Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Shebo mi se punjac, pao mi je sa sprata na beton, nije se slomio ali ima prekide u punjenju.. Kakav sam baksuz.. :(

Sad moram ovako preko kompa..

Shebo mi se punjac, pao mi je sa sprata na beton, nije se slomio ali ima prekide u punjenju.. Kakav sam baksuz.. :(

Sad moram ovako preko kompa..

Sto mu gromova, jelenskih mu rogova, dabarova s' Ontaria, karamba karambita... :( Kakaf peh.

Ja mislim da je duplo duze punjenje preko kompa..

Poslednja izmena:
Po poslednjim dostupnim informacijama, za nebrendirane uredjaje, sredina avgusta...

RM-821 VAR EU CEE CV RED 059R981
RM-821 VAR EU CEE CV BLACK 059R747
RM-821 VAR EU CEE CV WHITE 059R8M4
RM-821 VAR EU CEE CV YELLOW 059R982

Ako si jedan od ovih, tj za nase trziste onda je poslednja verzija 1232.5957.1308.0001

RM-821 VAR EU CEE CV RED 059R981
RM-821 VAR EU CEE CV BLACK 059R747
RM-821 VAR EU CEE CV WHITE 059R8M4
RM-821 VAR EU CEE CV YELLOW 059R982

Ako si jedan od ovih, tj za nase trziste onda je poslednja verzija 1232.5957.1308.0001

Da to je ta na kojoj sam.. Jel tebi radi Nokia Music?

Ne radi Nokia Music kod nas. Koliko sam procitao na internetu ako se stavi USA region onda valjda radi internet radio. Ako je telefon podesen na Srbija onda ni ne mozes da skines Nokia Music, to si verovatno vec i video. No iskreno nije mi bitno, koristim Deezer.

Ne radi Nokia Music kod nas. Koliko sam procitao na internetu ako se stavi USA region onda valjda radi internet radio. Ako je telefon podesen na Srbija onda ni ne mozes da skines Nokia Music, to si verovatno vec i video. No iskreno nije mi bitno, koristim Deezer.

Ma ja sam mislio da je korstim za pustanju muzike, ucinila mi se bolja od standardnog pleyera, msm lepsa, no nije mi ni bitno.. A za internet radio imam tune in.. :)

Da, tune in je super. Inace, ne kupuj Tapatalk, sad je 300din ali negde krajem meseca bi trebao da bude free jer su rekli da ce se naplacivati samo prvih mesec dana. Do tada imas board express koji se doduse ne mirise sa ovim forumom pa mozes preko njega samo da citas...

Da, tune in je super. Inace, ne kupuj Tapatalk, sad je 300din ali negde krajem meseca bi trebao da bude free jer su rekli da ce se naplacivati samo prvih mesec dana. Do tada imas board express koji se doduse ne mirise sa ovim forumom pa mozes preko njega samo da citas...

Ma koristim ja za Bench mobilnu verziju na IE, i cool mi je.. Mada hvala za info za TT, nisam znao da je tako, mada sumnjam da ce biti free..

To je objavljeno na wpcentral kad je predstavljena app, 20 i nekog juna. Prvih mesec dana naplata, kao podrska developerima, nakon toga free. Videcemo. I da ne bude free tad cu je kupiti jer je Tapatalk jedina aplikacija koja mi jos fali na WP8...

Kako izgleda ekran gde se prati potrosnja na 920?
I da li mozete videti koliko screen on moze da se izvuce?

A šta konkretno donosi gdr2 update? Jel postoji mogućnost FM radija u 820/620? Negde sam pročitao da telefoni kao imaju prijemnik, ali da ga sam sistem ne vidi

A šta konkretno donosi gdr2 update? Jel postoji mogućnost FM radija u 820/620? Negde sam pročitao da telefoni kao imaju prijemnik, ali da ga sam sistem ne vidi

Bas tako, msm da svi wp telefoni imaju prijemnik, ali ga wp nije podrzavao i samim tim nije radio..
Imas na netu sta sve donosi gdr2, za 920 meni najbitnije, pored fm-a je double tab za wake up i non stop on screen clock.. Jedino ostaje da se vidi kako ce uticati na bateriju..

Bas tako, msm da svi wp telefoni imaju prijemnik, ali ga wp nije podrzavao i samim tim nije radio..
Imas na netu sta sve donosi gdr2, za 920 meni najbitnije, pored fm-a je double tab za wake up i non stop on screen clock.. Jedino ostaje da se vidi kako ce uticati na bateriju..

Ma sve će biti super oko apdejta. Biće raznih pobočjšanja zasigurno.
Imao sam ja neku aplikaciju sa non stop screen clock na Ativu.
Posle par sec. sat postane dimmed i baterija mi je isto trajala.
Zajedno sa satom tu su bile i druge notifikacije...

Ja čitao na nekom, ne sećam se kom, jako ozbiljnom sajtu da jedino Lumia 620, od svih wp8, nema built in FM prijemnik :(

meni je jedino zao 920 sto ce onaj clock da trosi bateriju ko lud ako je ukljucen, msm 820 ima amoled i to je ok za nju am 920 nema :(
ja jedva cekam updejt za moj ativ s trebalo bi uskoro da dodje :p

Screen on time se ne moze videti, tj ako ciljas na ono kako je to na androidu, odgovor je ne :)

No i ovo je meni sasvim ok, doduse ja koristim Battery Sense ali manje vise su svi isti.

Sto se tice baterije, zavisi kako se koristi telefon. U startu kod novog telefona stvarno deluje kao da baterija ima neki problem no posle par punjenja se to dovede u normalu i uz normalno koriscenje bez problema prebacuje dan. A koristim telefon stvarno. Sto se tice maltretiranja bas, ako si na wifi racunaj na oko 6h konstantnog koriscenja telefona i to je to. Ako je 3G u pitanju ako prebacis 4h dobro je. Dakle pricam o koriscenju uzmes telefon i ne ispustas iz ruku sve vreme.

Recimo meni u standby-u trosi izmedju 0.9 i 1.5% sto je super rezultat.

To je onda otprilike kao i moj optimus g,to je sasvim ok.Hvala na odgovorima.

Jao ljudi koliko sam se ja napržio kada sam vieo da mogu da uzmem sivi za 260e ili cyan za 285e, nov. Ima i ostalih boja, ali ja bih samo mat, a crni ne bih, iako je odličan.

I sada se mnogo razmišljam. A kao nisam prodao galaxy nexus i uzeo nexus 4, jer čekam sledeći nexus i onda mi uleti ovako nešto.

Jao ljudi koliko sam se ja napržio kada sam vieo da mogu da uzmem sivi za 260e ili cyan za 285e, nov. Ima i ostalih boja, ali ja bih samo mat, a crni ne bih, iako je odličan.

I sada se mnogo razmišljam. A kao nisam prodao galaxy nexus i uzeo nexus 4, jer čekam sledeći nexus i onda mi uleti ovako nešto.

Uzimaj i nećeš se pokajati, veruj mi!

Ja se generalno nisam previse dvoumio da li da predjem na WP8 ili ne. Prosto sam rekao sebi, ok sta je najgore, izgubicu neki dinar pri prodaji telefona i vratiti se na android ako ne valja. Medjutim trenutno situacija kakva je nema tih para da bih se vratio nazad. Vidim da neki ovde pod smartphone podrazumevaju menjanje launchera i ikonica, root-ovanje i slicno. Ja pod smartphone-om podrazumevam uredjaj koji moze da izvrsi neke napredne funkcije koje nisu pozovi/posalji poruku i da to uradi onako kako treba. Vise od 3 godine sam koristio androide i to su uvek bili telefoni vise klase tako da nema govora o tome da je los rad uzrokovan losom specifikacijom telefona. Jedini telefon sa kojim sam imao kontakt a da sam zadovoljan kako je to izgledalo je Nexus 4 ali kako mi je generalno muka od androida hteo sam nesto drugo. HTC Sense je recimo meni bio super iako ga opet mnogi ne vole, ali prosto posao se zavrsavao tu gde se ulogujes na par naloga i sve radi, nisu potrebne dodatne aplikacije za ovo i ono. Iritirala je podrska, sto dok je aktuelna jedna verzija androida ti koristis nesto sto je godinu dana staro i pitas se hoces li dobiti apgrejd na novu verziju. Onda hajde trazi custom romove pa instaliraj, pa uvek negde nesto ne valja, ovde je zeznuo bluetooth, cekaj novu verziju, pa popravi bluetooth ali je zeznuo wifi i slicno. Generalizujem naravno ali prosto mi je to dosadilo. WP8 za sada ne pati od tih problema i videcemo dokle ce to tako da bude. Savrseno mi je jasno da se nekome ne svidja kako izgleda WP8 ali isto tako ocekujem da taj neko prihvati da recimo meni on izgleda bas onako kako zelim, kao da je neko dosao i mene pitao kako da napravi "kockice"...

Da ili ne za WP8, ja sam to podelio u dve grupe, prva je sam OS i njegove mogucnosti a druga je sam korisnik i njegove potrebe.

Sto se samog sistema tice, posto se poredi sa androidom ono sto mogu da kazem je da i sa slabijim hardverom(doduse iskustva su mi 920 i 820, slabije nisam probao)radi bolje od bilo kog androida probanog od strane mene. Od novijih tu ubrajam Nexus 4 i HTC One x+ i HTC One. Sa Samsungom nemam iskustva no WP8 radi vidno tecnije od malopre navedenih telefona. People aplikacija u HTC Sense mi je recimo bila odlicna, korektno je bila resena integracija sa drustvenim mrezama i lepo je to radilo. Ovde je jos bolje, drznucu se da kazem da WP8 ima najbolje resen imenik. Uz sve to neizostavni Facebook tj njegov chat je integrisan u SMS aplikaciju te nema potrebe za dodatnom instalacijom bilo cega, sve radi out of the box. Browser radi tecnije, mada je moguce da je razlog za to nedostatak flasha. Jeste mi zasmetalo to recimo prosli vikend, nisam mogao preko telefona da gledam F1 jer je Sport Klub prenosio tenis a nisam bio pri racunaru. Mail aplikacija je odlicna i ni u cemu ne zaostaje za android varijantama dok je Office po meni klasa iznad, bar u odnose na one aplikacije koje sam koristio na Androidu. Skydrive integracija je super resena i kako sam ga koristio od ranije imam 25gb umesto 7 koliko sad dele tako da samo se komplet sa Dropboxa prebacio na isti.

Aplikacije koje koristim sada i koje sam koristio dok sam imao HTC:

- Za kamere po BG sam koristio sa app Osmatrac, njegova varijanta na WP8 se zove .rs servis, ima jos milijardu opcija tipa brojeva telefona, placanja parkinga i slicno a ima i vise kamera.
- B92, bez komentara apsolutno sve isto
- Blic, nema app za WP8
- Board Express - Tapatalk klijent. Radi ali nisam prezadovoljan. Izasao je Tapatalk pre skoro mesec dana, u startu su ga najavljivali kao FREE medjutim kad se pojavio cena 300din prvih mesec dana i posle ce navodno biti free. Iz principa nisam hteo da ga uzmem, ne zbog 300din, vec sto su slagali. Ako posle isteka tih mesec dana se i dalje bude naplacivao kupicu ga jer cinjenica ovaj Board express je najgora alternativa u odnosu na ono sto se dobija na androidu.
- Deezer, isto kao i na androidu samo sto cu da se drznem da kazem da ova izgleda lepse.
- Ebay app, takodje apsolutno sve kao i na androidu
- Facebook, ranije je MS imao neku svoju verziju aplikacije, sad je skoro identicna kao ona na Androidu ali notifikacije ponekad znaju da zezaju. Hoce da zeza tj recimo uopste ne javlja da ima novih poruka ako koristite chat tj dopisujete se sa vise osoba u okviru jedne teme.
- Foursquare, bez komentara sve isto
- iGo na androidu, Here Maps sada, neporedivo, Here maps 5 klasa iznad, ko je probao zna o cemu pricam.
- Live timing F1 app koristim sada, na Androidu sam koristio isto nesto slicno, tako da radi i jedno i drugo kome sta treba.
- Office kao sto rekoh klasa za sebe.
- Shopping list
- Sky drive - Koristio sam Dropbox, no kako iz nekog razloga odbijaju da naprave app za WP8 komplet sam se prebacio na Skydrive. Imam 30gb i na DB ali ce to isteci kad istekne HTC Sense promocija posle dve godine.
- Tunin radio
- Twitter
- Viber
- Weather flow, vremenska prognoza, to je jedino sto nisam imao out of the box u odnosu na HTC ali je app vizuelno fantasticna i vredi tih 200din koliko je kostala.
- Whatsapp - tu nema sta da se komentarise. Do pre par dana je pravila probleme, notifikacije su cesto kasnile ili dolazile po nekoliko puta i koristio je Music API da bi drzao aplikaciju budnu u pozadini jer je ogranicenje bilo na WP7 da kad ugasis ekran gasi se i wifi. Suludo. U zadnja 2-3 dana su izasla 3 apdejta za istu, poslednji sinoc i od tada radi bez ikakvih problema.
- WPCentral - mislim da je obavezna za sve koje zanimaju novosti iz windows phone sveta
- Youtube - tu je situacija specificna, dosta vas je citalo da su se MS i Google sukobili oko te aplikacije koju je MS izbacio i cinjenica je da je povucena sa store-a. Ima dosta varijanti(pa i trenutna zvanicna MS) koje su nista drugo no m.yuotube.com varijanta i ima 2-3 aplikacije koje su od 0 napravljene i pretpostavljam da rade kako treba ali ih nisam koristio. Imao sam tu srecu da sam na vreme skinuo MS Youtube app koja je fantasticna i iako je skinuta sa store-a radi fenomenalno. Za sada ne diram nista, sve mi radi kako treba.

Nisam dodao par Nokia aplikacija za editovanje slika koje rade super kao i dodatne aplikacije iz Here maps seta. Bez ijedne zamerke i sve radi super. Izostavio sam i aplikaciju Cocktail flow koju sam kupio jer vidim da na androidu nema iste ali verujem da ima gomila slicnih tako da nije vredno spominjanja.

Dakle da ne davim previse iako vec jesam udavio, ako gledam licni primer, prelaskom na WP8 sam izgubio Blic aplikaciju i morao sam da se odreknem dropbox-a u korist skydrive-a. I nije nesto sto je vredno pomena. Dobio sam, bar je meni to bitno, vidno bolji Office i stvarno osetno bolju navigaciju. Sve ostalo je tu negde sto se samih aplikacija tice ali ostajem pri stavu da WP8 radi osetno tecnije, nema kocenja i seckanja i za ovih 5 meseci skoro mi se 2 puta zaglupeo telefon i zahtevao je restart. Na androidu je to bilo reda jednom u 10 dana.

Pola stvari sam sigurno i zaboravio koje sam hteo da napisem ali dobro najmanji problem je da dodam kad i ako se cega setim. Mislim da svako treba da pogleda sta koristi na telefonu, sta od aplikacija gubi prelaskom i slicno. Ko voli da menja ROM-ove svaki dan onda ovo svakako nije za njega. Iritira medjutim konstatacija pojedinih ljudi kako ispade da mi nista ne znamo i da smo eto uzeli neki samsung na preklop iz 2003. I cast izuzecima, takvi komentari uglavnom dolaze(ne mislim na forum, mnogo vise toga je uzivo) od ljudi koji su otkrili android ove godine i sad su napredni korisnik neko entry level zte androida i voljni su da mi objasne kako sam glup sto sam uzeo ovo i da bolje da to odmah prodam... Ako nekome mogu da pomognem da se odluci da li da predje na WP8 ili ne drage volje tu sam.

Vrh Dno