Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

bitniji mi je xenon blic od full hd, naravno da S3 ima bolji video

imace one od 12 MP, sumnjam da ce praviti bolje slike od ostalih telefona te rezolucije jedino sto ce u manjoj rezoluciji biti bolje nego sto bi bile

Ja sam završio čitanje članka kod "not exactly stuffed with high-end specs". :/

:d

Simbolicno po ceni SGS III :) kakvi doktori.

Nemoj da mislis da ga niko nece kupovati zbog tako "simbolicne" cene....

Pa naravno, na balkanu su golf 2 i 3 i dalje zakon a bogami im ljudi kojima je Nokia religija.. i naravno, ''udica'' od 41mpix..

Bice on za par meseci polovan na oglasu 200 i malo jace evrona...

Pa ne kazem da je vip kriv, oni su bas ok sto se tice ponude telefona, cena, pp paketa.. Jednostavno je zvanicna cena 808 modela mnogo visoka pa ni vip ne moze da prodaje za dz, posebno jer nece prodati veliku kolicinu..

:d

Simbolicno po ceni SGS III :) kakvi doktori.

ima ljudi kojima treba dobar fotoaparat koji ce stalno nositi sa sobom a ne treba im bespotrebno ogroman ekran i rezolucija i bespotreban broj aplikacija, kao na onim starim terminator konzolama kad ti dodje kertridz 50-in-1 a ono sve jedna ista igrica sa razlicitim bojama :D

^ :d

pročačkao sam telefon danas u vipu i utisak je apsolutno meh... moj kinez je bolji od ovog realno... kamara je super, ali telefon kao telefon težak krš, ali težak. ekran mali, symbian ima tri aplikacije... neka hvala...

bonus je kvalitet izrade, koji je stvarno na visokom nivou, ali dizajn a la "grbavi sapun", nemam reči koliko je odvratan, morao bih da smislim neku reč, pa da se vratim da je napišem. još je odvratniji uživno no na slici... žao mi nokije stvarno... :/ microsoft ima da ih kupi...

Šta mu tačno fali? I otkad je 4 inča u dijagonali malo na telefonu?

Odavno je i kod fotoaparata broj megapiksela prestao da bude važan i trend je da se taj broj smanjuje , a da su neke druge karakteristike presudne.

Tako da je po meni ovaj telefon loš izbor , plus što dolazi sa otpisanih operativnim sistemom ! :)

kako da ne evo Canon izbacuje 7D sa 2 MPix, kakve budalastine :)

cujes mali ekran od 4" kad se stavi pored One X, jos malo ce netbooke poceti da stavljaju uz usi :)

Videh ga juče u Samsung/Nokia u delta sitiju. Šteta što nisu imali napunjenu bateriju da ga upalim. Pristojno je težak, ali leži u ruci sve u 16. Cijena? Sitnica - 73 tisuće.

ma dobri su megapixeli, treba ih imati što više, ti nisi shvatio poentu tih megapixela, ovo je drugačiji pristup od standardnog. nije dobro to što sve ostalo ne valja :/ idite u vip i uverite se, nemojte da se neko zezne da kupi ovo za 600 evra, za mesec dana biće 200, tad ima smisla kupiti ga da imaš fotoaparat na kome možeš da pričaš....

Najbolje da će da bude 200€, za N8 star po 1-1,5 godinu traže toliko.

nije ni procitao o cemu se radi ali nema ni potrebe jer ocito vec sve zna, kazalo mu se :)

Tako je , sve je tako :D
Ti ako si umobolan daj za ovo 600 € , ja ću pre za te pare da kupim mobilni i odličan fotoaparat koji pravi 10 puta bolje slike od ovog simbijan TELEFONA.
Ako ti je već toliko stalo do slikanja mobilnim :wave:

Šta ti je balkanac , samo polovni Golf i Nokia :smash:

jao, nije poenta u tome što može da se kupi dobar digitalac, poenta je u tome što ne moraš da nosiš dva uređaja ako u mobilnom imaš dobar digitalac. zato kamere treba da se razvijaju na telefonima, i svaka čast nokiji. ali pobogu... 600 evra? meh.... a to što se za polovnu n8 traži 200 evra... pa u suštini jeste tako, ali kad ljudi vide da nemaju kome da prodaju, onda ih daju bud zašto...

jao, nije poenta u tome što može da se kupi dobar digitalac, poenta je u tome što ne moraš da nosiš dva uređaja ako u mobilnom imaš dobar digitalac. zato kamere treba da se razvijaju na telefonima, i svaka čast nokiji. ali pobogu... 600 evra? meh.... a to što se za polovnu n8 traži 200 evra... pa u suštini jeste tako, ali kad ljudi vide da nemaju kome da prodaju, onda ih daju bud zašto...

Nikad kamera na mobilnom neće biti uporediva sa fotoaparatom :)
Ovo oko nošenja je isto odavno prevaziđeno - npr meni je Canon Ixus 300 HS digitalac koji sam platio 175 € manji od mobilnog ;)
A sigurno pravi bolje slike od ovog telefona plus košta 425 € manje .
Da se ne lažemo ovaj telefon po ovoj ceni neće niko da kupi osim par snobova koji će da polete za brojem megapiksela .

600 € je suluda cifra za ovaj telefon sa propalim simbijanom :p

808 pravi odlične slike koje su zadovoljavajuće za većinu korisnika, i ko njega kupi digitalac mu više ne treba. idi u vipovu radnju i vidi koliko dobre slike pravi. kažeš kamera na mobilnom neće biti kao digitalac... problem je što ljudi ne shvataju da ovo nije obična kamera na mobilnom....

za te iste megapixele će da se svi zalepe kad to stigne na android, isti ti koji sada ismevaju nokiu zbog toga... tužno, ali nokia je stvarno napravila revoluciju sad, ali je nezapaženo zbog simbiana....

808 pravi odlične slike koje su zadovoljavajuće za većinu korisnika, i ko njega kupi digitalac mu više ne treba. idi u vipovu radnju i vidi koliko dobre slike pravi. kažeš kamera na mobilnom neće biti kao digitalac... problem je što ljudi ne shvataju da ovo nije obična kamera na mobilnom....

za te iste megapixele će da se svi zalepe kad to stigne na android, isti ti koji sada ismevaju nokiu zbog toga... tužno, ali nokia je stvarno napravila revoluciju sad, ali je nezapaženo zbog simbiana....

Ma nije ovde fora u *****nim raspravama Symbian vs Android , ja sam pre ovog Android telefona ima 4 od Nokije i jedan SE (P800) :)
Ja volim Nokiju ali oni su totalno otisli u aut neprihvatanjem Androida , tako da im je sad prodaja drasticno opala . http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&nav_id=625044
Jednostavno nemaju sta da ponude , niti da pariraju Androidu , Apple-u pa onda potezu za dizanjem megapiksela ;)

Nisu ljudi ludi , evo procitaj komentare i sve ce ti biti jasno ...
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&nav_id=627078

Poslednja izmena:
niko ne diže megapixele bzv, to je jednostavno drugačiji senzor, i super je fora...

a da je trebala nokia da pravi android trebala je...

Vrh Dno