Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Update telefona, mapa itd. radim preko Nokia Suite. ne vidim da je ta galerija novija od moje, isto imam selektovanje više fajlova, fb itd.

Update telefona, mapa itd. radim preko Nokia Suite. ne vidim da je ta galerija novija od moje, isto imam selektovanje više fajlova, fb itd.

navikao sam kod symbian operativnog sistema da je particijia c particija sa kojom se mogu zezati,obrisati ovo,ono,tamo,ovamo,editovati po svom,menjati. i ako nesto uprskam,tu je particija z, u kojoj je kompletan sistem koji se ne moze ni menjati ni editovati. vratim lepo u fabricko i kao da nikad nista nisam ni brisao sa c particije. ali sa belle nije tako. zeznuo sam,igrao se i sad ne mogu da vratim kako je bilo. greska koju mi prijavljuje u mapama ne nalazim na guglu. a nocas nisam uspeo ni softver da izguglam. pa,ako nekoo zna,kako,sta,gde... ranije (N70,5700,N82,N95,N86) sam instaliranje softvera radio preko phoenix programa.

probao sam nesto malo blesavo... rutovao sam fon,zatim sve sistemske foldere sa particije z prekopirao na particiju c. rezultat je telefon koji nece da upali =)
svaki put ja to uradim kad uzmem nov telefon... nadam se da cu ovaj uspeti da vratim na staro...

Hahaha. Nikako da se naucis,a? :) Sretno ;)

nikako... a svaki,bas svaki put kazem sebi NEMOJ. i,***. sada sam imao srece,tj. dobri stari symbian os. uspelo mi je sa tim kopiranjem svih sistemskih foldera iz z u c particiju. fon je posle toga bagovao,tj. nije dizao sistem,stane na nokia logo i to je to. odradio sam hard reset preko tastera za utisavanje,kameru i meni, podigao je sistem i ponudio mi apdejt od 93mb,izmedju ostalog i apdejt za galeriju i kameru. sada sve radi kako treba :D:D:D ,nov telefon, tj ponovo onaj stari :guitar:

da je udavi neće al nakon ovoga može odma da je vodi kod očnog :) mačke imaju mnogo senzibilniji vid od ljudi pogotovo u mraku, aj LED i nije strašno lampa ko lampa ali kad joj opališ xenon po sred čela...

da... sam sebi sam opalio xenon u face... definitivno vise necu da maltetiram svoje macke na taj nacin. mislim da vise od dva sata nisam video kako treba,sve neke crne fleke. jadne mace.

Ljudi krenite sa mucenjem 808ce, ja da je imam ne bi propustio ovaj moment sa mesecom, nema teorije, pogotovo zbog zuma. Kazu tek 2034. bice opet ovako blizu :)

I ja bi voleo da vidim, ja sam sad ispucao gomilu sa 1020 i nijedan ne valja sve sam obrisao.
Mislim da hidrogen ima teleskop ili tako nesto i da je kacio jako lepu sliku meseca.Nadam se da slika i veceras pa ce kasnije da postavi

Poslednja izmena:
kakav je fon sto se tice prasine? da li se lako zavlaci ispod ekrana, u kameru i sl. ? uskoro mi se zavrsava bolovanje pa da znam kako da ga zastitim, a da ne bude uzalud.

Jel' ima neki widget ili nešto da prikazuje procentualno stanje baterije a da nije battery monitor pošto je netačan skroz? Inače nisam znao da može da se otključava pomoću proksimiti senzora (double waves), taman da ne akam ono dugme sa strane. :D

Jesi probao Battery status app?
Evo screenshot mog zaslona. Na lijevoj strani ces vidjet app i postotak. Navodno sami Windowsi ne podrzavaju live refresh baterije kao na Androidu pa ode svako pola sata.

Prilozi

• wp_ss_20140813_0001.png
    wp_ss_20140813_0001.png
    475.3 KB · Pregleda: 61
ima li ovaj telefon neki vid zakljucavanja ekrana pod sifrom? vecito kad mi stigne neka poruka ili obavestenje o dostavljenoj poruci,a fon mi je u dzepu,kad ga izbadim ukljucena je kamera,fajl menadzer,galerija,u medjuvremenu je usao i u kontakte pa zove nekog i sl. prilicno retrdirano od strane softverskih inzenjera. u podesavanjima se nisam snasao,sta god da uradim nije vezano za screen lock. bar ne da se aktivira odmah po zakljucavanju,nego tek posle minut. a to mi nista ne znaci. inace,u fajl menadzeru je dovoljno obrisati nesto sto ne treba i fon mora da se vraca u fabricko. STUPID SYMBIAN.

Poslednja izmena:
@dacha
Za koji telefon pitas? L1020?
Jer znam da imas 808-icu

za 808. ne deluje mi kao da je otporan na prasinu. a to nije n82 ili neki slican gde sam skinem masku i izduvam prasinu a plastiku operem.
kad vec pominjes 1020,verujem i da si ga cackao i uporedjivao sa 808. interesuje me da li je zaista objektiv veci nego kod 1020 i koje su razlike u fotkama,video zapisu? ova poredjenja na netu su bzv,neko navija za 808 pa hejtuje 1020 i obrnuto. na primer na youtube ima uporedno poredjenje video zapisa ta dva telefona. i sad,kao 1020 ima bruka a ovaj bzv... brate,gledam moje video zapise na full hd samsung tv,takvu kameru nemaju ni ovi u radio tel srbije =)
video sa 808 je krajnje dobar,prvi put u zivotu da nemam zamerku. cak i na phone arena video sa 808 nije realno prikazan. na tom sajtu je kao mutnjikav? pa me interesuje misljenje nekog ko je cackao oba. odnos win-sym,procesor,grafa itd me ne zanima. imam tablet koji mi sluzi za igranje,808 mi je za pozive,poruke i fotkanje/snimanje

Poslednja izmena:
imaš milijardu aplikacija za screen lock od kojih su mnoge free

imaš milijardu aplikacija za screen lock od kojih su mnoge free

nisam nasao bas milijardu,ali sam nasao dve. nije samo u pitanju screen lock,nego i odkljucavanje pod sifrom,zbog navedenih problema. samo mo se cini da ce tako brze trositi bateriju jer app mora da radi u pozadini. maze lock je u pitanju,app koja mi je trebala.

@dacha84

Nisam usporedivao sa 808 jer je nemam. Imam samo L1020.
Sto se tice video snimanja, prednost bih ipak dao L1020 zbog OIS-a i brzeg fokusa i manualnih kontrola bez obzira sto N808 ima veci senzor i ND filter. Da se razumijemo oba uredjaja su extra i nema im premca i tu diskusija za mene zavrsava. Nazalost, danas kada se rade recenzije mobitela i njihovih mogucnosti kao fotoaparata i kamera uvijek se usporedjuje sa L1020 jer je uredjaj jos dostupan u prodaji tj. aktualan je jos i ima OS koji je takoder aktualan i dobiva nadogradnje. I sa jednim i sa drugim uredjajem se mogu cuda napraviti ali opet treba znati i raditi sa tim. Jos jednom, moj glas ide L1020 zbog manualne kontrole i OIS-a a na kraju i zbog samog OS-a.

Tip:
Nemojte sad misliti da flejmam da zapocnem lavinu neistomisljenika, jednostavno sam iznio subjektivno misljenje.

Lumia 1020 je bolja za 98% korisnika. Koji su navkli na manual podesavanja. N808 moze da napravi bolje slike sa manuelnim podesavanjima ali ko zna sve lepo da uklopi i sa nekim tripodom ili osloncem. U svakom slucaju i jedan i drugi aparat extra za fotkanje

da li je u pitanju greska ili sta,1020 je 40tak evra jeftiniji od n808? u media mobile 1020 je 308e, a u comtrade shop n808 je 341e?
???

Poslednja izmena:
Pusti to u comtrade, drze cenu od pre ko zna koliko, totalno nerealno.

Po oglasima duplo jeftinije sa mts jedva koriscni, bar bilo pre 10-tak dana i ja sam moj udomio

ove fotke su ispale kao da sam ih provlacio kroz neki... cartoon filter :trust: ?
2014-08-16-0010.jpg
2014-08-16-0016.jpg
2014-08-16-0024.jpg
opet,bez prirodnog svetla nema dobre fotke...

Poslednja izmena:
zna li neko neki program pomocu koga se brisu i data fajlovi kada se obrise neka aplikacija? primetio sam da kad obrisem neki program pa ga ponovo instaliram vrate se i poslednja podesavanja koja su bila. probao sam sa belle cleaner,ali to je bas bzv program od kog tel samo pobrljavi.

Danas video da je pokrenut domaci servis fotopia.rs namenjen (bar za sada) izradi fotki na papir i sa brzom dostavom. Trenutno je podrzan samo Android, ali bice i WinPhone i iOS koliko cujem narednih nedelja. Javite ako probate...

JA se ponovo vracam na Nokiu 808 pa ako neko zna nekog ko hoce da je proda, zainteresovan sam.

Nazad
Vrh Dno