Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Prve dve slike... vidljiva je razlika.
Druge dve slike... ja ne vidim neku preteranu razliku najiskrenije.

Inace ovaj Pentax kosta oko 10.000$!!

kako su glupi brate... a i sramota da neko ne vrati fon, nego da ga zadrži za sebe. ja sam par puta našao telefon, i kontaktirao vlasnika i vratio. msm koja slina treba da budeš da zadržiš telefon. nije stvar u telefonu, nego u podacima, danas je telefon toliko pun ličnih podataka korisnika kao nikad do sad.

Videh na mob.svetu, navodno par dana stara Nokia 808 310e, za Nokia fanove odlicna cena.

jel ima neko ovaj telefon? merkao sam prvo da uzmem neki pristojni fotoaparat, a onda se setih ovoga posto kosta isto koliko sam i planirao da puknem na spomenutu vrstu uredjaja(~300e), vredi li?

za 300e vrv možeš da kupiš bolji fotoaparat nego što je 808, ali ne možeš da kupiš telefon sa boljom kamerom ni 300 ni za 3000 jer ga nema.

pa treba mi nesto ovakvo sto staje u dzep, obavlja pozive i te gluposti, mozda sihronizacija par mail naloga i to je to....igrice mi ne trebaju na telefonu, filmove ne gledam na telefonu i sl. atm imam s2 koji mi obavlja sve te stvari. koja je cena fotoaparata u tom rangu kvaliteta fotografija? mislim, doplatio bih 50-100e za tih par phone opcija i to je to ako se isplati

za 300e vrv možeš da kupiš bolji fotoaparat nego što je 808, ali ne možeš da kupiš telefon sa boljom kamerom ni 300 ni za 3000 jer ga nema.

za 300? Teeško..prvi za koga bi se moglo reći da je vidljivo bolji(i to i dalje ne u svakoj situaciji) je Sony RX100 a taj je skoro duplo skuplji..

300 eura je super cena ako je skoro nova 808 i pod garancijom.Videh sada npr u Mobilwood-u,da je pala cena i da je sada 55900,sto je i dalje naravno dosta skupo.

380-390e je u radnji nova.
Ako nekog nešto zanima o Nokia 808 PV neka pita :)

brate kako da nađem pv 808 na dp review studio comparison tool? nema je na drop down listi????!!! a znam da je neko postavljao link ovde!!!!!!!!
Samo ovo je ostalo:
http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview

Telefon je odlične izrade, displej odličan i nikada ne bih rekao da je ta rezolucija, preko dana na suncu najbolji koji sam do sada video, belle 2 lepo radi i to mi je najveće iznenađenje, očekivao sam matori ukočeni symbian. Ako ga uporedim sa S3 ili HOX, 808 brže ulazi u imenik, brže otvara poruke i dialer, brže rotira ekran...

zamisli da mu stave neki quadcore, pa ne bi covek mogao da isprati tu brzinu na ekranu... ju ju ju

Da da, šio mi ga Đura znam :smash:
Nego, slobodno otvori http://forum.benchmark.rs/showthrea...na-THREAD!!!&p=3153528&viewfull=1#post3153528
Slikao večeras, 920 i iP4, 808 brže rotira displej od oba, brže ulazi u poruke, imenik i dialer. Ako nemaš ni jedan od ovih i nisi ih testirao molim te da ih ne upoređuješ napamet (niti neko drugi ko ih nije lično testirao istovremeno).

808PV ima stereo snimanje i ugrađeni HAAC (High Amplitude Audio Capture) zbog kojeg je moguce snimati koncerte, utakmice itd. a da se ne desi da zvuk "probija" posto mikrofon moze da snima bez distorzije zvuka do 140dB!
Večeras testirah HAAC, na PC je još bolji zvuk nego na yt, bruka :p
http://www.youtube.com/watch?v=Mj2qZlEBi0M

Ko ne zavisi od nekih aplikacija, ovo je idealan telefon za fotomanijake :D

Iskreno, smorilo me menjanje romova, ovo radi ovo ne, ali smorilo. Juče sam prodao crni HOX planirajući da uzmem beli HOX. Ali mi je 920-ka malo napravila pometnju, mada ima primetno slabiji zvuk na sluškama od 808, HOX ima još bolji zvuk na sluškama i uopšte najbolji zvuk koji sam ikad čuo na sluškama (testirano sa Sennheiser CX 300 II na svim spomenutim modelima), muzika mi je mnogo bitna, što znači ako 808 zamenim sa 920 to nemam (ali imam sve ostalo). Sada se razmišljam 808 + Nexus 7 (ili HOX), sa tim kombom sve završavam, mada nisam više pametan, ne odvaja mi se od 808 to znam.
Nije samo kamera kod 808PV sjajna, sve, izrada telefona, telefon se ne kliza iz ruke kao S3 ili HOX, osećaj u ruci kao da je tenk, veoma jak zvuk na slušalici i kirstalno jasan sa Dolby Headphone, glasno zvono koje nema šanse da propustite (na HOX mi se dešava da propustim jer je slab zvuk ako je malo bučno, ako je malo više bučno do mojega), jaka vibracija, odličan ekran (nisam video ni jedan na suncu da ima takvu vidljivost), ako hoću nekog da pozovem on u roku od odmah pokreće imenik ili dialer, odmah ulazi u poruke, baterija ko monstrum odlična ...

Ja ti iskreno uz ovaj telefon preporucujem N7 jer spojices lepo i korisno :) ili mozda iPad i onda gledas te lepe slike od 808 na onoj bolesnoj rezoluciji :D

Ta rezolucija je po meni najveca mana telefona

Sta ces kada symbian ne podrzava visu rezoluciju :d

Ma ta kamera kida.. a kamkoder i zvuk vise kidaju, za jedno 2 godine mislim da ce ova Nokia moci da se kupi za 100e, polovna naravno, a sumnjam da ce se i za 5 godina pojaviti bilo koji telefon sa slicnim kvalitetom kamere, kamkodera i snimanja zvuka.

Samo ovo je ostalo:
http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview

Telefon je odlične izrade, displej odličan i nikada ne bih rekao da je ta rezolucija, preko dana na suncu najbolji koji sam do sada video, belle 2 lepo radi i to mi je najveće iznenađenje, očekivao sam matori ukočeni symbian. Ako ga uporedim sa S3 ili HOX, 808 brže ulazi u imenik, brže otvara poruke i dialer, brže rotira ekran...

Od te dvojice i 3310 brze otvara imenik i poruke.

Jesi ti sad presao na nokiju posle one x

@svarog84, uživo da vidiš rećićeš bolji displej od S2, nikad ali nikad ne bih rekao da je tako mala rezolucija. Uostalom pogledajte ovde http://www.youtube.com/watch?v=8kR7CSAIHtw

@ZlajoX, juče sam prodao hox i planirao da uzmem beli jer mi je dosta lepši. Ali sam se igrao sa 920 sinoć i sada se troumim šta raditi. Jedino na 920 mi je mana slabiji zvuk na sluškama, primetno slabiji od 808, od hox i da ne pričam.

Jedno je sigurno, 808 je fantastičan telefon koji kada se kupi teško prodaje (čak i fanatik kao ja koji menja fon čim mu nešto dune, tipa svidi mu se druga boja, znam, nije to baš u vinkli :d ).

Ma najbolji izbor ti je onda onaj ajfon 4ka :D

Koliko para 920 a koliko 808, garancija postoji li

Moram priznati da ga nisam video uzivo. Drzao sam telefon u prodavnici u Madjarskoj, ali nije mogao da se upali. Hardverski je stvarno odlican

@ZlajoX, 920 čekam ponudu (treba biti prijateljska), ali je mana što ima baš slabiji zvuk na sluškama od 808 i ako ne može da skine prilog sa maila u fon. Zato bih 808 iskombinovao sa tabletom, verovatno idealan kombo, samo je problem što tablet nije uvek uz me zbog veličine.
808 uzeo novu sa garancijom sim free za 330. U radnji je 390 u BG.
Malo o 808, odličan i glasan spikerfon, zaboravio sam kako spikerfon može da bude glasan sa modelima uber 4 jezgra ovim i onim, sve imaju samo glavne funkcije fona zaborave.

I jedan snimak sa 808PV bez osvetljenja u popunom mraku, slobodno pustite u HD 1080P :)

napravili su ga boli glava... pokazali su šta znači dobra optimizacija... realno ni jedan telefon sa 4 ili 2 jezgra ne može u brzini u svakodnevnom radu da stigne n9 ili ovu 808. barem koliko sam ja video... brat mi ima n9 a 808 sam čačkao u radnjama operatera i stvarno je brz ko munja. ali android ima toliko aplikacija i igara da to ni ne može da se poredi sa symbianom.

Bada 1.2 je u mnogim stvarima brza od ICS Androida na SGS II (ne znam koji rom), Sony XP (stock ics) i Sensationu (takodje ne znam koji rom), u ovo sam se skoro uverio. Cak je i raspala bada 2.0 u nekim osnovnim operacijama brza, npr ulazak u imenik i dialer, bem ti os kada moram da skidam aplikacije za munjevit dialer :smash:

Ali opet OS Nokie 808 nema sta da trazi u danasnje vreme, cak ni u mom slucaju a nisam bas neki zahtevan korisnik, zato kamera kida tj vise kamkoder i zvuk ali sta to vredi kada je rezolucija ekrana uzasna (za moje standarde tj kakav treba da bude 4'' displej) a cena bolesna.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno