoro do kraja za 2 hand oruzja sto pre weapon master, mnogo su lepi oni critovi, ki damage i jos neke stvarcice sto dolaze posle. Nisam dugo igrao, od kada je izasao MOTB ali tako se secam.

A za preporuku za mage like klasu moj favorit je Pale master, s njim mislim da je najlakse igrati prvi put, dosta summonovanja i manje spellova koje vrtis.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje...

Poceo sam da igram kao Wizzard, pa me zanima ono oko spelova i slotova za level 1, level 2,... spelove... Popunio sam sva tri slota u lvl2 sa Scorching Ray-om, i naravno imam samo tri puta da bacam gorepomenutu magiju. Mene zanima kada, kako, kolko treba vremena da prodje da ponovo mogu bacati istu, ili sta treba da uradim... malo mi je glupo da krene fajt ja ispucam moje tri magije i onda cvrc, moram da se bijem ili quarter staffom ili light crossbowom. Dodjem mi da batalim wizarda i vratim se dumbass fighteru kako bi mogao non stop da se krljam.

Poslednja izmena:
ne ne, nikako to da radish!

sad kad imash scourching ray u tri slota, znachi da mozesh da bacish tri komada, izmedju rest-ova. i to su ti sve magije iz lvl2.

samo malo se strpi, i otvorice ti se mnoogoo slotova, za svakojake magije.

kada predjesh na sledeci level magie, otvara ti se - dva slota iz sledeceg, naprimer - level 4 magije 2 slota, level 3 magije ce tada imati 3 slota, a lvl2 ce imati 5 slotova.

pre nego shto ti se pootvara dosta slotova (kasnije cesh sa lvl6 magijama lako ubijati protivnike, iako si na lvl8 magijama) bilo bi dobro da budzish group magije - ray-eve, cloud-ove, mass magije takve sorte (ne znam kojeg si wizzard-a uzeo da specijalizujesh, odnosno koju shkolu)

primer za to naprimer je lvl4 magija - Isac's lesser Missile storm - iz tvojih ruku izleti gomila magichnih raketa, svaka sa roll damage-om i svaka ide na posebnog lika, osim kad je samo jedan protivnik, tad ceo missile storm ide na jednog, i sabija ga.

bukvalno malo strpljenja ti treba, jer cesh vec nakon malo levela doci u situaciju da cesh posle borbe imati poprilichan broj slotova koji nisu iskorisceni.

e da - da bi ti se obnovili memorised slotovi, morash da odesh na rest. to se poprilichno lako radi - idi bukvalno u cosak prostorije ili mape, dovoljno da ne budesh "enemy is nearby" i klikni na rest, i svi slotovi ce ti se obnoviti.

obrati paznju da budzish magije chiji fokus si izabrao, jer ce nanositi mnogo vishe damage-a, i nadam se da si izabrao Elf-a, Human-a, genasi-ja ili gnom-a, jer nema poente igrati sa wizzard-om ako si neka od drugih rasa.

Pozdrav svima :wave:

Upravo sam instalirao i krenuo (dobio je uz karticu) i video da je dosta kompleksna shto je super. :banana:

Nadam se da mozze neko (vidim da ovde ima veo ma iskusnih) da mi pomogne u dve stvari
- nashao sam zakljuchan kovcheg i jedino shto sam uspeo je daga polomim i tamo nadjem jedan polomljeni item i josh neshto. sudecci po polomljenom negde greshim??
- neki savet oko pravljenja oruzzija

:type:

www.gamebanshee.com pa nadji NWN za pravljenje item-a

a shto se tiche chest-a, nisi ti nishta slomio, jedan od kljuchnih nachina za otvaranje chest-a je lomljava, a sadrzaj ostaje netaknut, a to shto si nashao je samo neshto "slomljeno" shto znachi da nema veliku vrednost kod prodavca

Ja mislim da su u NWN2 baš ubacili da možeš da nehotice polomiš sadržaj kovčega, čime se forsira vođenje thiefa sa sobom radi otvaranja.

Ja mislim da su u NWN2 baš ubacili da možeš da nehotice polomiš sadržaj kovčega, čime se forsira vođenje thiefa sa sobom radi otvaranja.
Tako je.
Znači @booris, kada dođeš do zaključanog kovčega/vrata, dobro je da imaš "lopova" u grupi. Kada glavni lik proba da otključa nešto (i ne uspe) thief automatski kreće u akciju i probava on/ona, samo ako je dovoljno blizu CP-a.
U slučaju da taj automatizam zataji, uvek možeš ručno selektovati bilo kog NCP-a i izdati mu komandu lično.

Da ne zaboravim, ista stvar važi i kod uklanjanja zamki (traps).

Da upravo tako, ako bash-ujes kovceg dobices broken item. U protivnom, ako ti Neeshka otvori kovceg dobijes nesto sasvim drugo.

Hvala momci :banana:

Probao sam sa Neeshka i radi na vratima verovatno cce da radi i na kovchezima :whip:

Da upravo tako, ako bash-ujes kovceg dobices broken item. U protivnom, ako ti Neeshka otvori kovceg dobijes nesto sasvim drugo.

ja ovih problema sa wizom nisam imao, valjda zbog toga shto bash i spell nisu isto - fireball na kovcezi, i svi se pootvaraju, a unutra ochuvan loot.

u sushtini, ja sam postavio bandu da trchkara oko mene, i bacao sam zlo oko sebe, sve moguce evocation magije, i razbijao sam vrata, kovcege, police, NPC-jeve ... ne secam se da sam naishao na vrata(pre nego shto ih razlomim) osim onih sealed, shto ne primaju damage.

good news za ekspanziju - najavljeno je vracanje permanent haste-a, jupi!

A shta radite sa "Unidentitied" stvarima :trust:

za identifikaciju ti treba Lore skill. ako si izabrao klasu koja nije caster, onda ti je lore verovatno nizak. uglavon kasteri imaju visok lore (wiz, sorcerer, cleric, druid, favored soul, spirit shaman, bard), a ako nisi jedan od njih, najbolje bi ti bilo da u party imash nekog od njih (kolko znam, u prvoj kapmanji NWN2 imash karu, sosericu, i onog nadrkanog wizard-a) i sve shto treba da uradish je da prebacish stvar u njihov inventar, preuzmesh kontrolu nad njim/njom examine-ujesh stvar, i vratish je u svoj inventar.

Nazad
Vrh Dno