Šta je novo?

Nothing Phone One(1)

Ja ga uzeh neki dan bez ikakvog razmišljanja - ženi se oštetio ekran na (odličnom) Realme 9 Pro+ (ona fleka koja se širi i pojede ekran), i rekoh - hajd' dam ti moj Galaxy A52s a ja ću uzeti nešto novije za sebe (15k zamjena ekrana, nije original, a toliko vrijedi Realme). Pogledam oglase, prelistam GSMarenu i zaključim da je ladno Nothing Phone (1) polovan najbliži potrebama za najmanje para. Zasad sam zaintrigiran, cijenim dizajnerske detalje hardvera i softvera, iako nisam u tom fazonu što se tiče UI, ali je jako fluidan i moćan u svakodnevnoj upotrebi, izrada djeluje baš premium, i poslije bloata na Samsungu osvježava skoro klot skinovan Android. Moram još da utanačim bateriju (Mobile Network ušasno troši ako je podešen na 5G a nema 5G mreže), ali i bez optimizacije imam 6h SOT što je čini mi se sasvim okej za polovnjak.
Stavi "mobile data always active" u developer opcijama na off, i isključi wifi i bluetooth scanning na off i dobićeš značajno na bateriji.

Mislim da je najviše problem bio u "mobile data always active", hvala na tome. Scanning odmah uvijek isključim.

Ljudi je li vi u Srbiji možete da nazovete 192 i da prođe poziv policiji ili bilo koji drugi broj dežurne službe tipa hitna ili vatrogasci?
Ja u BiH ne mogu da dobijem nikoga od navedenih pozivom na 122/3/4 sa NP1.
Već duže vrijeme sam u kontaktu sa NP koji radi na rješenju problema.

preporuka za zaštitno staklo
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD630.86 | Super Tempered Glass for NOTHING PHONE 12 screen protector best Oleophobic Coating 2.5D edge full glue cover for NOTHING PHONE 1
@Saleo sličan problem sam imao i sa pixelom, sa nothing-om baš retko, čini mi se da isključivanje mobilnih podataka pre poziva rešava problem..

A meni baš jutros funkcionisalo i sa mobilnim podacima.. i zanimljivo da operaterima na 192 uopšte ne izlazi moj broj kad ih zovem.. Ništa onda, ako ne daj Bože bude stani/pani, zovi sa tuđeg/fiksnog.
A glupo je baš. Bukvalno sam tražio fiksne telefonske brojeve da imam za nedaj bož.

Samo ako može da se deaktivira "AI" bilo bi dobro.

I kod mene prošlo sve bezbolno, samo imam utisak da "štucne" ponekad, što ranije nije. Baterija ista koliko mi se čini.

Hoću da zamenim moj Mi 12 za nothing 1. Interesuje me radi li Volte na nothing A1 mreža?

I Yettel radi.

Hvala na odgovorima. Ako radi MTS i Yetel radicve i a1.

Ja fmga uzeh za 130e sutra stiže pa da vidimo kakav je. Samo zadnje staklo da se zameni.

Slikam ali sam svestan da po mraku retko koji telefon u ovom cenovniku rangu slika dobro. Koristim Mi 12 i on je ok ali ni on po mraku ne slika baš super. Nothing mi nekako kompromis. Nisam za Samsung a52s zagrizao mada sam ka klinču uzeo. Veličina displeja me privukla I OS

Nazad
Vrh Dno