Šta je novo?

Nokia Lumia 720

@rotkod Na koji nacin taj Hermes daje 2 godine garanciju ako je ispod zita kako kazes? Dobija li se kakav verodostojan racun a da nije "krompir-pechat" u pitanju? :trust:

Ovo drugo... Mada je mom drugu uvažena reklamacija... Ne znam... Fiskalni je druga stvar...

Postovani forumasi,dete se igralo na telefonu moje supruge i sada su po ekranu neke sive debele linije.Sta mislite , sta je umrlo ?

@rotkod Na koji nacin taj Hermes daje 2 godine garanciju ako je ispod zita kako kazes? Dobija li se kakav verodostojan racun a da nije "krompir-pechat" u pitanju? :trust:

Oni na toj nazovi garanciji mogu da napisu sta hoce, 6m, 12m 24m itd. Dobijas samo blok racun, garanciju proizvodjaca i eventualno njihovu garanciju (mogu je pisati i rukom), ali nikakav fiskalni ti nece izdati. Recice ti da je sve to regularno, da nisu u PDV sistemu itd. Jedina garancija je ostvariva preko fiskalnog racuna. Za tehnicku robu po Zakonu o zastiti potrosaca minimalna garancija je 24m od momenta kupovine. Naravno da proizvodjac ili prodavac mogu dati i vecu od zakonskog minimuma. Ali JEDINI dokaz o kupovini proizvoda je fiskalni racun, i bez toga si u (ne)milosti prodavca. Znam ljude koji su uspesno ostvarili garanciju u prodavnici top zona, ali to nije sigurna varijanta. Imao sam izbor da za iste pare kupim L820 ispod tezge ili L720 sa fiskalnim, a razlika u ceni izmedju modela je bila oko 19K RSD. Pa ti razmisli sta ti je ciniti...

@ispirit...

Vidi da uradiš prvo soft reser, istovremeno pritisni volume down (-) i power, i drži dok ne zavrbira... pusti i vidi šta će se dogodito, ovako ne brišeš ništa sa telefona...

I slikaj nečim, pa okači da vidimo kako izgleda...

Poslednja izmena:
Ajde i reci dali je uspelo... Da pišemo šta je dalje raditi... Ako može da pomogne...

Ako bude opet zezao, odradi čistu instalaciju, ovde će ti neko već objasniti kako... Vidi samo vreme na mobilnom, obično ga treba podesiti posle... Datum i vreme...

to sve znam,hvala...nego,to je telefon moje supruge,pa sam se uplasio da nije otisla grafika...hvala puno.

Kako da se postavi za melodiju neka pesma? A da se ne povezuje sa laptopom, posto nesto vise ne moze...

Danas updejtovao na Cyan uz pomoć Nokia Software Recovery Tool. :banana:

Je'l to "legalno" u smislu pokrivenosti telefona garancijom ili je kao DP?

I ja sada to uradih. Sa DP 8.1 apdejt 1, bez problema instaliran cyan, zatim opet DP i apdejt 1. Jedino je smaranje ponovo namestati sve

Je'l to "legalno" u smislu pokrivenosti telefona garancijom ili je kao DP?
I ja sam na ivici da ga update-ujem na ovaj nacin, ali se i sam plasim gubitka garancije, pogotovo sto imam jos skoro godinu dana kod Telenor-a ... :whip:

Nema veze sa gubitkom garancije. Nista se ne menja tipa imei, to je kao da se ga nadogradili on the air.

Isto, doduse ja imam jos 1.5god garanciju i zbog toga nisam ni stavljao DP, zbig koga i mislim da zvanicni update kasni

Koristeći NSRT ne gubite garanciju! Jedino podatke sa telefona, jer je u pitanju čista instalacija...

Koristeći NSRT ne gubite garanciju! Jedino podatke sa telefona, jer je u pitanju čista instalacija...

Da ali pokupi posle backup svega , sve aplikacije itd se instaliraju posle iz backupa . Jedino se ne vraca raspored start screena mada i to bi trebalo tako bar pise. Evo sad bas trazim kako to da vratim bez manualnog pinovanja svega :) .

Mislim da je odgovor "nikako" ali dobro :)

U backup opciji pise da sam to vraca. Ali msm da je problem sto ne moze da pinuje ne instalirane applikacije , a i imao sam u onim live folderima nesto a sad moram da ponovo install update1

Kakav je ti update 1 i kako se instalira na cyan?

Kakav je ti update 1 i kako se instalira na cyan?

Nista specijalno za mene, osim onih live foldera sve ostalo je manje vise korisno.

A moras ponovo da instal onu app preview for developers ,tako nesto i da odkljucas tel i tek tada ces da dobijes.

Hoće li to ići i kao normalan apdejt da ne drndam više ovaj fon?

Nazad
Vrh Dno