Šta je novo?

Nova igra Rockstara - Red Dead Redemption

Predjoh i ja igru malopre. Sve najbolje mislim o igri :)

Rockstar did it again! :) :Klanjanje

Ne, nego već jednom napravili valjanu igru na temu divljeg zapada koja dočarava atmosferu maximalno, a GTA4 je igra na isti fazon. :)

Mislis - uvalili nam igru na isti fazon i pokupili nerealno visoke ocene na vecini sajtova :) ?

Zar se nismo skoro obojica slozili da GTA IV ipak jeste jedna od najboljih next-gen igara? Cemu sad takva prica? :) Video si na nekom drugom forumu, dobro ti zvucala recenica, pa kao ajde copy-paste na Bench? :)

Zar se nismo skoro obojica slozili da GTA IV ipak jeste jedna od najboljih next-gen igara? Cemu sad takva prica? :) Video si na nekom drugom forumu, dobro ti zvucala recenica, pa kao ajde copy-paste na Bench? :)

Pa jeste jedna od najboljih, ali je i dalje losija od San Andreasa.
U svakom slucaju ne zasluzuje 98 na metacriticu.

Ja polako igru privodim kraju.
Dobra je igra, ali tesko da bih joj dao vise od 8.5 da sam reviewer ;).
Naravno ovo se odnosi samo na SP, MP mi (vise) ne deluje zanimljivo.

Ja sam pri kraju single player misija.

Igra je odlicna. Podjednako me uhvatila u masinu da je prelazim kao sto je bio i GTA4. A inace GTA4 je jedini GTA koji se meni svideo. RDR mi je dobar na isti nacin.

Bez obzira na zanr (ja konkretno nisam neki fan ovog), kad je nesto ovoliko profi odradjeno, igra mora da bude dobra...

koliko je u mp-u dosadan auto aim ,posto vidim da ga ima previse ?smao pucaju u igrace .....

Pa jeste jedna od najboljih, ali je i dalje losija od San Andreasa

Ok, kako kome.. mene su prethodni delovi drzali samo za *******ciju, vozikanje i zezanje po gradu.. dok kod cetvorke I to, a i prica i likovi..

Zasad mi je RDR totalni vrh :) Jahanje je sjajno, gluma, grafika, atmosfera. Trenutno mi treba ovakav single player da me razbije malo od totalne linearnosti, znaci mozes da ides po misije, a i ne moras.. mozes da jases, blejis i divis se okolisu.. :)

Kad smo kod konja, nervira me sto kad treba da uradim neku misiju, moram da ostavim konja nekad u nekoj nedodjiji, i posle ga nema :( Vezao sam se za onog prvog konja, a sad ne znam gde je... smrc

Pa jeste jedna od najboljih, ali je i dalje losija od San Andreasa.
U svakom slucaju ne zasluzuje 98 na metacriticu.

Ja polako igru privodim kraju.
Dobra je igra, ali tesko da bih joj dao vise od 8.5 da sam reviewer ;).
Naravno ovo se odnosi samo na SP, MP mi (vise) ne deluje zanimljivo.

Ih bre, shin, pa zar je moguce porediti San Andreas i GTA IV? U svakom smislu je u pitanju cuvena "generacijska" :) razlika na svim nivoima, cak i ako zanemarimo koji ti fazon vise lezi, gde je veca mapa itd, prosto, GTA 4 jede za dorucak sve prethodne. Ja nisam u GTA fazonu, prethodne nisam imao zivaca ni da gledam previse, ali cetvorku sam bas rado igrao.

A RDR mi je za sada vrhunski, bas kao sto sam ocekivao, mada sam tek krenuo.

Poslednja izmena:
Ne radi se samo o veličini mape. GTA San Andreas je više simulirao real life od GTA IV i generalno je kompleksnija igra. Nekome se to nije dopadalo dok onima koji to vole GTAIV predstavlja korak unazad uprkos kvalitetu glavne priče i poboljšanja na dosta polja.

Ih bre, shin, pa zar je moguce porediti San Andreas i GTA IV? U svakom smislu je u pitanju cuvena "generacijska" :) razlika na svim nivoima, cak i ako zanemarimo koji ti fazon vise lezi, gde je veca mapa itd, prosto, GTA 4 jede za dorucak sve prethodne. Ja nisam u GTA fazonu, prethodne nisam imao zivaca ni da gledam previse, ali cetvorku sam bas rado igrao.

Fora je u tome sto mi je San Andreas bio dosta zabavniji, igra je bila raznovrsnija, nije se radnja desavala samo u gradu(deo kada seljacima ukrades traktor dok u pozadini svira country je bolji od svega u GTA4) i cak mi je i setting igre bio bolji, sto je cudno jer me hip-hop kultura uopste ne privlaci.

Ne radi se samo o veličini mape. GTA San Andreas je više simulirao real life od GTA IV i generalno je kompleksnija igra. Nekome se to nije dopadalo dok onima koji to vole GTAIV predstavlja korak unazad uprkos kvalitetu glavne priče i poboljšanja na dosta polja.

Ne znam, meni je ovo sto sam rekao jasno na prvi pogled i u prvoj sekundi igranja, mozda u San Andreasu ima vise kuglana, aviona, bicikala i ostalog, ali to je kao da poredis obdaniste sa mnogo opcija za zezanje sa fakultetom koji ima malo manje (po meni, naravno). Da ne pominjemo "fazon" u kom je San Andreas, ono je bukvalno pravljeno SAMO za Amere.

Znam ja da je to skoro opste misljanje (da je San Andreas najbolji), samo mi nije jasno kako je to moguce. Ali, da ne idemo previse u offtopic...

