Šta je novo?

Nova NWN2 expanzija - Storm of Zehir!

Ili dok igraš kampanju budžiš lore skill. Mislim da je to lakše nego prebacivati svoj inventar kod nekih sidekick debila, pa onda vraćati nazad. :)

Ili dok igraš kampanju budžiš lore skill. Mislim da je to lakše nego prebacivati svoj inventar kod nekih sidekick debila, pa onda vraćati nazad. :)

shta ce varvarinu lore skil ? :p

da pishe poeme o palim svetovima, dok grize lobanju nekog kritera ? :p

Mogu ti reći da meni nije previše smetalo što sam kao fighter vozio taj lore. :) Samo kad pročitam onu ideju sa prebacivanjem inventara kod sidekicka, pa nazad me tako smori. Ne mogu ni da zamislim na šta bi ličilo da sam to morao da radim kroz ceo NWN2 OC/MOTB..

Mogu ti reći da meni nije previše smetalo što sam kao fighter vozio taj lore. :) Samo kad pročitam onu ideju sa prebacivanjem inventara kod sidekicka, pa nazad me tako smori. Ne mogu ni da zamislim na šta bi ličilo da sam to morao da radim kroz ceo NWN2 OC/MOTB..

Da ali lore nije class skill za fightera sto znaci da prakticno bacas skill poene.

E a kakav je ranger/duelist?
Nego pogledajte ovo.

Poslednja izmena:
Ja sam Fighter (6), Gladiator i Lore mi je +6 ali u ekipi imam Druida (6) i on mi je odradio posao za sve iteme (osim jednog za koga predpostavljam da treba lore da se popne). Inache Hide i Move Silently su mi -11 kakve su vashe preporuke da ih unapredjujem ili :trust:

Da ali lore nije class skill za fightera sto znaci da prakticno bacas skill poene.
Cini mi se da jeste i za fajtera, nego sto zbog niske inteligencije imas malo skill poena, pa ih je mozda pametnije upotrebiti za nesto drugo.

Ja sam Fighter (6), Gladiator i Lore mi je +6 ali u ekipi imam Druida (6) i on mi je odradio posao za sve iteme (osim jednog za koga predpostavljam da treba lore da se popne). Inache Hide i Move Silently su mi -11 kakve su vashe preporuke da ih unapredjujem ili
Ma jok, sto ce ti.

Da li neko zna zashto ne mogu da uzmem class (prelazim sa petog na shesti nivo) "Weapon Master" :wall: Zahtev je Base Attack Bonus +5 imam 6, Skills: Intimidate 4 or more ranks imam 5 = ispunjavam sve zahteve a nemozze :zgran:???

Jel imaš sve one feture. Ne sećam se tačno svih ali valjda behu:
Dodge, Mobility, Combat Expertise, Whirlwind Attack ... i verovatno još nešto.

Nešto mi taj tvoj nivo (sa petog na šesti) mnogo rano za prestižnu klasu.

Od onih Feats imam jedan, a ostali se ne poklapaju sa zzeljama i kada sam prelazio na sedmi nivo nije mi dao da izaberem josh neki da li to znachi da ccu morati po trecci put da krenem ispochetka :S::S::S:

Da li ces morati da krenes iz pocetka zavisi od toga kako si poceo sa kreiranjem lika :D
Inace da bi dobio sve feats-ove za weapon mastera trebaju ti inteligencija i dexteriti od najmanje 13, to verovatrno nemas

p&c, a mozesh da se mrdash preko strelica.

Od onih Feats imam jedan, a ostali se ne poklapaju sa zzeljama i kada sam prelazio na sedmi nivo nije mi dao da izaberem josh neki da li to znachi da ccu morati po trecci put da krenem ispochetka :S::S::S:

Povećanje feature-a ne ide na svakom nivou i ne možeš uvek da digneš bilo koji feature, postoje preduslovi.
Pogledaj malo manual od originalne kampanje (.pdf) odnosno tabelu na kojim od levela dobijaš mogućnost povećanja feature-a.
Kompletnu sliku dobijaš kada ukrstiš tabele o opštem levelovanju, sa levelovanjem fajtera.
Elem, kada to uporediš sa preduslovima za svaki feature, dobićeš okvirnu sliku na kom nivou ćeš najranije moći da pređeš na "weapon mastera".

Poslednja izmena:
Super :banana:
Hvala :banana:

Sada sa manualom je podpuno druga situacija :type:

Nego pogledajte ovo.

