Šta je novo?

Nokia Normandy

LG optimus 4x
Stvarno mi i dalje nije jasno kako mu ne radi ništa...
Moj gnex sa isto 1gb rama radi kao i n4 samo manje aplikacija mogu da rade u pozadini, ali rade.

Poslednja izmena:
^ Zvanična YT aplikacija ne radi u pozadini zato što to Google ne dozvoljava (ne gledaš reklame). Alternative postoje i rade besprekorno.
Samo je primer. Ne znam do čega je (OS ili program), ali ne rai u pozadini. Ne kažem da nema multitaskinga u AOS, ali način na koji je rešen je katastrofa.
Naravno da radi. Često otpakujem ZIP u pozadini dok radim nešto drugo.
Ne... da se otpakuje velika i kompleksna arhiva (radi vremenskog trajanja) u pozadini, a u frontu da se obavlja jedan ili više drugih aktivnih poslova, da vidimo koliko puta će da stigne do kraja posla.
i to potpada pod multitasking, jel tako?pustis u pozadini, a lepo surfujes, razgledas slike i sl...
Naravno, ali takav mt nije ni za svinje. "Telefoni" su sada prenosni računari, ali koncept pada u vodu kada postanu preterano nepouzdani.

Ne ide da posle ributa ima svega 200 MB RAM slobodno, a brojčanik uvek ima lag pri pokretanju. Uvek, makar i kad ga 5x zaredom otvorim i zatvorim (ili homebuttonujem). Ne znam čemu Android daje prioritet za čuvanje u mem?

Setio sam se još jednog slučaja, Samba server na telefonu umire posle kraćeg perioda rada (bio korišten ili ne), pa sam prestao da ga upotrebljavam...

Poslednja izmena:
pa nista, onda redefinisite termin multitasking u mobilnoj industriji, definistite prave i neprave multitaskinge, tj koji su korisni a koji su nepotrebni, zahtevajte mobilnih proizvodjaca da telefon sa 4 jezgra i cela 2 giga rama radi identicno kao racunar sa istim karakteristikama, naravno na win platformi...sta drugo da vam kazem,

ako vama multitasking(vrsenje vise od jednog procesa istovremeno) nije da npr tri aplikacije rade istovremeno(torent, muzika i surf i sl...) onda stvarno ne znam sta da ocekujete vise...mozda maja da radi render, dok u pozadini konvertujete mkv u avi, dok slusate ziku, skidate seriju i surfujete...ali to cete morati sa proizvodjacima mobilnih uredjaja da raspravite i da im predlozite.mozda za koju godinu bude moguce, ko zna.

inace ram nikad nije "slobodan", jer tih slobodnih 200mb u stvari zauzimaju oni kesirani procesi, tako da je zauzet kompletan ram.

Poslednja izmena:
LG optimus 4x
Stvarno mi i dalje nije jasno kako mu ne radi ništa...
Moj gnex sa isto 1gb rama radi kao i n4 samo manje aplikacija mogu da rade u pozadini, ali rade.

Vrlo je jednostavno zbog čega mu se to dešava. Očajna i vrlo agresivna implementacija RAM menadzera od strane LG-a.

Samo je primer. Ne znam do čega je (OS ili program), ali ne rai u pozadini. Ne kažem da nema multitaskinga u AOS, ali način na koji je rešen je katastrofa.

Ne... da se otpakuje velika i kompleksna arhiva (radi vremenskog trajanja) u pozadini, a u frontu da se obavlja jedan ili više drugih aktivnih poslova, da vidimo koliko puta će da stigne do kraja posla.

Setio sam se još jednog slučaja, Samba server na telefonu umire posle kraćeg perioda rada (bio korišten ili ne), pa sam prestao da ga upotrebljavam...

Primer je loš, jer je namerno onemogućen rad u pozadini zbog reklama. Alternative rade besprekorno, a to je dokaz da nije do servisa ili Androida, već do same aplikacije.

Otpakujem često arhive od 300-400MB, a i veće (mada retko) u pozadini. Kao što rekoh, multitasking i menadžment RAM-a rade odličan posao. E sad, to što je LG uprskao stvar kod tebe na 4X (hvala Optimus 3D), to nije krivica Androida ili Google-a, već samo LG-a.

Sambu ne koristim, tako da tu već nemam argumenata iz prve ruke. Ali sve se nameće da je kod tebe u pitanju loš menadžment RAM-a. Očigledno je da si ti napredan korisnik i ne znam čemu HD 4x (i meni je malo falilo da ga kupim).

Uzmi Nexus 5 ili Nexus 4, pa iskusi Android kako treba. Iskrena preporuka.

Ali sve se nameće da je kod tebe u pitanju loš menadžment RAM-a.
Da je u pitanju podešavanje LGja, svaki svaki primerak bi se ponašao isto i znalo bi se uveliko, a nije takav slučaj, stoga - nije to.

Na telefonu nisu aktivni skype, twitter, viber i ostali, ne radi mobilni net osim kad zatreba, wifi se isto uključuje po potrebi, svi neupotrebljavani programi se maksimalno gase kad se završi njihovo korišćenje. Da može da se kaže kakoje telefon opterećen, pa i ajde, ali nije.

Očigledno je da si ti napredan korisnik i ne znam čemu HD 4x (i meni je malo falilo da ga kupim).

Da sam hteo neksus, uzeo bih ga, a pošto si zamalo kupio 4X, znaš odgovor na pitanje "čemu?" ;)

Ne može Neksus da bude jedini izbor od toliko modela i proizvodjača, ako želim da mi je uredjaj ponaša normalno, niti da 2 GB memorije bude donja granica za (pouzdan) rad, čak i sa 1,5 godine starom verzijom OSa (4.1.2). Inače je ovoj slična priča o "dovoljnosti" RAMa bila kada je 256 MB bio mejnstrim.

Ja opušteno mogu da ostavim torent u pozadini da se skine, ili film preko browsera, dok čitam tapatalk ili neke druge aplikacije.

Da je u pitanju podešavanje LGja, svaki svaki primerak bi se ponašao isto i znalo bi se uveliko, a nije takav slučaj, stoga - nije to.

Na telefonu nisu aktivni skype, twitter, viber i ostali, ne radi mobilni net osim kad zatreba, wifi se isto uključuje po potrebi, svi neupotrebljavani programi se maksimalno gase kad se završi njihovo korišćenje. Da može da se kaže kakoje telefon opterećen, pa i ajde, ali nije.

Da sam hteo neksus, uzeo bih ga, a pošto si zamalo kupio 4X, znaš odgovor na pitanje "čemu?" ;)

Ne može Neksus da bude jedini izbor od toliko modela i proizvodjača, ako želim da mi je uredjaj ponaša normalno, niti da 2 GB memorije bude donja granica za (pouzdan) rad, čak i sa 1,5 godine starom verzijom OSa (4.1.2). Inače je ovoj slična priča o "dovoljnosti" RAMa bila kada je 256 MB bio mejnstrim.

Ne razumem konstataciju, pa skoro svaki LG telefon ima agresivniji menadžment RAM-a. Ja sam to imao na Optimus 3D sa 512MB (Kada ti kažem da mi je olakšanje bilo kada sam prešao na stari Desire, sve ti je jasno). Voleo bih da vlasnici G2 kažu kakva je situacija kod njih po tom pitanju (Djilkoshe? Imao si ga, a sada si na N4, možeš li da uporediš?). Ja nisam duže koristio G2, a to je novija generacija, pa je možda LG nešto i naučio.

O tome ti i pričam. Pored toga što si naveo da radiš, meni je i Skype uključen jer mi je neophodan za posao (stabilnost obavezna, podrazumeva se). Tu je i Viber i Hangouts. Sve koristim u određenim situacijama, između ostalog.

Moj razlog za kupovinu 4X je bio odličan odnos cene i performansi. Na kraju sam odlučio da platim 50e više za N4 i nisam pogrešio, rekao bih. :)

Slažem se. Ali vidiš da i Galaxy Nexus sa 1GB RAM-a radi odlično. A 1GB RAM-a je dovoljno za komotan rad o kome ti govoriš kada je optimizacija dobra. Naravno, sa 2GB je baš komotno. :)

@RazbojNick
Nešto definitivno ne štima kod tebe, kod mene je sve to što si napisao upaljeno, Skype, viber, whatsapp, wifi, mobilni net kad sam napolju, gps, sve moguće sinhronizacije (Dropbox, g+, tri mail naloga... itd)
Ma sve što imam, i opet lepo radi...

Za samsung i lg uređaje sa manje rama (a i za jače ne bi škodilo) je greenify neophodan, *** ko je kriv što samsung i lg napucaju 3GB aplikacija, koje guše telefon. Ja sam se začudio koliko samsung gluposti ima na s4.

Da nisi u developers settings uključio ubijanje activityja?

ako vama multitasking(vrsenje vise od jednog procesa istovremeno) nije da npr tri aplikacije rade istovremeno(torent, muzika i surf i sl...) onda stvarno ne znam sta da ocekujete vise...
ja ne znam šta ja pišem više, jel razumeš ti srpski da to što ti kažeš JESTE multitasking, ali da ovo što radi android NIJE to. android uspavljuje/ ubija procese. to onda NIJE multitasking. kad bi to ugasili android bi imao multitasking, ali to nije slučaj.

ima na xda opisano kako da se to ugasi, i to ću da uradim čim budem imao vremena da sednem i pročitam lepo sve i uradim. neće meni os da radi šta on oće, nego šta ja oću.

to ti je isto kao kad ti ostaviš neku stvar na neko mesto, a neko dođe i pomeri ti je, u fazonu: bolje ti je da ti stoji ovde. ali ja želim da mi stoji tamo gde sam je ja stavio, i tako ima da bude! ako ja želim da mi budu uključene tri neke aplikacije, ima tako da bude. neće android da mi dođe i kaže mi: e znaš šta ja ću da ti uspavam ovu jer tako ti je bolje, ne može android da zna šta je meni bolje, on je tu da sluša i radi, ne da misli.

Poslednja izmena:
Sad je ispalo da na telefonu ne mogu ništa da radim.

Sve što sam naveo se dešava s vremena na vreme i služi kao kontrateg porukama u kojima se tvrdi da aplikacije (uvek) ostaju aktivne u pozadini. Nema pravila kad će šta da bude ugašeno, ali se dogadja mnogo češće nego što bi smelo.

Sad sam pogledao na šta to Yooyo misli i uključeno je da pamti aktivnosti. Tako je oduvek, nisam ni dirao.

Greenify sam koristio do nove godine, shvatio da mi pravi više štete nego koristi i uklonio ga. LG aplikacije su pogašene, zamrznute ili uklonjene (ruku na srce, nema ih koliko kod drugih proizvodjača). Ostali su lanser, brojčanik, tastatura i poruke: ništa teško.

EDIT: Opaaaa, Bananamen pojeo banane i ostavio kore da padnu članovi koji ne gledaju gde kucaju.

Poslednja izmena:
E sad, to što je LG uprskao stvar kod tebe na 4X (hvala Optimus 3D), to nije krivica Androida ili Google-a, već samo LG-a.

Sambu ne koristim, tako da tu već nemam argumenata iz prve ruke. Ali sve se nameće da je kod tebe u pitanju loš menadžment RAM-a. Očigledno je da si ti napredan korisnik i ne znam čemu HD 4x (i meni je malo falilo da ga kupim).

Nema to veze, i meni na Nexusu 7 (2012) pauzira skidanje Showbox, a Chrome ponovo učitava stranice ako sedi u pozadini jače od pola sata, a u međuvremenu se koristi neka druga aplikacija. 1gb rama često nije dovoljno, a primeri koji ste naveli, za torrent i alternative za YouTube, rade u pozadini obično zbog jednog razloga - developer ih je uglavio u notification bar, pa zbog toga Android ne ubija takve aplikacije (osim ako se ne pokrene neka jaka igra)

Za samsung i lg uređaje sa manje rama (a i za jače ne bi škodilo) je greenify neophodan, *** ko je kriv što samsung i lg napucaju 3GB aplikacija, koje guše telefon. Ja sam se začudio koliko samsung gluposti ima na s4.

bese skoro 100 aplikacija.

ja ne znam šta ja pišem više, jel razumeš ti srpski da to što ti kažeš JESTE multitasking, ali da ovo što radi android NIJE to. android uspavljuje/ ubija procese. to onda NIJE multitasking. kad bi to ugasili android bi imao multitasking, ali to nije slučaj.

ima na xda opisano kako da se to ugasi, i to ću da uradim čim budem imao vremena da sednem i pročitam lepo sve i uradim. neće meni os da radi šta on oće, nego šta ja oću.

to ti je isto kao kad ti ostaviš neku stvar na neko mesto, a neko dođe i pomeri ti je, u fazonu: bolje ti je da ti stoji ovde. ali ja želim da mi stoji tamo gde sam je ja stavio, i tako ima da bude! ako ja želim da mi budu uključene tri neke aplikacije, ima tako da bude. neće android da mi dođe i kaže mi: e znaš šta ja ću da ti uspavam ovu jer tako ti je bolje, ne može android da zna šta je meni bolje, on je tu da sluša i radi, ne da misli.

da li ti razumes da mi istovremeno torent skida pozadini, dok plejer pusta muziku takodje u pozadini, dok ja surfujem na netu.Da li razumes da nista nije uspavano ili ubijeno, ili treba na engleskom da napisem?
Ponavaljam torent u isto vreme skida, muzika ide u pozadini, browser radi i citam.nista android od tih procesa nije ugasio.jel to multitasking ili nije?

mozda je ogranicen pa neki procesi ne mogu da rade(poput gore navedenih, da google ne dopusta da youtube radi u pozadini), ali ja ne znam zasto neko ocekuje od telefoncica sa procesorom na 1-2ghz na art arhitekturi, da radi poput desktop procesora na 3-4ghz sa npr 4 ili 8 gb rama...i to sve za 150-200e.
Jel hoces "pravi" multitasking kakav zamisljas kao na kompu? Cekaj lepo da neko napravi win telefon koji ce raditi onako kako ti zelis, nema potrebe da gubis vreme sa androidom, ocigledno nije za tebe.

Poslednja izmena:
jel ti razumeš da taj music player što radi u pozadini, to je mogao i smartfon pre 8 godina. browser može da se uspava, pa ga samo prikaže ponovo. pusti yt u browseru i udari home button. ako i dalje čuješ muziku ili zvuk od filma onda ti multitask radi, ako ne, jednostavno je uspavan.

nekad su stoni kompjuteri imali i slabije procesore i manje od 512mb rama, pa su radili odlično i složene operacije. taj telefončić sa quad core-om i 1gb rama je jača mašina nego p3 što je bio nekad.

Poslednja izmena:
nista...kofer na tockice ili veci ranac, pa teraj taj stari komp sa slabijim procesorom i manje rama od 512mb...ako nista bolje ce ti obavljati multitasking a i bices totalna avangarda u drustvu.

jel sad shvatate šta sam hteo da kažem? alo bre, pa nokia n900: pustim yt video u browseru, minimizujem, on napravi mali tile u kome se vidi kako ide video, zvuk se čuje. odem u poruke, zvuk se i dalje čuje- možda hoću da slušam muziku i neću da prekidam dok pročitam poruku. pustim video u playeru minimizujem u tile, taj tile je živ i vidi se kako ide film... kad hoću da se vratim samo tapnem na tile i insta mi prebaci. i to sve sa 128MB rama!!!

ti na androidu kad otvoriš browser i pustiš yt, stisneš home taster tebi se uspava browser. onda te ponovo vrati tamo i ti nastaviš gde si stao, ali to ti je samo iluzija od multitaskinga jer ti browser nije radio- ne čuješ muziku ili zvuk od yt filma. kad pustiš film na mx playeru i stisneš home on ti pauzira to i posle kad se vratiš nastavi, i ti opet imaš iluziju da imaš multitasking.

jel shvatate o čemu pišem. ej nokia n900 sa 600mhz procesorom i 128 mb rama može da ima multitasking i da radi ovo što sam opisao, a jedan android sa dual core proc-om recimo i 1gb rama ne može. kao u fazonu mali telefončić, pa kako će? nije nego

Sve to moze biti a i ne mora. Postoji yt aplikacija sa prozorom koji pomeras po ekranu dok radis nesto drugo. Mozda postoji i neki slican plejer umesto mx-a koji bi to mogao.
Mozda i moze jos vise stvari da se tako odradi, slicno prozorima na Windowsu ali gde i da ih stavis na 4.5" npr :eek:

Već sam napisao da treba malo znanja kao i sa svim računarima ali ne vredi, tera svako svoju.

ROOT->TITANIUM->GREENIFY

Bez toga radi očajno jer prvo proizvođač napuni telefon smećem koje jede memoriju, a onda programi koje sami instalirate se pale na razne okidače tipa kad se zakačite na wifi.
Mora telefon da se konfiguriše jer dolazi podešen za one koji baš ništa ne znaju i samo klikću install install install...

N900 ima 256 MB

A baterija sa jednog dana (ako i to) na par sati...

To što ti ne razumeš kada ih gasi ne znači da ih gasi kada mu se ćefne

Možda ne znači, ali deluje tako. Umesto da sistem pamti koji su programi često korišćeni, on drži u memoriji neke koje nikad nisam pokrenuo ili koje dugo nisam koristio (pomenuti samba server je uvek keširan, iako nije radio bar dve nedelje)

To što ti ne razumeš kada ih gasi ne znači da ih gasi kada mu se ćefne
to što ti ne razumeš da ja razumem je tvoj problem. moj problem je što ih uopšte gasi. to je nešto što je nepotrebno i najmanje što mogu da urade je da dozvole da se ta opcija ugasi. ako tamo neki k*rta i murta ne zna da barata sa raspoloživim ramom i ako će on da upali 1100000 aplikacija u isto vreme i da se posle žali kako mu telefon koči i kako je android sr@nje i taj telefon što ima (samsung, lg, koji god) više nikad neće kupiti, pa su onda morali da uvedu taj ram management kako bi izbegli te situacije, mene to nije briga, ja želim da svojim resursima sam raspolažem. imam 1gb rama?! OK! sam ću da odlučim šta će biti u tih 1gb rama i sam ću da ugasim jednu aplikaciju da bih pokrenuo neku drugu ako nemam dovoljno rama.

ovaj trend zaglupljivanja mobilnih operativnih sistema zbog približavanja glupim korisnicima nas nikuda neće dovesti.

Možda ne znači, ali deluje tako. Umesto da sistem pamti koji su programi često korišćeni, on drži u memoriji neke koje nikad nisam pokrenuo ili koje dugo nisam koristio (pomenuti samba server je uvek keširan, iako nije radio bar dve nedelje)
da, android kešira na prvi pogled random aplikacije. ako ti to smeta (mada nema razloga) postoji app autostarts. skini je pa ako ne skontaš javi da objasnimo kako radi...

to što ti ne razumeš da ja razumem je tvoj problem. moj problem je što ih uopšte gasi. to je nešto što je nepotrebno i najmanje što mogu da urade je da dozvole da se ta opcija ugasi. ako tamo neki k*rta i murta ne zna da barata sa raspoloživim ramom i ako će on da upali 1100000 aplikacija u isto vreme i da se posle žali kako mu telefon koči i kako je android sr@nje i taj telefon što ima (samsung, lg, koji god) više nikad neće kupiti, pa su onda morali da uvedu taj ram management kako bi izbegli te situacije, mene to nije briga, ja želim da svojim resursima sam raspolažem. imam 1gb rama?! OK! sam ću da odlučim šta će biti u tih 1gb rama i sam ću da ugasim jednu aplikaciju da bih pokrenuo neku drugu ako nemam dovoljno rama.

ovaj trend zaglupljivanja mobilnih operativnih sistema zbog približavanja glupim korisnicima nas nikuda neće dovesti.
to koliko razumeš se vidi iz ovih tvojih postova

možda nije loše da se odradi split teme jer je korisna ali nema veze sa normandy

Vrh Dno