Da rezimiram,
1. Da li ovaj disk reklamirati?
Prednosti (ako disk ostane kod mene):
- Ovo je najjeftiniji 6TB koji trenutno mogu da imam, kada su bili korišćeni na oglasina nisam imao keš, kada sam imao keš ti diskovi su već otišli drugim ljudima tako da nisam uspeo da uhvatim WD Red za 170-180 evra plus neki rek tako da bi me izašlo manje nego ovaj a dobio bih bolji (tiši i hladniji) disk. Što se tiče novih, bilo preko Mađara, bilo preko domaćih prodavnica, bilo preko oglasa sa raznih sajtova, ne mogu da nađem jeftinije a pare mi igraju ulogu.
- Kapacitet mi igra ulogu zato što će služiti za torrentovanje tako da ako ne moram ja ga ne bih vraćao niti menjao za nešto drugo, ne bih se vraćao na 5TB, 4TB, 3TB...
Nedostaci (ako reklamiram):
- Šta god drugo poželim moram da doplatim, pravio sam milion puta računicu, ako želim 2x3TB WD Red + QNAP TS-212P moram preko 100 evra da doplatim, ako želim 2x3TB WD Red i docking station 2-bay opet moram da doplatim, ako uzimam lošije diskove opet sam na istom kao sad, ako želim 1-bay NAS i hard od 6TB opet moram da doplatim, ako želim samo hard opet moram da doplatim, ako želim 2-bay NAS QNAP i jedan disk to bih mogao ali šta sam onda uradio, imaću disk od 3TB a treba mi od 6TB. Ne bih više da izdvajam novac za hard diskove ili NAS, želim da pređem na kupovinu (od sledećih para) zvučnika, pojačala, DAC-a.
2. Ako konstantno bude 24/7 60-70°C nakon koliko vremena odokativno će se pojaviti loši sektori zbog toga? Da li može da se dogodi da se zbog tih temperatura uopšte ne pojave loši sektori u toku garancije od 3 godine? Garanciju imam i sada i za dve i po godine, da li odmah menjati za nešto drugo ili sačekati da se pokvari (ako se pokvari)?