To - (Mysteries of Westgate), se najavljuje vec 100 godina. U pitanju je adventure pack, a rade ga Ossian Studios, ista ekipa koja je i radila Kingmaker-a i ostale jako uspesne adventure pack-ove za originalni NWN. Medjutim, ovo sad je krenulo jezivo... Igra je prvo najavljena jos za avgust prosle godine, pa je najavljivana jos jedno 7 puta, a evo ni dan danas jos nemaju tacan release date... Medjutim, ni Ossian a ni fanovi ne odustaju i dalje elaborirajuci o najsitnijim detaljima vezanim za igru kojoj nikako nije sudjeno da ugleda svetlo dana. :p

Ako vas ne mrzi, bacite oko:

http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewforum.html?forum=122

Za one koji su mozda prestali da prate, pojavio se pre nesto manje od mesec dana gameplay video koji pokazuje pre svega nacin kretanja i interakcije na novoj world map koja "nece biti linearna". Ne deluje bas onako kako bih ja licno hteo mada je svakako lepa vest, Do izlaska expanzije nije ostalo jos puno i po svemu najavljenom jedva cekam.
http://www.youtube.com/watch?v=d54trKmWRsI

konachno dobro odradjeno putovanje mapom

vidim da su ubacili trgovacke karavane :) mozda su kao u falloutu
sa druge strane monsteri se respownuju :(

party sistem konachno, mada je nejga izuzetno teshko balansirati, jer na kraju olako zavrshish sa partijem koji moze SVE u igri... a to je dosadno...

lowlevel karakteri znaci da ce igra biti teza, sto nije lose :)

Poslednja izmena:
Pripreme za Storm of Zehyr -

Jako me razocharao Obsidian + Atari.

uzeo sam da igram josh jednom MoTB, i prosto ne mogu da verujem kakvo sra*je su napravili sa kampanjom -

Spirit Eater Curse je toliko bagovit da je to katastrofa, i odprilike je pravljena igra samo za Divine/Arcane caster-e, kao da niko ne bira fajtera ili varvarina ... igram sa Fighter13+/WM7 i u problemima sam nevidjenim.

1. One of Many nema NIKAKAV uticaj na tvoj Craving, za razliku od Okku-a, te je besokrisan u daljem toku igre po tom pitanju, dok Okku smanjuje Craving od 10% do 20% u zavisnosti od Infleunce-a. uzeo sam One Of many-a u toku igre jer mi je Char Chaotic Neutral (One of Many ne vredi Good character-ima) i nishta mi ne pomaze.

2. Supress feat ne pomaze, jer nema dovoljno dugachak cooldown, da ne bih umro kada mi treba devour spirit, totalno retardirano od strane programera.

3. Putovanja po World mapi koriste spirit energy, i bez Okku-a je neizdrzivo.

4. podesiti Party da NE UBIJA kada je neko Near Death je neizvodljivo. ne mogu da devour spirit-ujem, jer je One of Many tank, Gann mnogo ima evocation-a, kao i Safiya.

5. Rest mi utroshi vishe spirit energy-a, nego JEDAN supress, kada nemam Okku-a u ekipi (i to sa velikim Influence-om) i ni to ne mogu da koristim.

Jako me razocharala igra u ovom pogledu, dolazim u iskushenje da sam sebi dopunjavam spirit energiju, preko DebugMode 1 (code je - rs ka_se_init za pun energy bar) a pritom, iz nepoznatih razloga mi ne radi Influence preko debugmode-a (probao sam, da vidim da li mi One Of Many pomaze pri craving-u)

pitanje: zna li neko, na nwn2.com nema reshenja -

rs ka_infuelnce_set oneofmany 30 < ovo bi trebalo da setuje influence sa OneOfMany-jem na 30, ali mi izbacuje konzola -

virtual machine reports unsuccessfull execution of a script rs ka_influence_set

enivejz - ako neko i dalje igra NWN2 MoTB > zaboravite na One Of Many-ja, ili iskljuchite prokleti Spirit Curse, ili si dopunjavajte energiju, jer igram DnD based igre ceo zivot, znam sve roll-ove, i pravila, umeo sam da prelazim sve NWN delove sa wizzard-ima bez IJEDNE SMRTI, a sad sa fajterom umirem posle resting-a. glupst majke mi.

Zar ne postoji ability koji ti smanjuje craving? Koliko se ja secam postoji takav ability.
Takodje bio je i neki ability koji ti poveca spirit energy na racun HP-a.
Ja nisam imao toliko problema sa njim kada sam provalio kako stvar funkcionise (a trebalo mi je par dana jer nisam znao gde da procitam description za svaki spirit ability). Igrao sam sa arcane archer/ranger kombinacijom.

Inace i ja generalno mrzim kad u igrama imam nesto sto me tera da igram brze ( a ovde je donekle to slucaj).

Nothnigman ima taj ability shto ti poveca, na rachun, samo ne HP-a, nego ekspirijensa.

@voodoo - pa preshao si, ali sa kim ? sa Okku-om, ili sa One Of Many-jem ?

ja sam ga sabio sa Wizzard Evocator-om, uz Okku-a, ako sam poginuo mozda triput, i to iz iznenadjenja, ali sa Fighter/WM, uz ovog OneOfMany-ja ginem ko nezdrav + ne mogu da zadrzim Spirit Energy na nekom normalnom nivo-u.

e sad, poshto ne bih da budem banovan, zamolio bih nekog, ko zna gde da nadjem "odredjeni Update", da mi kaze to na priv, jer NIGDE na netu ne mogu da nadjem Updater informacije, moja trenutna verzija je 1101115, a vidim da ima 152xxxx i tako dalje.

Joj pa ti igras sa MOTB original verzijom bez ikakvih update-a? To je bagovito samo tako. Mnogi su se zalili da ne mogu ni da zavrse igru sa tom verzijom.

http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Other.Detail&id=19

Na toj strani imas sve patcheve do zadnjeg.
Postupak je sledeci:

Prvo skines sa neta nezvanicni offline patcher http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=518864&forum=116

Zatim:

1) instaliras NWN2
2) Instaliras MOTB
3) pokrenes autoupdate (koji nece raditi 99% her atarijevi serveri su non stop down) i vidis koji fajl prvi pokusava da skine
5) skines sa ovog sajta sto sam ostavio link bas taj fajl koji autoupdate pokusava da skine
6) patchujes pomocu offline patchera i fajla koji si skinuo

7) ponavljas korake od 3 do 6 za sve patcheve (ima ih poprilicno, racunaj da ces izgubiti par sati dok igru ne dovedes do finalne verzije)

Može i na lakši način.

1. Treba ti offline patcher (nwn2patcher.zip) sa NWvaulta
2. Trebaju ti sledeći patchevi, isto sa NWvaulta:

nwn2_pcx1_modfix_from100788_to105912.zip
nwn2_pcx1_english_from1101115_to1101116.zip
nwn2_pcx1_english_from1101116_to1111152.zip
nwn2_pcx1_english_from1111152_to1111153.zip
nwn2_pcx1_english_from1111153_to1121295.zip
nwn2_pcx1_english_from1121295_to1131407.zip
nwn2_pcx1_english_from1131407_to1131409.zip

3. Nakon što si instalirao NWN2 i MotB, raspakuješ patcher i sve ove zipove u folder igre, pokreneš patcher, ubaciš patcheve u queue listu baš onim redom kako stoje gore, pritisneš "patch" i dođeš za 10 minuta.

Trebaće ti i jedna mala minijaturna sličica radi boljeg igranja.

Jeste, to je laksi nacin, samo sto se ja nisam secao svih patcheva koje treba da skine pa sam dao onu drugu alternativu :d
U svakom sluchaju trebace mu skoro dva sata da sve to odradi, jer treba da svuche preko 200 mb (a mozda i krace ako ima neki brz internet i ako ign server nije preopterecen) :)

Poslednja izmena:
da, da, al shta je sa nwn2main.exe za 1131409, znate na koji mislim ? :)

ja sam presao sa fighterom/wm i sa okkuom i sa one of many-em i kad se naviknes i racunas koliko ces otprilike izgubiti (za travel, za rest...) i cesce radis devour a redje suppress igrivo je i sa OoM.
Inace sto se tice ingluence-a ta komanda koju si naveo gore mnogima ne sljaka kako valja pa ljudi koriste onu gde ti se pojavi kao DM pa u dialogu s njim biras s kim ces da poveces/spustis influence. Ne secam se tacno komanda dugo nisam igrao, ali naci ces je vec.

White_Dragon ta komanda ne postoji u MoTB kolko ja znam, nego samo u originalnoj kampanji .. ?

enivejz, oce neko da mi poshalje link na priv, za nwn2main.exe ? za 1131409 verziju ?

Nazad
Vrh Dno