Kao što je San Andreas ciljao na african-american populaciju tako GTAIV cilja na imigrante (posebno sa ovih prostora). Normalno je da ti se više dopada GTAIV. Nije opšte mišljenje da je San Andreas najbolji samo neki ljudi ne vole kada se iz igre izbacuju određeni elementi i kada to pravdaju bezveznim razlozima (navodno aviona u GTAIV nema zbog 9/11).

Neću više terati off-topic ali moram da kažem da to što vi zovete GTA fazonom zapravo ne postoji. Mnogi GTA smatraju krimi igrom koju samo igraju wannabe krimosi. To jednostavno nije razlog zašto je GTA toliko popularan i zašto ga ogroman broj modernih igara kopira. GTA je svojvremeno bila jedna od retkih (može se reći i jedina) igara koja je dozvoljavala toliku slobodu kretanja i izbora. GTA je bila nešto najbliže simulaciji stvarnog života. San Andreas je to doveo na jedan viši nivo ubacivanjem kvazi RPG elemenata za koje su fanovi mislili da će biti unapređeni u GTAIV. To se nije desilo i zato neki od nas nismo baš skroz srećni kako je GTAIV ispao. Mene jako nerviraju takve stvari, kada igre iz istog serijala u svojim nastavcima izgube neke elemente koji su bili prisutni ranije (Elder Scrolls je dobar primer).

To se nije desilo i zato neki od nas nismo baš skroz srećni kako je GTAIV ispao. Mene jako nerviraju takve stvari, kada igre iz istog serijala u svojim nastavcima izgube neke elemente koji su bili prisutni ranije (Elder Scrolls je dobar primer).

Meni je taj RPG element u San Andreasu bio totalno nebitan i bespotreban i drago mi je sto su ga izbacili iz cetvorke. Mislim da je i bez toga bilo dovoljno sadrzaja kojim si mogao da se igras. Ko kaze da ako to postoji u SA da mora odsad da bude u svakom sledecem nastavku.

Meni je San Andreas bolji samo zbog Radio X-a :d

Elem, Red Dead Redemption je super, bas je fino nasminkan i utegnut. Predjoh u Mehiko i ubise me bitange sto se kriju iza one 'help the lady for a kiss' kuje.

Poslednja izmena:
Meni je taj RPG element u San Andreasu bio totalno nebitan i bespotreban i drago mi je sto su ga izbacili iz cetvorke. Mislim da je i bez toga bilo dovoljno sadrzaja kojim si mogao da se igras. Ko kaze da ako to postoji u SA da mora odsad da bude u svakom sledecem nastavku.

Bas to, nisam imao pametnija posla nego da budzim lika u teretani i sta vec.. :)

Da se vratimo na RDR, znam za prizivanje konja, ali mislim da sam izgubio onog prvog, a ne znam gde mi je ni Stalion.. ne nastavljam dalje dok ih ne nadjem :(

Poslednja izmena:
Je l' jos nekome drugi deo igre u Mexicu manje interesantan od prvog i treceg?

Posle prvih par misija kad mi je bila interesantna promena, jedva sam cekao kad ce da se zavrsi...

Izasao je patch tezine oko 16 MB .

Ispravke se odnose na MP deo igre , ne na SP .

Verovatno umisljam, ali posle patcha kao da malo vise opadaju frejmovi u gradovima.. Nadam se da nisu ispravili one sjajne glitcheve, jos nisam naleteo ni na jedan :) Sjajna igra... :)

U da da kad vec pomenuste San Andreas to je stvarno bilo nesto revolucionarno.
Bukvalno neka vrsta prekretnice u svetu video igara.
Inace tu igru sam presao 2 puta (presao bi je i treci put ali me mrzelo da se *****avam ponovo sa onim avioncicima na zgradi) i nakon toga jednostvano nije mi se dalo da igram GTA4 iz prostog razloga sto nakon San Andreasa GTA serijal tesko da moze nesto novo da ponudi (pogotovo ne bolje)
Inace igra me potpuno osvojila i zbog toga sto ja volim hip hop i ceo taj fazon (pogotovo taj West Coast fazon iz 90-ih)
Inace igra je sve verno prenela odlicno su odradjeni likovi u igri (recimo CJ-u glas pozajmljuje jedan manje poznati underground reper iz LA Young Maylay, recimo onaj njegov ortak u igri je ocigledna aluzija na Eazy E-ja, pa one 2 bande aluzija na Cripse i Bloodse.....itd, ne secam se bas svega sad ipak sam davno to igrao)
Takodje gradovi su odlicno odradjeni i preneseni u igru (Los Angeles, San Francisko i Las Vegas)
Muzika u igri takodje odlicna.
Stvarno igra zasluzuje maximalne ocene i po danasnjim standardima jedino sto je grafika vec malo zastarela ali ***a ipak je to igra od pre 5 godina.

Inace sto se tice RDR cini mi se kao dosta kvalitetna igra, iako recimo se ja nisam nikad lozio na te stvari tipa : kauboji, Divlji zapad, revolverasi, konji.....itd, znaci iako to definitivno nije moj fazon ovo mi deluje kao igra koja bi vrlo lako mogla da mi se svidi.
Doduse ne bi sad dao za nju 50 Evra (pogotovo sto sam vec dao za Fifa World Cup i malo vise od toga prosle nedelje tek pre nekih nedelju dana) ali eto za jedno mesec 2 mozda kad igri bude pala cena razmislicu ozbiljno o kupovini ove igre.

Poslednja izmena:
Predjoh i ja igru, 72%, 17 sati.
Sve u svemu, slozio bih se sa EG review-om.

Jesu dali oni bese nekoj igri 9, ili mozda slucajno 10?

Nazad
Vrh Dno