Šta je novo?

Nokia Normandy

Slusam zalbe i kuknjave non stop.. i cackam razne cesto, ne moram da ih posedujem licno da bi imao to misljenje.. Al dobro, nebitno, whatever. Svaki leti, nema bagova, roses are blue :) Moram smanjiti forumasenje..

Pazi, kapiram ja tebe, slicno kao za dizajn i opsti kvalitet uredjaja ali to je tako danas, respect za Nokiu i neke stvari vezane za WP8 ali zamisli kad ja koji sam smesno zahtevan korisnik u odnosu na ljude sa bencha jedva da bih mogao da svarim taj os.. e onda zamisli kako je ovim dalvicima i odinima :)

Zato sam mesecima merkao koji fon da kupim i nisam se pokajao, samo kad se setim da sam razmatrao One V (zbog cene/dizajna/izrade) uhvati me jeza :d

Zato su ajfoni keva i realno treba onoliko da kostaju mada kao sto rekoh android pre ICS i android sada su.. smesno je i porediti. Da nije tako u zivotu ne bih kupio android. Da je ostala situacija sa Androidima kao pre 2 god. ja bih sada koristio IP4. I inace, sve vise gotivim apple/iphone, jeste da su snobovski trip al' brate bar sve radi kako je bog rek'o uz premium izradu i ok dizajn. Nije ni cudo sto se raspadaju od para.

Poslednja izmena:
svi ste po malo u pravu :) boris ima pravo ponekad, ali cesto preteruje.

jel bi pomoglo ovoj nokia normandy ako bi se stavio neki smesno mali launcher za slabije telefone, tipa launcher pro? da li se tada fabricki launcher gasi i ne opterecuje vise sistem, ili i dalje bleji aktivan, pa bude jos gore? ovo pitanje generalno stoji i za samsung i njegov budjavi tw.

inace, nigde ne mogu da vidim, da li ce ova nokia dolaziti sa nokia maps? ako je tako to bi mogao da im bude jak adut. a mozda bi i mi ostali dobili nokia maps na androidu. volim ja google maps, ali ne volim sto moras da imas internet stalno....

@ hsv

Dalvici su dokoni ljudi, klinci, uglavnom bez posla, DOTA igraci itd ( :D :)). Ne mislim nista uvredljivo, salim se, ali ni ne gresim mnogo.. Uveren sam da svako ko moze da iskulira prste od cackanja unutrasnjosti kernela, onako iz razonode, moze jako uzivati u WP8 telefonu.. Sve su to geek posla, i opet nista uvredljivo, nisam ni ja Men's Health igrac ragbija, ali ljudi preteruju sa svim tim, totalno van kontrole i prevelike potrebe.

Ja ne vidim razlog zasto bacati hejt, ova Nokia je bukvalno telefon za dinar u paketu od 1000 din mesecno i u ovom delu Evrope ce se prodavati odlicno. Za 80e ili za dz kod operatera ce se dobiti upotrebljiv telefon, kao nekada 1100 ili slicne Nokie koje je koristilo celo balkansko poluostrvo :d

Fon ce imati ok dizajn, ekran, dovoljno rama za neku osnovnu upotrebu (posebno jer ce navodno 4.4 biti jos bolje optimizovan). To nikako nije lose za 80e (ako je cena tacna).

E sad, to sto ja ili mi nikada necemo kupiti ovako nesto i sto svi ''sanjamo'' lumie sa pure view kamerama i androidom.. to je posebna prica :)

Dalvici su dokoni ljudi, klinci, uglavnom bez posla, DOTA igraci itd ( ). Ne mislim nista uvredljivo, salim se, ali ni ne gresim mnogo.. Uveren sam da svako ko moze da iskulira prste od cackanja unutrasnjosti kernela, onako iz razonode, moze jako uzivati u WP8 telefonu.. Sve su to geek posla, i opet nista uvredljivo, nisam ni ja Men's Health igrac ragbija, ali ljudi preteruju sa svim tim, totalno van kontrole i prevelike potrebe.

Ne znam.. kod mene je skoro sve stock, nisam flesovao, rutovao.. da li sam imao srece ili sam sve lepo proverio pre kupovine.. mislim da je i jedno i drugo jer evo necu da odradim apdejt na JB (oficijalni) jer postoji bag sa call lagom za koji je sony kriv.

Koliko para, toliko muzike :d

I onda posle neko kritikuje drajvera i ostale na ios-u.. ja ih razumem, sve radi kao sat.

To je kao sa automobilima, ili ces da platis malo vise (cena/odrzavanje) i vozis japanski auto kao gospodin co'ek ili ces za neku sicu da se patis sa nekim tamo jtd fiatom a da se tripujes da imas dobar/ozbiljan auto :d :d

Poslednja izmena:
pazi ako nije na ios-u da sve cvetaju ruze, ja sam dobio izrazitu zelju da iphone 5 tresnem o zemlju nakon 5 minuta koriscenja. par dana nakon sto je predstavljen, reko daj da vidim to cudo.... gospode boze na nebesima, koji je ono uzas, osnovne operacije ne mogu da uradim onako kako JA hocu. necu da telefon koristi mene, hocu ja da koristim telefon, on ima mene da slusa ne ja njega.

android je tu negde, na granici da me ne nervira, jer koliko toliko mogu sa njim da radim sta ja hocu, al opet ni to nije to.

svi ste po malo u pravu :) boris ima pravo ponekad, ali cesto preteruje.

jel bi pomoglo ovoj nokia normandy ako bi se stavio neki smesno mali launcher za slabije telefone, tipa launcher pro? da li se tada fabricki launcher gasi i ne opterecuje vise sistem, ili i dalje bleji aktivan, pa bude jos gore? ovo pitanje generalno stoji i za samsung i njegov budjavi tw.

možeš... dobiješ ali ne nešto puno, nije launcher sam po sebi taj koji ubije telefon nego ceo touchwiz framework sa svojim pozadinskim procesima

Stvarno ne znam sta oni rade sa svojim telefonima, evo koleginica zamenila Core za S duos jer je Core "kocio". Otrak ima S3 i kaze da zna da ponekad dosta uspori. Secam se, kad sam flesovao CM9 progledao sam. Nebo i zemlja. Da se ja pitam umesto Gugla zabranio bih menjanje softvera, jer ljudi u mom okruzenju masovno pljuju android zbog "virusa". Evo bas pre destak dana neki lik u teretani kuka kako mu virusi kvare telefon, iako ima antivirus. I onda mu objasnim da virusa nema, nego ta Xperia Ray sa 512 mb ne moze da ne koci jer mu u ramu konstantno zaglavljen facebook, messenger, viber, whatsapp, antivirus a i taj SE softver je lose optimizovan, i da bi problem resilo flesovanje nekog AOSP zasnovanog roma sa XDA (a sigurno postoji 4.1 bez bagova jer je Qualcomm) a lik mi na kraju kaze "Aaaa, ok. E a ja sam cuo da za one Lumie nema virusa..." :D

U jednom se slazem sa Borisom. Ja verujem da ljudi itekako kukaju za Androide sa 512mb rama jer ja sam prva dva meseca sa L9 bio prezadovoljan a posle nisam mogao vise da ga podnesem. (mozda bi bila druga priča da sam mogao otključati bootloader)
Onda sam se pretplatio nedavno na WP8 temu i lomio se dve nedelje da li da uzmem 720ku recimo.
Ipak nisam imao hrabrosti jer ne mislim da sam "light" korisnik koji bi svario sve nedostatke sa WP8, smirio se i usrećio sa 720.
Sva sreća pa mi je onda naleteo ovaj Jiayu i od tada uživam. Rom još neću da menjam jer nema potrebe a postoji dobra podrška.

@ hsv

Dalvici su dokoni ljudi, klinci, uglavnom bez posla, DOTA igraci itd ( :D :)). Ne mislim nista uvredljivo, salim se, ali ni ne gresim mnogo.. Uveren sam da svako ko moze da iskulira prste od cackanja unutrasnjosti kernela, onako iz razonode, moze jako uzivati u WP8 telefonu.. Sve su to geek posla, i opet nista uvredljivo, nisam ni ja Men's Health igrac ragbija, ali ljudi preteruju sa svim tim, totalno van kontrole i prevelike potrebe.

Ne moze se uzivati u operativnom sistemu kojem fale osnovne stvari, shvati to vec jednom nisi jedini koji je video WP telefon.

187.gif

I to što kažeš, idem gledati top gear.

Ne moze se uzivati u operativnom sistemu kojem fale osnovne stvari, shvati to vec jednom nisi jedini koji je video WP telefon.

Znaci ti meni kazes da ja ne uzivam u svom telefonu? Ja ga nisam video, koristim.

To i ja kazem..

Ne koristiš ga.. Održavaš ga kao neki Tamaghotchi.

Osim random draina jednom u mesec i po, dva, iskustvo je rock solid identicno od prvog dana. A jel bi bio spreman da stavis kintu na to da mi se ne bi desavalo na nekom Androidu, sa Google pustenim sa lanca servisima?

Jel smes ti da stavis kintu da mi se nece desiti drain na WP?

Nije mi problem da uzmem od druga i pozajmim na 2-3 dana telefon.

Sta ako mi se desi drain?

Ja cu ga imati svaki dan.

BgrrrLICMAEhMRO.png:large

koliko priče svuda oko Nokia Androida šnj klase šta bi bilo tek da su izbacili top model sa Androidom :) Toliko o tome da je WP bio ispravna poslovna odluka :D

Ovaj telefon im je samo ispitivanje tržišta. Top Nokia sa Androidom bi se prodavala kao luda, čak i danas.

Odličan potez, samo mi nije jasno zbog čega su izbacili google play. To je ozbiljan nedostatak.

Možda zato što ne ispunjavaju Google-ove uslove? Pošto nije to na izvol'te... A možda ih ne bi stavili i da nema uslova.

Vrh Dno