Šta je novo?

Nokia Lumia 730 and 735

LAŽEEEEM! a time se ne bavim :(

Ne sagledavši dobro, i kod mene se razlikuju LifeTime: 27:42:21 i CallTime: 28:42:21. Znači, za 1h kao i kod tebe.
U laži su kratke noge...Sigurno si hteo da ga uvališ nekom na KP za veću lovu, ali smo te provalili. :d :rtfm:

Jok.
Mešetarenjem se ne bavim.
Isključivo ako mi se ne sviđa fon :d

Pa lock screen imas i na telefonima od pre 15 godina, uzmi bilo koju matoru Nokiu, znas da ti treba ona kombinacija, unlock dugme + zvezdica da bi otkljucao telefon? A kad ne pritisnes zvezdicu sta se desi? Ugasi se ekran posle par sekundi.. ne kapiram o cemu pricas :) I sluzi da bacis pogled na notifikacije, ne da tu sve radis, bacis pogled ako imas propusten poziv, poruku, mejl, a onda otkljucas ekran valjda da vidis detaljnije?

Ne znam kako si me ovim postom demantovao i molim te da se skoncetrises na ono o cemu se prica umesto da gledas da mi samo kontriras.
Lock screen pre svega sluzi da bi se tasteri, ili u ovom slucaju ekran, zakljucali (zato su ga kumovi tako i krstili) i da ne bi slucajno pritisnuo neko dugme dok nosis telefon u dzepu.
Poenta Lock screena nije da cuva baterije, sta vise da je Microsoft pa i bilo koji proizvodjac telefona toliko zabrinut oko potrosnje, zasto bi aman uveli mogucnost da mozes da ostavis da Start menu moze da traje koliko hoces?
U principu ovo nije toliki dealbreaker i moze neeeekako da se to resi ali resenje nije elegantno a i da me sve ovo nervira- nervira me...

Ma nema veze bitno je da se druzimo... :d

Lock screen kolikoja kapiram treba da stiti da se ne aktivirajuslucajno drige aplikacije dok je telefon u dzepu, zato se i zove Lock screen.
I ne, ne bi trebalo da se gasi odmah posle 5 sekundi (barem po nekom mom shvatanju UI) jer koja je poenta notifikacija i vesti na Lock screenu ako ne mozes da ih vidis vec moras da lupkas u ekran?
Koristio sam smart telefone ranije ali ih ne volim, i ovo sam uzeo na silu...

druze ni ja tebe ne razumem u cemuje problem , to stose gasi posle 5 sekundi je normalno , koliko sam ja ukapiro tebije bitno da kadje telefon na stolu da samo bacis pogled ( bez uzimanje u ruku ) da vidis sat , propusten poziv,poruku, datum , vreme itd , za to isto ima podesavace , glance screen pa biraj off-peek-interval-always on

Pa ne znam sto sam nejasan kad hocu da se nesto iskljuci sto me nervira i sto mislim da mu tu nije mesto, a ne da me svi ubedjuju da je to normalno i da ne kukam. :)
On topic, Lumia 735 ne podrzava Glance Screen

Aman, probaj bilo koji telefon, Android, iPhone nebitno.. ugasice se Lock screen posle par sekundi ako ga ne otkljucas.. *** :) Mozda Androidi imaju neku foru, jer imaju foru za sve zivo, da iz nekog razloga lock screen bude upaljen 4 dana, ali to nije poenta lock screena i nijedan telefon po defaultu tako ne radi, bilo koji telefon, jesi uzeo neku Nokiu staru da proveris? Sta se desi kad ne stisnes zvezdicu? Ne verujem.. :)

Trebao si uzeti telefon sa glance screenom, ali lock screen ne treba da radi tako kako ti zamisljas..

Poslednja izmena:
izvini zaboravi da Lumia 735 ne podrzava Glance Screen , valjda sa 10-kom da isprave problem

E oko čega vi gubite energiju oko screena lock-a??? Pa kao da je to neka bitna i presudna stvar, ne kapiram šta je važno koliko je upaljen telefon ako ga ne otkljucas? Po meni to je stvar ličnog utiska, a ne neki konkretan problem. Otićemo u off ako nastavite da pričate o screen lock-u ...

Ili dugme za paljenje ili da se lupne dvaput po ekranu, sto bas i ne pali uvek u mom slucaju...
Glupo...
Mora da je neko napravio neku aplikaciju koja premoscava ovo ali nisam je do sad nasao...

Niti ces je naci posto ne postoji. Koliko sam video u w10 ce se omoguciti paljenje lampice u gornjem levom uglu kada ti stigne poruka ili imas propusten poziv. Ja ni ne primecujem ove stvari, glance sam iskljucio na l720, prosto mi nije trebao ali kome je to vazno onda ni ne treba da razmislja o ovim modelima. Miskonius ako prelistas jedno 10-15 stranica unazad videces da je double tap pomalo izbirljiv i ponekad trazi da mu otpevas serenadu ne bi li upalilo iz prve :) , salim se, neko je vec objasnio ceo princip i napisao bih ti sada ali sam zaboravio sta je sve receno.

Jedno pitanjce za sve vlasnike L735:

- Kako da spucam WP10 na L735 sa Telenora?
Odradio sam kompletan bekap, instalirao Windows Insider aplikaciju, uredno se logovao (pošto sam registrovan kao developer i beta tester :d) i kada pokrenem aplikaciju i izaberem Get preview builds dobijem poruku "no builds" za moj telefon :(

Može POMOĆ?!

tnx

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce za sve vlasnike L735:

- Kako da spucam WP10 na L735 sa Telenora?
Odradio sam kompletan bekap, instalirao Windows Insider aplikaciju, uredno se logovao (pošto sam registrovan kao developer i beta tester :d) i kada pokrenem aplikaciju i izaberem Get preview builds dobijem poruku "no builds" za moj telefon :(

Može POMOĆ?!

tnx

Fast builds ?

Obično kad planiraju da puste update oni blokiraju prethodne verzije, tako je bilo i prošli put. Možda danas puste novi bulid .

Baci pogled danas posle 18 h , možda izađe ili sutra.

Poslednja izmena:
Juhuuuu.
Znači, nije mi bolestan telefon :)

Ništa još uvek.

I sinoć i sada "no builds" :( niti bilo kakav apdejt.

P.S. Ispravka.
Sa Windows Insiderom aktiviranim nisam dobio nikakav apdejt.
Kada sam aktivirao Preview For Developers, posle x minuta pretrage, dobio sam ponudu da odradim apdejt ali ne znam kakve je prirode jer u opisu istog ništa ne piše:
wp_ss_20150515_0002.png wp_ss_20150515_0001.png

Poslednja izmena:
Uhh ja sam obazriv sa tim apdejtima prosto me stra da instaliram nešto što u svom nazivu ima beta. Ako ti sve dobro radi ne diraj moj ti savet

Sve radi perfektno.
Ne stigoh da objavim, odradio sam ovaj beta apdejt ali od wp10 nema ni traga...

Biće valjda :) wp10

Negooo, može li pomoć oko WiFi Sense i one opcije ispod "manage"
Kako da nateram (pošto imam 2 wifi rutera i u stanu i na poslu) fon da se kači na onaj ruter sa jačim signalom?!?! (WiFi Sense i/ili manage)???

tnx

Poslednja izmena:
Ma sad si uzeo telefen,uzivaj. Nije win 10 jos za svaki dan,tek dodaju funkcuje.

U mome kraju se, to, narodski kaže "duša 'oće al' dupe klokoće" :D

Poslednja izmena:
Ja sam sinoc podigao desetku najnoviji build. Zasad sam i vise nego zadovoljan s obzirom da je beta u pitanju. Mane tek treba da otkrijem. Nisam uradio hard reset to cu tek sada da uradim ali moram da primetim da i ovako zasad prilicno dobro radi. Word i Excel su prava stvar ovako kompletni. Outlook mail radi mnogo bolje i brze nego u prethodnoj verziji. SMS je cini mi se poboljsan sa manje bug-ova. Videcemo dosada sam se uvek vracao na 8.1 ali mozda ovoga puta ostsnem na desetki. Internet explorer radi brze. Barem mi se tako cini

win 10

Ja sam sinoc podigao desetku najnoviji build. Zasad sam i vise nego zadovoljan s obzirom da je beta u pitanju. Mane tek treba da otkrijem. Nisam uradio hard reset to cu tek sada da uradim ali moram da primetim da i ovako zasad prilicno dobro radi. Word i Excel su prava stvar ovako kompletni. Outlook mail radi mnogo bolje i brze nego u prethodnoj verziji. SMS je cini mi se poboljsan sa manje bug-ova. Videcemo dosada sam se uvek vracao na 8.1 ali mozda ovoga puta ostsnem na desetki. Internet explorer radi brze. Barem mi se tako cini

Ljudi imam pitanje. Uzela sam lumiu 735 i ubacila sam memorijsku koju sam imala, naravno formatizovala je prvo i ponovo sve podatke ubacila, međutim posle nekog vremena mi odjednom nestanu svi podaci tj neće više da mi učita ni jednu sliku, ja ugasim,pa upalim telefon i on sam traži da je formatizujem. Dečko mi kaže da mi treba memorijska novije generacije, da ova starija ne može u ovaj telefon. Jel imao neko sličan problem i da li je rešenje kupiti novu memorijsku?

Ja sam mojoj zeni pre tri godine kupio Alcatel OT 997 i tada joj uzeo kingston karticu od 8gb klasa 4. Pre par dana sam joj uzeo L730, iz tog alkatela izvadio karticu ubacio u laptop prekopirao sve slike i snimke koje je imala i formatirao je preko kompa, onda je ubacio u telefon i ponovo formatirao preko telefona, povezao telefon sa laptopom i onda vratim sve na karticu i nema nikakvih problema. Nije ni njena kartica bog zna sta niti nova ali najnormalnije obavlja funkciju, ne bih rekao da je do toga. Probaj da izvadis karticu iz telefona nadnji onaj adapter i ubaci u neki komp da vidis dali podaci stoje na kartici ili si ih mozda slucajno izbrisala.

Kao sto kaze Sh@rance verovatno nema veze sa tim da li je nova ili visoka klasa. Ja imam 2GB iz 2008, koristio na nokia 3110 classic, L720 i sada na L830. Mislim da je poslednji put formatirana pre 4-5 godina, ovako sam samo dodavao i brisao direktno preko telefona.

Formatirala sam je i preko kompa, pa preko telefona, opet mi se isto dešava. :/ Prvo sam kad sam je ubacila, formatirala je u telefonu, pa ubacila podatke, onda kad je zabola sam je ubacla u računar,pa je formatirala, pa opet ubacila podatke i opet se isto dešava, samo zabode, tipa učita mi 20 slika, ostatak neće, ja isključim telefon,pa uključim i on traži da formatiram karticu automatski, ne da ni da uđem preko telefona u nju, pošalje mi sve podatke u neki fajl ostalo...Prvo sam pomislila da ima virus, pa sam skenirala sve fajlove, da vidim, ali čisto je sve...

Poslednja izmena:
Baci karticu i kupi novu. Neispravna je, odnosno pred crkavanjem. Sada kupi neku class10 HS i uzivaj (mada nije obavezno da bude class10).

Vrh Dno