NovemberWhisky
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.05.2007
- Poena
- 595
... i što im još uvek fali.
Ne bi se slozio sa tobom. Nove mogucnosti su davali na kasicicu, kvalitet je bio sve gori i gori, sw sve losiji. Telefoni su se zakucavali ako imas veliki broj sms poruka. Napravili su ogromnu fragmentaciju sa 50 razlicitih verzija i podverzija symbiana, velicina ekrana, itd. Ostali su bili jos gori jer su pravili svoje modove symbiana, npr. SonyErricson i njihov uiq.
Moj prvi symbian je bila nokia 3650, pa posle e61. U oba slucaja sam izludeo zbog usporavanja u radu. Backup je bio katastrofa, jer pc suite nije hteo da se instalira normalno, natovari ti gomilu bloatwarea na komp...
Prsli su zato sto su imali 100 telefona, umesto 4-5, tj. za svaku klasu po jedan.
Drugar koristi E50 punih 6 godina, ni bateriju nije promenio. Jeste se izlizala, ali radi kao Doxa. Kad se uproseči kvalitet svih modela, nisu ni bolji ni lošji od drugih. Imali su i kvalitetne i manje kvalitetne modele.Nove mogucnosti su davali na kasicicu, kvalitet je bio sve gori i gori, sw sve losiji.
Dva simbijan telefona sa po nekoliko stotina poruka (u sadašnjem više od 400, bilo ih je i 900) i nikad usporenje ili bagovanje ili ikakve probleme nisam iskusio. Telefon mi bude u upotrebi mesecima bez reseta, dogodi se ponekad kad ne stavim na punjenje. Kad već iznosimo lična iskustva.Telefoni su se zakucavali ako imas veliki broj sms poruka.
Samsung Android modeli - ukupno 128 komada (bez tableta), Nokia Symbian modeli - ukupno 125 komada, od prvog do poslednjeg.Napravili su ogromnu fragmentaciju sa 50 razlicitih verzija i podverzija symbiana, velicina ekrana, itd.
...
Prsli su zato sto su imali 100 telefona, umesto 4-5, tj. za svaku klasu po jedan.
Simbijan je istoimena fondacija pravila bez GUI i bio je zadatak krajnjeg proizvodjača da ga obezbedi. S60/80/90 su oznake za GUI, UIQ takodje, kao i MOAP. Svi su imali Simbijan osnovu, ali se GUI razlikovao.Ostali su bili jos gori jer su pravili svoje modove symbiana, npr. SonyErricson i njihov uiq.
Ja sam uspešno koristio jedan PC Suite za 6120c i X6, sada Nokia Suite za X6 i 2630. Apsolutno nema problema, čak mogu istovremeno da povežem telefone. No, možda je to bio problem sa nekom predjašnjom verzijom programa, ko zna.Ja nisam uspeo da na istom racunaru koristim pc suite za e61 i 7373 (moja supruga je koristila taj telefon). Jednostavno, ako radi za jedan telefon, nece za drugi.
Nikad nisam iskusio neko nepodnošljivo usporenje (mislim, normalno je da će da bude razlike izmedju 20 i 300 kontakata, naročito ako se deo čita sa SIM), ali dobro, to je tvoje iskustvo.Na e61 me mnogo nerviralo vreme koje je potrebno da otvori poruke ili kontakte. Vremenom mu je trebalo sve vise vremena.
Samsung ima više Android telefona od 2009. nego Nokia ukupan broj Symbian modela od 2001. do danas zaključno sa 808 PV. Godišnji proseci: Samsung - 32 modela, Nokia - 11.Samsung danas ima mnogo telefona, to je tacno, ali svake godine izbaci nekoliko za sve klase i to je sve.
Slažem se, nemerljivo u pogledu vizuelne dopadljivosti. Mada su i prvi Android modeli mogli u vodu da se bace. Sećam se I7500 koji sam dobio na jedan dan, uh, agonije. Vlasnik ga je prodao posle 10 meseci vlasništva. Član je foruma.Secam se kada je jedna kolegenica kupila prvi iphone i u to vreme je druga kolegenica kupila 5800 xpress music. Kada ih uporedis, Nokia je izgledala i radila jadno i bedno pored prvog iphonea.
Bilo bi jako loše po sve nas, kupce. Postojali bi Android i iOS (jedan proizvodjač, 3-4 modela). Palm se hladi, Symbian se bori za poslednji dah, BBOS 10 teško da će nešto da uradi, Jolla tek predstavila pre-alfa verziju MeeGo naslednika, a Mozilla radi na FFOS koji je jedini nekakva nada (iako mi je na emulatoru potpuno nezanimljiv). Bada... hahahohehah.Da skratim pricu... ulaziti u windows phone pricu je ludost, pogotovu po ovoj ceni. Veeeelike su sanse da ce projekat puci i da cete ostati sa skupo placenim spravama bez podrske.
Ako mozes, objasni tu NEVEROVATNU sinhronizaciju?
Slažem se, nemerljivo u pogledu vizuelne dopadljivosti. Mada su i prvi Android modeli mogli u vodu da se bace. Sećam se I7500 koji sam dobio na jedan dan, uh, agonije. Vlasnik ga je prodao posle 10 meseci vlasništva. Član je foruma.
Možda je bio ispred simbijana, ali je bio smeh u odnosu na iPhone OS, barem ovaj I7500 koji je bio na v2.1. Kočio, trzao, pucali programi.Ja kada sam video prvi put HTC Magic 2009. godine meni je to tada bilo baš ono wow - iako je bio u pitanju fabrički Cupcake 1.5 sa svim svojim dečijim bolestima bio je pa za nekoliko kopalja ispred u odnosu na onaj S60 5th raspad koji je Nokia stavljala na modele 5800 i N97, dok je WM izlišno i pominjati, pa još moraš i olovkom da ih bockaš - kao kada bi uporedio Golf i Audi :smoke:
Jedini reper za poređenje je tada bio Iphone - the rest as they say is history![]()
Izgleda da je otisao iz Nokie lik koji je bio ''mozak'' Pure View tehnologije..
Nego, sta je sa 808 temom, da li sam corav ili je nema?
Cene 808 kod operatera su horor a u slobodnoj prodaji cisto zlo.
Nesumnjivo.Windows Marketplace JADAN (iako pominju 100000 aplikacija) u odnosu na onaj kod Androida
Problem je u tome što transfer fajlova ekskluzivno ide preko Zune koji radi transkodovanje, tako da posebni plejeri nemaju mnogo smisla. WP8 bi trebalo da mnogo olabavi taj stisak koji Zune ima, a iskreno se nadam da će isto da bude i sa WP7.8 za sadašnje uredjaje. Ubija ta preterana zatvorenost.Ne postoji 3rd party muzički i video player kao ni browser između ostalog - istina za volju, WP 8 bi trebao da popravi ovo prvo, jer je WP 7 imao zatvoren deo multimedia API-a koji je onemogućavao da bilo ko napiše odgovarajući app - ako sam dobro razumeo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari