Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Pregled svih aplikacija koje su aktivne u pozadini se vidi tako da odeš u Postake (Settings), otvori ise prvi stupac Sistem, a ti se prebaciš na desni stupac Aplikacije, i na dnu liste zadnja opcija je "zadaci u pozadini".
Kada to otvoriš onda vidiš da je 10-15 aplikacija aktivno, pa ti blokiraj sve što ti nije bitno.
JA sam ostavio samo
- AccuWeather
- WhatsApp

Dok sam blokirao
- Box
- Here Drive
- Nokia Care
- Nokia Trailers
- Shazam
- Wikuperia
- YT

Na dnu imaš opciju "napredno", i tu vidiš SVE aplikacije koje rade u pozadini, pa i one koje nije moguće blokirati (samo deinstalacija) kao npr. Skype, Viber, Deezer, Nokia Music, Tuneln Radio...

Ovo je vrlo dobra stvar ako neko primjeti da mu baterija traje kraće nago prije, a nije mu jasno zašto.

E hvala, za to advanced nisam obratio paznju. Mada koliko vidim tu mi stoje u listi sve aplikacije koje su mi i pre update-a bile instalirane, a od aktivnih u background tasks mi je jedino aplikacija za bateriju, koja je i pre tako radila. Fala za savet ipak :)

@ spacer

Jesi update-ovao Whatsapp, u nekoj od poslednjih verzija su izbacili da mora da bude u background tasks.

Btw je*o vas srpski meni :d

Poslednja izmena:
imam problem, ne mogu da skidam apps zbog my family, ali kad odem na sajt, tu nastaju problemi... sta da radim?
edit: nemam gde da kliknem u tome je problem...
jos jedan edit: kada hocu da napravim nokia acc pise mi "Incorrect date, some processes cannot run because the phone's date is too far from today's date" a datum je danasnji :S

Prilozi

• my family.jpg
    my family.jpg
    129.8 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Danas instalirao WhatsApp, pa je valjda najnovija verzija.
Čitam nešto komentare da ljudi nisu baš zadovoljni s njim na WP8. Kakva su vaša iskustva?

Radi vrh sa poslednjih par update-a, bez greske. Al kazem ti, meni vise ne trazi background task za njega, stoji blocked a ne mogu ni da ga odblokiram. A push radi savrseno. Kad vidis background task za takvu aplikaciju znaj da je lenjost u pitanju, jer ocigledno push radi savrseno i bez toga. Background task ima smisla za vremenske prognoze i slicno..

Meni uopste nije jasno sta je problem :D

iskreno nov sam u windows-phone svetu, kada odem u store, ne mogu da skinem aplikacije zbog "my family", pise mi da odem na windowsphone.com odem tamo, kliknem na my family i tu nema nista da se radi, da se podesava... :S

Da li se isplati da moju l620 zamenim za 820 uz doplatu 50-60e? Dobijam veci amoled ekran iste rez 1gb rama i cam 8mp koju i ne koristim bas nesto a i nije kao na 920. Naravno kad bi imao takvu ponudu za 920 ne bi razmisljao :)

@ kexi

Kako si uspeo to da podesis, jesi kupio od nekog telefon?

kupio sam fon, polovan.... uradio reset, ali ista prica..

ukapirao sam u cemu je stvar.... :D na mail-u nisam stavio datum rodjenja :D ovaj help sam procitao 100x ali nisam video "I am not a child, but I see a message on my phone telling me to set up My Family." pa sam resio.... sad sam stavio datum rodjenja, pa cu da vidim, za par minuta sta se desava... @Vojkan hvala puno :D

kupio sam fon, polovan.... uradio reset, ali ista prica..

a da ti neko drugi napravi MS account a ti samo da se prijavis, mozda je iz nekog razloga na tom acc ukljucen taj my family koliko sam shvatio to je nesto kao kids corner, zastita od dece, da ne ceprkaju.. Ukoliko hoces da probas sa drugim acc, posalji mi samo u inbox kako hoces da ti bdue user i pass pa cu ti poslati da probas..

*** u isto vreme smo kucali.. :D

pocelo je skidanje aplikacija, problem sam resio, inace fon sam uzeo bukvalno nov (par dana star), hvala vam na pomoci :)

Danas instalirao WhatsApp, pa je valjda najnovija verzija.
Čitam nešto komentare da ljudi nisu baš zadovoljni s njim na WP8. Kakva su vaša iskustva?

WA radi savrseno (Lumia 820). Nemam niti jednu zamjerku. Jutros update-ovao, tako da mogu reci da radi i prije i poslije update-a isto, odlicno. Mene je Viber zezao prije update-a, sada cu vidjeti da li me i dalje zeza. Kasnile su mi poruke, nakon odredjenog vremena dobijao poruke o propustenim pozivima, cak sam ipozive dobijao naknadno kada me niko ne zove, vec je poziv bio recimo 30ak min ranije itd...Sada cu vidjeti kako ce se ponasati.

Poslednja izmena:
Izgleda da sam ipak uspeo da "sredim" bateriju, tako sto sam iskljucio WiFi opciju "Send information about WiFi connections to help...", koju sam nakon update-a zaboravio da iskljucim. Sad radi opet ok :)

Izgleda da sam ipak uspeo da "sredim" bateriju, tako sto sam iskljucio WiFi opciju "Send information about WiFi connections to help...", koju sam nakon update-a zaboravio da iskljucim. Sad radi opet ok :)

Meni juce ortak kaze za to, ja napravio budalu od njega, kao ma ajde sta moze to da smeta bateriji.. :D :D :smackbum::smack:

Jesi siguran da vraca stvari na staro? tj da je baterija opet ok?

Hmm, sad sam probao da ponovo ukljucim tu opciju, al mi se isto ponasa baterija, tj kao i bez te opcije, tj ne crpi bateriju. Ono sto sam jos uradio jeste da sam podesio da mi email za account proverava na svakih sat vremena umesto na 30 min koliko je bilo. I to je sve sto sam cackao. I da, uradio sam jedan reset telefona, cisto za svaki slucaj, posto neko spomenu da moze biti da (nakon update-a) ostane neki proces nekako aktivan. Sve u svemu, sad mi ispalo malo cudno, al za sada baterija radi kako treba :) Jos cu testirati u toku dana, pa cu da vidim i javim ako primetim nesto.

To za mejl sam cuo da vise trosi kad tako osvezava na svakih pola sata, sat vremena, u odnosu na "as items arrive" koji je u stvari push..

Ja ne, niti imam neku futrolu/zaštitu za leđa i nema oštećenja

Vrh Dno