Šta je novo?

Nokia Lumia 730 and 735

Prvi restart od kupovine 10.03. Na sekund sam je prebacio na airplane mode i onda se restartovao. Mts Lumia 730 sa windows 8.1 update 2.

Poslednja izmena:
^ I meni se slicno desilo. Prebacio u Airplane mode, ukljucio WiFi i prilikom upload-a na OneDrive se restartovao. 1 restart od 13.03.

Ubij me ako sam razumeo šta pitaš. Kada vodiš razgovor i telefon prineseš licu, potpuno je normalno da se zacrni ekran zbog senzora. U suprotnom bi prekidao vezu svaki put ili bi ometao razgovor samim dodirom (touch screen). E sad, meni ekran prestane da bude crn jako brzo nakon što ga odaljim od lica otprilike sekunda (ne mogu baš da procenim tačno), ako to kod tebe duže traje ili moraš da dodirneš ekran da bi se povratila slika onda nešto nije u redu.
Što se tiče lock screena (kada pritisneš dugme za otključavanje on se prvo pojavi pa onda prevučeš prstom na gore i dobijaš meni sa ikonicama, kao što Boris reče) mislim da ne može da se isključ da se telefon ne gasi kada je samo lock screen u pitanju. To je urađeno zbog uštede baterije, brzo bi iscurela kada bi ekran stalno bio upaljen. Međutim, možeš da podesiš da se telefon nikad ne zaključa sam i onda neće ići u lock screen, barem mislim. To su podešavanja koja si već našao (30 sec do neograničeno). Sad ako sam opet omašio odgovor na tvoje pitanje, izvini.

Ma nema veze bitno je da se druzimo... :d

Ja vise ni nemam "never" za screen timeout, 5 minuta je maks. U svakom slucaju, nema nikakve logike da ti bude non stop upaljen lock screen? On sluzi da bacis pogled na vreme i notifikacije.
Dakle, na start screenu, tamo gde su ti tile-ovi jelte, tu ne sme da se gasi posle 5 sekundi, vec 30 minimum, ako si tako podesio. Ako je drugacije, onda je neki problem..
Takodje kad pricas, naravno da se gasi ekran da ne bi obrazom prekinuo vezu, opet, ako se posle sekunde (maks) ne upali kad odmaknes od uveta, i to je problem..

Reci nam jel ti ovo prvi touchscreen telefon, ili stvarno postoji neki problem :)

Lock screen kolikoja kapiram treba da stiti da se ne aktivirajuslucajno drige aplikacije dok je telefon u dzepu, zato se i zove Lock screen.
I ne, ne bi trebalo da se gasi odmah posle 5 sekundi (barem po nekom mom shvatanju UI) jer koja je poenta notifikacija i vesti na Lock screenu ako ne mozes da ih vidis vec moras da lupkas u ekran?
Koristio sam smart telefone ranije ali ih ne volim, i ovo sam uzeo na silu...

Pa lock screen imas i na telefonima od pre 15 godina, uzmi bilo koju matoru Nokiu, znas da ti treba ona kombinacija, unlock dugme + zvezdica da bi otkljucao telefon? A kad ne pritisnes zvezdicu sta se desi? Ugasi se ekran posle par sekundi.. ne kapiram o cemu pricas :) I sluzi da bacis pogled na notifikacije, ne da tu sve radis, bacis pogled ako imas propusten poziv, poruku, mejl, a onda otkljucas ekran valjda da vidis detaljnije?

Baš naprotiv. Jedan restart za dva meseca je odlično, to je bila pohvala. Nema razloga za paranoju.

Ja nisam imao ni jedan restart od kako sam poslušao savet pa smanjio vreme do zaključavanja sa minut na 30 sec. izgleda šasavo ali deluje :) .

Stigla poručena L735 Telenorkaaaa :) (sa KP).
Stanje perfektno, stara nepunih 5 meseci sa fiskalnim i garancijom u originalnom pakovanju.
Sve na njoj funkcioniše perfektno a tako i izgleda (nijednu jedinu tačkicu ili dlačica-linijicu nema na sebi!!!).

Viva L735!!!

Sada sledi poručivanje Nillkin Frosted bampera.

Poslednja izmena:
Ako imate možda 3g store možda je brže kod njih kupiti ako imaju te bumpere. Poručivati iz Kine je ok ali treba da se načekaš dok ne stigne pošiljka

Imaju na 3Gstore ali je cena nenormalna 1800 RSD!!!
Isplati mi se da čekam iz Kine za 700 RSD sa screen protektorom...

Dajte neki dooobar/pouzdan kineski link za poručivanje Nillkina ili da pičim preko eBaya?

Ja poručih.
Bejah nestrpljiv.
Neki ČungaLunga :d prodavac za 600 dindzi...
Pa i ako ne stigne nije greda. Kako bih bacio kintu na cigarete (da pušim)...

LifeTimer ove Lumie je 28min za nepunih 5 meseci.
EX TRA!

Poslednja izmena:
Nema ga više :( a nije ni bio ovde na forumu (na žalost).
Okasnila si 36h a fon se verovatno prodao jako brzo.
Sve što budem našao, pustiću ti na privatne poruke :)

pozz

poz
aj mala pomoc,trebao bih danas da uzmem 4g karticu ,sta treba da uradim da mi ostanu svi kontakti sa stare kartice , kako da ih prebacim na telefon pa da ih posle vratim na novu karticu , ili imate neki bolji i laksi metod za to
hvala svima

Pa kontakti su ti direktno povezani sa ms nalogom. I automatski su tu kad ubacis svoj stari nalog. Nema veze sa sim karticama

Pa kontakti su ti direktno povezani sa ms nalogom. I automatski su tu kad ubacis svoj stari nalog. Nema veze sa sim karticama

ma ovaj iz telenora mi tako rekao,a kako da odratim to stomi ti kazes , bez ljutnje ali nisam bas nesto upucen u ove stvari

Pa niko se ne ljuti. Taman posla. Ako si imao pre toga ms nalog onda samo povezes taj nalog sa svojim tel i tu su kontakti

Moram ovo da vam napišem, čovek koji ima 62 godine i koristio je samsung core 2 G355H, uzeo L735, kako kaže... Oduševio se sa lumiom i wp-om.

Nem pojma, ali tako je kako je...
PREZADOVOLJAN SAM!

Nema ga više :( a nije ni bio ovde na forumu (na žalost).
Okasnila si 36h a fon se verovatno prodao jako brzo.
Sve što budem našao, pustiću ti na privatne poruke :)

pozz

Eh, kakva steta... Zar je moguce da se tako brzo prodao?!
Javi obavezno ako saznas nesto! I hvala unapred :)

Sad proverio oba tajmera i kod mene na lifetime counteru ima 1 sat manje nego na voice call conteru.

Sad proverio oba tajmera i kod mene na lifetime counteru ima 1 sat manje nego na voice call conteru.
LAŽEEEEM! a time se ne bavim :(

Ne sagledavši dobro, i kod mene se razlikuju LifeTime: 27:42:21 i CallTime: 28:42:21. Znači, za 1h kao i kod tebe.

Poslednja izmena:
Izbacio mi prazan post,prso ovaj tt. No,znaci ok je ta razlika od sat vremena.

kod mene na l 720 kupljen nov sa o min , na oba mesta identicno 58,01,31 ,

Nazad
Vrh Dno