Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Komšinica kupila L720, evo radim joj zadnje 8 update...

Jako lepo telefon!

Mislis onaj black update ili na DP? Posto u settings/update jos uvek ne vidi update.
I jedno pitanje, ako bih odradio resetovanje telefona da li gubim podatke (slike, video i muziku) sa SD kartice?

@rotkod: Gde ima da se kupi? Ja svugde trazim i nigde ne nalazim...

Stigao mi fon sa servisa gde je konacno popravljen.
Medjutim, sto nece da udjem u win market? service unavailable right now. check back in a little while

@micro v91

Slažem se!

@petar.ostoja

Zadnji updatei za 8, ne 8.1

@marezz

U comtrade... http://www.comtradeshop.com/mobilni_telefoni/super_ponuda_telefona-21744 ima 5ili 10% posto popusta...

@Diablo 2

Idi na wifi konekciju, isključi net... Možda je nešto zabrljao, mada može biti da ti nije podešeno vreme, jer kad je na automatski, mts nema lepo podešeno... Tako da je najbolje ručno podešavanje, pa onda... ako i to ne pomogne idi na računar, uđi na nalog, možda je privremeno stopiran iz nekog razloga, pa se to rešava rezervnim mailom ili slanjem koda na broj telefona...

@rotkod

udjem gde je automatic i pojavi se MTS (2g, 3G), Vip (forbiden) i Telenor (forbiden)
i udjem na mts i automatski izgubim signal... aaaaaaaaaaaaaaaaa

Poslednja izmena:
Probaj da ugasiš telefon i izvadiš sim i vratiš natrag... Ovo sam ja imao na verizon lumia 928, nova iz usa, otključana od strane verizona, na verizon radi bez greške... vip, telenor, mts... izgubi signal... vraćena u usa...

nece ni posle vadjenja sima.... mobilnishop. softverski kvar je bio u pitanju... nzm sta da radim...
proradio store :D

Poslednja izmena:
Ako je softwareski kvar... Skini nokia software recovery tool, i uradi sam čistu instalaciju, sve se briše...
Instaliraš, on skine šta mu treba... oko 1.38GB i to je to....

Znaš li to... Lako je..

nisam hteo nista da diram jer je pod garancijom i to jos dosta
cim sam prebacio na united states umesto serbia propale, proradio store :D
whatsapp, viber, ringtone maker, messanger, fb, insider.
to su moje aplikacije

hvala ti puno, rotkod

Nema na čemu, ako sam ikako pomogao... Jeli ti se rešio priem?

Tako je to kad je mob unibody a pod garancijom je...
Trudio si se a to je jos bitnije.
E, pa ja sa signalom, tj prijemom nikada nisam imao problema. 6 mes me je L720 sluzila besprekorno i onda je krenula da se sama od sebe gasi i ne da se paliti. Rekli da je soft kvar i resili.
Steta zbog te neprijatno mada i dalje mislim da su oni jako dobri telefoni. Kad bih imao love bez razmisljanja bih uzeo L1020 ili L930. Jako jednostavan sistem sto je mac sa 2 ostrice.

Da li se nekom desavalo da mu dugme za zakljucavanje reaguje na minimalni dodir, pretpostavljam da je hardverski problem i da mora da nosi u servis?

@ vlasnici Lumije 720, kakav je kvalitet prikaza na ekranu s'obzirom da ima samo 217ppi? Moj trenutni telefon ima oko 233ppi sto je podnosljivo, ne bih da predjem na nesto primetno losije. Ima li poente kupovati L720 sad pored LG L9 2 za skoro isti novac?

@ vlasnici Lumije 720, kakav je kvalitet prikaza na ekranu s'obzirom da ima samo 217ppi? Moj trenutni telefon ima oko 233ppi sto je podnosljivo, ne bih da predjem na nesto primetno losije. Ima li poente kupovati L720 sad pored LG L9 2 za skoro isti novac?

Potpuno je ok.
Sto se tice L9 2 i pitanju je odlican fon sa dobrim odnosom dobijeno-ulozeno. Zapravo, cela ta L serija je odlicna. Pogotovo L7 2 koja je sad samo 120-130 evra.... Ja svoju L720 ne bih menjao a da li ima poente kupovati je... Pa ne znam s obzirom da se za 100 uvra vise moze naci L920. Ako si zadovoljan Win8 sistemom ne vidim sto bi presao na Android, osim ako ti Win8 nije dosadio pa bi sad promenu. Tvrdim da L720 ima najbolju kameru u srednjem cenovnom rangu. I to ubedljivo.

Za 100e vise ima i LG G2 mnogo boljim hardverom koji jurim vec duze vreme po oglasima ali nikako da nadjem pa sad trazim nesto drugo u tom rangu ili jeftinije.. L720 mi ne deluje lose po tome sto citam na netu ali mi je nekako bez veze sto ima tako slabasan hardver za taj novac..

Za 100e vise ima i LG G2 mnogo boljim hardverom koji jurim vec duze vreme po oglasima ali nikako da nadjem pa sad trazim nesto drugo u tom rangu ili jeftinije.. L720 mi ne deluje lose po tome sto citam na netu ali mi je nekako bez veze sto ima tako slabasan hardver za taj novac..

asta to konkretno tako slabasan ,,

Pa recimo procesor, RAM, ekran. Kao sto sam pomenuo, LG L9 2 ima ekran 4.7", 720p rezoluciju, ~312ppi, 1GB RAM, bolji radio/modem (moze ostvariti veci protok preko net-a) i kamera od 8mpix.. Sve to za skoro isti novac... E sad, sve je to lepo na papiru ali koliko mogu da citam na net-u softver/sistem nije bas najbolje odradjen kod tog telefona i ljudi se zale na probleme u radu. To je ono sto me koci da ga kupim, proizvodjaci telefona ne posvecuju paznju telefonima nizeg i srednjeg segmenta sto se tice softvera a tu Nokia/Microsoft prednjace. Nemoj pogresno da me shvatis, ne mrzim Nokiu ili tako nesto nego samo uporedjujem sa cenama..

Hajde sve sto si nabrojao, ali veci protok net-a??? Pa na 80% teritorije nemas ni 3G signal a kamo li protok i blizu maximuma telefona :-D
A kada se dvoumis izmedju dva totalno razlicita uredjaja, stavi prioritete na papir:
Kamera, baterija, pouzdan sistem = Lumia
Ekran, igrice, brdo nepotrebnih app = L9

Poslednja izmena:
Pazi, sve to sto si nabrojao sem ekrana ide u plus Lumije, igre na telefonu me uopste ne zanimaju. Samo taj ekran da su stavili bolji i eventualno vise RAM-a zbog buducih azuriranja sistema i aplikacija. Nesto me jako vuce da kupim Limiu samo se bojim da ne zazalim :)

Pa najbolje da uzmes od nekog ko ima malo da cackas, ili u nekoj radnji, gledas YT klipove, ne mora 720 mozes i bilo koji WP8 telefon svaki radi poprilicno slicno.. Cenim da ce dobijati svaki update do nekog WP 9 ili kako vec..

Nesto me jako vuce da kupim Limiu samo se bojim da ne zazalim :)
Sto bi zazalio ako trazis pouzdan fon sa stabilnim OS? L520 radi kao strela, moja kolegenica ga ima, ne vidim razlog za frku oko RAM memorije.
Dobro, mozda L720 nema vrhunski hardver i cena je malo jaca ali ima respektabilan hardver koji i te kako zadovoljava potrebe prosecnog korisnika i ne zaboravi da, pored zaista sjajne kamere, ima bateriju koja bez ikakvih problema izdrzi 24h bilo kakve torture. To korisnici mnogo cene. Tu se vec slazemo, zar ne?
Inace, slazem se sa tobom da je LG G2 strasan mob, iako ne volim glomazne telefone.

Nemam srece, kontaktirao sam par radnji i nigde nemaju L720... :(

+1 za L720. Vrhunski telefon u tom cenovnom rangu. Meni baterija u proseku drzi dva dana, uz pozive, net, wapp i srodne app. Kamera je perfektna, posebno nocu, dizajn (po meni) fenomenalan, a nedostatak gledan u 512mb ram memorije iskreno i ne osecam. Eventualno neku zahtevniju igru ili app ucitava sekund duze (loading) ali nista dramaticno. A aplikacija one shot me odusevljava, potpuno eliminise nemirnu ruku kod slikanja. Za ovih skoro pola godine doslovce ni jednom nije zabo. Ako ti ne smeta WP sistem (sa svojim manama), uzimaj ga bez razmisljanja :)

Meni se 720 mnogo svidja ali na oglasima je nova 175 evra, a za 220 nova 920 (a ko nova stara mesec dva za manje od 200 evra), vise se isplati 920.

Jeste da dobijes koji megapixel vise, ali je L720 mnoooogo lepsa :-D

Ekran, igrice, brdo nepotrebnih app = L9

Ti inace znas kakav je on korisnik. Mozda mu ne odgovara manji ekran, da ckilji u telefon. To sto ti koristis 3 ipo aplikacije ne znaci, da svako koristi. Svakako je upotrebljiviji android. Ne bi se on dvoumio da uzme WP da ne koristi aplikacije i da mu je dosta par njih. Sigurno mu to isto u glavi. Skype mu ima vise mogucnosti, viber npr radi itd.

Koliko vidim 720 snima u 720p, a L9 II snima u 1080p...

Sta znaci pouzdan sistem?

Ne znam, valjda ljudi misle da se android raspada.

Ti inace znas kakav je on korisnik.

Nema potrebe za ovakvim tonom, direktno sam se obratio onom ko je postavio pitanje, tako da nije potreban zastupnik. Ja mozda koristim 3 ipo aplikacije kao sto ti kazes, ali to sto se ti kunes u Android, ne znaci da svi tako treba da misle. Ako su dodazne opcije u Viber-u i Skype-u presudne u odluci o kupovini telefona, e onda ti skidam kapu ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno