Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

A vertu je best evah:D

Da li se primam na kameru to se tebe ne tice.Ja kazem da se meni dopada Nokia 808 a tebi jel se dopada,to me uopste ne zanima.

oni bolje znaju od tebe da li ti treba dobra kamera na telefonu ili ne, a i oni ti daju pare za telefon pa je red da ih poslusas

Uzivo je lep telefon,nije previse tezak,jako kvalitetna izrada,ekran deluje zaista dobar,ali slike na ekranu nista posebno,meni je klasican Nokijin sa Simbijanom,nisam mogao probati kameru i video klipove,zurio sam,sve u svemu lep i ozbiljan telefon ali po meni precenjen,jer ne vredi 75000,ne kazem da je los,ali precenjen jeste,da je duplo jeftiniji uzeo bih ga,ovako ne.

Pa nije dlsr za svakoga :d

Svima extra uzivo, super telefon, niko da kupi :d

500 i kusur evra nije bas mala para za telefon, imam ga za 500 ali samo sa softverskom garancijom a muka mi da idem do Sarajeva pa da ga za iste pare uzmem sa kompletnom

i kakve to veze konkretno ima sa ovim proizvodom te kompanije?! ja cu ga uzeti pa makar kompanija danas otisla na dobos, nisam zaljubljen u to ime zaista(stavise za nekadasnje strastvene kupce Nokie(obicno carbon arte i slicno) imam isto misljenje kao i za one sto su danas zaljubljeni u S3), a telefon koji pravi takve fotografije se nece pojaviti jos bar 2-3 godine, za 10-15 godina kad budem gledao stare fotografije da sam ih slikao nekim drugim telefonom (ili losijim aparatom) bilo bi mi krivo sto nisu kvalitetnije a to dal ce stranu da mi ucita za 5 ili 10 sekundi ili jesam li igrao angry birds na 4 ili 4.8 inca to cu vec uveliko i zaboraviti

^Problem je to sto Android/GS 3 nije samo Angry Birds kako ti to predstavljas a ova Nokia jeste samo kamera, sms i pozivi :) I alarm i kalkulator :d

Ali opet, respect za kameru, mozda kupim 808 kada bude 200e :d, mozda nekada i kao sekundarni fon i kameru.

ne kazem ja ima GS3 jos gomilu mogucnosti ali je veliko pitanje dal bi to ikome uopste zatrebalo da to nije ugradjeno u taj telefon :) dobra kamera treba svakome

a 808 takodje ima par mogucnosti koje GS3 nema a koje ljudima koji putuju mogu puno da znace (FM transmiter najbolje offline mape i slicno)

khm.... najbolje offline mape? pa oni ne mogu da se sete da ubace srbiju vec 4 godine u te njihove najbolje offline mape.... hajdete molim te....

Isto kao što PayPal ne može da se seti da dodje u Srbiju ;)

ma po Srbiji mož' da pitaš svakog kud se ide al aj pitaj to na mađarskom :p

Ali opet, respect za kameru, mozda kupim 808 kada bude 200e :d, mozda nekada i kao sekundarni fon i kameru.

da da evo krenula je da pada..

Yeah, price IS a problem... for example, it went up from 509 euros to 650(!!!) euros at amazon.de. There is huge demand from early adapters and the entire stock is sold out almost everywhere.

ali navise, kao cecine suze

ali navise, kao cecine suze

:d :d :d

Cecini metafizicki tekstovi :d taj cd je bio jedini u busu pre par godina kad sam se vracao iz Bugarske.. odlepio sam.

Poslednja izmena:
http://www.gadgeterija.net/2012/07/23/nokia-808-pureview-pixels-are-more-than-irrelevant/

Ugradite ovu kameru na novi Nexus i imate mojih 600e :D (u vip paketu 400 :d)

Bas se pitam da li ce neko portovati Android.. Razmisljam sad da neki Android ima 4'' super amoled ali 480x800, 1850mAh bateriju i ovu kameru.. savrsenstvo.

fora je u tome sto trenutno ovako nesto ne bi ni moglo da radi na androidu(mislim da sam to vec 10ak puta ponovio na ovoj temi), trebalo bi ohoho vremena da se PV tehnologija uskladi + jedan octacore da gura sve to

Može objašnjenje zašto ne bi moglo da radi, i zašto bi bio potreban octa core cpu?

zato sto je sve prilagodjeno Symbianu, i zato sto Android tek na quad-core procesorima radi glatko i bez zagrckivanja :) uzmem neki dan od druga SGS2 i listam malo brze slike u galeriji hop eto ga crni ekran na par sekundi :D a dual-core procesor na njemu, mada vidim da su to regulisali na SGS3

nokia pv ima poseban čip za obradu slika, videa i ostalih čuda koji je nezavisan od glavnog i grafičkog procesora... stavi jedan takava na android aparat i sve će raditi bez problema. samo što je on skup i nepotreban tamo, jer ni jedan android ne treba da obrađuje slike od 40 mpix, pa to radi glavni procesor... i to za učitavanje slika ima veze i sa brzinom fleš memorije... nemojte da pričate napamet...

inače, priznajem da počinje da me nervira polako ovo SLR u nazivu teme... šta kažete da se tema zove "Nokia Pure View" 808 ili "Nokia Pure View Tehnoligija"

?

zato sto je sve prilagodjeno Symbianu, i zato sto Android tek na quad-core procesorima radi glatko i bez zagrckivanja :) uzmem neki dan od druga SGS2 i listam malo brze slike u galeriji hop eto ga crni ekran na par sekundi :D a dual-core procesor na njemu, mada vidim da su to regulisali na SGS3

I ja ti se zahvaljujem na ovom iscrpnom i strucnom odgovoru :) :d

Prvo što je neophodno jeste softverska podrška. Nokia je razvijala PV tehnologiju 5 godina. Izjavljeno je u više navrata da, iako imaju WP7 na raspolaganju, nisu mogli da ga prilagode (dovoljno brzo) da radi sa tehnologijom, pa se sada čeka na WP8. Android je suparnički produkt i mislim da, ako Nokia ne dozvoli licenciranje, u obzir dolazi samo neko drugačije tehničko rešenje (tj. izvedba ideje) od strane drugih proizvodjača, a sa istim rezultatom.

Meni je i dalje ovaj telefon lepotan, ubijte me ali svidja mi se kako je uradjen.

Vrh Dno