jos jedno pitanje za one koji imaju ovaj fon duze od tri dana,koliko ga ja imam. sa camera pro moze da se fotografise u svih 41,5 mpx,slike su tada 25-30+ mb pod uslovom da se ne zumira u toku fotografisanja. ali,fabrickom kamerom sa 33,6 mpx dobijem sliku jednakog kvaliteta sa jednakim maksimalnim zumiranjem slike na kompu,sa tada jednakim detaljima. razlog je odnos kod 41.5 mpx 4:3 a kod 33.6 mpx 16:9.pa je samim tim vec kod fotografisanja slika blize nego sa 4:3. vidim da sam zapetljao,nadam se da ce me neko razumeti i reci da,ili jesam u pravu i da mi ne treba camera pro program,ili nisam u pravu i da camera pro pravi ipak bolje fotke,u sta ja nesto nisam ubedjen,naveo sam vec moja zapazanja. i pitanje za one koji se bas razumeju u sve brojke sto se fotografija tice. i fabricka kamera i camera pro prave fotke u 300dpi,tj. piksela po incu,sa tim sto je jedna ista fotka na fabrickoj kameri recimo 14mb dok na camera pro prelazi 30mb. kao sto sam rekao kod 41.5 (4:3) i 33.6 (16:9) nisam uocio ama bas nikakvu razliku slikajuci blize ili dalje predmete. pa cak ni kad slikam neku zgradu u daljini pa posle zumiram na kompu ne vidim razliku u jasnoci detalja,kao da je isto. interesuje me zasto je onda jedana te ista fotka 14mb i 30+mb ako je slikana sa camera pro.