Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

520-ica izgleda lepo za te pare :)

ma i to je previše za taj telefon...

Kakve cene majku ti...:eek: al ce ovo da se prodaje ne

Sta bi se desilo da je u ovakvom stanju stvari Nokia stavljala Android na Lumia modele.. :D Iako volim to sto nisu..

teško je biti vladar tržišta od 3% :)

Sa Androidom bi uzeli za godinu dana bar 20% celokupnog trzista pametnih telefona, mada, pitanje je koliki su proizvodni kapaciteti.
Treba na gornju vest dodati da je Microsoft placao milijardu dlara godisnje Nokiji da rade samo WP telefone. HTC i Samsung nisu dobili ni mrvicu tih para od Microsofta.

Sta bi se desilo da je u ovakvom stanju stvari Nokia stavljala Android na Lumia modele.. :D Iako volim to sto nisu..

Sa ovakvim telefonima i kamerama, kladim se da bi se za 2-3 godine totalno vratili i ako ne bili u rangu onda bar opasno priblizili Samsungu i Apple-u po broju prodatih primeraka.

Sa Androidom bi uzeli za godinu dana bar 20% celokupnog trzista pametnih telefona, mada, pitanje je koliki su proizvodni kapaciteti.
Treba na gornju vest dodati da je Microsoft placao milijardu dlara godisnje Nokiji da rade samo WP telefone. HTC i Samsung nisu dobili ni mrvicu tih para od Microsofta.

ne brini vraca im Nokia to za licence po svakom telefonu 40-50 dolara tako nesto...pa racunaj, *****i

4M prodatih * 40USD = 160M USD a to je manje of milijardu USD. Racunica im je losa.

Ocigledno je MS ocekivao veci boom pa je zato i pumpao pare, ali se to nije dogodilo, jer su bili idiJoti i hteli da kroz update-ove serviraju nesto sto narod vec ima na androidu.. Meni se WP mnoogo svidja, ali mi se MS i njegova politika uopste ne svidjaju.. Kao da je bilo tesko napraviti jos i na WP7, pa kroz updateove 7.5, 7.8 , sms draft, bt transfer i jos tako neke stvari koje znace ljudi.. Nzm sta on ovoga ima na 8ici, znam da nema bt transfera, al da li ima sms drafta to nzm..

edit:

USSD kodovi, najveca mana od svega nabrojanog.. Prosli mesec 11 000 racun jer nisam mogao da proveravam minute i GB, a mrzelo me da zivkam call centar da mi kazu koliko jos imam i bapete..

Poslednja izmena:
Baš bluetooth transfer fajlova ima od samog početka na WP8, a na WP7 je stigao sa 7.8.

Baš bluetooth transfer fajlova ima od samog početka na WP8, a na WP7 je stigao sa 7.8.

Mhmm, ok onda greska, ali ovo ostalo ima jos nekoliko stvari koje fale od starta.. Npr mladenius se zali da na njegovoj Lumiji nije stigao bt transfer sa WP7.8, zbog toga sam i mislio da nema..

ma WP jeste brz i to mu je najveća prednost što sve radi glatko ali je i dalje poluzatvoren sistem sa nekim tupavim ograničenjima...i bagovitiji je čak i od Androida

glatko u smislu brzine(smooth), ne u smislu bagova :)

A i HTC, Samsung i još neki proizvođači izbacuju WP telefone reda radi - čisto da se kaže da imaju i WP u ponudi
Šta znam, meni je WP totalno monoton - sve jedno te isto samo u drugačijem pakovanju, a mogućnosti za nešto više u smislu customizacije su prilično mršave
Na sva zvona se pričalo od starta da će Nokia ponuditi i drugačiji interfejs (eksluzivni ugovor sa MS ovo ono), a sve se svelo na nekoliko dodatnih aplikacija na marketu od kojih su neke poprilično bagovite i više rade nego što ne rade npr Contact share
Nije ni čudo što prodaja ne ide najbolje, jednostavno WP nema puno toga što bi ga diferenciralo iz gomile (osim drugačijeg interfejsa) - drugim rečima prso je, a suprotno tvrde samo fanboysi i plaćeni MS-Nokia ljudi koji pišu (ne)objektivne reviewe :)

Poslednja izmena:
Cekaj kako je moguce da je ``prso`` kad je Nokia uspela da iz minusa pocela da radi u plusu, cak su i akcije prestale da padaju i svakodnevno imaju blagi rast... To nije znak propadanja.. Povlacim paralelu izmedju Nokie i WP, jer je Nokia kao sto se vidi najveci proizvodjac i za razliku od ostalih jedini prave samo WP..

Nije Nokia u plusu samo zbog WP-a, a svoje loše poslovanje krpi profitom iz branše jeftinijih modela - Symbian, S40 i sličnih koji se prodaju dosta u tzv "developing countries"
Pitanje je koliko će to još da traje jer sve više i više ima jeftinih Androida po povoljnim cenama koje proizvode Huawei, ZTE i sl i pitanje je koliko će još MS da im kešira pare (a MS je inače poznat po neslavnoj istoriju da ko god mu je bio partner taj je ili bio na ivici propasti (Motorola npr) ili je bankrotirao :d - to ima još veću težinu kada se tome doda činjenica da je MS-u WP samo jedan deo njihove delatnosti, dok je Nokia stavila sve karte na to i može da izgubi dosta dosta više nego MS)
Inače brojke o broju prodatih Lumia telefona plasira sama Nokia i postoje opravdane spekulacije koliko su te cifre uopšte tačne - za prvu generaciju Lumia telefona, se pominju i cifre ispod milion komada u USA što je više nego žalosno :)
Ajde sada, možda je prejaki izraz "prso" ali ja mislim da WP nikad neće preći više od nekoliko postotka tržišta - imaće neki svoj niche market i kupovaće ga ljudi koji su ili MS ljubitelji ili oni kojima iz nekog razloga ne odgovara Android ili iOS (a takvih sudeći po svemu što se dešava i nema nešto puno ;))

Poslednja izmena:
i više rade nego što ne rade

pa tako i treba zar ne :)

Cekaj kako je moguce da je ``prso`` kad je Nokia uspela da iz minusa pocela da radi u plusu, cak su i akcije prestale da padaju i svakodnevno imaju blagi rast... To nije znak propadanja.. Povlacim paralelu izmedju Nokie i WP, jer je Nokia kao sto se vidi najveci proizvodjac i za razliku od ostalih jedini prave samo WP..

kako brate svakodnevno rast...

https://www.google.com/finance?q=NYSE:NOK

pogledaj zadnjih 20 dana

pa tako i treba zar ne :)

Lol permutovao sam - htedoh reći više ne radi nego radi, neće da šalje v-card preko sms-a samo preko mail-a, a na to se žalilo još dosta ljudi :)
Elem, čim MS zavrne slavinu sa finansijama, biće to kraj WP-a što se realno može desiti ako se situacija i dalje razvija traljavo kao što trenutno jeste ;)

Poslednja izmena:
Potrosice oni još puno, puno para dok ne dođe do tog zavrtanja.

Da li je neko možda uzeo 920 preko Vipa? Ili eventualno, ukoliko neko zna, da li su zaključani ili ne?

M$ vec najavio kraj podrske za WP8. Klasika, podrska 18 meseci i ćao.

da, do septembra 2014.

a Symbian zbog cije "zastarelosti" su i uveli WP8 podrzan do 2016.(makar zvanicno) :D

Da, ali ce i za Blue update podrska trajati 18 meseci, tako da fakticki svim uredjajima ce tih 18 meseci teci od novembra 2013 kada je najavljen update

Moje misljenje je da posle prvog veceg apdejta, izbacuju samo security apdejt ili ako se nadje neki kritican bag. Bar tako razmisljam na osnovu apdejta sa 7 na 7.8

Nazad
Vrh Dno