Rade audio plejeri, to je jedino sigurno.
Samo je primer. Ne znam do čega je (OS ili program), ali ne rai u pozadini. Ne kažem da nema multitaskinga u AOS, ali način na koji je rešen je katastrofa.^ Zvanična YT aplikacija ne radi u pozadini zato što to Google ne dozvoljava (ne gledaš reklame). Alternative postoje i rade besprekorno.
Ne... da se otpakuje velika i kompleksna arhiva (radi vremenskog trajanja) u pozadini, a u frontu da se obavlja jedan ili više drugih aktivnih poslova, da vidimo koliko puta će da stigne do kraja posla.Naravno da radi. Često otpakujem ZIP u pozadini dok radim nešto drugo.
Naravno, ali takav mt nije ni za svinje. "Telefoni" su sada prenosni računari, ali koncept pada u vodu kada postanu preterano nepouzdani.i to potpada pod multitasking, jel tako?pustis u pozadini, a lepo surfujes, razgledas slike i sl...
LG optimus 4x
Stvarno mi i dalje nije jasno kako mu ne radi ništa...
Moj gnex sa isto 1gb rama radi kao i n4 samo manje aplikacija mogu da rade u pozadini, ali rade.
Samo je primer. Ne znam do čega je (OS ili program), ali ne rai u pozadini. Ne kažem da nema multitaskinga u AOS, ali način na koji je rešen je katastrofa.
Ne... da se otpakuje velika i kompleksna arhiva (radi vremenskog trajanja) u pozadini, a u frontu da se obavlja jedan ili više drugih aktivnih poslova, da vidimo koliko puta će da stigne do kraja posla.
Setio sam se još jednog slučaja, Samba server na telefonu umire posle kraćeg perioda rada (bio korišten ili ne), pa sam prestao da ga upotrebljavam...
Da je u pitanju podešavanje LGja, svaki svaki primerak bi se ponašao isto i znalo bi se uveliko, a nije takav slučaj, stoga - nije to.Ali sve se nameće da je kod tebe u pitanju loš menadžment RAM-a.
Da sam hteo neksus, uzeo bih ga, a pošto si zamalo kupio 4X, znaš odgovor na pitanje "čemu?"Očigledno je da si ti napredan korisnik i ne znam čemu HD 4x (i meni je malo falilo da ga kupim).
Uzmi Nexus 5 ili Nexus 4, pa iskusi Android kako treba. Iskrena preporuka.
Da je u pitanju podešavanje LGja, svaki svaki primerak bi se ponašao isto i znalo bi se uveliko, a nije takav slučaj, stoga - nije to.
Na telefonu nisu aktivni skype, twitter, viber i ostali, ne radi mobilni net osim kad zatreba, wifi se isto uključuje po potrebi, svi neupotrebljavani programi se maksimalno gase kad se završi njihovo korišćenje. Da može da se kaže kakoje telefon opterećen, pa i ajde, ali nije.
Da sam hteo neksus, uzeo bih ga, a pošto si zamalo kupio 4X, znaš odgovor na pitanje "čemu?"
Ne može Neksus da bude jedini izbor od toliko modela i proizvodjača, ako želim da mi je uredjaj ponaša normalno, niti da 2 GB memorije bude donja granica za (pouzdan) rad, čak i sa 1,5 godine starom verzijom OSa (4.1.2). Inače je ovoj slična priča o "dovoljnosti" RAMa bila kada je 256 MB bio mejnstrim.
ja ne znam šta ja pišem više, jel razumeš ti srpski da to što ti kažeš JESTE multitasking, ali da ovo što radi android NIJE to. android uspavljuje/ ubija procese. to onda NIJE multitasking. kad bi to ugasili android bi imao multitasking, ali to nije slučaj.ako vama multitasking(vrsenje vise od jednog procesa istovremeno) nije da npr tri aplikacije rade istovremeno(torent, muzika i surf i sl...) onda stvarno ne znam sta da ocekujete vise...
E sad, to što je LG uprskao stvar kod tebe na 4X (hvala Optimus 3D), to nije krivica Androida ili Google-a, već samo LG-a.
Sambu ne koristim, tako da tu već nemam argumenata iz prve ruke. Ali sve se nameće da je kod tebe u pitanju loš menadžment RAM-a. Očigledno je da si ti napredan korisnik i ne znam čemu HD 4x (i meni je malo falilo da ga kupim).
Uzmi Nexus 5 ili Nexus 4, pa iskusi Android kako treba. Iskrena preporuka.
Za samsung i lg uređaje sa manje rama (a i za jače ne bi škodilo) je greenify neophodan, *** ko je kriv što samsung i lg napucaju 3GB aplikacija, koje guše telefon. Ja sam se začudio koliko samsung gluposti ima na s4.
ja ne znam šta ja pišem više, jel razumeš ti srpski da to što ti kažeš JESTE multitasking, ali da ovo što radi android NIJE to. android uspavljuje/ ubija procese. to onda NIJE multitasking. kad bi to ugasili android bi imao multitasking, ali to nije slučaj.
ima na xda opisano kako da se to ugasi, i to ću da uradim čim budem imao vremena da sednem i pročitam lepo sve i uradim. neće meni os da radi šta on oće, nego šta ja oću.
to ti je isto kao kad ti ostaviš neku stvar na neko mesto, a neko dođe i pomeri ti je, u fazonu: bolje ti je da ti stoji ovde. ali ja želim da mi stoji tamo gde sam je ja stavio, i tako ima da bude! ako ja želim da mi budu uključene tri neke aplikacije, ima tako da bude. neće android da mi dođe i kaže mi: e znaš šta ja ću da ti uspavam ovu jer tako ti je bolje, ne može android da zna šta je meni bolje, on je tu da sluša i radi, ne da misli.
Za samsung i lg uređaje sa manje rama (a i za jače ne bi škodilo) je greenify neophodan, *** ko je kriv što samsung i lg napucaju 3GB aplikacija, koje guše telefon. Ja sam se začudio koliko samsung gluposti ima na s4.
Sve to moze biti a i ne mora. Postoji yt aplikacija sa prozorom koji pomeras po ekranu dok radis nesto drugo.
jes vala 256mb + 768mb swap. sve mi u glavi n810 koji sam imao, a on je imao 128mb.N900 ima 256 MB
ne samo to. ne želim zaobilaženja i rešenja. želim da mi sistem omogući da jednostavno radim više stvari u isto vreme i da mi ne gasi aplikacije kako mu se ćefne. ovo drugo je bitnije, pošto ovo prvo aj pa nekako i radi sa nekim aplikacijama ili može da se zaobiđe.+1 Ed, pošto ti je merak da gledaš YT dok radiš nešto drugo, izvoli: https://www.youtube.com/watch?v=wBq9DorP_JE
to što ti ne razumeš da ja razumem je tvoj problem. moj problem je što ih uopšte gasi. to je nešto što je nepotrebno i najmanje što mogu da urade je da dozvole da se ta opcija ugasi. ako tamo neki k*rta i murta ne zna da barata sa raspoloživim ramom i ako će on da upali 1100000 aplikacija u isto vreme i da se posle žali kako mu telefon koči i kako je android sr@nje i taj telefon što ima (samsung, lg, koji god) više nikad neće kupiti, pa su onda morali da uvedu taj ram management kako bi izbegli te situacije, mene to nije briga, ja želim da svojim resursima sam raspolažem. imam 1gb rama?! OK! sam ću da odlučim šta će biti u tih 1gb rama i sam ću da ugasim jednu aplikaciju da bih pokrenuo neku drugu ako nemam dovoljno rama.To što ti ne razumeš kada ih gasi ne znači da ih gasi kada mu se ćefne
da, android kešira na prvi pogled random aplikacije. ako ti to smeta (mada nema razloga) postoji app autostarts. skini je pa ako ne skontaš javi da objasnimo kako radi...Možda ne znači, ali deluje tako. Umesto da sistem pamti koji su programi često korišćeni, on drži u memoriji neke koje nikad nisam pokrenuo ili koje dugo nisam koristio (pomenuti samba server je uvek keširan, iako nije radio bar dve nedelje)
to koliko razumeš se vidi iz ovih tvojih postovato što ti ne razumeš da ja razumem je tvoj problem. moj problem je što ih uopšte gasi. to je nešto što je nepotrebno i najmanje što mogu da urade je da dozvole da se ta opcija ugasi. ako tamo neki k*rta i murta ne zna da barata sa raspoloživim ramom i ako će on da upali 1100000 aplikacija u isto vreme i da se posle žali kako mu telefon koči i kako je android sr@nje i taj telefon što ima (samsung, lg, koji god) više nikad neće kupiti, pa su onda morali da uvedu taj ram management kako bi izbegli te situacije, mene to nije briga, ja želim da svojim resursima sam raspolažem. imam 1gb rama?! OK! sam ću da odlučim šta će biti u tih 1gb rama i sam ću da ugasim jednu aplikaciju da bih pokrenuo neku drugu ako nemam dovoljno rama.
ovaj trend zaglupljivanja mobilnih operativnih sistema zbog približavanja glupim korisnicima nas nikuda neće dovesti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari