Šta je novo?

Nokia Lumia 930

Stvarno ne ulazim u to u kojoj radnji ima i da li je na Marsu,Veneri ili u Kragujevcu ili Beogradu. Zvao sam maloprodaju u Valjevu, jer mi je jelte najblize da preuzmem. Upisali podatke, kazu zvace kad stigne da preuzmem.
Posle pola sata sasvim druga prica. Uzmi crni, s tim sto u roku od 1h moras biti ovde sa novcem ili cekaj da stigne beli pa onda plati 60.000. Posle sam se iznervirao i nisam vise mogao da se objasnjavam.

Dnevna akcija važi samo danas. Mogao si poručiti iz neke radnje koja ga ima da ti pošalju na kućnu adresu i dobio bi ga po 39.990
Radnja u Valjevu ima samo crni pa zato nisu mogli da ti prodaju beli koji nemaju na lageru.

A, sta mene briga sta oni imaju na lageru, a sta ne? Zvao sam da porucim i receno mi je moze da se poruci i da ce stici po ceni od 39.990 i da ce javiti da preuzmem. Posle sto su oni ukapirali da im je bolje da zavale crni koji im verovatno stoji izlozen, nije moj poroblem vec njihov bezobrazluk.
Ipak su oni u minusu 40.000, koje bih dao za telefon, tako da...

Shvataš li ti da oni tebi ne mogu da prodaju beli koji nemaju na lageru. Mogu samo crni koji je danas po ceni od 39.990 kao i beli u radnjama koje ga imaju.
Radnja iz Valjeva ako poruči beli za tebe može da stigne za dva tri dana ali tada više taj telefon neće biti na dnevnoj akciji i vraća se na prvobitnu cenu.
Ti si mogao da pozoveš bilo koju radnju koja ima beli i da poručiš telefonom. Oni bi ti danas prokucali kroz kasu i sutra besplatno poslali na kućnu adresu.
Na sajtu piše u kojim radnjama ima beli, ove po tržnim centrima rade do 22h tako da nije kasno da sad poručiš i naravno dobićeš ga po 39.990
Pozdrav.

Pa, sta da im ja radim kad su glupi. Zasto mi nisu predlozili tu opciju? Da zovem drugu radnju, ili da uzmu podatke (sto su vec uradili) i dostave mi na kucnu adresu.
Moram li ja da ganjam u kojim radnjama ima? Kod njih sam uzimao dosta stvari u maloprodaji i lakse mi je nego da se jurim sa kuririma. Kad zavrsim sa poslom lepo odem i preuzmem.

Jos uvek postoji sok cena u Gigatronu.... Nazalost nisam trenutno u mogucnosti da uzmem...steta. :)

Upravo odoh da proverim da li i dalje važi.. pa javljam. ;)
A javljam i ako ga uzmem. :)
Mislim da je ova cena skroz korektna za 930, jer se dobija dvogodišnja garancija, i tako to, ipak su mi oni pouzdaniji od "divljaka". :8

Svako je primoran da ti da dvogodisnu garanciju :) Pa cak i ti na divljaka....Ili ce da ti da dvogodisnju garanciju ili nema telefona, a pri tom mozes i da ih tuzis :) Po zakonu uz racun je primoran da da dvogodisnju garanciju :D

Samo što njihov telefon neće hteti da vam servisira ovlašćeni servis. Govorim o telefonima koji su šverc.

KaSp3rSky, zakon u teoriji je jedno, a u praksi drugo.
U BGD, gde živim (a verovatno je tako i u manjim mestima), mnoge radnje daju polugodišnju garanciju na softver, ne izdaju fiskalni i druge slične gluposti. Zato, kad nešto kupujem, uzmem samo u onim radnjama za koje znam da su regularne i da se garancija može ostvariti.
Uglavnom, sa Gigatronom imam pozitivna iskustva, pa ih zato ubrajam u regularne. Štaviše, bez reči menjaju telefon ako sa kupljrnim imaš ptoblrma.
Nego, uzeh fon, poslednji na akciji u BGDu, žao mi je, društvo, ako je još neko hteo, pretekao sam ga. :D
Na prvi pogled, sve je odlično, izrada bez zazora, ekran fino ukljopljen, boje na ekranu realne, nema ljubičaste, niti onog problema sa horizontalnim zatamnjenjem gornjeg dela, tač fino fercera, itt. ;)
Kad ga malo pročačkam za desetak dana, napisaću i neke detaljne utiske. :)

Welcome to the club.
Odlična cena za odličan telefon.
Neka te lepo služi.

Welcome to the club.
Odlična cena za odličan telefon.
Neka te lepo služi.
Hvala, nadam se da hoće.
Za sad mogu samo reći da sam oduševljen ekranom!
Nije mi to prvi FHD, a ni prvi amoled, ali ovaj je stvarno odličan. Na kraju krajeva WP i amoled su uvek bili najbolja kombinacija.

Slažem se.
ClearBlack + AMOLED kombinacija zaista ostavlja sjajan utisak.

Ja se dvoumim sad izmedju 1520 i 930. Sta mi vi preporucujete? Pre neki dan sam imao priliku da vidim telefon koji ima 6" dijagonalu i mnogo je dobar. U pitanju je neki LG. Pa bih sad uzeo sa velikim ekranom... :) Koje su prednosti a koje mane? U principu znam da 930 ima mnogo bolji ekran. Osim toga???

Pa mozda ima malo bolji ekran a mnogo bolji svakako ne. Prednosti L1520: Veci ekran (?), bolja baterija, prosiriva memorija, glance. A prednosti l930: Malo bolji ekran ali nista sad wooow i malo bolji kvalitet izrade zbog alu okvira a samim tim i malo elegantniji dizajn. Vidi sta se tebi vise svidja. Odi do neke radnje. Uzmi uzivo uporedi pa odluci. Po meni bolja kupovina l1520 ako ti 6" nije preglomazno

1520 bez razmišljanja ako dimenzije kao takve ne diktiraju izbor. Ako diktiraju, onda opet 1520 :) Šalim se, no za moje potrebe bar 930 ne ispunjava minimum minimuma po pitanju baterije tako da je ja ni ne bih uzimao kao mogući izbor.

Ne znam kolika je razlika u ekranu? Po gustini piksela vidim da je l930 mnogo bolje resenje...Koliko se nedostatak toga primecuje na l1520? I kakva je vidljivost na suncu istog? Za bateriju sam procitao da moze da izdrzi cak i dva dana uz neko normalno korisnjenje...

Na 930? Nema šanse. Mislim može, ali to nije ni približno ozbiljna upotreba telefona. Sve zavisi šta ti treba od uređaja. Šta koristiš sada?

Ja sam isto pre par dana postavio isto pitanje kao i ti koji uzeti 930 ili 1520. 930 sam video kod brata od strica, a 1520 nisam imao prilike nigde da vidim, porucim ga u Win Winu uz napomenu prodavcu da zelim samo da ga pogledam i da nisam siguran da cu ga kupiti, posle par dana kada su me zvali da dodjem u radnju da je stigao telefon i kada sam ga malo probao vise nije bilo izbora samo sam rekao uzimam ga ;) I jedan i drugi su vrhunski telefoni posto im je hardver isti ali ipak moj izbor je pao na 1520, da je velik telefon velik je, ali za rad na njemu neuporedivo bolji, ja sam bar odusevljen.

Sada sam na Nexus 4 i hocu da predjem na neku lumiju. Izbor je pao na jedan od ova dva...Igrom slucaja sam video kako izgleda telefon od 6" dijagonale pa me sad nesto vise vuce na l1520. Zato i postavih ovde pitanje razlike itd....?

Verovatno svako ko danas hoće da kupi WP flagship bar na sekund ima sličnu dilemu.
Ipak, ne očekuj da neko drugi to odluči umesto tebe, jer se radi o krajnje subjektivnim stvarima.

Ja sam izabrao L930 zato što više odgovara mojim potrebama i prioritetima od L1520, ali to ne znači da svako ima iste potrebe i prioritete.
Ukratko, po meni: AMOLED + ClearBlack jede za doručak IPS + ClearBlack, dizajn sa alu okvirom neuporedivo elegantniji i lepši, dimenzije mnogo praktičnije za nošenje i svakodnevnu upotrebu.
Kod mene baterija izgura dan bez problema (pozivi, poruke, mail, vesti, Viber, WhatsApp, multimedija itd.), a telefon ionako po navici punim svake večeri preko QI punjača.

I ja mislim da je stanje sa baterijom na l930 prenaduvano. Jeste da je neuporedivo sa L1520 ali je ok za neku "normalnu" upotrebu. I na L1520 mi ode baterija kad se zaludim sa nekom igrom recimo... Ono zbog cega cu ja tesko ikad vise preci na neki drugi telefon (pored Win OS-a) je bas velicina ekrana. Dok nisam probao nisam verovao da ima logike imati ovoliki telefon ali sad mi je svaki drugi bukvalno smesan. SD card mi nije toliko neophodan. Glance bih verovatno mogao da prezivim da nemam ali je cool opcija. Sto se vidljivosti po suncu tice - nema problema na L1520. Na high setovanju je ok a sa automatic upali onaj utra ruzni super kontrast mod ali nema sanse da ne vidis nesto :) Surf, gledanje videa, igre, edit teksta - sve je to neuporedivo lepse i lakse na 1520.

Btw, jel moze Glance da imitira led diodicu, u smislu da bude upaljen samo kad je neka notifikacija neprocitana prisutna, tipa 10 minuta nakon notifikacije da bude glance, a ako moze to, pretpostavljam da previse trazim da tipa ne pali Glance za mail notifikacije, vec samo za recimo SMS, pozive, Whatsapp?

@Boris Lozac

Ne može. Može da bude stalno uključen, ili podešen da se pali samo kada prođeš rukom ispred proximity senzora.

@KaSp3rSky

Ista je kamera.

@KaSp3rSky

Zato i pitah koji telefon sada koristis. Baterija na 930 je tek neznatno bolja nego sto je na N4. Za moje potrebe to je ni priblizno dovoljno, no ako si ti na trenutnom uredjaju zadovoljan istom onda ces biti i ovde.

930 je skoro identicna, negde cak i losija po performansama baterije u odnosu na 920 a tu dvogodisnje iskustvo kaze da na 3G(verovatno i na LTE sad) ide bez problema na 35% baterije po satu ako se konstantno koristi. Wifi izmedju 20 i 25%. Ako se dosta koristi internet, Tapatalk, Viber, WA i slicno, eventualno GPS, uvece si bez baterije ako je ne dopunjavas u toku dana. Umerenijom upotrebom se naravno postizu bolji rezultati ali sve zavisi za sta i koliko koristis telefon. Kazem ja bih svakako bez razmisljanja na 1520.

Nazad
Vrh Dno