Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Zid teksta, ali koristan :D :)

Mogao si u generalnu WP8 temu jer je skoro sve univerzalno al dobro, sto se tice Nokia Mapa, nisam testirao navigaciju jos, ono sto sam primetio da na full zoomu kvalitet slika nije na Google maps nivou, mozda su bolje kad ih skinem offline? Ne znam, al mutnije jesu..

Ako mislis na satelitski prikaz, da on nije idealan, tj slike nisu azurne previse u odnosu na Bing maps ali cenim da ce i to jako brzo biti reseno. Mislio sam na tacnost mapa, rutiranje, bazu Poi-a. To je stvarno vrhunski odradjeno. I aplikacija City Lens je super...

Darko1290, bas tako... odlicno si napisao, copy/paste na wp temu :).
gledao sam juce prezentaciju za 1020, nesto razmisljam, pa zar korisnici sirom sveta bas imaju toliko vremena da slikaju i snimaju, i drndaju tu kameru, kace slike na face, instagram, ovamo onamo, ispade da je kamera najbitnija funkcija na mobilnom telefonu. Iskreno sve je to lepo, ali meni retko padne na pamet da share-ujem sliku na face-u, ili sl, ajd poneku... Lepo je imati solidnu kameru na mobilnom, ne treba preterivati... meni su druge funkcije vaznije. Nisam bas siguran da ce NOKIA mnogo da se ovajdi sa 1020. Pre mislim da bi MS sa poboljsanjem WP8 poboljsao prodaju...

Darko1290, bas tako... odlicno si napisao, copy/paste na wp temu :).
gledao sam juce prezentaciju za 1020, nesto razmisljam, pa zar korisnici sirom sveta bas imaju toliko vremena da slikaju i snimaju, i drndaju tu kameru, kace slike na face, instagram, ovamo onamo, ispade da je kamera najbitnija funkcija na mobilnom telefonu. Iskreno sve je to lepo, ali meni retko padne na pamet da share-ujem sliku na face-u, ili sl, ajd poneku... Lepo je imati solidnu kameru na mobilnom, ne treba preterivati... meni su druge funkcije vaznije. Nisam bas siguran da ce NOKIA mnogo da se ovajdi sa 1020. Pre mislim da bi MS sa poboljsanjem WP8 poboljsao prodaju...

Da ali ti (Vi) nisi klinka koja mora svaku krpicu kupljenu da izbaci na fb, ili pak klinac koji je odradio 10 treninga u teretani pa bi da pokaz svoje zmijsko telo ili pak da slika gajbu piva koje je ``JUNACINA`` popila sa par ortaka.. :D

Evo par slika, setao sam malo sinoc gradom sa milom mi devojkom, pa sam napravio par slika, neke od njih:

https://skydrive.live.com/redir?resid=D200F9BF55416A39!861&authkey=!ALIehQ4zIIe2D5o

Auto podesavanje
https://skydrive.live.com/redir?resid=D200F9BF55416A39!860&authkey=!AAiPZdbHlCgByMc

Night
https://skydrive.live.com/redir?resid=D200F9BF55416A39!859&authkey=!AEuhv7S9-uL9mxs

Ne znam da podesim i to ti je, bot sam.. :)

Poslednja izmena:
jes da imam 5 banki, al ne moras da mi persiras :).

Haha pa sto da ne. Iskreno pre mislim da korisnik IOS-a može da se prilagodi na win8 nego korisnik Androida. Naravno ako je neko ludi fanboj to je drugo. Licno koristim IP5, a bas bih voleo na jedno 2 nedelje da probam WP8, ali ne toliko da prodam ovaj :)

Takav prelaz mozda jeste logicniji nego sa Androida na WP8 ali cesto Apple/ios korisnici bas ne podnose Microsoft :)

Da ne pricamo tek tu o kvalitetu i mnostvu aplikacija :)

Ma ja idem negde da pogledam. Ionako volim da probam razne telefone :) Razmisljam se samo vredi li razlika u ceni izmedju 820 i 920....

kao korisnik 820-tke mislim da je razlika u odnosu na 920 jedino u kameri, tj ne vidim šta bi moglo brže da radi na 920 nego što ovde radi. Mene je malo iznerviralo kada sam pročitao za kameru da neka nova aplikacija što je na 1020 je pordžana na 920 i 925 a niko ne spominje 820 :S

razlika je i u tipu ekrana,velicini ekrana i rezoluciji a o izgledu ne treba da pricam
trenutno ja mislim da 920 opravdava svoju cenu od oko 300 e

Za 50-ak eura kolika je razlika dobijes mnogo bolji i komletniji telefon tako da se isplati ako imas 50e da doplatis za L920.

Upravo tako, mislim da je sada razlika u ceni stvarno premala da bi se uopste razmisljalo koji telefon uzeti. 920 ima i bolji ekran i bolju bateriju i bolju kameru i vidno vise memorije. Tako da dok samo memoriju dokupis za 820 eto te na ceni 920...

ja bi uzeo 820 samo ako bi mi miro sd bila musthave i ako bi mi 920 bila prevelika ili preteska :/
a i meni je 820 lepsa :D
mada bi ja o5 uzeo 920 :/

Ovaj ekran na 920 je bruuutalan za koriscenje na dnevnom svetlu, licno sam uvek vose voleo AMOLED ekrane, ali me ovaj na 920 odusevio, takodje 920 ima i veci ppi i msm da ce se Nokia mng vise "brinuti" u smislu update za njega nego za 820..

to jeste 920 je bio flagship phone za nokiu i zato ce se o njemu vise brinuti nego o 820 :/
ali vrv ce 820 dobiti vecinu updejtova kao i 920
mozda samo kamera nece imati neke opcije

to jeste 920 je bio flagship phone za nokiu i zato ce se o njemu vise brinuti nego o 820 :/
ali vrv ce 820 dobiti vecinu updejtova kao i 920
mozda samo kamera nece imati neke opcije

Ma ok, to jeste, ali ja sam stvarno bio odusevljen ekranom 920, nisam to ocekivao, video sam AMOLED na 820 i zarko sam zeleo 925 zbog toga sto ima amoled, ali ovo je perverzija.. Cesto mi se desavalo da npr u kolima ili dok sam napolju ne mogu da vidim lepo sve na telefonu, pa moram da povesavam osvetljnje, sad osvetljenje drzim konstatno na medium i superiska je..

Lumia 920 059S6R5 - 3047.0000.1326.x

Pa ko hoce da eksperimetise pre nego sto izadje OTA GDR2 moze Amber update da skine sa NCS...

Paaa, zar Amber ne sadrži u sebi GDR2 + Nokia apdejt?

Sadrzi, vidis da sam napisao pre nego izadje OTA update. Sa NCS sa pojedine product kodove Amber vec postoji. Za product kodove za Srbiju jos uvek nista...

Trenutno uporedno koristim nexus 4 I lumiu 820, n4 radi kao sat naravno mada me je Nokia odusevila svojom glatkocom rada. Veliki Sam fan nokie I uvek cu biti, primoran Sam bio da uzmem nesto drugo jer nisam imao kud, Nokia je isla u ambis a sistem je bio vise nego bajat (symbiab; migo; wm7) Ali sada sa wm8 izgleda da se uzdizu mada sto se tice kvaliteta dizajna tu su numero uno... Moja dilema je da predjem totalno na lumiu 920 I da resim sve pa posle 1020 e sada da li se isplati???

1020 se isplati samo ako volis da slikas, ali koliko sam ja video slike su previse izrazene i to se meni ne svidja i cena je ogromna sad, pa sa 920 ne bi prelazio na 1020
ali da sam na tvom mestu radije bi uzeo 925 :D

Videcu sta kako jos uvek mi je Nokia second phone tj drugi tel, prvi mi je Nexus 4

Sadrzi, vidis da sam napisao pre nego izadje OTA update. Sa NCS sa pojedine product kodove Amber vec postoji. Za product kodove za Srbiju jos uvek nista...

kad možemo očekivati update u srbiji? Pogotovo preko telenora? Jel imaš neke informacije?

OTA update bi trebalo da ide svuda u drugoj polovini avgusta. Nema to veze previse sa Telenorom jer ove sto su kod nas nisu ni zakljucane niti na bilo koji nacin prilagodjene Telenoru(RM-821_eu_romania_486). Ono sto mi jeste cudno je to sto kada je bio Portico update ova tura product kodova je prva dobila update a juce su je zaobisli. Medjutim novost od juce je da je sinoc povucen GDR2 sa NCS za sve product kodove tako da smo na starom opet. Videcemo sta ce danas biti...

Nazad
Vrh Dno