Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Pitanje je koliko ih dobiju, verovatno su male količine, pa se zato brzo proda.

na zapadu su cak i dizali cenu npr saturn sa 599 na 629 a za crvenu cak 699 videh jednom prilikom.

Koji program za gps navigaciju postoji za wp8, konkretno za Lumia modele? (if any...)

Koliko znam spominje se jedino navigon. Nokia drive dok nas ne ubace ništa ne vredi, a iGo, garmin i slično još uvek nema.

Za Navigon je izašla narodna verzija?

Ima je, ali da bi je instalirao na telefon moraš da odradiš jailbreak (trenutno nemoguće za Lumia 800 i 900 serije, ne znam kako je za WP8 mada čisto sumnjam da će Nokia biti i tu "labavija")

Nokia drive bi trebalo da je pustena za 820 i 920. Ako neko ima, neka proba kako radi za Srbiju

ja cekam vec godinu dana na proklete mape... mislim da cu uskoro odustati...

imate aplikaciju "gMaps" i "gMaps Pro", neki rus je valjda radio, koristi google mape, i u par navrata me je spasilo... a nokia? Ja im vise ne verujem :D

izgleda da vam je neki bug sa mapama. Skinite mape za Srbiju, i onda ih update-ujte, tada bi trebalo da vam se pojavi kompletna mapa
neka neko proba pa neka javi :)

Kao sti rekoh u pitanju je bbug sa mapama. Skinite mapu Srbije, i zatim probajte da updatuje...

Odakle da se skine i kako da se stavi (instalira) na wp7?

Msm da kada imas Nokia drive da tu imas i mapu srbije neki 50+ MB ne bi trebalo da je losa.. Inace neko mi rece da za ovo sto nije bilo ili nema jos uvek mapa za Srb nije odgovorna Nokia, vec neko odavde, posto treba da se salje nesto da bi Nokia sredila mape, a ovi nasi to nisu poslali i Nokia je morala da pravi mapu bez nas, pa su ovi dasi poslali kasnije tako da . . . Obrni okreni sami smo krivi.. :D

Msm da kada imas Nokia drive da tu imas i mapu srbije neki 50+ MB ne bi trebalo da je losa.. Inace neko mi rece da za ovo sto nije bilo ili nema jos uvek mapa za Srb nije odgovorna Nokia, vec neko odavde, posto treba da se salje nesto da bi Nokia sredila mape, a ovi nasi to nisu poslali i Nokia je morala da pravi mapu bez nas, pa su ovi dasi poslali kasnije tako da . . . Obrni okreni sami smo krivi.. :D

Ali Nokia maps su imale mapu Srbije (i to dosta dobru) do tamo 2007-8 godine da bi bile odjednom povučene.

Probao sam Nokia Drive (WP7), ista stara mapa od 54mb koja nema nista... A bas me zanima u cemu je stvarno problem, posto mape postoje

Nzm kako sam ja razumeo ovog decka koji mi je rekao to, on inace radi sa tim navigacijama, kaze da ovi nasi nisu poslali neke kodove ili bem li ga sta je to vec, stvarno se ne razumem u to, tako da je Nokia u startu bila bez toga i nije mogla da radi mape, a sad kao ima to i bice i bolje i detaljnije..

Pa Navigon koristi NAVTEQ mape, sto znaci da funkcionalne mape postoje ali ih iz nekog razloga ne ubacuju vec godinama

evo vam resenja iz prve ruke. ja radim u nekadasnjem Navteq a sada Nokiji
koliko su nam javili, mape za Srbiju su pustene na WP8 platformi. medjutim, postoji neki BUG, tako da je potrebno da se mape "skinu" za offline navigaciju, i da se onda update-uju. Posle ovoga bi trebelo da rade normalno.
Inace, solidne mape postoje vec neko vreme, u pitanju su pravne stvari zasto mape nisu "pustene" i na Nokija portalu. Za sada, mozete otici na here.com (novi branding Nokija mapa), doci do npr. Beograda i tada kliknuti na coveculjka pored dugmica za navigaciju (donji deo ekrana). Tada ce vam se pojaviti cela mapa...

pozdrav

Na here.com map view i valja (kad kliknem na coveculjka pored dugmica za navigaciju) ali kad prebacim na satellite, nema ni Delta City na NBG :D

Prica se da ce Lumie sa WIN 8 biti dostupne zvanicno u Srbiji ok kraja januara da li neko zna nesto o ovome?

Poslednja izmena:
Ako ne čekaš zvaničnu cenu imaš i sada u radnjama po 580e, precrtao sam da ne bude reklama:
1.png

Ovi na malim oglasaima po 600e nisu baš u vinkli, em su skuplji od radnje em nemaju garanciju :smash:

Pokvarena fizika!!?? Ajde definisi to? Prvi put u zivotu cujem da androidi imaju pokvarenu fiziku?

Ja vec x godina koristim iskljucivo Android, od HTC Magica do Nexus7. Uvek su odziv i smoothness bili problemi, ali su ti problemi reseni sa jedne strane evolucijom hardwarea koji je postao mnogo jaci, a sa druge strane inzenjerskim resenjima (tipa "momentalni" overclock CPUa kad se pipne ekran radi boljeg odziva). I stvarno, sa Nexus7-om sve ide izuzetno glatko, prvi put da sam pomislio da je to to (mada "e sad je to to" sam cuo posle svakog Galaxy Sx kad se pojavio)...

Medjutim, pre mesec dana sam nekih 10tak dana koristio iPhone4 (uzeo tada iPhone u ruke maltene po prvi put na duze vreme) i za tih nedelju dana shvatio koliko je ponasanje UIa (brzina odziva, fizika skrola i odziva na dodir, itd itd) kvalitetnije/prirodnije odradjena na tom matorom iPhone4 u odnosu na Nexus7 koji ima prilicno jaci hardver.

Nije to ni priblizno velika razlika kao sto je bila, naprotiv, ali je posebno vertikalni skrol nesto sto se i dalje primeti. Postoje inzenjerski razlozi za to i Guglu se do sada to pravdalo na podrsku velikog broja hw-a, medjutim, ako WinPhone8 to uradi "iz prve" (a sve se po komentarima cini da jeste... ja nisam koristio wp8 duze od 5min), ostace sumnja ka Google-u da je to moglo pre svega mnogo brze, a mozda i kvalitetnije da se odradi...

Nazad
Vrh Dno