Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Nije mislio sam da moze da mi bude jedini telefon, dobio sam dobar android od firme, a ovaj ne vredi te pare i slike mi nisu kao na 808 ( ovo je moje misljenje).Tako da sad jurim 808 i nadam se da stavim 150e u stek za neki dslr.

Ipak ništa bez 808, srećom ga nisam prodavao, ne dam ga makar stajao u fioci :)

Zar vas dvoje niste imali 1020? Niste ih valjda prodali.sram vas bilo :D Istina 808 daje dnevne fotke za nijansu detaljnije ali generalno na Auto modu 1020 kida sve zivo, pogotovo 5mpx pure view :)

Pazario jutros, sad da se prisetim korisnih/dobrih aplikacija, ako neko ima savete slusam ga.....
Sreca pa nisam obrisao sa kompa programe koje mi je prosli put dao Hidrogen.net:)

Pazario jutros, sad da se prisetim korisnih/dobrih aplikacija, ako neko ima savete slusam ga.....
Sreca pa nisam obrisao sa kompa programe koje mi je prosli put dao Hidrogen.net:)

ja bas nemam ni jednu pametnu aplikaciju,tj. ne znam koja bi mogla biti,pa ako moze par saveta =)?

Posto je kod mene telefon bez sd memorije interesuje me da li se dobija na brzini snimanja slika ako se stavi neka brza sd ?

Posto je kod mene telefon bez sd memorije interesuje me da li se dobija na brzini snimanja slika ako se stavi neka brza sd ?

Pa i ne bas ako ima razlike onda su milisekunde, interna memorija je sigurno minimum klase 10 ako se poredi sa micro sd.

ponosni vlasnik nokie 808, plaćena 140evra, prvi utisci su vau, imam i note kao primarni aparat :)

Cestitam, da te dugo i lepo sluzi :)

Inace sto se brzine upisa tice, ja imam class 6 Samsung karticu od 32gb, class 10 Sandisk mi se pokvarila, a skotovi nece da mi zamene jer je izgubljen fiskalni. Osetno sporije snimanje je kad se stavi full rezolucija, u PureView modu samo stanca... Neku razliku izmedju interne i SD nisam video. Full HD snimak se snima bez problema. Moram da kupim jednu class 10, ali sve se nadam da cu nekad i nekako da ostvarim tu garanciju, s obzirom da imam garantni list sa pecatom.

hvala :DD
inače jako me zanima neki tripod mount, za nout sam napravio od plastične futrole, probušio rupu, dodao metalni L shape sa rupom dole i služi kao tripod mount, e sad da to ne bih pravio za svaki telefon voleo bih da kupim neki "jeftin a dobar" tripod moun. Inače igrao sam se i ja sa noćnim fotkama, i brzinom okidača, može da pravi jako dobre "freeze" fotke pri dobrom osvetlenju. Da imam i eksterni blic od neke stare kamere i gledam neke diy sheme za opticki slave blic, pa cu gledati da to naparavim, mislim da eksterni blic može u mnogome da poboljša kvalitet portreta i drugih fotki kada je u pitanju ova nokijica :)

(isčitao sam 50 stranica foruma i oči me bole, drago mi je da je komjuniti i dalje živ za ovaj telefon, koliko toliko)

pa čoveče, imaš 808, zašto nisi slikao račun :D

Da li na računu piše da je obavezan fiskalni uz garanciju? Ako nije pravac kod njih, ako neće inspekcija. Zameniće samo tako.

Eh, ja sam nosio na reklamaciju, ali me isterase iz radnje kad sam rekao da je izgubljen racun. Ja sam rekao: Pa vi ste duzni da cuvate trake, na sta mi je zenska goropadno odgovorila: Jeste, ali nismo duzni da trazimo tvoj racun na tim trakama, ko si ti? :d

Inace ta prica o eksternom blicu me je zaintrigirala. Kako je to izvodljivo?

A nije ni cudo da te oci bole, ima i mnogo tresa u temi :) Iako ima puno korisnih saveta :)

Poslednja izmena:
pa sinhronizacija je najveći problem...u suštini može da bude interesantno, ali ko hoće da nosa eksterni blic može komotno da doda i DSLR :)

N808 podrzava USB Host. Morala bi da se napise aplikacija i da blic nekako komunicira sa Camera aplikacijom... Meni ne bi bio problem da nosam i blic, ionako sa sobom u rancu nosim tripod i mount svuda :)

ne mora da se piše nikakva aplikacija, ugradjeni blic na 808 okida svojim bljeskanjem eksterni opticki senzor koji okida eksterni blic, eksterni blicevi su jako mali, kao pola telefona a mogu biti i veci. ako želiš da napraviš neku fotografiju sa namerom naravno da mi neće biti problem da ga ponesem, ali naravno da neću nositi eksterni blic sa sobom 24/7 :D

Vidis, nisam ni znao da tako radi... Moze to biti korisno...

pa tako funkcionišu optic slave flashovi i na dslr aparatima, neki profi eksterni blicevi imaju to built in što bi se reklo, a ja imam neki jeftini, pa samo da mu napravim to "okidačko" kolo, nadam se da ću naći vremena :D

koji tropod mount koristiš ti? dajte neke preporuke

Poslednja izmena:
ja imam neki jeftini kineski, Ivan ima baš dobar, daće ti on link kad se pojavi.

ja hoću nešto jeftino al da šljaka, gledao sam po DX-u ove neke univerzalne pa ne znam kakva su iskustva, valjalo bi da ima neki šraf pa da se pritegne,bez opruga i kojekakvih pokrentih-sklonih-kvaru-delova :D

Moj se razvlači gore dole, na federčić... Nije loš. To je ovaj:

mount.jpg

I jako sam zadovoljan sa njim, s obzirom na cenu od par USD

pffff ne znam, sumnjam. moj je poručen iz kine.

ovo crno je sve plastika a sjajno metal? ili je sve plastika? :D
kakav je kvalitet, jel deluje kao da će se raspasti ili je fino odradjeno?

Sjajno je metal, crno je plastika. Povučeš za ovo crno gore i onda se ovaj metal izvuče koliko treba, staviš telefon i kad pustiš on ga uhvati. Ima oprugu koja nit je prejaka nit preslaba. Mount dole ima sunđerastu penu koja hvata telefon odozdo, a odozgo ga pritiska ona guma. Ne deluje kao da će da se raspadne, koristim ga aktivno već pola godine :)

E ja koristim ovu IDENTIČNU kombinaciju. Tripod i mount su dovoljno mali da mogu da ih nosim sa sobom bilo gde, pa su mi stalno u rancu.

Vrh Dno