Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Majstore, hvala puno! Nisam uopšte imao "Access point" na listi podešavanja, pa sam sa Neta skinuo ono što je trebalo i sada radi odlično! Hvala još jednom!

Pre toga sam probao ##3282 i field test meny, nije mi pomogao, ali možda nekom bude korisno da zna za to. Tamo, recimo, može da se odabere da se telefon kači samo na 2G ili 3G (ima i 4G, odnosno LTE, ali to kod nas nije podržano, koliko znam).

Poslednja izmena:
Nema na cemu.. pa nema puno filozije kad ne radi net, ili je Data OFF, ili nema podesavanja, ili nemas kredit, ali ono ko je jos danas na pripejdu.. :D

P.s. Ako ti je stigao Amber, preporuka zbog 1.5GB ti je da stavis limit na Data Sense-u . .

Nije još.
Nije mi to problem, mreža operatera mi je značajna uglavnom dok sam u prevozu, inače i na poslu i kod kuće imam wifi, tako da nema potrebe da se previše kačim i prekoračujem ograničenje, ali svejedno hvala. ;)

Kapiram da nema puno filozofije, ali sam nov kada je Windows Phone u pitanju i nije mi palo na pamet da nešto poput te opcije može prosto da nedostaje u sistemu.

Nije još.
Nije mi to problem, mreža operatera mi je značajna uglavnom dok sam u prevozu, inače i na poslu i kod kuće imam wifi, tako da nema potrebe da se previše kačim i prekoračujem ograničenje, ali svejedno hvala. ;)

Kapiram da nema puno filozofije, ali sam nov kada je Windows Phone u pitanju i nije mi palo na pamet da nešto poput te opcije može prosto da nedostaje u sistemu.

Pa i ne dostaje, tu je.. :D Samo se niti setio da pogledas, isto tako imas i na androidu pristupne tacke koje treba da podesis..

Ne, falila je access point postavka, pa sam je skinuo sa Store. Nov je telefon. Video sam da se dešava da fali i network+, ali to nije bio slučaj kod mene.

Cudno iskreno. To dolazi u paketu Nokia preinstaliranih dodataka, ne bi smelo da fali.

Ako je neko imao problem da ga sagovornici loše čuju ili da ga sagovornik čuje kao da "govori iz bureta" ili nestajanje reči u rečenici. Verovatno se radi o zaprljanom noise cancelling mikrofonu ili ga prekriva zaštitna obloga uspute evo i slike gde se nalazi
Lumia820mic.jpg

Rešenje je očistiti prašinu iz mikrofona ili napraviti rupu na obolozi koja se koristi

Da ne bude diskriminacije, kod Lumie 920 noise cancelling mikrofon se nalazi ovde..
nokia lumia 920 backtop[3].jpg

tacnije to su ovih 5 tackica kod ulaza za sluske.. Mada pretpostavljam da to svi znaju, ali ajde.. :)

pre mi je bio meni bez ovih slova, sad imam i njih, kako da ih skinem? :D

Prilozi

• wp_ss_20130902_0001.png
    wp_ss_20130902_0001.png
    75.6 KB · Pregleda: 139
ta slova dobijas kad imas odredjen broj aplikacija tako da izbrisi neke aplikacije :p

Sto bi brisao.. Ralno slova su korisna.. Sto bi skrolovao samo stisnes dugmence i eto te.. :D

Slova ti sluze za brze nalazenje app, i pojavljuju se kad nagomilas app i onda kad hoces recimo Viber, stisnes A, pa V i on te prebaci na app koje pocinju na V..

ma to za brisanje sam reko u sali, hteo sam da mu kazem samo razlog zasto je dobio ta slova :D

Koju aplikaciju koristite za screenshots? Kakvo je stanje u pogledu baterije nakon instalacije Amber-a? 3G baš jede bateriju.

a ovo za slova znam da je korisno, ali samo jednu aplikaciju sam vise instalirao, pa su mi se pojavila sad i sad imam da skrolam vise, za dz. :D xD malo me nervira sto ne mogu po svom ukusu da namestim i taj drugi meni :S ali dobro... nego, kad stize taj amber kod nas? :D hocu da se igram sa kamerom, samo zbog toga :D

mozes sam da fleshujes fon :D
trazi malo na netu, msm ako moze ativ s onda mogu i ostali :p

Amber zvanicno do kraja meseca. Nadam se da ce pre. Ko je nestrpljiv bio kao i ja nek fleshuje neku "adriatic" verziju posto oni vec uveliko imaju GDR2.

ma neka onda sacekacu ja zvanicno :D ako je do kraja meseca :D

A kod mene dodje bela L920 :)
Hteo sam malo promene nakon 3 godine androida pa reko' da probam wp8 i mogu reci da sam za sada zadovoljan.
Izrada je vrhunska,telefon deluje kao tenk u ruci a tezina mi ne predstavja neki problem iako su mnogi to navodili kao manu.
Ekran je odlican,uz apdejt na gdr2 je doslo i podesavanje boja sto mi se dopada kao i double tap to wake uz koji moze da se postedi malo power dugme:)
Uglovi gledanja su odlicni a crna iznenadjujuce dobra za LCD,displej je za nijansu bolji d onog na Optimusu G.
Sve sto mi je trebalo od aplikacija sam uspeo da pronadjem i sve rade lepo.
Svidja mi se integracija fb messenger-a u poruke,cudo da neko to nije do sad iskopirao :)
Baterija mi traje od ujutru do uvece uz malo vece maltretiranje sto mi je super jer sam tek uzeo telefon pa ga dosta cackam,vremenom bi trebala samo duze da traje :)
Sinoc mi je za 9h skinuo 7% u standby,sve drzim popaljeno sem BT.
Sto se tice kamere,slike su odlicne,nisam nesto zahtevan po tom pitanju pa ne mogu nesto vise reci,ali bolje su od Optimusa to mogu da potvrdim.
Sve u svemu,za sada se nisam pokajao,a sad da se pripremim za napusavanje od moje stare garde iz koje sam prebegao u WP :)

Chobby pa ti si bio jedan od gorih pljuvaca WP, otkud sad ovo.. :)

A kod mene dodje bela L920 :)
Hteo sam malo promene nakon 3 godine androida pa reko' da probam wp8 i mogu reci da sam za sada zadovoljan.
Izrada je vrhunska,telefon deluje kao tenk u ruci a tezina mi ne predstavja neki problem iako su mnogi to navodili kao manu.
Ekran je odlican,uz apdejt na gdr2 je doslo i podesavanje boja sto mi se dopada kao i double tap to wake uz koji moze da se postedi malo power dugme:)
Uglovi gledanja su odlicni a crna iznenadjujuce dobra za LCD,displej je za nijansu bolji d onog na Optimusu G.
Sve sto mi je trebalo od aplikacija sam uspeo da pronadjem i sve rade lepo.
Svidja mi se integracija fb messenger-a u poruke,cudo da neko to nije do sad iskopirao :)
Baterija mi traje od ujutru do uvece uz malo vece maltretiranje sto mi je super jer sam tek uzeo telefon pa ga dosta cackam,vremenom bi trebala samo duze da traje :)
Sinoc mi je za 9h skinuo 7% u standby,sve drzim popaljeno sem BT.
Sto se tice kamere,slike su odlicne,nisam nesto zahtevan po tom pitanju pa ne mogu nesto vise reci,ali bolje su od Optimusa to mogu da potvrdim.
Sve u svemu,za sada se nisam pokajao,a sad da se pripremim za napusavanje od moje stare garde iz koje sam prebegao u WP :)

isto sa Optimus G na l920 jos belu! :D lepo da te sluzi :) ja sam isto prezadovoljan :)

@Boris Lozac-Pljuvao jesam,i zaista ima dosta stvari koje moraju vremenom doraditi/ispraviti,ali isto tako sam napisao da mi nije problem da probam WP sto se evo i desilo,jer volim da probam sve i da se sam uverim kako radi,a za sada sve radi korektno i uvek jednako brzo,sto mi se svidja :)
@Kexi-Hvala druze :)

Stigao mi ogicijalni Amber. Inace telefon je sim free. Pretpostavljam da ce i kod ostalih uskoro :)

Hmmm, koji product code? Posto NCS i za 820 i za 920 za ove za nase trziste i dalje pokazuje stare verzije. Onaj sajt koji pokazuje dostupnost apdejtova u Evropi takodje.

Lumia 820 Country variant 1232.5957.1308.0001 Waiting for approval

Lumia 920 Country variant 1232.5957.1308.0001 Waiting for approval

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno