Šta je novo?

Nokia Normandy

da, android kešira na prvi pogled random aplikacije. ako ti to smeta (mada nema razloga) postoji app autostarts. skini je pa ako ne skontaš javi da objasnimo kako radi...
Je l' tebi ne smeta? Mislim, u slučaju kad počne da škodi performansama? :)

možda nije loše da se odradi split teme jer je korisna ali nema veze sa normandy
Istina, ali je sve i počelo dsa primedbom da 512 MB nije dovoljno za adnroid. Obzirom da se o Normandy sve zna što za sada može, a i telefon se objavljuje danas-sutra, ja bih ostavio raspravu ovde, pa ćemo da nastavimo o uredjaju. MOžda i opovrgne početnu tvrdnju o količini RAMa.

Je l' tebi ne smeta? Mislim, u slučaju kad počne da škodi performansama? :)

Istina, ali je sve i počelo dsa primedbom da 512 MB nije dovoljno za adnroid. Obzirom da se o Normandy sve zna što za sada može, a i telefon se objavljuje danas-sutra, ja bih ostavio raspravu ovde, pa ćemo da nastavimo o uredjaju. MOžda i opovrgne početnu tvrdnju o količini RAMa.

možda se nismo razumeli, mislio sam na to da ne smeta ako android po nekom svom algoritmu kešira aplikaciju koju ti u stvari nećeš koristiti. njeno izbacivanje iz rama i ubacivanje one app koju ti stvarno pokreneš traje manje nego treptaj oka pa zato kažem da to ne smeta niti utiče na performanse.

512 je dovoljno za "android", ali nije za lagano korišćenje nekoliko aplikacija :)

možda se nismo razumeli, mislio sam na to da ne smeta ako android po nekom svom algoritmu kešira aplikaciju koju ti u stvari nećeš koristiti. njeno izbacivanje iz rama i ubacivanje one app koju ti stvarno pokreneš traje manje nego treptaj oka pa zato kažem da to ne smeta niti utiče na performanse.
Sistem će i dalje da zatvara "moje" aplikacije, štagod ja uradio ovim drugim. Jednostavno, tako Android sada funkcioniše i to treba da promene.
Treptaj oka :) Možda, kad me probude u 03:44h noću, iz moje perspektive :D

512 je dovoljno za "android", ali nije za lagano korišćenje nekoliko aplikacija :)
Znači da nije :)

@razbojnick:
Ta opcija se zove don't keep activities I treba da bude ugašena.

Napisao sam: "uključeno je da pamti aktivnosti". Opcija, kao sama opcija, je isključena, odštiklirana.

A ono ispod... Background process limit?

"Стандарно ограничење"

Ne pratim te šta hoćeš da pogledam. com.lge.lmk zauzima 25 MB.

Ovo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1393187510120.jpg
    uploadfromtaptalk1393187510120.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 107
Kod mene je malo drugačije i nalazi se sa desne strane.

E izvini, u toj standalone app je sa kontra strane.
E pa eto uzroka tvog lošeg multitaskinga. O tome je Corvus pričao. Spusti sve vrednosti da budu ovako kao kod mene i uključi set on boot. Mislim da ne moraš ni reboot posle ali možeš za svaki slučaj, samo posle restarta proveri jel zapamtio vrednosti.

Javi kakav je multitasking nakon ovoga.

Ne razumem konstataciju, pa skoro svaki LG telefon ima agresivniji menadžment RAM-a. Ja sam to imao na Optimus 3D sa 512MB (Kada ti kažem da mi je olakšanje bilo kada sam prešao na stari Desire, sve ti je jasno). Voleo bih da vlasnici G2 kažu kakva je situacija kod njih po tom pitanju (Djilkoshe? Imao si ga, a sada si na N4, možeš li da uporediš?). Ja nisam duže koristio G2, a to je novija generacija, pa je možda LG nešto i naučio.

Jeste isto je tako i na G2. Nista se nije promenilo. Cak su i ubacili dodatnu opciju u task killer-u da radi na odredjeno vreme auto clear RAM... Sigurno i to razbojnik ima... Mada ovde je 2GB RAM-a, pa je malo bolja situacija.

Naravno sve ovo moze da se ispravi kernel-om (dorimanx je uradio nesto tog tipa), ali pricamo ovde o OTB, a tu je LG los sto se tice RAM managment-a. Doduse ni Sammy nije tu bolji, a najbolji je AOSP iliti ono sto Google izbaci.

Za ostatak ne vredi pricati, jer neki moraju da razumeju sta je OOM i sta je LMK, kako se pravi aplikacija, sta je pod activity, sta je pod process itd itd, a ni osnovno se ne zna i to je kao da pricas sa zidom.

Poslednja izmena:
Pa i aosp iz verzije u verziju ima sve agresivniji lmk... Na 2 GB rama se ne primeti ali na 1GB i te kako. Samsung je tu mnogo bolji i na 4.1 i na 4.3 (s2 i s3),ne znam kako je podešen s4 ali tamo to nije ni bitno.

Btw, već imam OOM kontrolu u okviru Tegra Overclock, ali nisam podešavao. Moram da napišem da će da bude vrlo čudno ako ovo napravi značajnu razliku, jer je veliki broj sistemski i kvazisistemskih program uklonjen ili zamrznut, a slobodan RAM redovno oko 250 MB.

Pa i aosp iz verzije u verziju ima sve agresivniji lmk... Na 2 GB rama se ne primeti ali na 1GB i te kako. Samsung je tu mnogo bolji i na 4.1 i na 4.3 (s2 i s3),ne znam kako je podešen s4 ali tamo to nije ni bitno.

Ma nije, meni se popne i na ~ 1.3gb zauzetosti, pa ti vidi :d kad ga ne cackam tu je oko 600-800, ali ja izlazim iz aplikacija, ne idem na home ;)

Btw, već imam OOM kontrolu u okviru Tegra Overclock, ali nisam podešavao. Moram da napišem da će da bude vrlo čudno ako ovo napravi značajnu razliku, jer je veliki broj sistemski i kvazisistemskih program uklonjen ili zamrznut, a slobodan RAM redovno oko 250 MB.
Nije tu ništa čudno, ova podešavanja su srž memory menadžera, od njih sve zavisi na uređajima sa malo rama (a realno danas i 1 GB spada u malo). Ako si brisao te fabričke gluposti koje drežde u ramu još bolje, više memorije ostaje za user app

Ma nije, meni se popne i na ~ 1.3gb zauzetosti, pa ti vidi :d kad ga ne cackam tu je oko 600-800, ali ja izlazim iz aplikacija, ne idem na home ;)
Pa opet imaš još 500 free... To je u stvari i normalno, 2 GB ne treba da se gleda kao luksuz, pa ni pc ne koristimo sa samo 20% free rama... Sve ovo sa 1 GB je krpljenje, 512 mb neću ni da komentarišem.

Sve ovo sa 1 GB je krpljenje, 512 mb neću ni da komentarišem.

to su ti slatke muke.:D kad sam imao 256mb rama, vratolomije sam pravio, rutovao, drkao i preradjivao romove...sad sam usao u stadijum prosecnog epl fanboja, ne cackam nista jer nemam potrebe, cak me mrzi i da rutujem...jos.:)
jedino sto sad gledam je dokle ce up time da izgura a da ne pocne da brljavi...trenutno je da 263 sata(od poslednjeg paljenja, jer nisam stigao kuci do punjaca na vreme,:D )

Ed ajde ti polako napusti sahranu, pošto se očigledno zahebavaš sa nama ovde. Neko se ovde trudi da ti objasni i bukvalno nacrta, a ti opet teraš svoju neku priču. Nisi upućen i ne želiš da budeš upućen. Svi ovi tvoji odgovori mi deluju kao kako Perica zamišlja multitasking i RAM. Ukoliko ne želiš da odvojiš vreme da se obrazuješ po ovom pitanju molim te nemoj da se javljaš, pošto trošiš drugima vreme bezveze...

šta je bre tebi? svako ko koristi kompjuter zna šta je multitasking, to sigurno nije ovo što android ima. nadenite mu neko drugo ime, tipa: "mobilni multitasking" ili "android multitasking" ili "dumb multitasking" ili "multitasking for average joe", samo prestanite više da ga zovete imenom multitasking kad to nije.

Kako ti poistovećuješ stvari...
Da li je sve sa istim nazivom isto?
Čovek ima glavu imaju je i životinje i po tvojoj logici to je isto?

Edit:
Da ne pomisli neko da govorim da nije multitasking, jeste, samo ima razlika u odnosu na Windows.

Poslednja izmena:
šta je bre tebi? svako ko koristi kompjuter zna šta je multitasking, to sigurno nije ovo što android ima. nadenite mu neko drugo ime, tipa: "mobilni multitasking" ili "android multitasking" ili "dumb multitasking" ili "multitasking for average joe", samo prestanite više da ga zovete imenom multitasking kad to nije.

jeste multitasking

Evo ga multitasking za ed huntera:

screenshot2014-02-24-00-.png

Iiiiiiiiiiii idemo ponovo...

4118984-xs.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno